Skupnostne smernice

Dobrodošel/-a na Tinderju!
Tinder je mesto, kjer se lahko vzpostavijo pomembne povezave. Začne se s podrsavanjem. Včasih klikneta. Včasih ne. Včasih pogovor vodi v nekaj več. Priložnosti je na pretek. Možnosti so neskončne. Vsi (odrasli) so vabljeni k raziskovanju.

Želimo, da je Tinder zabaven, varen in vključujoč prostor, kjer je lahko vsakdo to, kar je, in hkrati spoznava druge. Te Skupnostne smernice so temu namenjene – določiti pričakovanja za vedenje vseh, tako v aplikaciji kot zunaj nje. Torej beri dalje; neupoštevanje teh smernic ima lahko resnične posledice – od opozorila do prepovedi.

Tinderjeva pravila:

Upoštevaj meje. Raven udobja se od osebe do osebe razlikuje. Zato ne dovolimo golote, spolne vsebine, spolnih želja ali iskanja seksa na tvojem javnem profilu. Če si v zasebnem pogovoru, je to v redu, če se oba/-e strinjata s tem. Soglasje je pomembno.

Deli previdno in premišljeno . Ne objavljaj javno svojih osebnih podatkov ali načinov, kako se ljudje lahko povežejo s tabo (brez javnih prikazov telefonske številke, e-poštnih ali družabnih naslovov). Razkrivanje številke bančnega računa ali gesla za e-pošto je vedno slaba ideja. Tudi od drugih ne zahtevaj, da ti pošljejo svoje osebne podatke. Pri pošiljanju denarja drugim bodi previden/-a. Ali raje tega sploh ne počni.

Izogibaj se nasilni vsebini. Spodbujamo pozitivnost in ne bomo tolerirali nobene vrste nasilne vsebine, ki vsebuje kri, smrt, slike ali opise nasilnih dejanj (nad ljudmi ali živalmi), uporabo orožja in vse, kar zagovarja ali poveličuje samopoškodovanje.

Če menimo, da obstaja nevarnost neposredne škode, lahko sprejmemo ukrepe za pomoč, na primer neposreden stik s kriznimi viri.

Vzpostavljaj osebne stike, ne poslovnih. Ne oglašuj, promoviraj ali deli svojih družbenih omrežij, da bi pridobil/-a sledilce, ne prodajaj stvari, zbiraj sredstev ali vodi kampanj. To tudi pomeni, da Tinder ni kraj za kakršnokoli spolno delo, spremljevalne storitve ali plačana razmerja. Torej, ne – ne uporabljaj Tinderja, da bi našel/-a svojo sugarmamo.

Bodi to, kar si. Ljudje si želijo spoznati pravo/-ega tebe. Ne lažne osebnosti. Ne ustvari lažnega računa in ne pretvarjaj se, da si nekdo drug, tudi če je to samo za zabavo.

Komuniciraj spoštljivo. Pogovarjanje z novimi ljudmi je lahko težavno, zlasti če komuniciraš z ljudmi iz različnih družbenih slojev. S spoštovanjem se daleč pride.

Če gre pogovor nepričakovano po zlu in ugotoviš, da si razburjen/-a ali jezen/-a, se ustavi in razmisli, preden se odzoveš. Nadlegovanje, grožnje, ustrahovanje, javno razkrivanje osebnih podatkov, spolno izsiljevanje, izsiljevanje ali karkoli namerno storjenega z namenom povzročanja škode ni dovoljeno.

Tinder ni prostor za sovraštvo. Nikoli ne bomo stali za rasizmom, nestrpnostjo, sovraštvom ali nasiljem na podlagi tega, kdo nekdo je, kako se identificira ali kako izgleda. To vključuje (vendar ni omejeno na) raso, etnično pripadnost, versko pripadnost, invalidnost, videz, spol, spolno identiteto, starost, nacionalno poreklo ali spolno usmerjenost. Če opaziš nekoga, ki ne ustreza tvojim osebnim merilom, podrsaj v levo ali prekliči ujemanje in pojdi naprej. Ne prijavljaj nekoga, razen če meniš, da krši naša pravila.

Vodi s prijaznostjo, ne s škodo. Vsa dejanja ali vedenje, ki nakazujejo ali povzročajo škodo drugemu članu – bodisi na spletu ali v živo, fizično ali digitalno – bodo obravnavana zelo resno. To vključuje vse, kar poziva ali spodbuja k povzročanju škode.

Če te je nekdo na Tinderju prizadel: najprej poskrbi zase in si nato vzemi nekaj časa, da se odločiš, kaj potrebuješ, da se boš počutil/-a bolje, naj bodo to ukrepi odgovornosti, razkritje, podpora ali vse od naštetega. Če to vključuje prijavo škode nam, se obrni na nas. Tukaj smo zate.

Samo odrasli. Če želiš uporabljati Tinder, moraš imeti vsaj 18 let. To tudi pomeni, da ne dovolimo fotografij mladoletnikov brez spremstva ali neoblečenih, vključno s fotografijami mlajše/-ga tebe – ne glede na to, kako prikupen/-a si bil/-a takrat.

Spoštuj zakone. Nezakonita vsebina ali dejavnosti niso nikoli dovoljene. To pomeni, da Tinderja ne moreš uporabljati za nakup ali prodajo mamil ali ponarejenega blaga, ali prositi za pomoč, ki bi ti pomagala kršiti zakon. Vsekakor ne bomo dopuščali, da bi kdorkoli uporabljal Tinder za zagovarjanje ali sodelovanje pri kakršnikoli škodi, ki vključuje mladoletnike ali trgovino z ljudmi.

En račun na osebo. Vsak račun ima lahko samo enega lastnika. Zaradi logistike in zasebnosti ne moremo podpirati dostopa več ljudi do istega računa, vsak posameznik mora imeti svojega.

To je tvoj prostor, objavljaj svojo vsebino. Ne objavljaj slik ali zasebnih sporočil drugih ljudi, razen če si za to dobil/-a soglasje. Ne objavljaj dela, ki je zaščiteno z avtorskimi pravicami ali blagovno znamko drugih.

Bodi pošten/-a član/-ca Tinder skupnosti. Ne zlorabljaj Tinderja. Tinderja ne uporabljaj za širjenje lažnih ali zavajajočih informacij. Ne pošiljaj škodljivih povezav ali neželene vsebine. Ne ustvarjaj množičnih računov. Tinderja ne uporabljaj za manipulacijo, prevaro ali prepričevanje ljudi, da ti pošiljajo denar ali karkoli drugega. Ne pošiljaj zavajajočih prijav. Ne uporabljaj aplikacij tretjih oseb za odklepanje funkcij ali izigravanje sistema.

Z uporabo ostaneš aktiven/-a. Če se v svoj Tinder račun ne prijaviš dve leti, bomo domnevali, da je zaspal, in ga lahko izbrisali zaradi nedejavnosti. Torej, če želiš biti viden/-a v aplikaciji, se občasno prijavi.

Prijavljanje

Kot člana/-ico Tinder skupnosti te spodbujamo, da ukrepaš in spregovoriš. Če ti nekdo povzroča škodo, se zaradi nje/-ga počutiš neprijetno ali krši naše Skupnostne smernice, to prijavi. Tvoje poročilo je vedno zaupno. S prijavo nam lahko pomagaš preprečiti škodljivo vedenje in zaščititi druge.

Vpliv

Naše Skupnostne smernice in vpliv, ki ga imajo na našo skupnost, jemljemo resno. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da jim bodo ljudje sledili. Imamo vzpostavljen sistem opozarjanja, a če se bodo kršitve nadaljevale ali če bo kršitev huda, se bomo ustrezno odzvali.

Pridržujemo si pravico do preiskave in/ali ukinitve računov brez vračila kupnine, če ugotovimo, da si zlorabil/-a storitev ali se obnašal/-a na način, ki se Tinderju zdi neprimeren, nezakonit ali je v nasprotju z našimi Skupnostnimi smernicami ali Pogoji uporabe, vključno z dejanji ali komunikacijo, ki nastane zunaj storitve, vendar vključuje druge osebe, ki jih srečaš prek storitve.