KAKO SE OBVEZUJEMO PREMA VAMA

Tinderu je vaša privatnost glavni prioritet. Vaša je privatnost temelj na kojemu dizajniramo i razvijamo usluge i proizvode koje poznajete i volite kako biste im mogli u potpunosti vjerovati i usredotočiti se na uspostavljanje novih poznanstava.

Cijenimo to što nam ukazujete svoje povjerenje davanjem svojih podataka i to ne shvaćamo olako.

Štitimo vašu privatnost. Dizajniramo sve svoje proizvode i usluge misleći na vašu privatnost. Uključujemo stručnjake iz različitih područja, uključujući pravo, sigurnost, inženjerstvo, dizajn proizvoda i druga, kako bismo se pobrinuli da se nijedna odluka ne donese bez poštovanja vaše privatnosti.

Ustrajemo na transparentnosti. Budući da i sami upotrebljavamo mnoge mrežne usluge kojima se i vi služite, znamo da nedostatne informacije i kompliciranost izraza predstavljaju česte probleme u pravilnicima o zaštiti privatnosti. Naš je pristup u potpunosti suprotan: Izjavu o privatnosti i povezane dokumente napisali smo jednostavnim jezikom. Mi stvarno želimo da pročitate naše pravilnike i razumijete naše prakse u vezi sa zaštitom privatnosti!

Štitimo vašu sigurnost. Imamo timove koji su posvećeni sigurnosti i zaštiti vaših podataka. Stalno ažuriramo svoje sigurnosne prakse i ulažemo u postupke kojima povećavamo sigurnost vaših podataka.


Izjava o privatnosti

Dobro došli u Tinderovu Izjavu o privatnosti. Hvala vam što ste izdvojili vrijeme da je pročitate.

Cijenimo što ste nam povjerili svoje informacije i namjeravamo opravdati vaše povjerenje. Prvi je korak da se pobrinemo da razumijete koje podatke prikupljamo, zašto ih prikupljamo, kako se upotrebljavaju i koje vam opcije u vezi s njima stoje na raspolaganju. U ovoj izjavi opisana je naša praksa po pitanju zaštite privatnosti, i to jednostavnim jezikom, pri čemu je pravni i tehnički žargon sveden na minimum.

Primjena ove Izjave o privatnosti započinje 17. siječnja 2022. Do tog se datuma primjenjuje prijašnja inačica ove Izjave o privatnosti, dostupna ovdje.

DATUM STUPANJA NA SNAGU : 17. siječnja 2022.

 1. O nama
 2. Područja primjene Izjave o privatnosti
 3. Podaci koje prikupljamo
 4. Kolačići i druge slične tehnologije prikupljanja podataka
 5. Kako upotrebljavamo podatke
 6. Kako dijelimo podatke
 7. Prekogranični podatkovni prijenosi
 8. Vaša prava
 9. Koliko dugo čuvamo vaše podatke
 10. Privatnost djece
 11. Kandidati za zaposlenje, vanjski suradnici i predstavnici dobavljača
 12. Promjene Izjave o privatnosti
 13. Kako nam se možete obratiti

Za potrošače u Kaliforniji

Pogledajte našu Izjavu o zaštiti privatnosti za Kaliforniju da biste saznali više o pravima privatnosti u Kaliforniji.

1. Tko smo mi

Ako živite na području Europskog gospodarskog prostora ("EGP"), Ujedinjenog Kraljevstva ili Švicarske, poduzeće odgovorno za vaše podatke prema ovoj Izjavi o privatnosti (u daljnjem tekstu: „voditelj obrade”) je:

MTCH Technology Services Limited

Tinder

WeWork Charlemont Exchange

42 Charlemont Street

Dublin 2, D02 R593

Irska

Ako živite u Japanu, odgovorno poduzeće za vaše podatke jest:

MG Japan Services GK

4F Sumitomo Fudosan Azabu Bldg

1-4-1 Mita

Minato-ku,Tokyo 108-0073

Japan

Ako živite izvan EGP-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Švicarske i Japana, poduzeće odgovorno za vaše podatke jest:

Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

Sjedinjene Američke Države

2. Gdje se primjenjuje Pravilnik o zaštiti privatnosti

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na web stranice, aplikacije, događaje i druge usluge kojima upravlja Tinder. Radi jednostavnosti, u ovoj Izjavi o privatnosti sve njih nazivamo svojim „uslugama”. U svrhu dodatnog pojašnjenja u Izjavu o privatnosti dodali smo poveznice na sve primjenjive usluge.

Za neke usluge može biti primjenjiva njihova vlastita i jedinstvena izjava o privatnosti. Ako za određenu uslugu postoji zasebna izjava o privatnosti, onda se primjenjuje ta izjava, a ne ova.

3. Podaci koje prikupljamo

Sigurno ste svjesni toga da vam ne možemo pomoći da steknete nova poznanstva, a da nemamo nikakve podatke o Vama, poput osnovnih pojedinosti profila i o profilu osoba koje biste željeli upoznati. Prikupljamo i podatke o vašoj uporabi naših usluga, primjerice zapise o pristupu, kao i podatke od trećih strana, npr. kada pristupite našim uslugama preko računa za društvene mreže ili učitate informacije sa svog računa na društvenim mrežama kako biste popunili svoj profil. Ako vas zanimaju dodatne informacije, u nastavku donosimo više pojedinosti.

Podaci koje nam dajete

Prilikom korištenja naših usluga na raspolaganje nam stavljate određene podatke. To uključuje:

 • Kada stvorite račun, podaci koje nam dajete su vaš broj telefona i adresa e-pošte, kao i neke osnovne pojedinosti koje su nužne kako bi usluga funkcionirala, poput spola i datuma rođenja.
 • Kada dovršite svoj profil, s nama možete podijeliti dodatne informacije, poput pojedinosti o svojoj osobnosti, životnom stilu, interesima i druge detalje o sebi, kao i sadržaje poput fotografija i videozapisa. Da biste dodali određeni sadržaj, poput slika ili videozapisa, možda će biti potrebno da nam omogućite pristup svom fotoaparatu ili albumu s fotografijama.
 • Kad se pretplatite na plaćenu uslugu ili obavite kupnju izravno kod nas (a ne preko platformi kao što su iOS ili Android), nama ili svojem pružatelju platnih usluga dajete podatke poput broja svoje debitne ili kreditne kartice ili druge financijske podatke.
 • Kada sudjelujete u ispitivanjima, fokusnim skupinama ili istraživanju tržišta, dajete nam svoj uvid u naše proizvode i usluge, odgovore na naša pitanja i svjedočanstva.
 • Kad odlučite sudjelovati u našim promotivnim aktivnostima, događajima ili natjecanjima, prikupljamo podatke koje upotrebljavate za registraciju ili sudjelovanje.
 • Ako se obratite našoj Službi za korisnike, prikupljamo podatke koje nam date tijekom te komunikacije.
 • Ako s nama podijelite informacije o drugim osobama (primjerice, ako upotrijebite kontaktne informacije osobe koju poznajete u nekoj od značajki), te ćemo podatke obraditi u vaše ime kako bismo izvršili vaš zahtjev.
 • Naravno, obrađujemo i vaše razgovore s drugim korisnicima kao i sadržaj koji objavljujete jer je to neophodno za funkcioniranje naših usluga.

Podaci koje primamo od drugih

Osim podataka koje nam date izravno, podatke o vama primamo i od drugih korisnika, uključujući:

 • Korisnici Drugi korisnici mogu pružiti podatke o vama dok upotrebljavaju naše usluge, primjerice, možemo prikupljati podatke o vama od drugih korisnika ako nam se obrate u vezi vas.

 • Društvene mreže Možete podijeliti podatke s nama putem svog računa na društvenim mrežama, primjerice, ako odlučite stvoriti svoj račun na Tinderu i prijaviti se na njega putem društvenih mreža ili drugog računa (npr. Facebook, Google ili Apple) ili prenijeti podatke na naše usluge kao što su fotografije s jednog od vaših računa na društvenim mrežama (npr. Instagram ili Spotify).

 • Povezana društva Tinder je dio poslovne grupacije Match Group. Grupacija Match Group smatra zaštitu i sigurnost svojih korisnika glavnim prioritetom. Ako vam je zabranjen pristup drugoj usluzi grupacije Match Group, vaši se podaci mogu podijeliti s nama kako bismo nam omogućili poduzimanje potrebnih radnji, uključujući zatvaranje vašeg računa ili sprečavanje stvaranja računa na našim uslugama.

 • Drugi partneri Možemo primiti podatke o vama od svojih partnera. Primjerice, od naših partnera koji objavljuju oglase društva Tinder u sklopu svojih usluga (u tom slučaju oni mogu proslijediti pojedinosti o uspješnosti kampanje). Ako je to zakonski dopušteno, od trećih strana možemo primati i informacije o sumnjivim ili potvrđenim problematičnim osobama u sklopu održavanja sigurnosti naših korisnika.

Podaci koje prikupljamo kada upotrebljavate naše usluge

Kada upotrebljavate naše usluge, generiraju se tehnički podaci o tome kojim se značajkama služite, kako ih upotrebljavate i kojim se uređajima koristite kako biste pristupili našim uslugama. U nastavku možete saznati više pojedinosti:

 • Informacije o uporabi Uporabom usluge stvaraju se podaci o vašoj aktivnosti na našim uslugama, primjerice, podaci o tome kako upotrebljavate naše usluge (npr. datum i vrijeme vaše prijave, značajke koje upotrebljavate, vaša aktivnost, informacije koje vam se prikazuju, adrese mrežnih mjesta na koje ste preusmjereni, oglasi na koje kliknete) i kako komunicirate s drugim korisnicima (npr. korisnici s kojima se povezujete i komunicirate, datum i vrijeme vaših razgovora, broj poruka koje šaljete i primate).

 • Informacije o uređaju Prikupljamo podatke s uređaja i o uređajima koje koristite za pristup našim uslugama, uključujući podatke o hardveru i softveru kao što su IP adresa, ID i vrsta uređaja, postavke i karakteristike aplikacija, probleme s funkcioniranjem aplikacije, ID oglasa (to su nasumično generirani brojevi koje možete promijeniti u postavkama svog uređaja), identifikatore povezane s kolačićima ili druge tehnologije koje mogu jedinstveno identificirati uređaj ili preglednik.

 • Ostale informacije uz vaš pristanak Uz vaš pristanak možemo prikupljati podatke o vašoj točnoj geolokaciji (geografska duljina i širina). Prikupljanje vaših geolokacijskih podataka može se odvijati u pozadini čak i kada ne upotrebljavate usluge ako je dopuštenjem koje ste nam dali izričito dopušteno takvo prikupljanje. Ako ne dopustite prikupljanje svojih geolokacijskih podataka, nećemo ih prikupljati. Ako dopustite prikupljanje svojih geolokacijskih podataka, možemo prikupljati fotografije i videozapise (primjerice, ako želite objaviti fotografiju ili videozapis ili želite sudjelovati u streaming značajkama u sklopu naših usluga).

4. Kolačići i druge slične tehnologije prikupljanja podataka

Upotrebljavamo i možemo drugima dopustiti da upotrebljavaju kolačiće i slične tehnologije (npr. mrežne pratilice, piksele, pakete za razvoj programa) kako bi prepoznali vas i/ili vaš(e) uređaj(e). U našem Pravilniku o kolačićima možete pronaći više informacija o tome zašto ih koristimo i kako možete upravljati njihovom uporabom.

Neki internetski preglednici (uključujući Safari, Internet Explorer, Firefox i Chrome) imaju značajku „Nemoj pratiti” („ DNT ”) kojom se web stranica obavještava da korisnik ne želi da se prati njegova/njezina mrežna aktivnost. Ako stranica koja odgovara na signal DNT primi taj signal, preglednikom se može spriječiti da ta web stranica prikuplja određene podatke o korisniku preglednika. Ne nude svi preglednici mogućnost DNT, a signali DNT još uvijek nisu uniformni. Iz tog razloga mnoga poduzeća, uključujući Tinder, trenutačno ne odgovaraju na signale DNT.

5. Kako upotrebljavamo podatke

Glavni razlog zbog kojeg upotrebljavamo vaše podatke jest pružanje i unaprjeđenje naših usluga. Osim toga, upotrebljavamo vaše podatke kako bismo se pobrinuli za vašu sigurnost i prikazali vam oglase koji bi vas mogli zanimati. U nastavku slijedi detaljnije objašnjenje razloga zbog kojih upotrebljavamo vaše informacije, potkrijepljeno primjerima.

A. Za upravljanje vašim računom i pružanje usluga

 • Stvaranje vašeg računa i upravljanje njime
 • Pružanje korisničke podrške i odgovaranje na vaše zahtjeve
 • Provedba vaših transakcija
 • Informiranje o našim uslugama

B. U svrhu lakšeg povezivanja s drugim korisnicima

 • Preporučivanje drugih korisnika koje možete upoznati
 • Prikazivanje korisničkih profila drugim korisnicima

C. U svrhu pružanja novih Tinderovih usluga

 • Registracija vas kao korisnika i prikaz vašeg profila na novim Tinderovim značajkama i aplikacijama
 • Upravljanje vašim računom na novim značajkama i aplikacijama

D. U svrhu upravljanja oglašavanjem i marketinškim kampanjama

 • Upravljanje nagradnim igrama, natjecanjima, popustima i ostalim ponudama
 • Lansiranje marketinških kampanja i mjerenje njihove uspješnosti u sklopu naših usluga i marketinških kampanja kojima se Tinder oglašava izvan naših usluga
 • Informiranje o proizvodima i uslugama koje bi vas mogle zanimati

E. U svrhu poboljšanja naših usluga i razvoja novih usluga

 • Upravljanje fokusnim skupinama, istraživanjem tržišta i anketama
 • Pregled interakcije s timovima korisničke podrške kako bismo poboljšali kvalitetu naših usluga
 • Bolje razumijevanje načina na koji korisnici koriste naše usluge kako bismo ih poboljšali (primjerice, možemo donijeti odluku o promjeni izgleda i korisničkog iskustva na našim uslugama ili čak značajno promijeniti određenu značajku na temelju reakcija korisnika)
 • Razvijanje novih značajki i usluga (primjerice, možemo odlučiti oblikovati novu značajku temeljenu na interesima i zahtjevima korisnika).

F. U svrhu sprječavanja, otkrivanja i borbe protiv prijevara i drugih nezakonitih ili neovlaštenih aktivnosti

 • Pronalaženje i rješavanje aktualnih, potencijalnih ili navodnih slučajeva kršenja naših Općih uvjeta poslovanja, prvenstveno putem pregleda prijava i komunikacije između korisnika
 • Bolje razumijevanje razloga kršenja i osmišljavanje mjera za prevenciju kršenja naših Općih uvjeta poslovanja
 • Zadržavanje podataka povezanih s kršenjem naših Općih uvjeta poslovanja kako bi se spriječilo ponovno kršenje
 • Provedba ili ostvarivanje naših prava, primjerice naših Općih uvjeta poslovanja
 • Komunikacija s osobama koje su podnijele prijavu po pitanju naših postupaka u vezi rješavanja problema

G. U svrhu osiguranja usklađenosti sa zakonima

 • Udovoljavanje pravnim zahtjevima
 • Suradnja s tijelima za provedbu zakona

Informacije o tome kako obrađujemo osobne podatke putem profiliranja i automatiziranog donošenja odluka možete pronaći u odjeljku Česta pitanja.

Za obradu vaših podataka kako je navedeno u ovoj Izjavi o privatnosti oslanjamo se na sljedeće pravne aspekte:

 • Pružanje usluge: Razlog obrade vaših podataka u navedene svrhe A, B i C jest ispunjavanje stavki sporazuma koji ste sklopili s nama. Primjerice, dok se služite našom uslugom da biste sklopili nova poznanstva, upotrebljavamo vaše podatke za održavanje vašeg računa i profila da bi bio vidljiv drugim korisnicima i kako bismo vam preporučili druge korisnike te vama i ostalim korisnicima omogućili uporabu naših besplatnih i plaćenih značajki.
 • Legitimni interesi: Obrađujemo vaše podatke u navedene svrhe D, E i F na temelju naših legitimnih interesa. Primjerice, analiziramo ponašanje korisnika naših usluga kako bismo osigurali kontinuirano poboljšanje naših usluga, predlažemo vam ponude koje bi vas mogle zanimati i promoviramo svoje usluge, obrađujemo podatke u svrhu zaštite naših korisnika te u slučaju potrebe provođenja naših prava, suradnje s tijelima za provedbu zakona i obrane u slučaju pravnog postupka.
 • Usklađenost s mjerodavnim zakonima i propisima: Vaše podatke obrađujemo u navedenu svrhu G onda kad je to potrebno radi usklađenosti s mjerodavnim zakonima i propisima te dokazivanja naše usklađenosti s mjerodavnim zakonima i propisima. Primjerice, podatke o prometu korisnika i podatke o transakcijama čuvamo u skladu s našim računovodstvenim, poreznim i drugim zakonskim obvezama čuvanja podataka i kako bismo mogli odgovoriti na valjane zahtjeve za pristup nadležnih tijela. Također čuvamo podatke koji dokazuju pristanak naših članova i njihove eventualne odluke o isključenju određenih značajki ili obrade podataka.
 • Pristanak: Ako nam omogućite pristup podacima koji se mogu smatrati "posebnima" ili "osjetljivima" u određenim područjima ovlasti, poput vaše seksualne orijentacije, pristajete na našu obradu tih podataka u skladu s ovom Izjavom o privatnosti. Povremeno možemo zatražiti vaš pristanak na prikupljanje određenih podataka, poput vaše precizne geolokacije ili uporabu vaših podataka iz određenih posebnih razloga. U nekim slučajevima možete povući svoj pristanak prilagodbom svojih postavki (primjerice, u vezi s prikupljanjem vaše precizne geolokacije) ili brisanjem svog sadržaja (primjerice, ako ste unijeli podatke u svoj profil koji se mogu smatrati "posebnima" ili "osjetljivima"). U svakom slučaju možete povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku tako što ćete nas kontaktirati na adresu navedenu na kraju ove Izjave o privatnosti.

6. Kako dijelimo podatke

Budući da nam je u cilju pomoći vam da sklopite nova poznanstva, podaci korisnika uglavnom se dijele, naravno, s drugim korisnicima. Zbog razloga navedenih u nastavku, određene podatke korisnika dijelimo i s pružateljima usluga i partnerima koji nam pomažu u održavanju naših usluga, s drugim poduzećima grupacije Match Group i, u određenim slučajevima, s pravosudnim tijelima. U nastavku možete pronaći više pojedinosti o tome kako se vaši podaci dijele s drugima.

S drugim korisnicima Tindera

Dijelite podatke s drugim korisnicima kada pristajete na otkrivanje tih podataka u sklopu usluge (uključujući vaš javni profil). Budite oprezni s dijeljenjem svojih podataka i uvijek podijelite samo onaj sadržaj za koji želite da bude javno vidljiv.

Ako odlučite ograničiti vidljivost drugim korisnicima za cijeli svoj profil, njegov dio ili za određeni sadržaj ili podatke o vama, ti će podaci biti vidljivi u skladu s vašim postavkama.

Ako netko podnese prijavu koja uključuje vas (poput tvrdnji da ste prekršili naše Opće uvjete poslovanja), postoji mogućnost da ćemo toj osobi dati povratnu informaciju o našim postupcima spram navedene prijave. *

S našim pružateljima usluga i partnerima

Surađujemo s trećim stranama kako bi nam pomogle pri pružanju i poboljšanju naših usluga. Treće strane pomažu nam pri različitim zadacima, uključujući čuvanje i održavanje podataka, analitiku, brigu o korisnicima, marketing, oglašavanje, obradu plaćanja i sigurnosne radnje. Podatke dijelimo i s partnerima zaduženima za distribuciju i pomoć pri oglašavanju naših usluga. Primjerice, s našim partnerima za oglašavanje možemo dijeliti ograničene podatke o vama u kriptografski sažetom obliku koji ljudi ne mogu pročitati.

Slijedimo strogi postupak provjere prije angažiranja bilo kojeg pružatelja usluge ili suradnje s bilo kojim partnerom. Svi naši pružatelji usluge i partneri moraju pristati na stroge obveze po pitanju povjerljivosti. *

S našim povezanim subjektima

Tinder je dio poslovne grupacije Match Group.

Vaše podatke dijelimo s našim povezanim subjektima u ograničene legitimne svrhe kako je navedeno u nastavku:

 • kako bismo učinili sve platforme grupacije Match Group sigurnijima i dobili mogućnost da mjere koje su poduzete spram problematičnih korisnika na jednoj od platformi (npr. zabrana pristupa) primijenimo i na drugim platformama; kako bi nam oni pomogli pri obradi podataka kao pružatelji usluga, prema našim uputama i u naše ime. Njihova pomoć može uključivati tehničke radnje obrade, poput čuvanja i održavanja podataka, brigu o korisnicima, marketing i ciljano oglašavanje, analizu podataka, financijsku i računovodstvenu pomoć, unapređenje naših usluga, osiguravanje naših podataka i sustava te borbu protiv neželjene pošte, zlostavljanja, prijevara, kršenja propisa i prava i drugih nedjela.

 • Možemo dijeliti podatke s drugim subjektima grupacije Match Group i u legitimne poslovne svrhe poput korporativne revizije, analize i izrade konsolidiranih izvješća u skladu s mjerodavnim zakonima.

Opcija dijeljenja

Možete dijeliti profile drugih korisnika, a oni mogu dijeliti vaš profil s ljudima izvan naših usluga, koristeći funkcionalnost dijeljenja. *

Za korporativne transakcije

Možemo prenijeti vaše podatke ako smo u cijelosti ili djelomično uključeni u spajanja, prodaju, pripajanje, dezinvestiranje, restrukturiranje, reorganizaciju, prestanak društva, stečaj ili drugu promjenu vlasništva ili upravljanja. *

S tijelima za provođenje zakona / u slučajevima zakonske obveze

Možemo otkriti vaše podatke ako je to razumno nužno: (i) kako bismo poštovali pravni postupak, poput sudskog naloga, sudskog poziva ili naloga za pretraživanje, vladine istrage ili istrage tijela za provedbu zakona ili drugih pravnih zahtjeva; (ii) kako bismo pomogli u sprječavanju ili otkrivanju zločina (u svakom slučaju u skladu s mjerodavnim zakonima); ili (iii) kako bismo zaštitili sigurnost bilo koje osobe. *

Za provedbu zakonskih prava

Možemo dijeliti podatke i: (i) ako bi se time umanjila naša odgovornost u stvarnoj ili potencijalnoj tužbi; (ii) ako je nužno za zaštitu naših zakonskih prava i zakonskih prava naših korisnika, poslovnih partnera i drugih zainteresiranih strana; (iii) kako bismo proveli naše sporazume s vama te (iv) kako bismo istražili, spriječili ili poduzeli druge radnje po pitanju nezakonitih aktivnosti, sumnje na prijevaru ili drugih nedjela. *

S vašom privolom ili na vaš zahtjev

Možemo vas zatražiti privolu za dijeljenje vaših podataka s trećim stranama. U svim takvim slučajevima objasnit ćemo zašto želimo podijeliti te podatke.

Možemo upotrebljavati i dijeliti neosobne podatke (znači podatke koji vas sami po sebi ne identificiraju poput podataka o uređaju, općih demografskih podataka, općih podataka o ponašanju, geolokacijskih podataka u deidentificiranom obliku), i osobne podatke u kriptografski sažetom i ljudima nečitljivom obliku, u gornjim okolnostima. Možemo i dijeliti te podatke s drugim poduzećima grupacije Match Group i trećim stranama (osobito oglašivačima) u svrhu razvijanja i pružanja ciljanog oglašavanja na našim uslugama i na mrežnim mjestima ili aplikacijama trećih strana i analiziranja oglasa koje vidite i izrađivanja izvješća o njima. Možemo kombinirati te podatke s dodatnim neosobnim podatcima ili osobnim podatcima u kriptografski sažetom, ljudima nečitljivom obliku koji su prikupljeni iz drugih izvora. Više informacija o našoj upotrebi kolačića i sličnih tehnologija možete pronaći u Pravilniku o kolačićima

7. Prekogranični podatkovni prijenosi

Dijeljenje informacija navedenih u Odjeljku 6 uključuje prekogranične prijenose podataka u Sjedinjene Američke Države i druga područja ovlasti koja mogu imati različite zakone o obradi podataka. Kada prenosimo osobne podatke izvan područja EGP-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Švicarske ili drugih država čiji su zakoni o zaštiti podataka odobreni od strane Europske komisije ili drugog nadležnog državnog tijela, koristimo standardne ugovorne klauzule (standardne ugovorne klauzule su obveze između poduzeća koja razmjenjuju osobne podatke, a koje ih obvezuju na zaštitu privatnosti i sigurnosti vaših podataka) ili drugi odgovarajući mehanizam prijenosa. Trenutno smo u procesu pregledavanja prijenosa našim dobavljačima i povezanim pravnim aspektima na temelju odluke Suda Europske unije o prijenosu osobnih podataka u SAD.

8. Vaša prava

Kako biste imali kontrolu nad svojim podacima, donosimo vam sljedeće opcije i alate:

 • Alati za pristup / ažuriranje u usluzi. Alati i postavke računa koji vam omogućavaju pristup, ispravljanje ili brisanje podataka koje ste unijeli i koji su izravno povezani s vašim računom unutar usluge. Ako imate pitanja o navedenim alatima i postavkama, obratite se za pomoć našem timu korisničke podrške ovdje.
 • Dopuštenja na uređaju. Mobilne platforme imaju sustave dopuštenja za specifične vrste podataka o uređaju i obavijesti, poput telefonskog imenika, fotografija, lokacijskih usluga, push obavijesti i identifikatora za oglašavanje. Možete promijeniti postavke na svojem uređaju kako biste dali ili uskratili svoj pristanak na prikupljanje odgovarajućih podataka ili prikazivanje odgovarajućih obavijesti. Ako to učinite, određene usluge mogu izgubiti punu funkcionalnost.
 • Deinstalacija. Možete deinstalirati aplikaciju i tako zaustaviti prikupljanje podataka putem aplikacije; deinstalirati je možete uporabom standardnog deinstalacijskog postupka na svom uređaju. Pritom je važno naglasiti kako se deinstalacijom aplikacije NE briše vaš korisnički račun. Da biste izbrisali svoj korisnički račun, potrebno je primijeniti opciju za brisanje računa u sklopu usluge.
 • Brisanje računa. Možete izbrisati svoj račun primjenom opcije za brisanje računa u sklopu usluge.

Želimo da budete svjesni svojih prava na zaštitu privatnosti. Slijedi nekoliko ključnih točaka koje biste trebali zapamtiti:

 • Pregled podataka. Na temelju mjerodavnih zakona o zaštiti privatnosti možete ostvariti pravo uvida u vaše osobne podatke koje imamo u sustavu (ovisno o području ovlasti, to se pravo može nazivati pravom pristupa, pravom na prenosivost, pravom na informiranje ili varijacijom navedenih termina). Na to se pravo možete pozvati podnošenjem zahtjeva ovdje.
 • Ažuriranje vaših podataka. Ako smatrate kako su podaci koje imamo o vama netočni ili da više nemamo pravo na njihovu upotrebu i želite zatražiti njihov ispravak ili brisanje, usprotiviti se njihovoj obradi ili je ograničiti, obratite nam se ovdje.

Radi vaše zaštite i zaštite svih svojih korisnika možemo zatražiti da nam dostavite dokaz o identitetu prije nego što odgovorimo na ranije navedene zahtjeve.

Imajte na umu da možemo odbiti zahtjeve u slučaju da ne možemo potvrditi vaš identitet, ako je zahtjev nezakonit, nevaljan ili se njime mogu kršiti poslovne tajne, intelektualno vlasništvo ili privatnost i ostala prava drugog korisnika. Ako želite primiti podatke povezane s drugim korisnikom, poput kopije poruka koje ste primili od te osobe preko naše usluge, taj nam se korisnik mora obratiti kako bi dao svoju pisanu privolu prije objavljivanja podataka. Možemo ih zatražiti i da dostave dokaz o identitetu prije nego što odgovorimo na zahtjev.

Pored toga, možda nećemo moći ispuniti određene zahtjeve za prigovor na obradu osobnih podataka ili njezino ograničenje, osobito u situacijama u kojima bi nam to onemogućilo daljnje pružanje usluge vama. Primjerice, ne možemo pružati uslugu ako nemamo podatak o vašem datumu rođenja i time ne možemo potvrditi da ste stariji od 18 godina.

U određenim državama, uključujući područje Europskog gospodarskog prostora i Ujedinjenog Kraljevstva, imate pravo uložiti prigovor odgovarajućem nadležnom tijelu za zaštitu podataka u slučaju da niste zadovoljni načinom na koji obrađujemo vaše osobne podatke. Informacije o nadležnom tijelu za zaštitu vaših podataka na području Europskog ekonomskog prostora možete pronaći ovdje, a za područje Ujedinjenog Kraljevstva ovdje. Nadležno tijelo za zaštitu podataka kojem podnosite prigovor može biti tijelo nadležno u vašem mjestu prebivališta, mjestu u kojemu radite ili u kojemu je došlo do navodnog prekršaja.

9. Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Zadržavamo vaše osobne podatke samo dok su nam potrebni u legitimne poslovne svrhe (kako je navedeno u Odjeljku 5) i kako je dopušteno mjerodavnim zakonima. Ako odlučite prestati koristiti naše usluge, možete zatvoriti svoj račun i vaš profil više neće biti vidljiv drugim članovima. Imajte na umu da ćemo automatski zatvoriti vaš račun ako ste neaktivni tijekom razdoblja od dvije godine. Nakon zatvaranja vašeg računa izbrisat ćemo vaše osobne podatke, kako je navedeno u nastavku:

 1. Radi zaštite sigurnosti naših korisnika, uveli smo razdoblje sigurnosnog zadržavanja od tri mjeseca nakon brisanja računa i godine dana nakon zabrane pristupa računu. Tijekom tog razdoblja čuvamo vaše podatke u svrhu potencijalne istrage nezakonitog ili zlonamjernog postupanja. Zadržavanje podataka tijekom ovog sigurnosnog razdoblja temelji se na našem legitimnom interesu, kao i na interesu potencijalnih žrtava treće strane.
 2. Nakon isteka razdoblja sigurnosnog zadržavanja brišemo vaše podatke i zadržavamo samo ograničene podatke u određene svrhe, kako je navedeno u nastavku:
  • a) Čuvamo ograničenu količinu podataka u skladu sa zakonskim obvezama čuvanja podataka: 10 godina čuvamo podatke o transakcijama radi usklađivanja s poreznim i računovodstvenim zakonskim zahtjevima, podatke o kreditnim karticama čuvamo za vrijeme trajanja razdoblja u kojem korisnik može osporiti transakciju, a "podatke o prometu" / zapisnike čuvamo godinu dana u skladu sa zakonskim obvezama čuvanja podataka. Također, pet godina vodimo evidenciju o pristancima naših korisnika kako bismo dokazali usklađenost s mjerodavnim zakonima.
  • b) Čuvamo ograničenu količinu podataka na temelju našeg legitimnog interesa: pet godina čuvamo evidenciju korisničke podrške i pratećih podataka, kao i približnu lokaciju preuzimanja/kupnje kako bismo mogli opravdati postupke korisničke podrške, ostvariti svoja prava i obraniti se u slučaju tužbe; podatke o postojanju prošlih računa i pretplata, koje brišemo tri godine nakon zatvaranja vašeg zadnjeg računa kako bismo osigurali pravilno i točno financijsko predviđanje i izvješćivanje; godinu dana čuvamo podatke o profilu za slučaj potencijalnih sudskih sporova, za uspostavljanje, ostvarivanje ili obranu od pravnih zahtjeva te podatke neophodne za sprječavanje otvaranja novog računa korisnicima kojima je izrečena zabrana pristupa, čuvamo ih onoliko dugo koliko je potrebno radi osiguranja sigurnosti i najvažnijih interesa naših korisnika.
  • c) Zaključno, podatke čuvamo na temelju našeg legitimnog interesa ako postoji otvoreno ili potencijalno pitanje, zahtjev ili spor koji od nas zahtijeva čuvanje podataka (osobito ako zaprimimo valjani sudski nalog ili zahtjev za čuvanjem podataka (u tom slučaju morali bismo čuvati podatke u skladu s našim zakonskim obvezama) ili ako bi podaci inače bili potrebni u svrhu pravnog postupka).

10. Privatnost djece

Naše su usluge ograničene na korisnike u dobi od 18 godina ili više. Uporabu naše platforme ne dopuštamo korisnicima mlađima od 18 godina. Ako sumnjate da uslugu koristi korisnik mlađi od 18 godina, podnesite prijavu putem sustava.

11. Kandidati za zaposlenje, vanjski suradnici i predstavnici dobavljača

Obrađujemo osobne podatke naših kandidata za zaposlenje, vanjskih suradnika i predstavnika dobavljača, u sklopu naših operacija zapošljavanja i upravljanja talentima te upravljanja uslugama koje nam pružaju vanjski suradnici i dobavljači. Ako ste kandidat za zaposlenje, vanjski suradnik ili predstavnik dobavljača tvrtke Tinder, određeni relevantni uvjeti ove Izjave o privatnosti primjenjuju se na obradu vaših osobnih podataka, uključujući dijelove ove Izjave o privatnosti u kojima se govori o subjektu koji je odgovoran za obradu vaših osobnih podataka, prijenosima osobnih podataka, pravima koja imate prema mjerodavnom zakonu, načinu na koji nas možete kontaktirati i podacima specifičnima za Kaliforniju.

Ako ste kandidat za zaposlenje, vaši osobni podaci koje obrađujemo mogu se razlikovati ovisno o vrsti radnog mjesta, ali obično uključuju podatke koje stavljate na raspolaganje u okviru svoje prijave za posao, kao i vaše profesionalne kvalifikacije, pozadinske i referentne podatke koje s nama dijele osobe zadužene za zapošljavanje ili treće strane. Te podatke koristimo za unapređenje procesa zapošljavanja, koji može rezultirati sklapanjem ugovora o radu. Može doći do obrade identifikacijskih podataka i poslovnih podataka vanjskih suradnika i predstavnika dobavljača, u onoj mjeri koliko je potrebno za uspostavljanje i održavanje suradnje s vama i vašim poslodavcem, a da je neophodno za ostvarivanje ugovora o suradnji i za uspostavljanje, izvršavanje ili obranu potencijalnih pravnih zahtjeva. Osobne podatke možemo dijeliti s pružateljima usluga koji nam pomažu u zapošljavanju i obradi tehničkih podataka, kao i s članovima grupacije Match Group (primjerice, ako ste u poslovnom odnosu sa zaposlenicima povezanog poslovnog subjekta). Vaše osobne podatke čuvamo samo onoliko koliko je potrebno za navedene svrhe.

12. Izmjene Izjave o privatnosti

Budući da uvijek tražimo nove i inovativne načine kako bismo vam pomogli sklopiti nova poznanstva i inzistiramo na ažurnosti naših pravilnika, ova je izjava podložna izmjenama. Obavijestit ćemo vas prije nego što bilo kakve bitne izmjene stupe na snagu kako biste imali dovoljno vremena za pregled tih izmjena.

13. Kako nam se možete obratiti

Ako imate pitanja o Izjavi o privatnosti, možete nam se obratiti na sljedeći način:

Ako živite na području Europskog gospodarskog prostora, Ujedinjenog Kraljevstva ili Švicarske:

Mrežno: ovdje

Poštom:

Data Protection Officer

MTCH Technology Services Limited

Tinder

WeWork Charlemont Exchange

42 Charlemont Street

Dublin 2, D02 R593

Irska

Za više informacija o tome kako kontaktirati službenika za zaštitu podataka klikni ovdje.

Ako živite u Japanu:

Mrežno: ovdje

Poštom:

Data Protection Officer

MG Japan Services GK

c/o Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

Sjedinjene Američke Države

Ako živite na području izvan Europskog gospodarskog prostora, Ujedinjenog Kraljevstva, Švicarske i Japana:

Mrežno: ovdje

Poštom:

Data Protection Officer

Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

Sjedinjene Američke Države