Οδηγίες κοινότητας

Καλώς όρισες στο Tinder!
Το Tinder είναι το μέρος όπου μπορείς να κάνεις ουσιαστικές γνωριμίες. Ξεκίνα με ένα Swipe. Κάποιες φορές θα πεις "εδώ είμαστε". Άλλες όχι. Κάποιες φορές η συζήτηση οδηγεί σε περισσότερα. Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές. Δυνατότητες ατελείωτες. Όλοι (οι ενήλικες) είναι ευπρόσδεκτοι να εξερευνήσουν.

Θέλουμε το Tinder να είναι ένας διασκεδαστικός, ασφαλής και ανοιχτός χώρος όπου καθένας μπορεί να είναι ο εαυτός του, γνωρίζοντας νέο κόσμο. Αυτός είναι ο σκοπός για αυτές τις Οδηγίες κοινότητας – να ορίσουν προσδοκίες για τη συμπεριφορά όλων, τόσο εντός όσο και εκτός της εφαρμογής. Οπότε, σε συμβουλεύουμε να συνεχίσεις. Η μη τήρηση αυτών των οδηγιών μπορεί να έχει πραγματικές συνέπειες, από μια προειδοποίηση έως τον αποκλεισμό.

Κανόνες του Tinder:

Μην ξεχνάς τα όρια. Τα επίπεδα άνεσης, που αισθάνεται ένα άτομο, διαφέρουν. Γι' αυτό δεν επιτρέπουμε το γυμνό, το σεξουαλικό περιεχόμενο, τις σεξουαλικές επιθυμίες ή την αναζήτηση σεξ στο δημόσιο προφίλ σου. Σε προσωπική συζήτηση με κάποιο άτομο, αυτού του είδους περιεχόμενο είναι αποδεκτό εφόσον όλα τα μέρη της συνομιλίας συμφωνούν. Η συναίνεση έχει σημασία.

Πρόσεχε τι μοιράζεσαι με άλλα άτομα. Μη μοιράζεσαι δημόσια τα προσωπικά σου στοιχεία ή τους τρόπους με τους οποίους κάποιο άτομο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου (δηλαδή απόφυγε τη δημόσια εμφάνιση στοιχείων, όπως είναι οι αριθμοί τηλεφώνου, το email ή ονόματα χρήστη μέσων κοινωνικής δικτύωσης). Η κοινοποίηση των στοιχείων του τραπεζικού σου λογαριασμού ή του κωδικού πρόσβασης email δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Μη ζητάς από άλλους να σου στείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Να προσέχεις όταν στέλνεις χρήματα σε άλλα άτομα. Ή μην το κάνεις καθόλου.

Μείνε μακριά από βίαιο περιεχόμενο. Προωθούμε τη θετικότητα και δεν θα ανεχτούμε οποιοδήποτε είδος βίαιου περιεχομένου που περιέχει αίμα, θάνατο, εικόνες ή περιγραφές βίαιων πράξεων (εναντίον ανθρώπων ή ζώων), χρήση όπλων και οτιδήποτε υποστηρίζει ή εξυμνεί τον αυτοτραυματισμό.

Εάν πιστεύουμε ότι υπάρχει κίνδυνος επικείμενης βλάβης, μπορεί να λάβουμε μέτρα για να βοηθήσουμε, όπως μέσω της άμεσης επικοινωνίας με πηγές αντιμετώπισης κρίσεων.

Κάνε προσωπικές σχέσεις, όχι επαγγελματικές. Μη διαφημίζεις, μην προωθείς, μη μοιράζεσαι ονόματα χρήστη στα κοινωνικά μέσα για να κερδίσεις ακόλουθους, να πουλήσεις προϊόντα ή υπηρεσίες, να συγκεντρώσεις χρήματα ή να κάνεις καμπάνιες. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το Tinder δεν είναι χώρος για οποιοδήποτε είδος σεξεργασίας, υπηρεσιών συνοδείας ή σχέσεων με αποζημίωση. Οπότε, όχι, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείς το Tinder για να βρεις τη sugarmummy σου.

Να είσαι ο εαυτός σου. Οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίσουν τον πραγματικό σου εαυτό. Όχι μια ψεύτικη δημόσια εικόνα. Μη δημιουργείς ψεύτικους λογαριασμούς και μην προσποιείσαι ότι είσαι κάποιο άλλο άτομο, ακόμα κι αν είναι απλώς για πλάκα.

Επικοινώνησε με σεβασμό. Η συζήτηση με καινούριους ανθρώπους μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν αλληλεπιδράς με ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ο σεβασμός βοηθά ιδιαίτερα.

Αν, απροσδόκητα, κάτι πάει στραβά στη συνομιλία και αναστατωθείς ή νευριάσεις, πάρε τον χρόνο σου και σκέψου πριν αντιδράσεις. Δεν επιτρέπεται η παρενόχληση, οι απειλές, ο εκφοβισμός, η δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών, ο εκβιασμός για σεξ ή οτιδήποτε άλλο που γίνεται σκόπιμα για να προκαλέσει βλάβη.

Στο Tinder, δεν υπάρχει χώρος για μίσος. Δεν θα είμαστε ποτέ υπέρμαχοι του ρατσισμού, του φανατισμού, του μίσους ή της βίας με βάση την ταυτότητα κάποιου ατόμου, το πώς προσδιορίζεται ή πώς φαίνεται. Περιλαμβάνονται (ενδεικτικά) η φυλή, η εθνικότητα, η θρησκευτική πεποίθηση, η αναπηρία, η σωματική διάπλαση, το φύλο, η ταυτότητα φύλου, η ηλικία, η εθνική καταγωγή ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός. Αν κάποιο άτομο δεν ανταποκρίνεται στα προσωπικά σου κριτήρια, μην κάνεις like ή ακύρωσε το ταίριασμα και προχώρα. Κάνεις αναφορά μόνο όταν πιστεύεις ότι έχει παραβιάσει τις πολιτικές μας.

Έχε κατά νου το καλό, όχι το κακό. Τυχόν πράξεις ή συμπεριφορές που υποδηλώνουν, αποσκοπούν ή προκαλούν βλάβη σε άλλο μέλος, είτε σε σύνδεση είτε εκτός διαδικτύου, σωματικά ή ψηφιακά, θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη. Αυτό περιλαμβάνει οτιδήποτε παρακινεί σε επιβλαβείς πράξεις.

Εάν έχεις πάθει κακό από κάποιο άτομο στο Tinder: πρώτον, φρόντισε τον εαυτό σου και δεύτερον, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αποφασίσεις τι χρειάζεσαι για να θεραπευτείς, είτε πρόκειται για μέτρα λογοδοσίας, αποκάλυψη, υποστήριξη ή όλα τα παραπάνω. Εάν αυτό περιλαμβάνει την αναφορά της βλάβης σε εμάς, επικοινώνησε μαζί μας. Είμαστε εδώ για σένα.

Μόνο ενήλικες. Πρέπει να είσαι 18 ετών και άνω για να χρησιμοποιήσεις το Tinder. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν επιτρέπουμε φωτογραφίες ασυνόδευτων ανηλίκων ή ανηλίκων χωρίς ρούχα, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών του εαυτού σου σε νεότερη ηλικία, ανεξάρτητα από το πόσο γλυκό παιδί ήσουν.

Να συμμορφώνεσαι με τον νόμο. Δεν επιτρέπεται ποτέ παράνομο περιεχόμενο ή δραστηριότητες. Οπότε, δεν μπορείς ποτέ να χρησιμοποιείς το Tinder για να αγοράσεις ή να πουλήσεις ναρκωτικά ή απομιμήσεις προϊόντων ή να ζητήσεις βοήθεια για να παραβιάσεις τη νομοθεσία. Δεν ανεχόμαστε σίγουρα τη χρήση του Tinder από οποιοδήποτε άτομο για να υποστηρίξει ή να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε είδος επιβλαβών πράξεων που αφορούν ανηλίκους ή εμπορία ανθρώπων.

Ένας λογαριασμός ανά άτομο. Κάθε λογαριασμός μπορεί να έχει μόνο έναν κάτοχο. Για λόγους υλικοτεχνικής υποστήριξης και απορρήτου, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε πολλά άτομα να έχουν πρόσβαση στον ίδιο λογαριασμό, κάθε άτομο πρέπει να έχει τον δικό του.

Αυτός είναι ο χώρος σου, δημοσίευσε το δικό σου περιεχόμενο. Μη δημοσιεύεις εικόνες ή προσωπικά μηνύματα από άλλα άτομα, εκτός εάν έχεις τη συγκατάθεση να το κάνεις. Μη δημοσιεύεις έργα που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα ή εμπορικά σήματα άλλων.

Να είσαι ένα ειλικρινές μέλος της κοινότητας του Tinder. Μην κάνεις κατάχρηση του Tinder. Μη χρησιμοποιείς το Tinder για να διαδώσεις ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες. Μη στέλνεις ανεπιθύμητους επιβλαβείς συνδέσμους ή ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Μη δημιουργείς μαζικούς λογαριασμούς. Μη χρησιμοποιείς το Tinder για να χειραγωγήσεις, να εξαπατήσεις ή να κάνεις τους ανθρώπους να σου στείλουν χρήματα ή οτιδήποτε άλλο. Μην υποβάλλεις παραπλανητικές αναφορές. Μη χρησιμοποιείς εφαρμογές τρίτων για να ξεκλειδώσεις λειτουργίες ή να παίξεις με το σύστημα.

Συνδέσου τακτικά για να διατηρήσεις τον λογαριασμό σου. Εάν δεν συνδεθείς στον λογαριασμό σου στο Tinder για δύο χρόνια, θα υποθέσουμε ότι είναι ανενεργός και θα τον διαγράψουμε λόγω αδράνειας. Επομένως, εάν θέλεις να σε βλέπουν στην εφαρμογή, απλώς συνδέσου μια στο τόσο.

Αναφορές

Ως μέλος της κοινότητας του Tinder, σε ενθαρρύνουμε να εκφράζεσαι. Εάν κάποιο άτομο σου κάνει κακό, σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα ή παραβιάζει τις Οδηγίες κοινότητας, στείλε αναφορά. Η αναφορά σου είναι πάντα εμπιστευτική. Με την αναφορά, μπορείς να μας βοηθήσεις να σταματήσουμε επιβλαβείς συμπεριφορές και να προστατεύσουμε άλλους.

Αντίκτυπος

Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις Οδηγίες κοινότητας και τον αντίκτυπό τους στην κοινότητά μας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι όλοι τις ακολουθούν. Διαθέτουμε ένα σύστημα προειδοποίησης, αλλά εάν οι παραβιάσεις συνεχίζουν ή εάν η παραβίαση είναι σοβαρή, θα ανταποκριθούμε ανάλογα.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διερευνήσουμε και/ή να διακόψουμε λογαριασμούς χωρίς επιστροφή χρημάτων αγοράς εάν έχεις καταχραστεί την Υπηρεσία ή συμπεριφέρθηκες με τρόπο που το Tinder θεωρεί ως ακατάλληλο, παράνομο ή με τρόπο που έρχεται σε σύγκρουση με τις Οδηγίες κοινότητας ή τους Όρους χρήσης, συμπεριλαμβανομένων ενεργειών ή επικοινωνίας που συνέβησαν εντός ή εκτός της Υπηρεσίας, αλλά αφορούν χρήστες που γνώρισες μέσω της Υπηρεσίας.