Правила на общността

Привет от Tinder!
Tinder е мястото, където могат да се намерят смислени запознанства. Всичко започва с отмятане. Понякога си кликвате. Понякога – не. А понякога разговорите водят до нещо повече. Прелива от варианти. Възможностите са безкрайни. Всички (пълнолетни) са добре дошли да дойдат и да разгледат.

Искаме Tinder да бъде забавно, безопасно и приобщаващо пространство, където всеки може да бъде себе си, докато опознава другите. Именно за това са тези Правила на общността – да зададат очаквания за поведението на всеки, както в приложението, така и извън него. Така че прочети нататък; неспазването на тези правила може да има реални последствия – от сръчкване до бан.

Правилата на Tinder:

Вземай предвид границите. Нивата на комфорт са различни за всеки човек. Затова не позволяваме голота, сексуално съдържание, сексуални желания или търсене на секс в твоя обществен профил. Ако е в личен разговор, тези неща са допустими, но само ако всички участници в разговора са ОК с това. Съгласието има значение.

Споделяй внимателно и обмислено . Не споделяй публично своята лична информация, нито начини, по които хората да се свързват с теб (не показвай публично неща като телефонни номера, имейли или псевдоними в социални мрежи). Споделянето на номера на банкови сметки или пароли за имейл винаги е лоша идея. Не искай от другите да ти изпращат личните си данни. Внимавай, когато пращаш пари на други хора. Или по-добре изобщо не пращай пари.

Стой далеч от съдържание с насилие. Ние насърчаваме позитивността и няма да толерираме какъвто и да било вид насилствено съдържание, което съдържа кръв, смърт, изображения или описания на актове на насилие (срещу хора или животни), използване на оръжия и всякакви неща, които насърчават или възхваляват самонараняването.

Ако смятаме, че има риск от непосредствена вреда, може да предприемем стъпки за съдействие, като например да изпратим директно източници с информация за кризисни ситуации.

Тук е за лични отношения, а не за бизнес. Не рекламирай, промотирай и споделяй псевдоними в социални мрежи, за да печелиш последователи, да продаваш неща, да набираш средства или да провеждаш кампании. Това също така означава, че Tinder не е мястото за какъвто и да е вид работа, свързана със секс, компаньонски услуги или връзки със спонсориране. Така че – не, не използвай Tinder да си търсиш sugar mamma.

Просто бъди себе си. Хората искат да се запознаят с твоето истинско „аз“. А не с някаква фалшива персона. Не създавай фалшив акаунт и не се представяй за човек, който не си, дори и да е само за забавление.

Общувай с уважение. Да говориш с нови хора може да бъде трудно, особено когато общуваш с хора от всички сфери на живота. С уважение се стига надалеч.

Ако някой разговор неочаквано тръгне зле и откриеш, че се разстройваш или ядосваш – направи пауза и помисли, преди да реагираш. Тормоз, заплахи, малтретиране, сплашване, настойчиво искане или разкриване на лична информация, сексуално изнудване, шантаж или каквото и да било действие, извършено умишлено с цел причиняване на вреда, не е разрешено.

Tinder не е място за омраза. Ние никога няма да подкрепим расизъм, тесногръдие, омраза или насилие въз основа на това кой е някой, по какъв начин се идентифицира или как изглежда. Това включва (но не се ограничава до) нечия раса, етническа принадлежност, религиозна принадлежност, увреждане, физическо състояние, пол, полова идентичност, възраст, национален произход или сексуална ориентация. Ако видиш някой, който не отговаря на твоите лични критерии, отметни наляво или премахни мача и продължи нататък. Не докладвай човека, освен ако не смяташ, че е нарушил правилата ни.

Води с добро, а не чрез нараняване. Всякакви действия или поведение, които предполагат, възнамеряват или причиняват вреда на друг член – независимо дали онлайн или офлайн, по физически или дигитален начин – ще бъдат разглеждани много сериозно. Това включва всякакви призиви за или подтикване към нараняване.

Ако някой в Tinder те е наранил: молим те първо да се погрижиш за себе си, и второ, да отделиш малко време, за да решиш какво ти е необходимо, за да се почувстваш по-добре, независимо дали това са мерки за подвеждане под отговорност, разкриване, подкрепа или всичките тези неща. Ако това включва да ни изпратиш доклад – моля, свържи се с нас. На твое разположение сме.

Само за пълнолетни. Трябва да имаш навършени 18 години, за да използваш Tinder. Това също така означава, че не разрешаваме снимки на непълнолетни лица без придружител, нито без дрехи, включително снимки на теб като по-млад(а) – без значение колко очарователно си изглеждал(а) тогава.

Спазвай закона. Не са разрешени незаконно съдържание или дейности – в никакъв случай. Това означава, че не можеш да използваш Tinder за покупка или продажба на наркотици или фалшиви стоки, нито за да искаш съдействие от някой да ти помогне да нарушиш закона. Категорично няма да толерираме някой да използва Tinder, за да насърчава или да участва в каквото и да било вредно действие, включващо непълнолетни или трафик на хора.

Един акаунт на човек. Всеки акаунт може да има само един собственик. От съображения за логистиката и поверителността не можем да поддържаме достъп на няколко души до един и същ акаунт. Всеки човек трябва да има свой собствен акаунт.

Това е твоето пространство, публикувай свое собствено съдържание. Не публикувай изображения или лични съобщения от други хора, освен ако нямаш тяхното предварително съгласие. Не публикувай трудове, защитени с авторски права или търговски марки на други лица.

Бъди честен член на общността на Tinder. Не злоупотребявай с Tinder. Не използвай Tinder за разпространение на невярна или подвеждаща информация. Недей да спамиш с вредни връзки или нежелано съдържание. Не създавай масови акаунти. Не използвай Tinder, за да манипулираш, мамиш или караш хората да ти изпращат пари или други неща. Не изпращай подвеждащи доклади. Не използвай приложения на трети страни за отключване на функции или за лъгане на системата.

Не изчезвай, за да имаш активност. Ако не влезеш в акаунта си в Tinder в продължение на две години, ще приемем, че е zzZZzzZ и може да го изтрием поради неактивност. Така че, ако искаш да те виждат в приложението, просто влизай от време на време.

Докладване

Като член на общността на Tinder те насърчаваме да говориш открито. Ако някой ти причинява вреда, кара те да се чувстваш неудобно или нарушава нашите Правила на общността – докладвай за това. Твоят доклад винаги е поверителен. Като изпратиш доклад можеш да ни помогнеш да спрем вредното поведение и да предпазим другите.

Въздействие

Ние приемаме насериозно нашите Правила на общността и въздействието, което имат върху потребителите ни. Ще направим всичко възможно хората да ги следват. Имаме система с предупреждения, но ако нарушенията продължават или ако нарушението е сериозно, ще реагираме по съответния начин.

Запазваме си правото да разследваме и/или да закриваме акаунти без възстановяване на сумата за каквито и да било покупки, ако установим, че си злоупотребил(а) с Услугата или се държиш по начин, който Tinder смята за неподходящ, незаконен или в нарушение на нашите Правила на общността или Условия за използване, включително действия или съобщения, които се случват извън Услугата, но засягат хора, с които си се запознал(а) чрез Услугата.