Funkcje zapewniające bezpieczeństwo

Chcemy, aby Tinder był bezpieczną, ciekawą i angażującą platformą. Dokładamy wszelkich starań, aby nieustannie podnosić poziom bezpieczeństwa w aplikacji i umożliwiać użytkownikom jak największą kontrolę nad sposobem korzystania z Tindera.

Centrum bezpieczeństwa – stukając ikonę tarczy dostępną wszędzie w aplikacji, przejdziesz do Centrum bezpieczeństwa, gdzie dowiesz się więcej na temat naszych funkcji zapewniających bezpieczeństwo oraz uzyskasz dostęp do zasobów, przewodników i informacji na temat tego, jak nawiązywać dobre i bezpieczne relacje.

Usuwanie matcha – nie przypasowała Ci dana osoba, a może po prostu nie znaleźliście wspólnego języka? W takich sytuacjach możesz usunąć match. Kiedy to zrobisz, znikniesz z listy matchów danego użytkownika, a dany użytkownik zniknie z Twojej. Po usunięciu matcha sparowani użytkownicy nie zobaczą już swoich profilów oraz stracą możliwość wysyłania sobie wiadomości. Jeśli zajdzie taka potrzeba, możesz zgłosić użytkownika, nawet jeśli nie macie już matcha. Dowiedz się, jak usunąć match.

Blokowanie profilów – masz możliwość blokowania osób, z którymi nie chcesz się zmatchować. Zablokowanie profilu daje gwarancję, że nie spotkacie się na Tinderze.  Zablokowane osoby nie zostaną powiadomione o tym, że zostały zablokowane. Dowiedz się, jak zablokować profil.

Blokowanie kontaktów – jeśli nie chcesz spotkać danej osoby na Tinderze, możesz z wyprzedzeniem zablokować jej profil, korzystając z funkcji blokowania kontaktów. Aby zablokować określone kontakty, musisz wyrazić zgodę na udostępnianie swojej listy kontaktów Tinderowi i określić, które z nich mają zostać zablokowane. Dowiedz się, jak zablokować kontakt.

Weryfikacja zdjęcia – dzięki weryfikacji zdjęcia możesz pokazać innym użytkownikom, że osoba ze zdjęć to naprawdę Ty. Aby zweryfikować swoje zdjęcia, wystarczy przesłać krótkie selfie wideo, które zostanie porównane ze zdjęciami z profilu za pomocą technologii rozpoznawania twarzy. Dowiedz się, jak zweryfikować zdjęcie.

Czat ze zweryfikowanymi użytkownikami – po włączeniu tej funkcji użytkownicy ze zweryfikowanym zdjęciem będą otrzymywać wiadomości tylko od innych osób ze zweryfikowanym profilem. Jeśli dana osoba nie ma zweryfikowanego zdjęcia, zostanie poproszona o przejście weryfikacji przed wysłaniem wiadomości.

Czy na pewno oraz Czy to Ci przeszkadza – jeśli Tinder wykryje wiadomość prywatną o potencjalnie nieodpowiedniej treści, nadawca otrzyma ostrzeżenie z zaleceniem ponownego przemyślenia wiadomości. Jeśli mimo to wiadomość zostanie wysłania, odbiorca ma możliwość oflagowania lub zgłoszenia wiadomości.  

Ostrzeżenie o wymianie danych kontaktowych – jeśli aplikacja wykryje, że w trakcie rozmowy udostępniane są dane kontaktowe, możesz otrzymać ostrzeżenie z ważnymi wskazówkami na temat tego, jak zadbać o bezpieczeństwo podczas spotkania na żywo.

Ostrzeżenie w podróży – na naszej platformie chcemy uwzględniać wszystkie płcie i orientacje seksualne, ale rzeczywistość wygląda nieco inaczej: nigdzie na świecie nie ma miejsca pozbawionego potencjalnego ryzyka, a niektóre kraje mają określone przepisy prawne dotyczące osoby LGBTQ+. Jeśli użytkownik podróżuje do kraju, w którym wedle naszej wiedzy obowiązują takie przepisy, powiadamiamy taką osobę o zagrożeniach czyhających na społeczność LGBTQ+ i proponujemy opcję ukrycia swojego profilu.