Yhteisön säännöt

Tervetuloa Tinderiin!
Tinder on mielekkäitä kohtaamisia varten. Kaikki alkaa swaipista. Joskus synkkaa. Joskus ei. Ja joskus jutteleminen johtaa johonkin muuhun. Tilaisuuksia riittää. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Kaikki (aikuiset) ovat tervetulleita tutkimaan.

Haluamme, että Tinder on hauska, turvallinen ja inklusiivinen ympäristö, jossa jokainen voi olla oma itsensä tutustuessaan toisiin. Näiden yhteisön sääntöjen tarkoituksena on määrittää odotukset, jotka koskevat kaikkien käyttäytymistä apissa ja sen ulkopuolella. Kannattaa siis jatkaa lukemista, säännöistä voi olla todellisia seuraamuksia muistutuksesta estämiseen.

Tinderin säännöt:

Kunnioita rajoja. Eri ihmisille tulee epämukava olo eri asioista. Sen takia emme salli alastomuutta, seksuaalista sisältöä, seksuaalisia haluja tai seksin etsimistä julkisessa profiilissa. Yksityisissä keskusteluissa ne ovat OK, jos ne eivät haittaa ketään. Suostumus on tärkeä.

Jaa varovaisesti ja harkiten . Älä kerro julkisesti henkilökohtaisia tietojasi tai yhteystietojasi (esimerkiksi puhelinnumeroa, sähköpostiosoitetta tai sometilejä). Älä koskaan kerro pankkitilisi numeroa tai sähköpostisi salasanaa, se on aina huono idea. Älä myöskään pyydä toisia lähettämään henkilökohtaisia tietojaan sinulle. Ole varovainen, jos lähetät rahaa muille. Jätä se mieluiten kokonaan väliin.

Varo väkivaltaista sisältöä. Suosimme myönteistä sisältöä emmekä hyväksy minkäänlaista väkivaltaista sisältöä, joka sisältää verta, kuolemaa tai kuvauksia ihmisiin tai eläimiin kohdistuvasta väkivallasta, aseiden käyttöä tai mitään missä kannustetaan itsensä vahingoittamiseen tai ihannoidaan sitä.

Jos arvioimme, että tilanteeseen liittyy välitön vaara, saatamme pyrkiä auttamaan esimerkiksi ottamalla suoraan yhteyttä ja tarjoamalla kriisiresursseja.

Etsi ihmissuhteita äläkä liikekumppaneita. Älä mainosta, markkinoi, jaa sometilejä saadaksesi seuraajia, myy mitään, kerää varoja tai kampanjoi. Tinder ei myöskään ole oikea paikka minkään sorttiselle seksityölle, eskorttipalveluille tai suhteille joissa liikkuu rahaa. Älä siis käytä Tinderiä sokerisuhteen etsimiseen.

Ole oma itsesi. Ihmiset haluavat tavata sinut sellaisena kuin olet. Eivät mitään feikkiversiota. Älä luo feikkitiliä tai teeskentele olevasi joku muu edes huviksesi.

Käyttäydy kunnioittavasti. Uusille ihmisille jutteleminen voi olla hankalaa, varsinkin kun on tekemisissä ihan kaikenlaisista taustoista tulevien tyyppien kanssa. Kunnioituksella pääsee pitkälle.

Jos keskustelu menee yllättäen päin mäntyä ja huomaat hermostuvasi tai kiukustuvasi, pidä tauko ja ajattele ennen kuin vastaat. Häirintä, uhkailu, kiusaaminen, pelottelu, doksaaminen, seksiin painostaminen tai mikä tahansa muu tahallinen vahingoittaminen on kiellettyä.

Viha ei kuulu Tinderiin. Emme koskaan tue mitään rasismia, kiihkoilua, vihaa tai väkivaltaa, joka perustuu toisen persoonaan, identiteettiin tai ulkonäköön. Tämä kattaa muun muassa ihmisen taustan, etnisyyden, uskonnon, vammat, fyysisen olemuksen, sukupuolen, sukupuoli-identiteetin, iän, kansallisuuden ja seksuaalisen suuntautumisen. Jos joku ei vastaa omia toiveitasi, swaippaa vasemmalle tai poista osuma ja jatka elämää. Älä tee ilmoitusta, jos ihminen ei ole rikkonut sääntöjä.

Ystävällisyys edellä vahingoittamista välttäen. Suhtaudumme erittäin vakavasti kaikkeen toimintaan ja käytökseen, joka viittaa tai tähtää toisten jäsenten vahingoittamiseen tai aiheuttaa heille haittaa verkossa tai sen ulkopuolella, fyysisesti tai sähköisesti. Tämä sisältää vahingoittamiseen kehottamisen ja yllyttämisen.

Jos joku loukkaa tai vahingoittaa sinua Tinderissä, huolehdi ensimmäiseksi itsestäsi ja käytä seuraavaksi aikaa siihen, että mietit, mikä auttaa sinua toipumaan, toivotko henkilön saattamista vastuuseen teoistaan, haluatko kertoa asiasta, tarvitsetko tukea vai kaikkia edellä mainittuja. Jos haluat ilmoittaa asiasta, ota meihin yhteyttä. Olemme täällä sinua varten.

Vain aikuisille. Sinun pitää olla vähintään 18-vuotias, että saat käyttää Tinderiä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että emme salli kuvia alaikäisistä yksin tai ilman vaatteita, vaikka kyse olisi omista lapsuuskuvistasi ja olisit ollut pienenä miten söpö.

Noudata lakia. Lainvastainen sisältö ja toiminta on aina kiellettyä. Se tarkoittaa, ettei Tinderiä saa käyttää huumeiden tai väärennösten ostamiseen tai myymiseen tai rikoskumppaneiden etsimiseen. Emme missään tapauksessa salli sitä, että joku käyttää Tinderiä toimintaan, jolla osallistutaan minkäänlaiseen alaikäisten vahingoittamiseen tai ihmiskauppaan tai puhutaan niiden puolesta.

Yksi henkilö per tili. Kullakin tilillä voi olla vain yksi omistaja. Käytännön syistä ja yksityisyyden vuoksi emme voi sallia sitä, että monet ihmiset käyttävät samaa tiliä. Jokaisella on oltava oma tili.

Tämä on sinun tilasi, joten julkaise omaa sisältöäsi. Älä julkaise muiden ihmisten kuvia tai viestejä, jos et ole saanut siihen lupaa. Älä julkaise teoksia, joihin muilla on tekijänoikeus tai tavaramerkki.

Ole rehellinen Tinder-yhteisön jäsen. Älä käytä Tinderiä väärin. Älä käytä Tinderiä väärän tai harhaanjohtavan tiedon levittämiseen. Älä lähetä ihmisille sisältöä pyytämättä tai haitallisia linkkejä. Älä luo massatilejä. Älä käytä Tinderiä manipuloidaksesi tai huijataksesi ihmisiä lähettämään sinulle rahaa tai muutakaan. Älä tee harhaanjohtavia ilmoituksia. Älä käytä kolmansien osapuolten appeja, että saisit käyttöösi ominaisuuksia tai voisit huijata järjestelmää.

Aktiivisuus kannattaa. Jos et kirjaudu Tinder-tiliisi kahteen vuoteen, oletamme sen nukahtaneen ja saatamme poistaa sen käyttämättömänä. Niinpä kannattaa kirjautua silloin tällöin sisään, jos haluaa näkyä apissa.

Ilmoitukset

Kannustamme sinua Tinder-yhteisön jäsenenä puhumaan suoraan. Jos joku aiheuttaa sinulle harmia, tekee olosi epämukavaksi tai rikkoon yhteisön sääntöjä, tee ilmoitus. Ilmoitus on aina luottamuksellinen. Tekemällä ilmoituksen autat meitä lopettamaan haitallisen toiminnan ja suojelet muita.

Vaikutus

Suhtaudumme vakavasti yhteisön sääntöihin ja niiden vaikutukseen yhteisöömme. Teemme kaiken voitavan, että ihmiset noudattavat niitä. Meillä on varoitusjärjestelmä, mutta jos sääntöjen rikkominen on toistuvaa tai rikkomus on vakava, vastaamme siihen asiaankuuluvasti.

Pidätämme oikeuden tutkia ja/tai poistaa tilejä palauttamatta rahoja mistään ostoista, jos olet käyttänyt palvelua väärin tai käyttäytynyt tavalla, jota Tinder pitää sopimattomana, laittomana tai yhteisön sääntöjen tai käyttöehtojen vastaisena, mukaan luettuna toiminta ja viestintä, joka tapahtuu palvelun ulkopuolella mutta johon liittyy palvelussa tapaamiasi ihmisiä.