Retningslinjer

Velkommen til Tinder!
Tinder er en plass hvor meningsfulle forbindelser kan oppstå. Alt starter med et sveip. Noen ganger blir det match. Andre ganger ikke. Og noen ganger fører prating til noe mer. Mulighetene er uendelige. Potensialet er enormt. Alle (voksne) er velkomne til å utforske.

Vi ønsker at Tinder skal være et spennende, trygt og inkluderende sted hvor alle kan være seg selv i møte med andre. Det er akkurat derfor vi har laget disse retningslinjene: for å vise hvilken oppførsel som er i orden, både inne i og utenfor appen. Så les nøye gjennom dem, for hvis du ikke følger retningslinjene kan det nemlig føre til konsekvenser – alt fra en påminnelse til utestenging.

Tinders regler:

Tenk over grenser. Hva man er komfortabel med varierer fra person til person. Derfor tillater vi ikke nakenhet, seksuelt innhold, seksuelle forslag eller «på utkikk etter sex» skrevet i profilen din på appen. Det er lov i private samtaler, så lenge alle er komfortable med det. Samtykke er viktig.

Vær forsiktig med hva du deler . Ikke fortell alt om deg selv, og hvordan folk kan finne deg andre plasser (altså ikke legg ut telefonnummeret, e-posten eller brukernavnene dine på sosiale medier). Det er aldri smart å gi noen kontonummeret ditt eller passordet til e-posten din. Ikke be andre om deres personopplysninger heller. Vær forsiktig når du overfører penger til andre. Helst ikke gjør det i det hele tatt.

Unngå voldelig innhold. Vi ønsker å holde en positiv tone på plattformen, og har nulltoleranse for alt voldelig innhold som inneholder død, bilder eller beskrivelser av vold (mot mennesker eller dyr), bruk av våpen og alt som kan bidra til å glorifisere selvskading.

Hvis vi har grunnlag til å tro at det er risiko for personskade, kan vi ta de nødvendige stegene for å få tak i hjelp, som å ta kontakt med krisesentre eller nødetater.

Finn forbindelser for deg selv, ikke bedriften din. Ikke legg ut reklamer, promoteringer, eller del brukernavnet ditt på sosiale medier for å skaffe deg nye følgere, selge ting eller samle inn penger. Med dette mener vi også at Tinder ikke er en plass for sexarbeid, prostitusjon, eskortetjenester eller pengebaserte forhold. Så nei, ikke bruk Tinder til å finne en sugarmama.

Bare vær deg selv. Folk ønsker å møte den virkelige deg. Ikke en falsk personlighet. Ikke lag en falsk konto eller lat som du er noe du ikke er, selv om det kun er for moro skyld.

Ha respekt for andre. Det kan noen ganger være vrient å snakke med nye mennesker, spesielt hvis du snakker med noen i en annen livssituasjon enn deg selv. Du kommer langt med litt høflighet.

Hvis samtalen sklir ut og du merker at du blir opprørt eller sint, kan det være lurt å ta en pause og tenke over hva du faktisk mener før du svarer. Trakassering, trusler, mobbing, doxing, sexpress, utpressing og alt som gjøres for å skade andre er strengt forbudt.

Tinder er ikke et sted for hat. Vi vil aldri godta rasisme, sexisme, hat eller vold basert på noens identitet, bakgrunn eller utseende. Dette inkluderer blant annet kommentarer om hudfarge, religion, handikap, kjønnsidentitet, alder, morsmål og legning. Hvis du ser noen som ikke matcher det du ser etter, sveiper du til venstre eller fjerner matchen og går videre. Ikke rapporter inn noen med mindre du tror at de har brutt retningslinjene våre.

Vis omtanke, ikke forakt. Vi tar alle handlinger som gjøres med ønske om å skade et annet medlem svært alvorlig – enten det er inne i eller utenfor appen, fysisk eller digitalt. Dette gjelder også alt som oppfordrer til, eller leder til skade.

Hvis du har blitt skadet eller hetset av noen på Tinder, er det viktig at du først tar vare på deg selv, og så at du bruker tid på å finne ut hva du trenger for å komme deg videre. Det kan for eksempel være tiltak for å holde personen ansvarlig, hjelp og støtte eller begge deler. Hvis en del av dette er å rapportere det inn til oss, ikke vær redd for å ta kontakt. Vi er her for deg.

Kun for voksne. Du må være over 18 år for å bruke Tinder. Dette betyr også at vi ikke tillater seksuelle bilder eller bilder som er kun av mindreårige, inkludert bilder av deg selv som barn - selv om du var kjempesøt.

Følg loven. Det er aldri lovlig å legge ut innhold som bryter loven. Dette betyr at du ikke kan bruke Tinder til å kjøpe eller selge narkotika eller smuglede varer, eller be noen om hjelp til å bryte loven. Vi har absolutt nulltoleranse på Tinder for alt upassende innhold som inkluderer skade av mindreårige eller menneskehandel.

En brukerkonto per person. Kontoer skal kun brukes av én person. På grunn av personvern og logistikk kan vi ikke tillate at flere personer bruker én konto. Hver person må ha en egen konto som de disponerer.

Dette er ditt sted, legg ut ditt eget innhold. Ikke legg ut bilder eller private meldinger mellom andre personer med mindre du har fått tillatelse fra personen(e) det gjelder. Ikke legg ut materiale som er beskyttet av opphavsrett eller varemerker.

Bruk Tinder på en redelig måte. Ikke misbruk Tinder. Ikke bruk Tinder til å spre falsk og misvisende informasjon. Ikke spam andre med farlige linker eller uønsket innhold. Ikke lag spamkontoer. Ikke bruk Tinder til å manipulere, svindle eller lure andre til å sende deg penger eller noe annet. Ikke send inn misvisende rapporter. Ikke bruk tredjepartsapper til å få tilgang til funksjoner eller lure systemet.

Sjekk innom i blant for å holde kontoen aktiv. Hvis du ikke logger inn på Tinder-kontoen din i løpet av to år, antar vi at den er zzZZzzZ og kan slette den på grunn av inaktivitet. Så hvis du vil bli sett av andre på appen, må du logge på innimellom.

Rapportering

Vi ønsker at alle medlemmer av Tinder-fellesskapet skal rope ut og rope høyt. Hvis noen oppfører seg upassende, gjør deg ukomfortabel, eller bryter retningslinjene våre, er det best om du rapporterer dem. En rapport er alltid konfidensiell. Ved å rapportere kan du hjelpe oss med å sette en stopper for skadelig oppførsel og beskytte andre brukere.

Påvirkning

Vi tar retningslinjene våre og påvirkningen de har på Tinder-fellesskapet på fullt alvor. Vi lover å gjøre alt vi kan for å sørge for at alle følger dem. Vi har et varslingssystem på plass, men hvis personen fortsetter å bryte reglene eller bruddet er veldig alvorlig, vil vi igangsette passende tiltak.

Vi forbeholder oss retten til å undersøke og/eller avslutte kontoer uten refusjon av kjøp hvis vi kommer frem til at noen har misbrukt Tjenesten eller opptrådt på en måte som Tinder anser som upassende, ulovlig eller i strid med Retningslinjene eller Vilkårene våre for bruk, inkludert handlinger eller kommunikasjon som oppstår utenfor Tjenesten, men involverer personer som har møttes via Tjenesten.