Communityrichtlijnen

Welkom bij Tinder!
Tinder is dé plek om mooie connecties op te bouwen. Het begint met een Swipe™. Soms heb je een klik. Soms niet. En soms leidt één berichtje tot meer. Elke ronde biedt nieuwe kansen. De mogelijkheden zijn eindeloos. En iedereen is welkom om dit te ontdekken.

We willen dat Tinder een leuke, veilige en inclusieve plek is waar iedereen zichzelf kan zijn terwijl ze anderen leren kennen. Daar zijn deze Communityrichtlijnen voor: om verwachtingen te creëren voor ieders gedrag, zowel binnen als buiten de app. Dus lees verder. Het niet volgen van deze richtlijnen kan serieuze gevolgen hebben, van een waarschuwing tot het verwijderen van je account.

De regels op Tinder:

1. Denk na over je grenzen. Het niveau van comfort en acceptatie varieert van persoon tot persoon. Daarom staan we geen naaktheid, seksuele content, het uiten van seksuele verlangens of het zoeken naar seks toe op je openbare profiel. Als je in een privégesprek zit is het prima om het hier over te hebben mits de ander daar toestemming voor geeft. Toestemming is belangrijk.

2. Deel voorzichtig en bedachtzaam. Maak je persoonlijke gegevens of manieren waarop mensen contact met je kunnen leggen niet zomaar bekend (en deel geen zaken als telefoonnummers, e-mailadressen of sociale media op je openbare profiel). Het delen van je bankrekeningnummers of e-mailwachtwoord is altijd een slecht idee. Vraag anderen ook niet om hun persoonlijke gegevens aan jou bekend te maken. Wees voorzichtig met het versturen van geld naar andere mensen. Of doe het gewoon helemaal niet.

3. Blijf uit de buurt van gewelddadige content. Wij staan voor positiviteit en tolereren geen enkele vorm van gewelddadige content die bloedvergieten, de dood, afbeeldingen of beschrijvingen van gewelddadige acties (tegen mensen of dieren), het gebruik van wapens en alles wat zelfbeschadiging aanmoedigt of verheerlijkt, bevat.

Als we denken dat er een risico hierop bestaat of dat iemand zichzelf of anderen schade toebrengt, kunnen we stappen ondernemen, zoals rechtstreeks contact opnemen met hulpinstanties.

4. Ga persoonlijke relaties aan, geen zakelijke. Adverteer, promoot of deel je sociale media niet om volgers te krijgen, spullen te verkopen, geld in te zamelen of campagne te voeren. Dit betekent ook dat Tinder niet de plek is voor sekswerk, escortservices of betaalde relaties. Dus nee, gebruik Tinder niet om je sugar daddy te vinden.

5. Wees gewoon jezelf. Mensen willen de echte jij ontmoeten. Niet de persoon die je misschien zou willen zijn. Maak geen nepaccount aan en doe niet alsof je iemand bent die je niet bent. Ook niet voor de lol.

6. Communiceer respectvol. Praten met nieuwe mensen kan een uitdaging zijn, vooral als je te maken hebt met mensen van allerlei verschillende achtergronden. Respect staat hierbij altijd aan de basis.

Als het gesprek onverwachts niet lekker loopt en je merkt dat je van streek raakt of boos wordt, neem dan even wat afstand en denk na voordat je reageert. Intimidatie, bedreigingen, pesten, doxing, sextortion, chantage of iets anders dat opzettelijk wordt gedaan om de ander schade toe te brengen, is niet toegestaan.

Tinder is geen plaats voor haat. Wij zijn fel tegen racisme, onverdraagzaamheid, haat of geweld op basis van wie iemand is, hoe iemand zich identificeert of hoe die eruitziet. Dit omvat (maar is niet beperkt tot) iemands achtergrond, etniciteit, religieuze overtuiging, handicap, uiterlijk, geslacht, genderidentiteit, leeftijd, afkomst of seksuele oriëntatie. Als je iemand ziet die niet aan jouw persoonlijke criteria voldoet, swipe je gewoon naar links of maak je de match ongedaan en ga je verder. Maak geen melding van ze tenzij je denkt dat ze ons beleid schenden.

7. Wees lief voor elkaar. Elke handeling of gedrag die schade aan een andere gebruiker suggereert, beoogt of veroorzaakt - zowel online als offline, fysiek of digitaal - zal zeer ernstig worden opgevat. Dit omvat alles wat oproept of aanzet tot schade.

Heeft iemand op Tinder je schade toegebracht? Zorg ten eerste voor jezelf en neem even de tijd om te beslissen wat je nodig hebt, of dat nu maatregelen via ons zijn, openbaarmaking, ondersteuning of al het bovenstaande. Wil je ook graag melding doen van deze persoon, neem dan contact met ons op. We zijn er voor je.

8. Alleen volwassenen. Je moet 18 jaar of ouder zijn om Tinder te mogen gebruiken. Dit betekent ook dat we geen foto's toestaan van (ongeklede) minderjarigen, inclusief foto's van jezelf als kind. Hoe schattig je toen ook was.

9. Houd je aan de wet. Illegale content of activiteiten zijn nooit toegestaan. Dit betekent dat je Tinder niet kunt gebruiken om drugs of namaakgoederen te kopen of verkopen, of om iemand om hulp te vragen bij het overtreden van de wet. We tolereren absoluut niet dat iemand Tinder gebruikt om te pleiten voor of deel te nemen aan enige vorm van schade waarbij minderjarigen betrokken zijn of sprake is van mensenhandel.

10. Eén account per persoon. Elk account kan slechts één eigenaar hebben. Om logistieke en privacyredenen kunnen we niet ondersteunen dat meerdere mensen toegang hebben tot hetzelfde account. Elke persoon moet zijn eigen account hebben.

11. Dit is jouw ruimte, plaats je eigen content. Post geen afbeeldingen of privéberichten van andere mensen tenzij je daarvoor toestemming hebt gekregen. Post geen content of werk waarop auteursrechten of handelsmerken van anderen rusten.

12. Wees een eerlijke gebruiker van de Tinder-community. Maak geen misbruik van Tinder. Gebruik Tinder niet om valse of misleidende informatie te verspreiden. Spam geen schadelijke links of ongevraagde content. Maak geen massa-accounts aan. Gebruik Tinder niet om te manipuleren of te bedriegen of om mensen geld of iets anders aan jou te laten sturen. Maak geen misleidende meldingen. Gebruik geen apps van derden om functies te ontgrendelen of het systeem te manipuleren of naar je hand te zetten.

13. Kom geregeld terug om actief te blijven. Als je twee jaar niet inlogt op je Tinder-account gaan we ervan uit dat het inactief is en kunnen we het wegens inactiviteit verwijderen. Dus wil je gezien worden in de app? Log dan af en toe in.

Rapporteren

Als gebruiker van de Tinder-community moedigen we je aan om je uit te spreken. Als iemand je schade toebrengt, je een ongemakkelijk gevoel geeft of onze Communityrichtlijnen schendt, rapporteer dit dan. Je melding is altijd vertrouwelijk. Door te rapporteren aan Tinder, kun je ons helpen schadelijk gedrag te stoppen en anderen te beschermen.

Impact

We nemen onze Communityrichtlijnen en de impact die ze hebben op onze community serieus. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat mensen ze volgen. We hebben een waarschuwingssysteem, maar als de overtredingen voortduren of als de overtreding ernstig is, zullen we actie ondernemen.

We behouden ons het recht voor om accounts te onderzoeken en/of te verwijderen zonder terugbetaling van eventuele aankopen als we ontdekken dat je de Dienst hebt misbruikt of je je hebt gedragen op een manier die Tinder ongepast, onwettig of in strijd met onze Communityrichtlijnen of Gebruiksvoorwaarden achten. Dit is inclusief acties of communicatie die plaatsvindt buiten de Dienst maar waarbij anderen betrokken zijn die je via de Dienst hebt ontmoet.