Veiligheidsmaatregelen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen een veilige, leuke en gezellige ervaring heeft op Tinder. We werken er hard aan om de veiligheid van de app voortdurend te verbeteren en je in staat te stellen de controle over je ervaring te nemen. Een greep uit onze veiligheidsfuncties:

Veiligheidscentrum - Gebruikers kunnen in de hele app op het schildje tikken om toegang te krijgen tot het Veiligheidscentrum van Tinder. Hier kun je op de hoogte blijven van veiligheidsfuncties en toegang te krijgen tot hulplijnen, handleidingen en informatie over hoe je veilige en positieve connecties kunt maken.

Match opheffen - Of het nu niet de juiste klik is of dat je gewoon hun vibe niet helemaal voelt, gebruikers kunnen altijd een match ongedaan maken. Zodra een gebruiker een match opheft, verdwijnt dat profiel uit hun matchlijst en uit die van de andere persoon. Zodra de match is opgeheven, kunnen gebruikers elkaar niet meer zien of berichten sturen. Indien nodig kun je altijd nog een gebruiker rapporteren, ook als je geen match meer met diegene hebt. Lees meer over hoe je matches kunt opheffen.

Profiel blokkeren - Gebruikers kunnen bepalen met wie ze niet willen matchen door profielen proactief te blokkeren. Het blokkeren van een profiel zorgt ervoor dat gebruikers elkaar niet zien tijdens het swipen op Tinder.  Geblokkeerde gebruikers krijgen geen melding dat ze zijn geblokkeerd. Lees meer over hoe je een profiel kunt blokkeren.

Contacten blokkeren - Gebruikers die bepaalde kennissen, exen, collega's of vrienden niet willen zien, kunnen de functie Contacten blokkeren gebruiken om preventief bepaalde mensen te blokkeren. Om specifieke contacten te blokkeren, moeten gebruikers zich aanmelden voor het delen van hun contactenlijst met Tinder en kiezen wie ze niet willen zien tijdens het swipen op Tinder. Lees meer over hoe je contacten kunt blokkeren.

Fotoverificatie - Met fotoverificatie kunnen gebruikers potentiële matches laten zien dat zij de persoon op hun foto's zijn. Om hun profiel te verifiëren, moeten gebruikers een korte videoselfie indienen die met behulp van gezichtsherkenningstechnologie wordt vergeleken met hun profielfoto's. Lees meer over hoe je je profiel kunt verifiëren.

Chat alleen met geverifieerde profielen - Geverifieerde gebruikers kunnen instellen dat ze alleen privéberichten ontvangen van andere geverifieerde gebruikers. Als een profiel nog niet geverifieerd is, wordt diegene gevraagd om dit te regelen voordat ze een bericht kunnen sturen naar een geverifieerde gebruiker.

Weet je het zeker? en Vind je dit vervelend? - Als Tinder een privébericht detecteert die mogelijk ongepast is, ontvangt de afzender een waarschuwing waarin wordt aanbevolen er nog een keer goed over na te denken. Als het bericht toch wordt verstuurd, krijgt de ontvanger de mogelijkheid om het bericht te rapporteren.  

Melding voor uitwisselen van contactgegevens - Wanneer je iemand een bericht stuurt en Tinder herkent dat je je contactgegevens deelt, kan er een melding verschijnen met belangrijke veiligheidsinformatie om je te helpen veilig te blijven tijdens een ontmoeting IRL.

Reizigerswaarschuwing - Wij geloven in de inclusiviteit van alle genderidentiteiten en seksuele oriëntaties, maar helaas is dit niet overal op de wereld het geval. Sommige landen hebben specifieke wetten die gericht zijn tegen LGBTQ+-mensen. In landen waar we dergelijke wetten kennen, waarschuwen we gebruikers proactief voor de risico's voor de LGBTQ+-community en geven we gebruikers de mogelijkheid om hun profiel te verbergen.