Retningslinjer for samfunnet

Velkommen til Tinder-samfunnet. Hvis du er ærlig, snill og behandler andre med respekt, vil du alltid være velkommen her. Hvis du velger ikke å oppføre deg slik, kan det være at du ikke varer lenge. Målet vårt er å la brukerne uttrykke seg fritt så lenge det ikke krenker andre. På Tinder har vi de samme reglene for alle. Vi ber deg om å være hensynsfull, tenke før du handler og rette deg etter våre retningslinjer for nettsamfunnet, både på og utenfor nettet. Ja, du leste riktig: Oppførselen din utenfor nettet kan føre til at Tinderkontoen din stenges.

Nedenfor finner du en liste over regler og retningslinjer for nettsamfunnet vårt. Hvis du bryter noen av disse reglene, kan du bli utestengt fra Tinder. Seriøst, ikke få oss til å venstresveipe deg – for du får ingen flere sjanser når vi gjør det. Vi oppfordrer deg til å rapportere all adferd som er i strid med reglene våre, og til å lese våre Sikkerhetstips.

Tinder er ikke for:

Nakenhet/seksuelt innhold

Vi ber deg ikke om å gre håret, og du trenger ikke en gang å snakke sammenhengende; men hold et sivilisert nivå som er egnet for offentligheten. Ingen nakenhet, ikke noe pornografisk innhold, og ikke rams opp alle dine seksuelle lyster i biografien din. Hold det stuerent.

Trakassering

Ikke utsett, og ikke oppfordre andre til å utsette, noen annen bruker for målrettede krenkelser eller trakassering. Dette inkluderer ubedt å sende seksuelt materiale til matchene dine. Vi tar varsler om forfølgelse, trusler, mobbing eller skremming svært alvorlig.

Vold og fysisk skade

Vi tolererer ikke voldelig, frastøtende eller obskønt materiale på Tinder, eller noen handlinger eller noe materiale som oppfordrer til eller truer med vold av noe slag, inkludert trusler om eller oppfordring til terrorisme. Fysiske overgrep, tvang og alle slags voldelige handlinger er stengt forbudt.

Innhold som oppfordrer til eller forherliger selvmord eller selvskading er heller ikke tillatt. I slike situasjoner kan vi gjennomføre en rekke tiltak for å hjelpe brukeren, inkludert å kontakte vedkommende med krisehjelp.

Hatefulle ytringer

Alt innhold som fremmer, oppfordrer til eller aksepterer rasisme, fordommer, hat eller vold rettet mot enkeltpersoner eller grupper ut fra forhold som f.eks. (men ikke begrenset til) rase, etnisitet, religiøs tilhørighet, funksjonshemming, kjønn, alder, nasjonal opprinnelse, seksuell legning eller kjønnsidentitet er ikke tillatt.

Private opplysninger

Ikke offentliggjør noen private opplysninger, verken dine egne eller andres. Dette inkluderer personnumre, passinformasjon, passord, økonomisk informasjon eller personopplysninger som ikke er offentlig tilgjengelige, f.eks. telefonnumre, e-postadresser, hjemme-/kontoradresse.

Spam

Ikke vær falsk. Vær ekte i stedet. Ikke bruk Tinder til å lokke folk til eksterne nettsteder via en lenke eller på annen måte.

Markedsføring og anmodninger

Påtrengende forespørsler til andre brukere er forbudt på Tinder. Det er OK å invitere matchene dine til å være med på noe du skal gjøre, men hvis formålet med profilen din er å reklamere for arrangementer eller forretningsvirksomhet, veldedighet eller konkurranser, drive valgkamp eller forskningsvirksomhet, kan vi slette kontoen din. Vi synes det er spennende at du skal prøve deg som standupkomiker, men ikke bruk Tinder til å reklamere for showet.

Prostitusjon og menneskehandel

Å fremme eller oppfordre til betalte seksuelle tjenester, menneskehandel eller andre seksuelle handlinger uten samtykke er strengt forbudt, og vil føre til at kontoen din utestenges fra Tinder.

Svindel

Tinder har nulltoleranse for utnyttende adferd av alle slag. Alle som prøver å få tak i andre brukeres private opplysninger for bedrageri eller ulovlig aktivitet, kan bli utestengt. Hvis det oppdages at en bruker deler sin egen finansielle kontoinformasjon (PayPal, Venmo o.l.) for å motta penger fra andre brukere, kan vedkommende også utestenges fra Tinder.

Å utgi seg for andre

Vær deg selv! Ikke lat som du er noen andre.

Ikke utgi deg for å være en annen, eller på annen måte gi en feilaktig fremstilling av tilhørighet, tilknytning eller forbindelse med personer eller organisasjoner. Dette gjelder også parodiske kontoer. Vi kan synes at Kjell Magne Bondevik-profilen din er hysterisk morsom, men du er ikke Bondevik. Og om du var det, hva gjør du på Tinder?

Mindreårige

Du må være fylt 18 år for å bruke Tinder. Følgelig tillater vi ikke bilder av mindreårige uten følge av voksne. Hvis du vil legge ut bilder av barna dine, sørg for at du også er med på bildet. Hvis du ser en profil som inneholder bilder av mindreårige uten følge, oppfordrer til å skade en mindreårig eller viser en mindreårig på en seksuell eller seksuelt antydende måte, rapporter det umiddelbart.

Overtredelse av opphavs- og varemerkerettigheter

Hvis det ikke er ditt, ikke legg det ut. Hvis Tinderprofilen din inneholder noe som andre har opphavs- eller varemerkerettigheter til, ikke vis det uten tillatelse.

Ulovlig bruk

Ikke bruk Tinder til å gjøre noe ulovlig. Hvis det er ulovlig i det virkelige liv, er det ulovlig på Tinder.

Én person, én konto

Tinderkontoer kan ikke ha mer enn én eier, så ikke opprett en konto sammen med din venn eller partner. Ha heller ikke mer enn én Tinderkonto.

Tredjepartsapper

Bruk av apper fra andre enn Tinder som hevder å levere tjenesten vår eller gi tilgang til spesielle Tinderfunksjoner (f.eks. automatisk sveiping) er ikke tillatt.

Kontoer som ikke brukes

Tinder er gøy å bruke ... hele tiden! Bruk Tinder ved sjøen, bruk Tinder i køen. Bruk Tinder når du er ute og kikker, bruk Tinder når du ikke er sikker! Men, hvis du ikke har logget inn på kontoen din på to år, kan vi slette den grunnet manglende aktivitet.


RAPPORTER ALLE DÅRLIG OPPFØRSEL

På Tinder:

Fra matchlisten din, sveip til venstre på en rad og trykk på «Rapporter»-knappen for å sende oss en rask, konfidensiell rapport.

Fra meldingsskjermen, trykk på følgende ikon og send oss en rask, konfidensiell rapport:

Når du sveiper, åpne en brukers profil, trykk på følgende ikon og send oss en rask, konfidensiell rapport:

Utenfor Tinder:

Hvis nødvendig, ta kontakt med lokale politimyndigheter og deretter med oss her

KLIKK HER FOR TIPS OM DATASIKKERHET.


Tinder forbeholder seg retten til å etterforske og/eller avslutte kontoen din uten refusjon for eventuelle kjøp, hvis du har misbrukt tjenesten eller oppført deg på en måte som Tinder anser som upassende, ulovlig eller i strid med bruksvilkårene, herunder handlinger eller kommunikasjoner som skjer utenfor tjenesten, men som involverer brukere du møter gjennom tjenesten.