הערה: הליכי בוררות אלו אינם חלים על משתמשים בארצות הברית שהסכימו לתנאי שימוש כלשהם מתאריך 28 בפברואר 2022 או מאוחר יותר, אשר לא ביטלו כראוי את הסכמתם להחלה הרטרואקטיבית של השינויים מה–28 בפברואר 2022 לסעיף יישוב המחלוקות, כמפורט בסעיף 15E בתנאי השימוש. עבור משתמשים אלה, כל מחלוקת משפטית תיפתר כמפורט בסעיף(י) יישוב המחלוקות בתנאי השימוש מתאריך 28 בפברואר 2022 או מאוחר יותר אשר להם הסכימו.

נוהלי בוררות

  1. סקירה כללית. בוררות היא חלופה להתדיינות משפטית, שבמסגרתה אדם ניטרלי ("הבורר") מקשיב לצדדים ויפסוק לגבי המחלוקת ביניהם. הליכי הבוררות נועדו לאפשר לצדדים שימוע הוגן באופן מהיר יותר ורשמי פחות מאשר התדיינות בבית משפט. הנהלים הבאים ("נוהלי הבוררות") יחולו על כל הליכי הבוררות בינך לבין טינדר.

  2. פתרון מחלוקות טרום-בוררות. טינדר תמיד מעוניינת בפתרון מחלוקות ידידותי ויעיל. לכן, לפני תחילתו של הליך בוררות בינינו, אנו מציעים שתפנה/י אלינו כדי להסביר את תלונתך, מכיוון שייתכן ונוכל למצוא לה פתרון ללא צורך בבוררות. הכתובת לפנייה אלינו היא: Tinder Legal, P.O Box 25458, Dallas, TX 75225, USA.

  3. מנהל הבוררות. מנהל הבוררות הוא JAMS, ארגון עצמאי שאינו משויך לטינדר. JAMS הוא הגורם שמנהל את הבוררות, אך לא עורך אותה בעצמו. הבורר שישמע את הצדדים למחלוקת ויפסוק ביניהם ייבחר מתוך רשימת הבוררים הניטרליים של JAMS. ניתן למצוא פרטים על JAMS באתר הבא: https://www.jamsadr.com. ניתן למצוא מידע על הכללים והמחירים לפתרון מחלוקות בעזרת JAMS בדף המתמצת את כללי ונוהלי הבוררות של הארגון, בכתובת https://www.jamsadr.com/rules-streamlined-arbitration/.

  4. הכללים החלים. הבוררות תנוהל על פי כללי ונוהלי הבוררות המתומצתים של JAMS ("כללי JAMS"), כפי שעודכנו על ידי נוהלי בוררות אלה. במקרה של אי-התאמה בין כללי JAMS לבין נוהלי בוררות אלה, נוהלי בוררות אלה יכריעו. עם זאת, אם הבורר יחליט שיישום קפדני של אחד או יותר מנוהלי הבוררות יגרום לכך שהבוררות לא תהיה הוגנת ביסודה ("התנאי הלא הוגן"), אזי הבורר יהיה רשאי לשנות את התנאי הלא הוגן במידה הנחוצה כדי להבטיח בוררות הוגנת במהותה שתעלה בקנה אחד עם נוהלי בוררות אלה ("התנאי המעודכן"). לצורך קביעת תוכנו של התנאי המעודכן יבחר הבורר בתנאי שיבטא את כוונתו של התנאי הלא הוגן באופן המדויק ביותר.

  5. פתיחת הליך בוררות. כדי לפתוח הליך בוררות נגד טינדר, עליך למלא טופס קצר ולשלוח אותו ל-JAMS, וכן לשלוח עותק שלו לטינדר לכתובת הבאה: Tinder Legal, PO Box 25458, Dallas, TX 75225, USA. למידע נוסף על פתיחת הליך בוררות ולקבלת הטופס הדרוש לכך, ניתן לבקר באתר JAMS ולהוריד את הטופס בכתובת: https://www.jamsadr.com/files/Uploads/Documents/JAMS_Arbitration_Demand.pdf. תוכל/י לייצג את עצמך בבוררות או להשתמש בעורך דין (או נציג אחר) שייצג אותך. עם קבלת התביעה לבוררות תציג טינדר כל טענת-נגד שיש לה נגד הצד המתלונן.

  6. עלויות. באחריותך לשלם את חלקך בעלויות המוגדרות בטבלת המחירים של JAMS למחלוקות בנושא צרכנות. טינדר תשלם את כל שאר העלויות, למעט במקרה שהעלויות ששילמו הצדדים יוקצו מחדש בהוראת הבורר בעקבות קביעתו (א) שהתביעה או תביעת-הנגד של הצד האחר הוגשה למטרות הטרדה או הייתה קטנונית, (ב) שהצד האחר עסק במהלך הבוררות בפעילויות שנועדו להטריד או לגרום לעלויות או לעיכובים מיותרים, (ג) שההקצאה-מחדש מותרת על פי החוק החל. אם סכום תביעתך נגד טינדר נמוך מ-1,000 דולר ותזכה/י בו לגופו של עניין, אנו נשלם את כל העלויות, בכפוף להקצאה-מחדש פוטנציאלית שנדונה במשפט הקודם. אם לדעתך לא תוכל/י לעמוד בעלויות של JAMS, ניתן לפנות ל-JAMS לקבלת פטור מתשלום.

  7. גילוי מוקדם. כל אחד מהצדדים יוכל (א) לבקש מהצד השני מסמכים רלוונטיים שאינם חסויים; וכן (ב) לבקש שהצד השני ימסור את פרטי התביעות או התשובות שלו ל–5 שאלונים רלוונטיים לכל היותר (לרבות סעיפי משנה). יש להגיש כל בקשה כזו לגילוי מסמכים לצד השני תוך 10 ימים לאחר מינוי הבורר. הצד המשיב יספק לצד המבקש את כל המסמכים הרלוונטיים והלא חסויים, התשובות לשאלונים המבוקשים ו/או ההתנגדויות לבקשות אלה תוך 30 יום לאחר קבלת הבקשות. במקרה של התנגדות לבקשה לגילוי מוקדם, הצד המתנגד לא יידרש למסור מסמכים או תשובות לשאלונים במסגרת ההתנגדות עד למאוחר מבין שני המועדים הבאים: (א) חלוף 30 יום מפתרון המחלוקת על ידי הבורר, או (ב) תאריך יעד להצגת המסמכים כפי שיקבע הבורר. במקרה שאחד הצדדים מבקש מהבורר לשקול הליך דיספוזיטיבי (dispositive motion) לפני חלוף תאריך היעד להגשת התשובה כמוגדר בסעיף הנוכחי, יוארך תאריך זה עד ל–30 יום לאחר (א) החלטת הבורר בנוגע לשמיעת הבקשה להליך דיספוזיטיבי, או (ב) אם הבורר מסכים לבקשה לשמיעת הליך הדיספוזיטיבי, החלטתו הסופית של הבורר בנוגע להליך הדיספוזיטיבי. חל איסור על הגשת תצהירים, אלא אם כן יוסכם הדבר על ידי שני הצדדים. כל מחלוקת בנושא גילוי מוקדם או בקשה להארכה תוגש לבורר בהקדם האפשרי כדי שתיפתר במהירות. כאשר הבורר יפסוק בנוגע לכל מחלוקת בנושא גילוי מוקדם או בקשה להארכה, הוא ייקח בחשבון את האופי, הסכום וההיקף של התביעה לבוררות הנמצאת בבסיסה, את העלות וכל מאמץ אחר שיהיו כרוכים בביצוע הגילוי המוקדם המבוקש, את לוח הזמנים של התיק, והאם הגילוי המוקדם המבוקש חיוני להכנה נאותה של התביעה או ההגנה.

  8. תקשורת עם הבורר. בכל תקשורת של אחד הצדדים עם הבורר, עליו לכלול גם את הצד השני – לדוגמה, על ידי הכללת הצד השני בשיחת ועידה טלפונית והוספת הצד השני כנמען נוסף לכל מסר בכתב, כגון מכתבים או הודעות דוא"ל. במידת האפשר, היוועדות עם הבורר תיערך באמצעות שיחת ועידה טלפונית או בדוא"ל. אין לתקשר עם הבורר במעמד צד אחד בלבד.

  9. סודיות. לבקשת כל אחד מהצדדים, הבורר יוציא צו שעל פיו כל מידע סודי של כל אחד מן הצדדים שהתגלה במהלך הבוררות (בין אם במסמכים או בעל פה) לא ישמש או יתגלה, למעט בהקשר לבוררות או להליך לאכיפת פסק הבוררות, ושכל תיוק של מידע סודי ייעשה בחיסיון.

  10. שימוע הבוררות. הצדדים מסכימים לוותר על שימוע בעל פה ולהגיש את המחלוקת לבורר לצורך קבלת הכרעתו בהסתמך על שטרות בוררות בכתב ועל עדויות אחרות שעליהן יסכימו הצדדים, אלא אם כן אחד הצדדים ידרוש בכתב קיום של שימוע בעל פה, זאת תוך 10 ימים לאחר מינוי הבורר. הצדדים מסכימים שלרשות לבורר תעמוד הסמכות לשקול הליכים דיספוזיטיביים ללא שימוע עדויות בעל פה אם לדעתו סביר שההליך יצליח ויביא לפתרון הבעיות הנדונות בתיק או לצמצומן. ניתן להגיש בקשה להליך דיספוזיטיבי (Dispositive motion) בנסיבות הבאות: (א) תוך 30 יום לאחר מינוי הבורר יוכל כל אחד מהצדדים לבקש להגיש בקשה להליך דיספוזיטיבי בהתבסס על כתבי הטענות ; וכן (ב) לא יאוחר מ-30 יום לפני שימוע העדויות בעל פה, יוכל כל אחד מהצדדים לבקש להגיש בקשה להליך דיספוזיטיבי לצורך קבלת פסק דין בהליך מקוצר על סמך כתבי הטענות של הצדדים ועל העדויות שהוגשו.

  11. פסק הבוררות. הבורר ימסור החלטה בכתב תוך 30 יום לאחר השימוע, או, אם לא התקיים שימוע, תוך 30 יום מהתאריך האחרון לקבלת טיעוני נגד או מידע נוסף. על ההחלטה לציין באופן ברור את הסעד שניתן, אם היה כזה, ולכלול הסבר קצר בנוגע לסיבות למתן פסק הבוררות.