Community-riktlinjer

Välkommen till Tinder!
Tinder är där man kan hitta nya meningsfulla kontakter. Det börjar med en Swipe™. Ibland klickar man, ibland inte. Och ibland leder ett samtal till något mer. Tillfällena finns i överflöd. Möjligheterna är oändliga. Alla (vuxna) är välkomna att utforska dem.

Vi vill att Tinder ska vara en rolig, trygg och inkluderande plats där alla kan vara sig själva medan de lär känna nya människor. Det är det dessa Community-riktlinjerna är till för – att visa vilket beteende som förväntas av alla, både i och utanför appen. Så läs vidare, för att inte följa dessa riktlinjer kan få verkliga konsekvenser – allt ifrån en varning till att bli bannad.

Tinders regler:

Ta hänsyn till andras gränser. Varje person har sin egen bekvämlighetszon. Därför tillåter vi inte nakenhet, sexuellt innehåll, sexuella begär eller söka efter sex på din offentliga profil. Om du är i ett privat samtal är det okej att prata om detta, förutsatt att alla är okej med det. Samtycke är viktigt.

Tänk till och var försiktig när du delar med dig . Sprid inte din personliga information eller hur andra kan kontakta dig offentligt (visa inte saker som exempelvis mobilnummer, email eller sociala verktyg offentligt). Att dela dina bankkontonummer eller lösenordet till din email är alltid en dålig idé. Be inte heller andra att skicka sina personliga uppgifter. Var försiktig när du skickar pengar till andra. Eller låt bli helt.

Håll dig undan från våldsamt innehåll. Vi lyfter positivitet och tolererar inte våldsamt innehåll av något slag innehållande blod och skador, död, bilder eller beskrivningar av våldshandlingar (mot varken människor eller djur), användning av vapen eller någonting som förespråkar eller förhärligar självskada.

Om vi tror att det finns en överhängande skaderisk kan det hända att vi vidtar åtgärder för att hjälpa till, som att kontakta krisresurser direkt.

Knyt personliga kontakter, inte professionella. Annonsera inte, marknadsför inte och dela inte dina sociala verktyg för att få följare, sälja något, samla pengar eller kampanja. Detta betyder också att Tinder inte är rätt plats för någon sorts sexarbete, eskorttjänster eller relationer som på annat sätt kompenseras. Med andra ord: nej – använd inte Tinder för att hitta din sugarmama.

Var bara dig själv. Andra vill träffa ditt riktiga jag. Inte en fejkad persona. Skapa inga fejkkonton och låtsas inte att vara någon du inte är, även om det bara är på skoj.

Kommunicera med respekt. Att prata med nya människor kan vara knepigt, speciellt när du interagerar med människor med alla möjliga bakgrunder. Respekt räcker långt.

Om en konversation går oväntat fel och du känner att du blir upprörd eller arg – pausa och reflektera innan du reagerar. Trakasserier, hot, mobbning, skrämseltaktik, att läcka privat information, sexuell utpressning, utpressning och allt annat som görs med avsikt att orsaka skada är inte tillåtet.

Tinder är inte en plats för hat. Vi kommer aldrig stå bakom rasism, trångsynthet, hat eller våld baserat på vem eller hur någon är, identifierar sig som eller utseende. Detta inkluderar (men är inte begränsat till) någons ursprung, etnicitet, religion, funktionsvariation, utseende, kön, könsidentitet, ålder, nationalitet eller sexuell läggning. Swipea åt vänster eller ta bort matchningen och gå vidare om du stöter på någon som inte uppfyller dina personliga kriterier. Rapportera inte personen till oss om du inte tror att hen bryter mot vår policy.

Försök alltid vara vänlig, och aldrig otrevlig. Alla handlingar och beteenden som antyder, avser eller orsakar en annan medlem skada – oavsett om det sker online eller offline, fysiskt eller digitalt – kommer att tas på största allvar. Detta inkluderar allt som kräver eller uppmuntrar till skada.

Om du utsatts för skada av någon på Tinder: ta först hand om dig själv, ta dig sen tid att besluta vad du behöver för att läka, oavsett om det är ansvarsåtgärder, avslöjanden, stöd eller alltihop. Om detta inkluderar att rapportera skadan till oss, ber vi dig att kontakta oss. Vi finns här för dig.

Endast vuxna. Du måste vara 18 år eller äldre för att använda Tinder. Detta göra också att vi inte tillåter foton på ensamma eller nakna minderåriga, inklusive foton på dig själv som ung – oavsett hur gullig du var.

Följ lagen. Varken illegalt innehåll eller illegala aktiviteter är tillåtna, någonsin. Det betyder att du inte kan använda Tinder till att köpa eller sälja droger eller förfalskningar, men inte heller be någon om hjälp att bryta mot lagen. Vi tolererar absolut inte att någon använder Tinder till att förespråka eller delta i någon som helst typ av skadlig aktivitet som involverar minderåriga eller människohandel.

Ett konto per person. Ett konto kan bara ha en enda ägare. På grund av logistisk och sekretesskäl kan vi inte stötta att flera personer använder samma konto, istället måste varje person ha sitt eget konto.

Det här är ditt space, så posta ditt eget innehåll. Lägg inte upp bilder eller privata meddelanden från andra personer om du inte fått tillåtelse att göra det. Posta inte verk som är upphovsrättsskyddade eller varumärkesskyddade av andra.

Var en ärlig medlem i Tinders community. Missbruka inte Tinder. Använd inte Tinder till att sprida falsk eller missvisande information. Spamma inte länkar med skadligt innehåll eller oönskat innehåll. Skapa inte masskonton. Använd inte Tinder till att manipulera, lura eller få andra att skicka pengar eller något annat till dig. Skicka inte in vilseledande rapporter. Använd inte en tredje parts app till att låsa upp funktioner eller att lura systemet.

Var aktiv för att hålla dig kvar. Om du inte loggar in på ditt Tinder-konto på två år kommer vi att anta att ingen använder det och radera det på grund av inaktivitet. Så, om du vill fortsätta att synas i appen är det bara att logga in lite då och då.

Rapportering

I egenskap av medlem i Tinders community uppmuntrar vi dig att säga till och säga ifrån. Om någon orsakar dig skada, gör dig obekväm eller bryter mot våra Community-riktlinjer ber vi dig att rapportera det. Din rapport är alltid konfidentiell. Genom att rapportera till oss hjälper du oss att stoppa skadligt beteende och skydda andra.

Effekt

Vi tar våra Community-riktlinjer och deras effekt på vårt community på allvar. Vi gör allt vi kan för att försäkra att de följs. Vi har aktiverat ett varningssystem, men om överträdelse fortsätter eller om en överträdelse är allvarlig kommer vi att agera därefter.

Vi förbehåller oss rätten att undersöka och/eller avsluta ditt konto utan återbetalning av eventuella köp om du har missbrukat tjänsten eller betett dig på ett sätt som Tinder anser vara olämpligt, olagligt eller bryter mot våra community-riktlinjer eller våra Användarvillkor, vilket inkluderar handlingar eller kommunikation som sker utanför tjänsten, men involverar medlemmar du träffat via tjänsten.