Community-riktlinjer

Välkommen till Tinders community. Om du är ärlig, vänlig och respektfull mot andra är du alltid välkommen. Om du inte är det blir du inte långvarig. Vårt mål är att låta användare uttrycka sig fritt så länge det inte kränker andra. Alla behandlas enligt samma standard på Tinder. Vi ber dig att visa hänsyn, tänka innan du agerar och följa våra community-riktlinjer både online och offline. Du hörde rätt: ditt beteende offline kan leda till att ditt Tinder-konto avslutas.

Nedan finns en lista på våra community-policyer. Om du bryter mot någon av dessa policyer kan du bli avstängd från Tinder. Tvinga oss inte att svepa åt vänster på dig—för om vi väl gör det så finns det ingen återvändo. Vi uppmanar dig att rapportera allt beteende som strider mot våra policyer samt att läsa om våra Säkerhetstips.

Tinder är inte för:

Nakenhet/Sexuellt innehåll

Vi ber dig inte att kamma håret åt ett håll eller ens yttra fullständiga meningar; men håll det snyggt och lämpligt för allmän trivsel. Ingen nakenhet, inget sexuellt innehåll och blotta inte alla dina sexuella fantasier i din bio. Håll det rumsrent, helt enkelt.

Trakasserier

Engagera inte dig själv eller någon annan i någon form av utnyttjande eller trakasserier mot någon annan användare. Detta inkluderar att skicka allt oönskat sexuellt innehåll till dina matchningar. Anmälningar om förföljelse, hot, mobbning eller hot tas på största allvar.

Våld och fysisk skada

Vi tolererar inte våldsamt, grafiskt eller blodigt innehåll på Tinder, eller några handlingar eller innehåll som förespråkar hot om våld av något slag, inklusive hot eller främjande av terrorism. Fysiska övergrepp, tvång och alla våldshandlingar är strängt förbjudna.

Innehåll som förespråkar eller förskönar självmord eller självskadebeteende är inte heller tillåtet. I dessa situationer kan vi vidta ett antal åtgärder för att hjälpa användaren, genom att t.ex. skicka resurser för krishantering.

Hets mot folkgrupp

Allt innehåll som främjar, förespråkar eller tolererar rasism, trångsynthet, hat eller våld mot individer eller grupper baserat på faktorer som (men inte begränsat till) ras, etnicitet, religiös tillhörighet, funktionshinder, kön, ålder, ursprung, sexuell läggning eller könsidentitet är inte tillåtet.

Privat information

Dela inte privat information offentligt, varken din eller någon annans. Detta inkluderar personnummer, pass, lösenord, ekonomisk information eller olistad kontaktinformation, som telefonnummer, e-mail eller hem-/jobbadress.

Skräppost

Var inte falsk. Var äkta istället. Använd inte Tinder för att locka folk till externa webbsidor via en länk eller liknande.

Marknadsföring eller värvning

Att värva andra medlemmar är förbjudet på Tinder. Det okej att bjuda in dina matchingar till något du ska göra, men om syftet med din profil är att annonsera för ditt event eller företag, ideell verksamhet, politisk kampanj, tävling eller för att genomföra undersökningar, kan vi komma att avsluta ditt konto. Vi tycker att det är roligt att du har en humorshow nästa vecka, men använd inte Tinder för att marknadsföra den.

Prostitution och människohandel

Att främja eller förespråka kommersiella sexuella tjänster, människohandel eller andra sexuella handlingar utan samtycke är strängt förbjudet och resulterar i att ditt konto på Tinder avslutas.

Bedrägerier

Tinder har nolltolerans mot bedrägliga beteenden av alla slag. Den som försöker få andra användares privata information för bedräglig eller olaglig aktivitet kan bli bannlyst. Användare som blir påkomna med att dela sina egna ekonomiska kontouppgifter (PayPal, Venmo, Swish osv.) i syfte att ta emot pengar från andra användare kan också bli bannlysta från Tinder.

Imitation

Var dig själv! Låtsas inte vara någon annan.

Försök inte att imitera, eller på annat sätt förvränga anknytning, förbindelse eller koppling till någon person eller enhet. Detta inkluderar parodikonton. Vi kanske tycker att ditt Zlatan-konto är roligt, men du är inte Zlatan. Och om du är det, vad gör du på Tinder?

Minderåriga

Du måste vara 18 år eller äldre för att använda Tinder. Vi tillåter inga bilder på ensamma minderåriga. Om du vill lägga upp bilder på dina barn, se till att du själv är med på bilden. Om du ser en profil som har en ensam minderårig på bild, uppmuntrar skada mot minderårig eller skildrar en minderårig på ett sexuellt eller suggestivt sätt, anmäl direkt.

Upphovsrätts- och varumärkesintrång

Om det inte är ditt, lägg inte ut det. Om din Tinder-profil innehåller något som är upphovsrättsskyddat eller varumärkesskyddat, visa det inte om du inte har tillstånd att göra det.

Olaglig användning

Använd inte Tinder till något olagligt. Om det är olagligt IRL, är det olagligt på Tinder.

En Person, ett Konto

Tinder-konton kan inte ha flera ägare, så skapa inte ett konto med din vän eller partner. Ha heller inte flera Tinder-profiler själv.

Tredjepartsappar

Användning av appar skapade av andra än Tinder som påstår sig erbjuda våra tjänster eller låsa upp speciella Tinder-funktioner (som automatiska Likes) är inte tillåtet.

Konto i viloläge

Tinder är kul att använda… hela tiden! Använd Tinder på havet, använd Tinder när du ser på travet. Använd Tinder när du meckar, använd Tinder om du tvekar! Men om du inte loggar in på ditt Tinder-konto på 2 år kan vi radera konto på grund av inaktivitet.


RAPPORTERA ALL OLÄMPLIG AKTIVITET

På Tinder:

Svep vänster på en användare i din matchningslista och klicka på "rapportera"-knappen för att skicka en snabb, konfidentiell rapport till oss.

Från din meddelandeskärm, klicka på följande ikon och skicka en snabb, konfidentiell rapport till oss:

Medan du sveper, öppna en användares profil, klicka på följande ikon och skicka en snabb, konfidentiell rapport till oss:

Utanför Tinder:

Vid behov, kontakta polisen först och kontakta sedan oss här

KLICKA HÄR FÖR TIPS OM HUR DU DEJTAR SÄKERT.


Tinder förbehåller sig rätten att undersöka och/eller avsluta ditt konto utan återbetalning av inköp om du har missbrukat tjänsten eller betett dig på ett sätt som Tinder anser olämpligt, olagligt eller strider mot användarvillkoren, inklusive händelser eller kommunikation som sker utanför tjänsten men inkluderar användare som du träffat genom tjänsten.