Οδηγίες Κοινότητας

Καλώς ορίσατε στο Tinder!
Το Tinder είναι το μέρος όπου μπορείτε να κάνετε ουσιαστικές γνωριμίες. Ξεκινήστε με ένα Swipe™. Κάποιες φορές θα πείτε «εδώ είμαστε». Άλλες όχι. Κάποιες φορές η συζήτηση οδηγεί σε περισσότερα. Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές. Δυνατότητες ατελείωτες. Όλοι (οι ενήλικες) είναι ευπρόσδεκτοι να εξερευνήσουν.

Θέλουμε το Tinder να είναι ένας διασκεδαστικός, ασφαλής και ανοιχτός χώρος όπου ο καθένας μπορεί να είναι ο εαυτός του, γνωρίζοντας νέο κόσμο. Αυτός είναι ο σκοπός αυτών των Οδηγιών Κοινότητας – να ορίσουν προσδοκίες για τη συμπεριφορά όλων, τόσο εντός όσο και εκτός της εφαρμογής. Οπότε, σας συμβουλεύουμε να συνεχίσετε την ανάγνωση. Η μη τήρηση αυτών των οδηγιών μπορεί να έχει πραγματικές συνέπειες, από μια προειδοποίηση έως τον αποκλεισμό.

Κανόνες του Tinder:

1. Μην ξεχνάς τα όρια. Τα επίπεδα άνεσης, που αισθάνεται ένα άτομο, διαφέρουν. Γι' αυτό δεν επιτρέπουμε το γυμνό, το σεξουαλικό περιεχόμενο, τις σεξουαλικές επιθυμίες ή την αναζήτηση σεξ στο δημόσιο προφίλ σου. Σε προσωπική συζήτηση με κάποιο άτομο, αυτού του είδους περιεχόμενο είναι αποδεκτό εφόσον όλα τα μέρη της συνομιλίας συμφωνούν. Η συναίνεση έχει σημασία.

2. Να προσέχετε τι γνωστοποιείτε σε άλλα άτομα. Μην κοινοποιείτε δημόσια τα προσωπικά σας στοιχεία ή τους τρόπους με τους οποίους κάποιο άτομο μπορεί να συνδεθεί μαζί σας (μην εμφανίζετε δημοσίως στοιχεία, όπως αριθμούς τηλεφώνου, email ή ονόματα χρήστη μέσων κοινωνικής δικτύωσης). Η κοινοποίηση των στοιχείων του τραπεζικού σας λογαριασμού ή του κωδικού πρόσβασης email δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Μη ζητάτε από άλλους να σας στείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Να προσέχετε όταν στέλνετε χρήματα σε άλλα άτομα. Ακόμα καλύτερα, μην το κάνετε καθόλου.

3. Μείνετε μακριά από το βίαιο περιεχόμενο. Προωθούμε τη θετικότητα και δεν θα ανεχτούμε κανενός είδους βίαιο περιεχόμενο που περιέχει αίμα, θάνατο, εικόνες ή περιγραφές βίαιων πράξεων (εναντίον ανθρώπων ή ζώων), χρήση όπλων και οτιδήποτε υποστηρίζει ή εξυμνεί τον αυτοτραυματισμό.

Εάν πιστεύουμε ότι υπάρχει κίνδυνος επικείμενης βλάβης, μπορεί να λάβουμε μέτρα για να βοηθήσουμε, όπως μέσω της άμεσης επικοινωνίας με πηγές αντιμετώπισης κρίσεων.

4. Κάντε προσωπικές σχέσεις, όχι επαγγελματικές. Μη διαφημίζετε, προωθείτε, γνωστοποιείτε ονόματα χρήστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κερδίσετε ακόλουθους, πωλείτε προϊόντα ή υπηρεσίες, συγκεντρώνετε χρήματα ή κάνετε καμπάνιες. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το Tinder δεν είναι χώρος για οποιοδήποτε είδος σεξουαλικής εργασίας, υπηρεσιών συνοδείας ή σχέσεων με αμοιβή. Επομένως, όχι,–μη χρησιμοποιείτε το Tinder για να βρείτε χορηγό.

5. Να είστε ο εαυτός σας. Οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίσουν τον αληθινό εαυτό σας. Όχι μια ψεύτικη δημόσια εικόνα. Μη δημιουργείτε ψεύτικους λογαριασμούς και μην προσποιείστε ότι είστε κάποιος άλλος, ακόμα κι αν είναι απλώς για πλάκα.

6. Επικοινωνήστε με σεβασμό. Η συζήτηση με καινούριους ανθρώπους μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν αλληλεπιδράτε με ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ο σεβασμός είναι πολύ σημαντικός.

Αν, απροσδόκητα, κάτι πάει στραβά στη συνομιλία και αναστατωθείτε ή νευριάσετε, πάρτε τον χρόνο σας και σκεφτείτε πριν αντιδράσετε. Δεν επιτρέπεται η παρενόχληση, οι απειλές, ο εκφοβισμός, η δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών, ο εκβιασμός για σεξ ή οτιδήποτε άλλο που γίνεται σκόπιμα για να προκαλέσει βλάβη.

Στο Tinder, δεν υπάρχει χώρος για μίσος. Δεν θα είμαστε ποτέ υπέρμαχοι του ρατσισμού, του φανατισμού, του μίσους ή της βίας με βάση την ταυτότητα κάποιου ατόμου, το πώς προσδιορίζεται ή πώς φαίνεται. Περιλαμβάνονται (ενδεικτικά) η φυλή, η εθνικότητα, η θρησκευτική πεποίθηση, η αναπηρία, η σωματική διάπλαση, το φύλο, η ταυτότητα φύλου, η ηλικία, η εθνική καταγωγή ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός. Αν κάποιο άτομο δεν ανταποκρίνεται στα προσωπικά σας κριτήρια, μην κάνετε like ή καταργήστε το ταίριασμα και προχωρήστε. Κάνετε αναφορά μόνο όταν πιστεύετε ότι έχει παραβιάσει τις πολιτικές μας.

7. Να συμπεριφέρεστε πάντα με καλοσύνη, μην βλάπτετε τους άλλους. Τυχόν πράξεις ή συμπεριφορές που υποδηλώνουν, αποσκοπούν ή προκαλούν βλάβη σε άλλο μέλος, είτε σε σύνδεση είτε εκτός διαδικτύου, σωματικά ή ψηφιακά, θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη. Αυτό περιλαμβάνει οτιδήποτε παρακινεί σε επιβλαβείς πράξεις.

Εάν σας έχει βλάψει κάποιο άτομο στο Tinder: πρώτον, φροντίστε τον εαυτό σας και δεύτερον, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αποφασίσετε τι χρειάζεσαι για να θεραπευτείτε, είτε πρόκειται για μέτρα λογοδοσίας, αποκάλυψη, υποστήριξη ή όλα τα παραπάνω. Εάν αυτό περιλαμβάνει την αναφορά της βλάβης σε εμάς, επικοινωνήστε μαζί μας. Είμαστε εδώ για εσάς.

8. Μόνο ενήλικες. Πρέπει να είστε 18 ετών και πάνω για να χρησιμοποιήσετε το Tinder. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν επιτρέπουμε φωτογραφίες ασυνόδευτων ανηλίκων ή ανηλίκων χωρίς ρούχα, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών του εαυτού σας σε νεότερη ηλικία, ανεξάρτητα από το πόσο γλυκό παιδί ήσασταν τότε.

9. Να συμμορφώνεστε με τον νόμο. Δεν επιτρέπεται ποτέ το παράνομο περιεχόμενο ή δραστηριότητες. Επομένως, δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Tinder για να αγοράσετε ή να πωλήσετε ναρκωτικά ή απομιμήσεις προϊόντων ή να ζητήσετε βοήθεια για να παραβιάσετε τον νόμο. Δεν ανεχόμαστε σε καμία περίπτωση τη χρήση του Tinder από οποιοδήποτε άτομο για να υποστηρίξει ή να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε είδος επιβλαβών πράξεων που αφορούν ανηλίκους ή εμπορία ανθρώπων.

10. Ένας λογαριασμός ανά άτομο. Κάθε λογαριασμός μπορεί να έχει μόνο έναν κάτοχο. Για λόγους υλικοτεχνικής υποστήριξης και απορρήτου, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε την πρόσβαση πολλών ατόμων στον ίδιο λογαριασμό, κάθε άτομο πρέπει να έχει τον δικό του.

11. Είναι ο δικός σας χώρος, δημοσιεύστε το δικό σας περιεχόμενο. Μη δημοσιεύετε εικόνες ή προσωπικά μηνύματα από άλλα άτομα, εκτός εάν έχετε τη συγκατάθεσή τους. Μη δημοσιεύετε έργα που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα ή εμπορικά σήματα άλλων.

12. Να είστε ειλικρινή μέλη της κοινότητας του Tinder. Μην κάνετε κατάχρηση του Tinder. Μη χρησιμοποιείτε το Tinder για να διαδώσετε ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες. Μη στέλνετε ανεπιθύμητους επιβλαβείς συνδέσμους ή ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Μη δημιουργείτε μαζικούς λογαριασμούς. Μη χρησιμοποιείτε το Tinder για να χειραγωγήσετε, να εξαπατήσετε ή να πείσετε ανθρώπους να σας στείλουν χρήματα ή οτιδήποτε άλλο. Μην υποβάλλετε παραπλανητικές αναφορές. Μη χρησιμοποιείτε εφαρμογές τρίτων για να ξεκλειδώσετε λειτουργίες ή να παίξετε με το σύστημα.

13. Να συνδέεστε τακτικά για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας. Εάν δεν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Tinder για δύο χρόνια, θα υποθέσουμε ότι είναι ανενεργός και θα τον διαγράψουμε λόγω αδράνειας. Επομένως, εάν θέλετε να παραμείνετε στην εφαρμογή, απλώς να συνδέεστε κατά καιρούς.

Αναφορές

Ως μέλος της κοινότητας του Tinder, σας ενθαρρύνουμε να μιλήσετε. Εάν κάποιος σας κάνει κακό, σας κάνει να αισθάνεστε άβολα ή παραβιάζει τις Οδηγίες Κοινότητας, στείλτε αναφορά. Η αναφορά σας είναι πάντα εμπιστευτική. Με την αναφορά, μπορείτε να μας βοηθήσετε να σταματήσουμε επιβλαβείς συμπεριφορές και να προστατεύσουμε άλλους.

Αντίκτυπος

Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις Οδηγίες Κοινότητας και τον αντίκτυπό τους στην κοινότητά μας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι όλοι τις ακολουθούν. Διαθέτουμε ένα σύστημα προειδοποίησης, αλλά εάν οι παραβιάσεις συνεχίζουν ή εάν η παραβίαση είναι σοβαρή, θα ανταποκριθούμε ανάλογα.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διερευνήσουμε και/ή να διακόψουμε λογαριασμούς χωρίς επιστροφή χρημάτων αγοράς εάν έχετε καταχραστεί την Υπηρεσία ή συμπεριφερθήκατε με τρόπο που το Tinder θεωρεί ως ακατάλληλο, παράνομο ή με τρόπο που έρχεται σε σύγκρουση με τις Οδηγίες Κοινότητας ή τους Όρους Χρήσης, συμπεριλαμβανομένων ενεργειών ή επικοινωνίας που συνέβησαν εκτός της Υπηρεσίας, αλλά αφορούν χρήστες που γνωρίσατε μέσω της Υπηρεσίας.