Ангажиментът ни към Вас

За нас в Tinder поверителността Ви е основен приоритет. Тя е в основата на всички услуги и продукти, които създаваме и които Вие обичате и познавате добре. Така можете спокойно да се фокусирате върху изграждането на истински взаимоотношения без притеснения и с пълно доверие в нас.

Ценим доверието Ви, когато ни предоставяте информацията си, и осъзнаваме отговорността си.

Ангажиментът ни към поверителността. Създаваме всичките си продукти и услуги с мисъл за Вашата поверителност. Работим с експерти в различни области, включително в областта на правото, сигурността, инженерството, продуктовия дизайн и други, за да сме сигурни, че всички решения се вземат с най-голямо уважение към поверителността Ви.

Ангажиментът ни към прозрачността. Тъй като използваме много от онлайн услугите, които използвате и Вие, знаем, че недостатъчната информация и прекалено сложният език са обичайни проблеми на политиките за поверителност. Затова възприехме противоположния подход: написали сме политиката си за поверителност и свързаните с нея документи на обикновен език. Искаме да прочетете нашите политики и да разберете какви са практиките ни, свързани с поверителността!

Ангажиментът ни към сигурността. Разполагаме с екипи, посветени на защитата и безопасността на данните Ви. Постоянно обновяваме практиките си за сигурност и инвестираме в усилията си в областта на сигурността, за да подобряваме безопасността на информацията Ви.


Политика за поверителност

Добре дошли в политиката за поверителност на Tinder. Благодарим Ви, че отделяте време да я прочетете.

Оценяваме доверието, което ни оказвате, като ни предоставяте своята информация, и възнамеряваме винаги да го оправдаваме. Като за начало, трябва да се уверим, че разбирате каква информация събираме, защо я събираме, как я използваме и какъв избор имате по отношение на информацията си. Настоящата политика описва практиките ни, свързани с поверителността, на обикновен език, като правният и техническият жаргон са сведени до минимум.

Тази политика за поверителност влиза в сила от 17 януари 2022 г. Предходната версия на тази политика за поверителност, налична тук, ще се прилага до тази дата.

ДАТА НА ВЛИЗАНЕ В СИЛА : 17 януари 2022 г.

 1. Кои сме ние
 2. Къде се прилага тази политика за поверителност
 3. Информацията, която събираме
 4. Бисквитки и други подобни технологии за събиране на данни
 5. Как използваме информацията
 6. Как споделяме информацията
 7. Трансграничен трансфер на данни
 8. Вашите права
 9. Колко дълго съхраняваме информацията Ви
 10. Поверителност на личните данни на деца
 11. Кандидати за работа, изпълнители и представители на доставчици
 12. Промени в политиката за поверителност
 13. Как да се свържете с нас

За потребителите в Калифорния

Моля, вижте нашата политика за поверителност в Калифорния, за да научите за правата за поверителност в Калифорния.

1. Кои сме ние

Ако пребивавате в Европейската икономическа зона („ЕИЗ“), Обединеното кралство или Швейцария, компанията, която отговаря за Вашата информация по силата на тази политика за поверителност („администратор на данните“), е:

MTCH Technology Services Limited

Tinder

WeWork Charlemont Exchange

42 Charlemont Street

Dublin 2, D02 R593

Ирландия

Ако живеете в Япония, компанията, която отговаря за информацията Ви, е:

MG Japan Services GK

4F Sumitomo Fudosan Azabu Bldg

1-4-1 Mita

Minato-ku, Tokyo 108-0073

Япония

Ако пребивавате извън ЕИП, Обединеното кралство, Швейцария и Япония, компанията, която отговаря за информацията Ви, е:

Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

САЩ

2. Къде се прилага тази политика за поверителност

Тази политика за поверителност се прилага за уеб сайтове, приложения, събития и други услуги с марката Tinder, които управляваме. За улеснение, в тази политика за поверителност наричаме всички тях наши „услуги“. За да стане още по-ясно, добавихме линкове към политиката за поверителност във всички услуги, за които се прилага.

Някои услуги може да се нуждаят от собствена политика за поверителност. Ако дадена услуга разполага със собствена политика за поверителност, тогава се прилага тя, а не политиката за поверителност, която четете в момента.

3. Информация, която събираме

От само себе си се разбира, че не можем да Ви помогнем да изградите смислени взаимоотношения, без да разполагаме с информация за Вас, като например основни профилни данни и типове хора, с които искате да се запознаете. Също така събираме информация за това как използвате услугите ни – например регистри за достъп, както и информация от трети страни, като например когато използвате услугите ни чрез свой акаунт в социална мрежа или когато качвате информация от свой акаунт в социална мрежа, за да попълните профила си. Ако искате допълнителна информация, по-долу ще навлезем в по-големи подробности.

Информация, която ни предоставяте

Когато използвате услугите ни, решавате да ни предоставите определена информация. Тя включва:

 • Когато си създадете акаунт, ни предоставяте най-малко своя телефонен номер и имейл адрес, както и някои основни данни, необходими, за работата на услугата, като пол и дата на раждане.
 • Докато попълвате профила си, можете да споделяте с нас допълнителна информация, като например подробности от биографията си, интереси и други данни за Вас, както и съдържание като снимки и видеоклипове. За да добавите определено съдържание, например снимки или видеоклипове, е възможно да ни разрешите достъп до своята камера или фотоалбум.
 • Когато се абонирате за платена услуга или направите покупка директно от нас (а не чрез платформа като iOS или Android), предоставяте на нас или на нашия доставчик на услуга за плащане информация за номера на дебитната или кредитната си карта или друга финансова информация.
 • Когато участвате в анкети, фокус групи или пазарни проучвания, ни предоставяте мненията си за нашите продукти и услуги, както и отговори на въпросите и препоръките ни.
 • Когато изберете да участвате в наши промоции, събития или конкурси, събираме информацията, която използвате за регистрация или вход.
 • Ако се свържете с екипа ни за обслужване на клиенти, събираме информацията, която ни предоставяте при взаимодействието си с нас.
 • Ако споделите с нас информация за други хора (например, ако използвате данните за контакт на свой приятел или приятелка за дадена функция), обработваме тази информация от Ваше име, за да изпълним заявката Ви.
 • Разбира се, обработваме и Вашите чатове с други членове, както и публикуваното от Вас съдържание, когато е необходимо за функционирането на услугите ни.

Информация, която получаваме от други

Освен информацията, която ни предоставяте директно, получаваме информация за Вас и от други хора, включително:

 • Членове Други членове могат да предоставят информация за Вас, когато използвате услугите ни – например, когато си взаимодействат с Вас или изпратят доклад, който се отнася за Вас.

 • Социални медии Може да решите да споделите информация с нас чрез свой акаунт в социалните медии – например, ако решите да създадете свой каунт в Tinder и да влезете в него чрез свой акаунт в социална медия или другаде (например Facebook, Google или Apple) или да качите в нашите услуги информация, примерно снимки от някой свой акаунт в социалните медии (напр. Instagram или Spotify).

 • Свързани дружества Tinder е част от семейството от фирми на Match Group. Match Group счита безопасността и сигурността на членовете си за приоритет номер едно. Ако сте получили забрана за достъп до друга услуга на Match Group, информацията Ви може да бъде споделена с нас, за да ни позволи да предприемем необходимите действия, включително да закрием акаунта Ви или да Ви попречим да си създадете акаунт за услугите ни.

 • Други партньори Може да получаваме информация за Вас от наши партньори, когато реклами на Tinder се публикуват в партньорска услуга (в такъв случай те могат да ни препращат данни за успеха на дадената кампания). Когато се позволява от закона, можем също така да получаваме информация от трети страни за заподозрени или осъдени злонамерени лица, което е част от усилията ни да осигуряваме безопасността и сигурността на членовете си.

Информация, събирана, когато използваш наши услуги

Когато използвате услугите ни, се генерират технически данни за това кои функции използвате, как ги използвате и за устройствата, които използвате за достъп до услугите ни. За повече подробности вижте по-долу:

 • Информация за потреблението Използването на услугите генерира данни за активността Ви в услугите ни, като например как ги използвате (т.е. кога влизате, кои функции използвате, какви действия предприемате, каква информация Ви е била показана, адреси на уеб страници и реклами, с които си взаимодействате) и Вашите взаимодействия с други членове (т.е. членовете, с които се свързвате и взаимодействате, кога комуникирате, брой изпратени и получени съобщения).

 • Информация за устройството Събираме информация от и за устройството, през които използвате услугите ни, включително информация за хардуер и софтуер като IP адрес, тип и ИД на устройство, настройки и характеристики на приложения, сривове на приложения, рекламни идентификатори (произволно генерирани номера, които можете да нулирате от настройките на устройството си), идентификатори, свързани с бисквитки или други технологии, които могат да идентифицират устройство или браузър по уникален начин.

 • Друга информация след съгласие от Ваша страна Ако ни дадете разрешение, може да събираме точното Ви географско местоположение (географска ширина и дължина). Събирането на географското Ви местоположение може да се извършва във фонов режим дори когато не използвате услугите ни, ако даденото от Вас разрешение изрично позволява такъв тип събиране. Ако ни откажете разрешение да събираме точното Ви местоположение, няма да го правим. По подобен начин, ако ни дадете съгласие, може да събираме снимки и видеоклипове (например, ако искате да публикувате снимка или видеоклип или участвате във функции със стрийминг в услугите ни).

4. Бисквитки и други подобни технологии за събиране на данни

Ние използваме и може да позволяваме на други лица да използват бисквитки и подобни технологии (например уеб маяци, пиксели, SDK), за да разпознаваме теб и/или твоите устройства. Можеш да прочетеш нашата Политика за бисквитките за повече информация относно това защо ги използваме и как можеш да управляваш тяхната употреба.

Някои уеб браузъри (включително Safari, Internet Explorer, Firefox и Chrome) имат функция „Забрана на следенето“ ( DNT ), която указва на уеб сайта, че потребителят не желае неговата онлайн активност да се проследява. Ако даден уеб сайт, който реагира на сигнала DNT, получи DNT сигнал, браузърът може да блокира събирането на определена информация за потребителя на браузъра за този уеб сайт. Не всички браузъри предлагат опция DNT и DNT сигналите все още не са унифицирани. По тази причина много бизнеси, включително Tinder, към момента не реагират на сигнали DNT.

5. Как използваме информацията

Основната причина да използваме информацията Ви е да предоставяме и подобряваме услугите си. Освен това използваме информацията Ви, за да осигуряваме Вашата безопасност и да Ви предлагаме реклами, които може да представляват интерес за Вас. Продължете да четете за по-подробно обяснение на различните причини, поради които може да използваме информацията Ви, а също и практически примери.

A. За администриране на акаунта Ви и за да Ви предоставяме услугите си

 • Създаване и управляване на акаунта Ви
 • Предоставяне на клиентска поддръжка и отговаряне на заявките Ви
 • Изпълняване на трансакциите Ви
 • Комуникация с Вас във връзка с услугите ни.

B. За да Ви помагаме да се свързвате с други потребители

 • Препоръчване на други членове, с които да се запознаете
 • Взаимно показване на профилите на членовете.

C. За да Ви предоставяме нови услуги на Tinder

 • Регистриране и показване на профила Ви в нови функции и приложения на Tinder
 • Администриране на акаунта Ви в тези нови функции и приложения.

D. За управление на рекламни и маркетингови кампании

 • Администриране на томболи, конкурси, отстъпки или други оферти
 • Провеждане и измерване на ефективността на рекламни кампании в нашите услуги и маркетингови кампании, промотиращи Tinder извън нашите услуги
 • Комуникация с Вас относно продукти и услуги, които смятаме, че може да Ви бъдат интересни.

E. За подобряване на услугите ни и за разработка на нови такива

 • Администриране на фокус групи, пазарни проучвания и анкети
 • Преглед на взаимодействията с екипите за грижи за клиента, за да подобряваме качеството на обслужването си
 • Данни как членовете ни обикновено използват услугите, за да ги усъвършенстваме (например може да решим да променим вида и използването или дори значително да изменим дадена функция според това как реагират членовете ни към нея)
 • Разработване на нови функции и услуги (например може да решим да разработим нова функция на базата на показан интерес, за да отговорим на заявки, получени от потребители).

F. За предотвратяване, откриване и борба с измами и с други незаконни или неразрешени дейности

 • Намиране и адресиране на текущи, подозирани или докладвани нарушения на условията ни на ползване, най-вече чрез преглед на отчети и взаимодействия между членовете
 • По-добро разбиране и разработка на контрамерки против нарушения на условията ни на ползване
 • Запазване на данни, свързани с нарушения на условията на ползване с цел предотвратяване на повторни нарушения
 • Осъществяване или упражняване на правата ни, например условията ни на ползване
 • Комуникация с лицата, изпратили доклад, относно това какво сме направили в резултат на подадения доклад.

G. За осигуряване спазването на закона

 • Спазване на законовите изисквания
 • Подпомагане на органите на реда

За подробности относно това как обработваме лична информация чрез профилиране и автоматизирано вземане на решения, моля, вижте нашите често задавани въпроси.

За да обработваме информацията Ви, както е описано в тази политика за поверителност, разчитаме на следните правни основания:

 • Да Ви предоставяме услугата си: причината, поради която обработваме информацията Ви за целите A, B и C по-горе е за да изпълняваме договора, който имате с нас. Например, докато използвате услугата ни за изграждане на смислени взаимоотношения, използваме информацията Ви, за да поддържаме акаунта и профила Ви, да го правим видим за други потребители, да препоръчваме други потребители на Вас и като цяло да предоставяме безплатните си и платени функции на Вас и на другите членове.
 • Законни интереси: обработваме информацията Ви за цели D, E и F по-горе на базата на законния си интерес. Например анализираме поведението на потребителите на услугите си за непрекъснато подобряване на предложенията си, предлагаме оферти, за които смятаме, че може да представляват интерес за Вас, и промотираме собствените си услуги; обработваме информация, за да поддържаме безопасността на членовете си и обработваме данни, когато е необходимо с цел прилагане на правата ни, съдействие на правоприлагащите служби и когато това ни помага да се защитаваме в случай на съдебни дела.
 • Спазване на приложимите закони и регламенти: обработваме информацията Ви за цел G по-горе, когато е необходимо, за да спазваме приложимите закони и регламенти и за да доказваме спазването от наша страна на приложимите закони и регламенти. Например съхраняваме данните за трафика и тези за трансакциите, за да спазваме счетоводните, данъчните и другите си законови задължения за съхранение на данни и за да можем да отговаряме на валидни заявки за достъп от страна на правоприлагащите органи. Също така пазим данните, доказващи, че сме получили съгласие от наши членове, както и за решенията им да се откажат от дадена функция или обработка.
 • Съгласие: ако решите да ни предоставяте информация, която може да се счита за „специална“ или „чувствителна“ в определени юрисдикции, като например данни за сексуалната си ориентация, се съгласявате да обработваме тази информация в съответствие с настоящата политика за поверителност. От време на време може да искаме съгласието Ви за събиране на конкретна информация, като например точното Ви географско местоположение, или да използваме информацията Ви по определени конкретни причини. В някои случаи можете да оттегляте съгласието си, като промените настройките си (например във връзка със събирането на точно географско местоположение от наша страна) или като изтриете съдържанието си (например, когато въведете информация в профила си, която може да се счита за „специална“ или „чувствителна“). При всички положения можете да оттегляте съгласието си по всяко време, като се свързвате с нас на адреса, посочен в края на тази политика за поверителност.

6. Как споделяме информацията

Тъй като целта ни е да Ви помагаме да създавате смислени взаимоотношения, информацията на членовете ни се споделя преди всичко с други членове. Също така споделяме част от информацията на членовете си с доставчици на услуги и с партньори, които ни съдействат за управляването на услугите ни, с други компании от Match Group по конкретни причини като посочените по-долу, а в някои случаи – и с властите. Продължете да четете за още подробности относно това как информацията Ви се споделя с други лица.

С други членове

Споделяте информация с други потребители, когато доброволно разкривате информация в рамките на услугата (включително в своя публичен профил). Молим Ви да подхождате предпазливо към информацията си и да се уверявате, че споделяното то Вас съдържание не Ви създава дискомфорт, когато е видимо за други хора.

Ако изберете да ограничите аудиторията за целия или за част от своя профил, или за определено съдържание или информация за Вас, тогава тя ще е видима според настройките Ви.

Ако някой подаде доклад, свързан с Вас (например, ако твърди, че сте нарушили условията ни на ползване, може да съобщим на докладвалия какви евентуални действия сме предприели в отговор на доклада. *

С нашите доставчици на услуги и партньори

Използваме трети страни, които ни съдействат за функционирането и подобряването на услугите ни. Тези трети страни ни помагат с различни задачи, включително хостинг и поддръжка на данни, анализи, грижа за клиентите, маркетинг, реклама, обработка на плащания и операции за сигурност. Също така споделяме информация с партньори, които разпространяват нашите услуги и ни съдействат при рекламирането им. Например е възможно да споделяме ограничена информация за Вас в хеширан, нечетим от човек формат, предназначен за рекламните ни партньори.

Придържаме се към стриктен процес на проверка, преди да ангажираме доставчик на услуги или да започнем да работим с партньор. Нашите доставчици на услуги и партньори трябва да се обвържат със строги задължения за поверителност. *

Със свързаните ни компании

Tinder е част от семейството от компании Match Group.

Споделяме информацията Ви с нашите филиали за ограничени законни цели, както се описва по-долу:

 • за да направим всички платформи на Match Group по-безопасни и да ни позволи да се справяме (например чрез бан) със злонамерени потребители, открити в една платформа, и на другите платформи; за да ни съдействат в операции за обработка на данни като доставчици на услуги по наши инструкции и от наше име. Тяхното съдействие може да включва операции по техническа обработка, като например хостинг и поддръжка на данни, грижи за клиентите, маркетинг и таргетирана реклама, анализи, финансово и счетоводно съдействие, усъвършенстване на услугата ни, защита на данните и системите ни и борба срещу спам, злоупотреби, измами, нарушения и други неправомерни действия.

 • Можем също така да споделяме информация с други компании от Match Group за други законни търговски цели, включително корпоративен одит, анализ и съставяне на консолидирани отчети, когато и според позволеното от приложимите закони.

Функционалност за споделяне

Можете да споделяте профили на други членове и те могат да споделят Вашия профил с хора извън услугите ни, като използват функцията за споделяне. *

За корпоративни трансакции

Може да предаваме Ваша информация, ако извършваме изцяло или частично обединяване, продажба, придобиване, продажба на дялове, преструктуриране, реорганизация, прекратяване на компания, при банкрут или друга промяна на собствеността или контрола. *

С правоприлагащите служби/когато се изисква по закон

Може да разкриваме Ваша информация при наличието на обоснована необходимост: (i) за да спазим правна процедура, например съдебно разпореждане, призовка или заповед за обиск, разследване от страна на правителството или на правоприлагащите органи или други законови изисквания; (ii) за да предоставим съдействие за превенция или разкриване на престъпление (във всеки случай според действащото законодателство); или (iii) за защита на безопасността на произволно лице. *

За прилагане на законни права

Можем също така да споделяме информация: (i) ако разкриването ѝ би смекчило отговорността ни при действителен или евентуален съдебен процес; (ii) според необходимостта за защита на законовите ни права и на законовите права на наши членове, бизнес партньори или други заинтересовани страни; (iii) за обезпечаване на спазването на нашето споразумение с Вас; и (iv) за разследване, превенция или предприемане на друго действие по отношение на незаконна дейност, съмнение за измама или друго неправомерно действие. *

С Ваше съгласие или по Ваше искане

Може да поискаме съгласието Ви за споделяне на информацията Ви с трети страни. Във всеки случай ясно ще Ви информираме защо искаме да споделим информацията.

Можем да използваме и споделяме нелична информация (т.е. информация, която сама по себе си не Ви идентифицира, например информация за устройството, обща демографска информация, общи поведенченски данни, геолокация във форма, неподлежаща на идентифициране), както и лична информация в хеширан, нечетим от човек формат, при което и да е от горните обстоятелства. Можем също да споделяме тази информация с други компании на Match Group и с трети страни (по-специално рекламодатели), за да разработваме и предоставяме целенасочена реклама на нашите услуги и в уеб сайтове или в приложения на трети страни, и да анализираме и отчитаме рекламата, която виждате. Можем да комбинираме тази информация с допълнителна нелична информация или с лична информация в хеширан, нечетим от човек формат, събрана от други източници. Повече информация за използването на бисквитки и подобни технологии можете да намерите в политиката ни за бисквитки

7. Трансгранични трансфери на данни

Споделянето на информацията, посочена в Раздел 6, включва трансгранично прехвърляне на данни към Съединените американски щати и към други юрисдикции, които може да имат различни закони относно обработката на данни. Когато прехвърляме лична информация извън ЕИП, Обединеното кралство, Швейцария или други държави, чиито закони за защита на данните се считат за адекватни от Европейската комисия или друг компетентен правителствен орган, използваме стандартни договорни клаузи (стандартните договорни клаузи са ангажименти между компании, които прехвърлят лични данни и ги обвързват да защитават поверителността и сигурността на данните Ви) или друг подходящ механизъм за прехвърляне. Към момента преразглеждаме прехвърлянията до нашите доставчици и свързаните правни основания във връзка със скорошното решение на Съда на Европейския съюз относно предаването на лични данни до САЩ.

8. Вашите права

Искаме да имате контрол над информацията си, затова Ви напомняме за следните опции и инструменти, които са на Ваше разположение:

 • Инструменти за достъп/актуализация в услугата. Инструментите и настройките на акаунта Ви помагат да получите достъп, да коригирате или изтривате информация, която сте ни предоставили и която е свързана с Вашия акаунт, директно в услугата. Ако имате някакви въпроси относно тези инструменти и настройки, свържете се тук с екипа ни за обслужване на клиенти за помощ.
 • Разрешения за устройства. Мобилните платформи разполагат със системи за разрешения за конкретни типове данни за устройства и известия, като телефонни контакти, снимки, услуги за местоположение, насочени известия и рекламни идентификатори. Можете да променяте настройките на устройството си, за да се откажете или да се съгласите със събирането на съответната информация или показването на съответните известия. Разбира се, ако откажете съгласие, някои услуги може да изгубят функционалността си.
 • Деинсталиране. Можете да спрете цялостното събиране на информация от дадено приложение, като го деинсталирате чрез стандартния процес за деинсталация на устройството си. Не забравяйте, че деинсталирането на приложение НЕ закрива акаунта Ви. За да закриете акаунта си, моля, използвайте съответната функционалност в услугата.
 • Закриване на акаунт. Можете да изтриете акаунта си, като използвате съответната функционалност директно в услугата.

Също така искаме да се запознаете с правата си за поверителност. Ето няколко основни точки, които да запомните:

 • Преглед на информацията Ви. Действащите закони за поверителност могат да Ви дават правото да прегледате личната информация, която съхраняваме за Вас (в зависимост от юрисдикцията това може да се нарича „право на достъп“, „право на преносимост“, „право на информираност" или друга вариация на тези термини). Можете да упражнявате това право, като изпратите съответното искане от тук.
 • Актуализиране на Вашата информация. Ако смятате, че информацията, която съхраняваме за Вас, е неточна или че вече нямаме право да я използваме, и желаете да я коригираме, изтрием, да възразите срещу обработката ѝ или да я ограничите, моля, свържете се с нас тук.

За твоя защита и защитата на всички наши потребители, може да те помолим да ни предоставиш доказателство за самоличност, преди да отговорим на горните искания.

Имай предвид, че може да отхвърлим искания по определени причини, включително ако не можем да потвърдим самоличността ти, ако искането е незаконосъобразно или невалидно или ако може да наруши търговски тайни или интелектуална собственост или поверителността на някой друг. Ако искаш да получиш информация, свързана с друг член, например копие на съобщения, които си получил/а от него или нея чрез нашата услуга, другият член ще трябва да се свърже с нас и да предостави писменото си съгласие, преди да можем да споделим тази информация. Възможно е да поискаме от въпросния друг член също да потвърди самоличността си, преди да можем да отговорим на искането.

Също така е възможно да не успеем да удовлетворим определени искания, свързани с възражение или ограничаване на обработката на лична информация, по-специално когато такива искания не биха ни позволили да продължим да ти предоставяме нашата услуга. Например не можем да предоставяме нашата услуга, ако не разполагаме с твоята дата на раждане, тъй като тогава не можем да сме сигурни, че имаш навършени 18 години.

В някои страни, включително в Европейската икономическа зона и Обединеното кралство, имаш право да подадеш жалба до съответния орган за защита на данните, ако имаш притеснения относно това как обработваме личната ти информация. Можеш да намериш информация за регулатора за защита на данните ти в Европейската икономическа зона туки в Обединеното кралство тук. Органът за защита на данните, в който можеш да подадеш оплакване, може да е в обичайното ти местожителство, там, където работиш, или там, където се е случило евентуалното нарушение.

9. Колко дълго съхраняваме информацията Ви

Съхраняваме личната Ви информация само колкото ни е необходима за законните търговски цели (изброени в Раздел 5) и до степента, разрешена от приложимите закони. Ако решите да прекратите използването на услугите ни, можете да закриете акаунта си и профилът Ви повече няма да е видим за другите членове. Имайте предвид, че автоматично ще закрием акаунта Ви, ако е неактивен в продължение на две години. След като акаунтът Ви е закрит, изтриваме личната Ви информация, както е описано по-долу:

 1. За да защитим безопасността и сигурността на членовете си, въведохме защитен период на съхранение в рамките на три месеца след закриването на акаунт или една година след блокирането на акаунт. През този период съхраняваме информацията Ви, в случай че е необходима за разследване на незаконно или вредно поведение. Запазването на информация през този защитен период на съхранение се основава на законния ни интерес, както и на законния интерес на трети страни – потенциални жертви.
 2. След изтичането на защитния период на съхранение, изтриваме данните Ви и съхраняваме само ограничена информация за определени цели, както е посочено по-долу:
  • а) Запазваме ограничени данни, за да спазваме законовите задължения за съхранение на данни: по-специално съхраняваме данните за трансакции в продължение на 10 години, за да спазим данъчните и правните счетоводни изисквания, информацията за кредитна карта за времето, през което потребителят може да оспори трансакцията, и „данните за трафика“/регистрационните файлове за една година с цел спазване на правните задължения за съхранение на данни. Също така поддържаме записи за предоставеното ни от членове съгласие в продължение на пет години, за да докажем, че спазваме приложимите закони.
  • б) Съхраняваме ограничена информация въз основа на законния си интерес: съхраняваме записи за грижа за клиентите и поддържащи данни, както и неточно местоположение на изтегляне/закупуване в продължение на пет години, за да подкрепяме решенията си, свързани с грижа за клиентите, и за да обезпечаваме правата си и да можем да се защитаваме в случай на иск; информация за съществуването на минали акаунти и абонаменти, която изтриваме три години след закриването на последния Ви акаунт, за да осигурим правилното и точното финансово прогнозиране и отчитане; данни за профила за една година за евентуални съдебни спорове, за предявяване на, реализиране на или защита от правни искове; и данни, необходими за предотвратяване на регистриране на нов акаунт от членове, на които това е забранено, толкова дълго, колкото е необходимо, за да се гарантират безопасността и интересите на членовете ни.
  • в) И накрая запазваме информация въз основа на законния си интерес, когато има нерешен или потенциален проблем, иск или спор, изискващи от нас да съхраняваме информация (по-специално ако получим валидна законова призовка или искане да запазим данните (в този случай ще трябва да съхраняваме данните, за да спазим законовите си задължения) или ако данните биха били необходими като част от съдебно производство).

10. Поверителност на личните данни на деца

Услугите ни са ограничени за употреба от потребители, навършили 18 г. Не разрешаваме присъствието на лица под 18-годишна възраст в платформа си. Ако подозирате, че даден член е на възраст под 18 г., моля, използвайте механизма за докладване, който се предлага в услугата.

11. Кандидати за работа, изпълнители и представители на доставчици

Обработваме личната информация на кандидатите за работа при нас, на изпълнителите и представителите на доставчици като част от операциите си по подбор и управление на таланти и управлението от наша страна на услугите, които изпълнителите и доставчиците ни предоставят. Ако сте кандидат за работа, изпълнител или представител на доставчик на Tinder, някои съответни условия на тази политика за поверителност се прилагат по отношение на обработката от наша страна на личната Ви информация, включително разделите на тази политика за поверителност, които разглеждат субекта, отговарящ за обработването на личната Ви информация, прехвърлянията на лична информация, правата, които може да имате съгласно приложимото законодателство, как да се свързвате с нас и информация, специфична за Калифорния.

Ако кандидатствате за работа, личната информация за Вас, която обработваме, може да варира в зависимост от търсената от Вас работа, но обикновено включва това, което ни предоставяте като част от кандидатурата си за работа, както и професионалните Ви квалификации, информацията за справка и препоръки, които агенциите за набиране на служители или други трети страни споделят с нас. Използваме я в подкрепа на процеса за набиране, който може да доведе до сключване на трудов договор. За изпълнители и представители на доставчици може да обработваме идентификационна информация и информация, свързана с работата според необходимостта за управление на отношенията си с Вас и Вашия работодател, което е необходимо за изпълнението на договора за услуги, както и за предявяване на, реализиране на или защита от потенциални правни искове. Може да споделяме лична информация с доставчици на услуги, които ни помагат при операциите за набиране на персонал и обработка на технически данни, както и с компании от Match Group (например, ако имате бизнес отношения със служители на свързана компания). Съхраняваме личната Ви информация само толкова дълго, колкото е необходимо за тези цели.

12. Промени в политиката за поверителност

Тъй като винаги търсим нови и иновативни начини да Ви помагаме да изграждате смислени взаимоотношения и се стремим разясненията за нашите практики във връзка с данните да са винаги актуални, тази политика може да се променя с времето. При наличието на съществени промени, ще Ви уведомяваме преди влизането им в сила, за да разполагате с време да се запознаете с тях.

13. Как да се свързвате с нас

Ако имате въпроси относно тази политика за поверителност, разполагате със следните варианти:

Ако пребивавате в Европейската икономическа зона, в Обединеното кралство или в Швейцария:

Онлайн: тук

По пощата:

Data Protection Officer

MTCH Technology Services Limited

Tinder

WeWork Charlemont Exchange

42 Charlemont Street

Dublin 2, D02 R593

Ирландия

За повече информация относно това как да се свързвате с длъжностно лице по защита на данните, моля кликнете тук.

Ако пребивавате в Япония:

Онлайн: тук

По пощата:

Data Protection Officer

MG Japan Services GK

c/o Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

САЩ

Ако живееш извън Европейското икономическо пространство, Обединеното кралство, Швейцария и Япония:

Онлайн: тук

По пощата:

Data Protection Officer

Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

САЩ