Elköteleződésünk feléd

A Tinder kiemelt figyelmet fordít adataid biztonságára. Az adataid védelmét mindig szem előtt tartjuk az általad ismert és kedvelt szolgáltatások és termékek megtervezése és kifejlesztése során, hogy teljes mértékben megbízhass bennük, és a tartalmas kapcsolatok kialakítására összpontosíthass.

Nagyra értékeljük, hogy bizalommal vagy irántunk, amikor megadod nekünk adataidat és ezt nem vesszük félvállról.

Az adatvédelem iránti elköteleződésünk. Termékeink és szolgáltatásaink kifejlesztése során mindig szem előtt tartjuk az adataid védelmét. Különböző területek szakértőivel, többek között jogászokkal, biztonsági szakértőkkel, mérnökökkel, termékfejlesztőkkel és egyéb szakemberekkel dolgozunk együtt annak érdekében, hogy döntéseinket az adataid védelmének maximális tiszteletben tartásával hozzuk meg.

Az átláthatóság iránti elköteleződésünk. Sok olyan online szolgáltatást használunk, amit te is, ezért tudjuk, hogy az elégtelen tájékoztatás és a túlságosan bonyolult nyelvhasználat gyakori probléma az adatvédelmi szabályzatoknál. Éppen ezért mi ezzel ellenkező megközelítést alkalmazunk: mindent megteszünk annak érdekében, hogy Adatvédelmi szabályzatunkat és a kapcsolódó dokumentumokat közérthető nyelvezettel írjuk meg. Tényleg szeretnénk, ha elolvasnád szabályzatainkat és megértenéd adatvédelmi gyakorlatainkat!

A biztonság iránti elköteleződésünk. Adataid biztonsága érdekében kifejezetten erre a célra létrehozott csapatokkal dolgozunk. Folyamatosan frissítjük adatvédelmi gyakorlatainkat és egyre nagyobb erőfeszítést teszünk annak érdekében, hogy adataid még nagyobb biztonságban legyenek.


Adatvédelmi szabályzat

Üdvözlünk, ez a Tinder Adatvédelmi szabályzata. Köszönjük, hogy időt szánsz az elolvasására.

Nagyra értékeljük, hogy ránk bízod az adataidat, és ezt a bizalmat szándékunkban áll mindig megőrizni. Legelőször is elmagyarázzuk neked, hogy milyen információkat gyűjtünk, miért gyűjtjük és hogyan használjuk fel őket, valamint, hogy milyen döntéseket hozhatsz az adataiddal kapcsolatban. A Szabályzat egyszerű nyelvezettel magyarázza el adatvédelmi gyakorlatainkat, minimalizálva a jogi és műszaki zsargon használatát.

A jelen Adatvédelmi szabályzat 2022. január 17-től érvényes. Addig a jelen Adatvédelmi szabályzat itt elérhető korábbi változata érvényes.

HATÁLYBALÉPÉS NAPJA : 2022. január 17.

 1. Kik vagyunk?
 2. Mire vonatkozik a jelen Adatvédelmi szabályzat?
 3. Az általunk gyűjtött adatok
 4. Sütik és más hasonló adatgyűjtési technológiák
 5. Hogyan használjuk fel az adatokat?
 6. Hogyan osztjuk meg az adatokat?
 7. Határokon átnyúló adattovábbítás
 8. A jogaid
 9. Mennyi ideig őrizzük meg az adataidat?
 10. A gyermekek adatainak védelme
 11. Állásra jelentkezők, vállalkozók és beszállítók képviselői
 12. Az Adatvédelmi szabályzat változásai
 13. Hogyan léphetsz velünk kapcsolatba?

Kaliforniai felhasználók részére

Kérjük olvasd el a Kaliforniai adatvédelmi nyilatkozatunkat, hogy megismerhesd a kaliforniai adatvédelmi jogokat.

1. Kik vagyunk?

Ha az Európai Gazdasági Térségben („EGT”), az Egyesült Királyságban vagy Svájcban élsz, jelen Adatvédelmi szabályzat szerint az adataidért felelős vállalat („Adatkezelő”) a következő:

MTCH Technology Services Limited

Tinder

WeWork Charlemont Exchange

42 Charlemont Street

Dublin 2, D02 R593

Ireland

Ha Japánban élsz, az adataidért felelős vállalat a következő:

MG Japan Services GK

4F Sumitomo Fudosan Azabu Bldg

1-4-1 Mita

Minato-ku, Tokyo 108-0073

Japan

Ha az EGT-n, az Egyesült Királyságon, Svájcon és Japánon kívül élsz, az adataidért felelős vállalat a következő:

Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

United States

2. Mire vonatkozik a jelen Adatvédelmi szabályzat?

Jelen Adatvédelmi szabályzat a Tinder márkanév alatt üzemeltetett weboldalakra, alkalmazásokra, eseményekre és egyéb szolgáltatásokra vonatkozik. Az egyszerűség kedvéért ezeket a jelen Adatvédelmi szabályzatban a „szolgáltatásainknak” nevezzük. A teljes egyértelműség kedvéért valamennyi érintett szolgáltatásnál feltüntetjük a jelen Adatvédelmi szabályzat linkjét.

Egyes szolgáltatások saját egyedi adatvédelmi szabályzatot igényelhetnek. Ha egy szolgáltatás saját adatvédelmi szabályzattal rendelkezik, akkor arra nem a jelen Adatvédelmi szabályzat, hanem a saját szabályzata alkalmazandó.

3. Az általunk gyűjtött adatok

Magától értetődik, hogy nem tudunk neked segíteni tartalmas kapcsolatokat kialakítani anélkül, hogy bizonyos információkat megadnál magadról, így például alapvető profiladatokat és azt, hogy milyen emberekkel szeretnél megismerkedni. Ezenkívül szolgáltatásaink használatáról is gyűjtünk adatokat, így például hozzáférési naplókat, valamint harmadik féltől származó információkat, például amikor a közösségi média fiókodon keresztül férsz hozzá szolgáltatásainkhoz, vagy onnan adatot töltesz fel a profilod kitöltéséhez. Ha további információra van szükséged, lentebb megtalálod a részleteket.

Az általad megadott információk

Szolgáltatásaink használatakor önként megadsz nekünk bizonyos információkat. Ezek a következők:

 • Fiók létrehozásakor megadod nekünk legalább a telefonszámod és az e mail-címed, valamint a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges olyan alapvető adatokat, mint például a nemed és születési dátumod.
 • Amikor kitöltöd a profilod, további adatokat is megoszthatsz velünk, például életrajzi adatokat, az érdeklődési köreidet és egyéb információkat veled kapcsolatban, valamint olyan tartalmakat is, mint a fényképek és a videók. Bizonyos tartalmak, például képek vagy videók hozzáadásához engedélyezheted számunkra a kamerádhoz vagy a fotóalbumodhoz való hozzáférést.
 • Amikor előfizetsz egy szolgáltatásunkra vagy közvetlenül tőlünk vásárolsz (nem pedig egy olyan platformon keresztül, mint például az iOS vagy az Android), olyan információkat adsz meg nekünk vagy a fizetési szolgáltatást biztosító partnerünknek, mint a betéti vagy hitelkártyád száma és egyéb pénzügyi információk.
 • Amikor felmérésben, fókuszcsoportban vagy piackutatásban veszel részt, elmondod nekünk a véleményed a termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban, válaszolsz a kérdéseinkre és ajánlásokat adsz.
 • Ha úgy döntesz, hogy részt veszel a promócióinkban, eseményeinken vagy versenyeinkben, begyűjtjük azokat az információkat, amelyeket a regisztrációhoz vagy a belépéshez használsz.
 • Ha kapcsolatba lépsz ügyfélszolgálatunkkal, begyűjtjük azokat az információkat, amelyeket a velünk való kapcsolatfelvétel során megadtál nekünk.
 • Ha más személyről osztasz meg velünk adatokat (például, ha egy ismerősöd elérhetőségét használod egy adott funkció esetén), a kérelmed teljesítése érdekében a nevedben kezeljük ezeket az adatokat.
 • Természetesen a többi taggal folytatott csevegésedet, valamint az általad közzétett tartalmakat is kezeljük, amennyiben ez a szolgáltatások működtetéséhez szükséges.

A másoktól kapott információk

A közvetlenül általad megadott információk mellett másoktól is kapunk információkat rólad, ideértve az alábbiakat:

 • Tagok A tagok a szolgáltatásaink használata során megadhatnak rólad adatokat, például, ha kapcsolatba lépnek veled vagy veled kapcsolatos jelentést küldenek számunkra.

 • Közösségi média Dönthetsz úgy, hogy adatokat osztasz meg velünk a közösségi média fiókjaidon keresztül, például ha a közösségi média fiókodon vagy egy más fiókon (pl. Facebook, Google vagy Apple) keresztül hozod létre a Tinder-fiókodat és jelentkezel be abba, vagy az egyik közösségi média-fiókodból (pl. Instagram vagy Spotify) töltesz fel olyan információkat, mint például a fotók.

 • Leányvállalatok A Tinder a Match Group vállalatcsalád része. A Match Group számára elsődleges a tagok biztonsága. Ha kitiltottak egy másik Match Group szolgáltatásból, az adataidat megoszthatják velünk annak érdekében, hogy a szükséges lépéseket megtehessük, beleértve a fiókod megszüntetését vagy annak megakadályozását, hogy fiókot hozhass létre a szolgáltatásaink igénybevételéhez.

 • Egyéb Partnereink Partnereinktől akkor is kaphatunk rólad adatokat, amikor Tinder-hirdetéseket teszünk közzé egy partner szolgáltatásában (ilyen esetben a kampány sikerességének részleteit is megoszthatják velünk). Ahol törvényileg megengedett, tagjaink biztonsága érdekében külső felektől vélelmezetten vagy igazoltan rosszhiszemű felhasználókról is kaphatunk információkat.

A szolgáltatásunk általad történő igénybevételekor gyűjtött információk

Amikor igénybe veszed a szolgáltatásainkat, az technikai adatokat generál arról, hogy melyik funkciókat használod, valamint hogyan és milyen eszközökről használod őket. További részleteket az alábbiakban találhatsz:

 • Használati adatok A szolgáltatások használata adatokat generál az ott végzett tevékenységeidről, így például arról, hogyan használod azokat (pl. a bejelentkezésed időpontjáról, az általad használt funkciókról, a végrehajtott műveletekről, a számodra megjelenített információkról, azon weboldal hivatkozások címéről és hirdetésekről, amelyekre rákattintottál), valamint a többi taggal folytatott interakcióidról (pl. azokról a tagokról, akikkel kapcsolódtál és kapcsolatba léptél, a kapcsolatba lépés időpontjáról, valamint az elküldött és fogadott üzenetek számáról).

 • Eszközadatok Adatokat gyűjtünk arról (azokról) az eszköz(ök)ről, amely(ek)et a szolgáltatás elérésére használsz, beleértve az olyan hardver- és szoftveradatokat, mint az IP-cím, az eszközazonosító és -típus, az alkalmazás beállításai és jellemzői, az alkalmazás összeomlásai, a hirdetési azonosítók (amelyek véletlenszerűen generált számok és az eszközbeállításokban újragenerálhatók) és a sütikhez vagy más technológiákhoz társított olyan azonosítók, amelyek egyedileg azonosíthatnak egy eszközt vagy böngészőt.

 • Egyéb adatok a hozzájárulásoddal Ha engedélyezed számunkra, be tudjuk gyűjteni a földrajzi elhelyezkedésed pontos adatait (szélességi és hosszúsági fok). A földrajzi elhelyezkedéssel kapcsolatos adatok gyűjtése a háttérben akkor is előfordul, ha épp nem használod a szolgáltatásokat, de kifejezetten engedélyezted az ilyen jellegű adatgyűjtést. Ha nem adsz nekünk arra engedélyt, hogy begyűjtsük a földrajzi elhelyezkedésed pontos adatait, nem fogjuk megtenni. Hasonlóképpen, amennyiben hozzájárulsz, hozzáférhetünk a fotóidhoz és videóidhoz (például, ha fotót vagy videót szeretnél közzétenni, vagy használni szeretnéd szolgáltatásaink streaming funkcióit).

4. Sütik és más hasonló adatgyűjtési technológiák

Sütiket és hasonló technológiákat (pl. adatgyűjtő jelek, képpontok, szoftverfejlesztői készletek) használunk és ezt engedélyezhetjük másoknak is annak érdekében, hogy felismerjenek téged és/vagy eszközeidet. További információért azzal kapcsolatban, miért használjuk ezeket és hogyan ellenőrizheted mélyrehatóbban ezek használatát, olvasd el a Sütiszabályzatot.

Egyes webböngészők (köztük a Safari, az Internet Explorer, a Firefox és a Chrome) rendelkeznek a „Do Not Track” („A követés mellőzése") („ DNT ”) funkcióval, amely azt jelzi az adott weboldalnak, hogy a felhasználó nem akarja, hogy online tevékenységét nyomon kövessék. Ha egy, a DNT-jelre reagáló weboldal DNT-jelet kap, a böngésző megakadályozhatja, hogy a weboldal bizonyos információkat gyűjtsön a böngésző felhasználójáról. Nem minden böngésző kínál DNT-opciót, és a DNT-jelek még nem egységesek. Ezért jelenleg sok vállalat, köztük a Tinder sem reagál a DNT-jelekre.

5. Hogyan használjuk az adatokat?

Adataidat főként szolgáltatásaink nyújtása és fejlesztése érdekében használjuk fel. Emellett arra is használjuk őket, hogy biztonságban legyél, és hogy olyan hirdetéseket mutassunk neked, amelyek érdekelhetnek téged. Olvass tovább, ha részletesebb magyarázatot, valamint gyakorlati példákat szeretnél kapni arra vonatkozóan, miért használjuk fel az adataidat.

A. Fiókod kezelésére és szolgáltatásaink biztosítására

 • Fiókod létrehozására és kezelésére
 • Ügyfélszolgálat biztosítására és a kéréseidre való reagálásra
 • Tranzakcióid végrehajtására
 • Hogy kommunikáljunk veled az új szolgáltatásainkról

B. Hogy segítsünk neked kapcsolatba lépni más felhasználókkal

 • Hogy ajánljunk téged más tagoknak ismerkedésre
 • A tagok profiljainak egymás számára történő megjelenítésére

C. A Tinder új szolgáltatásainak biztosítására

 • Hogy regisztrálhass az új Tinder-szolgáltatásokra és alkalmazásokra, valamint hogy megjeleníthessük rajtuk a profilodat
 • Fiókod kezelésére ezekben az új funkciókban és alkalmazásokban

D. Reklám- és marketingkampányok lebonyolítására

 • Nyereményjátékok, versenyek, akciók vagy egyéb ajánlatok lebonyolítására
 • A szolgáltatásainkon indított reklámkampányok, valamint a Tinder-t a szolgáltatásainkon kívül népszerűsítő marketingkampányok lebonyolítására és azok hatékonyságának mérésére
 • A veled való kommunikációra azokról a termékeinkről és szolgáltatásainkról, amelyek szerintünk érdekelhetnek téged

E. Meglévő szolgáltatásaink javítására és újak fejlesztésére

 • Fókuszcsoportok, piackutatások és felmérések szervezésére és lebonyolítására
 • Az ügyfélszolgálati csapatokkal való kapcsolatfelvételek kiértékelésére szolgáltatásaink minőségének javítása érdekében
 • Annak megértésére, hogy a tagok általában hogyan használják a szolgáltatásokat, abból a célból, hogy fejlesszük azokat (például dönthetünk úgy, hogy megváltoztatjuk a szolgáltatások felületét, vagy akár lényegesen módosítunk egy adott funkciót az alapján, hogy a tagok hogyan reagálnak rá)
 • Új funkciók és szolgáltatások fejlesztésére (például dönthetünk úgy, hogy egy új, érdeklődés-alapú funkciót fejlesztünk a felhasználóktól kapott kérések alapján).

F. A csalások vagy más jogellenes és jogosulatlan tevékenységek megelőzése, felderítése és leküzdése érdekében

 • Használati feltételeink folyamatban lévő, feltételezett vagy vélt megsértésének felkutatására és megoldására, különösen a jelentések és a tagok közötti interakciók vizsgálata által
 • Hogy világosabban lássuk, ha megsértik Használati feltételeinket és ellenintézkedéseket hozzunk rá
 • A Használati feltételeink megsértésével kapcsolatos adatok megőrzésére az eset újbóli előfordulásának megelőzése érdekében
 • Jogaink, például Használati feltételeink gyakorlása vagy kikényszerítése érdekében
 • A számunkra jelentést küldő személyekkel való kommunikációra azzal vonatkozóan, hogy milyen intézkedéseket tettünk az üggyel kapcsolatban

G. A jogszabályi előírásoknak való megfelelésre

 • A jogszabályi követelmények betartására
 • A bűnüldöző szervek segítésére

A személyes adataid profilalkotás és automatizált döntéshozatal útján történő kezelésével kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg a Gyakran ismételt kérdéseket.

A jelen Adatvédelmi szabályzatban foglaltaknak megfelelő adatkezelés érdekében az alábbi jogalapokra támaszkodunk:

 • A szolgáltatásunk nyújtása számodra: A fent részletezett A, B és C okból történő adatkezelés célja, hogy eleget tegyünk a veled fennálló szerződésünknek. Például, amikor a szolgáltatásunkat használod tartalmas kapcsolatok kialakításához, felhasználjuk az adataidat annak érdekében, hogy a fiókod és profilod karbantartsuk, más tagok számára láthatóvá tegyük valamint más tagokat ajánljunk neked, továbbá egyéb módon, ingyenes és fizetős funkciókat biztosítsunk neked és más tagoknak.
 • Jogos érdek: Az adataid fent részletezett D, E és F okból történő kezelése a jogos érdekeinken alapul. Például elemezzük a felhasználók szolgáltatásainkon történő viselkedését, hogy folyamatosan javítsuk termékeinket, olyan ajánlatokat javasoljunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy érdekelhetnek téged, valamint hogy népszerűsítsük szolgáltatásainkat, adatkezelésünk célja továbbá, hogy biztonságban tudjuk tagjainkat, illetve adatot kezelünk abban az esetben is, ha az a jogaink érvényesítéséhez, a bűnüldöző szervek segítéséhez vagy ahhoz szükséges, hogy megvédjük magunkat jogi eljárások esetén.
 • A vonatkozó jogszabályoknak és előírásoknak való megfelelés: Adataidat a fenti G pontban meghatározott okból akkor kezeljük, ha arra a vonatkozó jogszabályoknak és előírásoknak való megfelelés, vagy ennek bizonyítása érdekében szükség van. A forgalmi és tranzakciókra vonatkozó adatokat például a számviteli, adózási és egyéb törvények által előírt adatmegőrzési kötelezettségeink értelmében illetve a bűnüldöző szervek érvényes hozzáférési kérelmeinek megválaszolása érdekében őrizzük meg. Ezenkívül a tagok által adott hozzájárulásokat igazoló adatokat, valamint egy adott funkció vagy adatkezelés visszautasításával kapcsolatban hozott esetleges döntésre vonatkozó adatokat is megőrizzük.
 • Hozzájárulás: Ha úgy döntesz, hogy olyan, bizonyos joghatóságok szerint „különlegesnek” vagy „érzékenynek” minősülő információkat osztasz meg velünk, mint például a szexuális irányultságod, beleegyezel ezeknek az adatoknak jelen Adatvédelmi szabályzattal összhangban történő kezelésébe. Időről időre a beleegyezésed kérhetjük ahhoz, hogy begyűjtsünk olyan konkrét információkat, mint például a pontos földrajzi elhelyezkedésed, vagy hogy felhasználjuk adataidat bizonyos konkrét okokból. Bizonyos esetekben visszavonhatod a hozzájárulásod a beállítások módosításával (például a pontos földrajzi elhelyezkedésed adatainak begyűjtésével kapcsolatban) vagy a tartalom törlésével (például ha olyan adatokat adtál meg a profilodban, amelyek „különlegesnek” vagy „érzékenynek” minősülnek). Bármikor visszavonhatod a hozzájárulásod, ha felveszed velünk a kapcsolatot jelen Adatvédelmi szabályzat végén megadott címen keresztül.

6. Hogyan osztjuk meg az adatokat?

Mivel a célunk az, hogy segítsünk tartalmas kapcsolatokra szert tenni, természetesen a tagok adatait elsődlegesen a többi taggal osztjuk meg. A tagok bizonyos adatait ezenkívül azokkal a szolgáltatókkal és partnerekkel is megosztjuk, akik segítenek nekünk a szolgáltatások működtetésében, valamint más Match Group-vállalatokkal is az alább meghatározott okokból, és bizonyos esetekben különböző hatóságokkal is. A következőkben további információkat olvashatsz arról, miként osztjuk meg adataidat másokkal.

Az adatok megosztása a többi taggal

Információkat osztasz meg más tagokkal, ha önként adatot teszel közzé a szolgáltatásban (beleértve a nyilvános profilodat). Kérjük, légy körültekintő az adataiddal kapcsolatban és ellenőrizd, biztosan szeretnéd-e, hogy az általad megosztott tartalom látható legyen.

Ha úgy döntesz, hogy korlátozod, ki láthatja a teljes profilodat vagy annak egy részét, illetve bizonyos tartalmakat vagy veled kapcsolatos információkat, ezek a beállításaid szerint lesznek láthatók.

Ha valaki jelentést nyújt be veled kapcsolatban (például azt állítja, hogy megsértetted a Használati feltételeinket), tájékoztathatjuk a jelentést tevő személyt a jelentésével összefüggésben tett intézkedésekről, ha sor került ilyenre. *

Az adatok megosztása szolgáltatóinkkal és partnereinkkel

Harmadik felek segítenek minket szolgáltatásaink működtetésében és fejlesztésében. Ezek a harmadik felek különféle feladatokban segítenek nekünk, ideértve a tárhelyszolgáltatás nyújtását és az adatok karbantartását, elemzését, ügyfélszolgálat biztosítását, marketing- és reklámtevékenységet ,fizetéskezelési eljárásokat és biztonsági műveleteket. A szolgáltatásainkat terjesztő és azok reklámozásában segítő partnereinkkel is megosztunk információkat. Például korlátozott információkat oszthatunk meg rólad a hirdetési partnerekkel kivonatolt, emberi szemmel nem olvasható formátumban.

Szigorú átvilágítási eljárást folyatunk le mielőtt bármely szolgáltatót megbízzuk, vagy bármely partnerrel együttműködünk. Szolgáltatóinknak és partnereinknek el kell fogadniuk szigorú titoktartási követelményeinket. *

Az adatok megosztása társvállalatainkkal

A Tinder a Match Group vállalatcsalád tagja.

Az adataidat az alábbi korlátozott, jogszerű célokból osztjuk meg társvállalatainkkal:

 • hogy minden Match Group-platformot biztonságosabbá tegyünk, és lehetőségünk legyen az egyik platformunkon észlelt illegális vagy nem megfelelő tevékenységet folytató egyén esetében megfelelően eljárni (pl. kitiltani) a többi platformon is; hogy szolgáltatókként segíthessenek nekünk az adatfeldolgozási műveletek végrehajtásában, a mi utasításaink szerint és a nevünkben. Ezen szolgáltatók segítsége kiterjedhet technikai feldolgozási műveletekre, például adatszolgáltatásra és karbantartásra, ügyfélszolgálatra, marketingre és célzott hirdetésekre, elemzésekre, pénzügyi és számviteli szabálytalanságok és egyéb jogsértések elleni küzdelemre.

 • Információkat oszthatunk meg a Match Group más vállalataival egyéb jogszerű üzleti célokból is, például vállalati ellenőrzések lefolytatása, elemzések és összevont jelentések készítése, az alkalmazandó jogszabályok szerint.

Megosztás funkció

A megosztás funkció használatával megoszthatod más tagok profilját és ők is megoszthatják a te profilod a szolgáltatásainkon kívül. *

Az adatok megosztása vállalati tranzakciók elvégzéséhez

Adataidat átadhatjuk, ha részben vagy egészben egyesülésben, eladásban, felvásárlásban, szétválásban, szerkezetváltásban, átszervezésben, felszámolási eljárásban, csődeljárásban vagy más, a tulajdonosi vagy irányítási jogokban bekövetkező változásban vagyunk érintettek. *

Az adatok megosztása bűnüldöző szervekkel/jogszabályi előírás alapján

Közzétehetjük az adataidat az alábbi ésszerűen indokolt esetekben: (i) egy jogi eljárás, például bírósági ítélet, végzés, vagy házkutatási parancs, közigazgatási eljárás/bűnüldöző szervek által folytatott nyomozás alapján vagy egyéb jogi követelmény betartása érdekében; (ii) a bűnmegelőzés vagy a bűnfelderítés elősegítésére (minden esetben az alkalmazandó jog szerint); vagy (iii) bármely személy biztonságának védelme érdekében. *

A törvényes jogok érvényesítésére

Megoszthatunk továbbá információkat: (i) ha a nyilvánosságra hozatal csökkentené felelősségünket egy tényleges vagy esetlegesen minket fenyegető perben; (ii) ha tagjaink, üzleti partnereink vagy más érdekelt fél törvényes jogainak vagy saját törvényes jogainknak a védelme érdekében szükséges; (iii) a veled kötött megállapodásaink végrehajtása érdekében; és (iv) ha jogellenes tevékenységekkel, csalás gyanújával vagy más szabálytalansággal kapcsolatos esetek kivizsgálása, megelőzése vagy egyéb intézkedések meghozatala kapcsán indokolt. *

A Te beleegyezéseddel vagy kérésedre

Kérhetjük a beleegyezésedet ahhoz, hogy adataidat harmadik felekkel megoszthassuk. Minden ilyen esetben egyértelművé fogjuk tenni, hogy miért akarjuk megosztani ezeket az információkat.

Bármely, fent meghatározott körülmény esetén előfordulhat, hogy használunk és megosztunk nem személyes adatokat (azaz olyan adatokat, amelyek önmagukban nem azonosítják be a személyedet, például eszközadatokat, általános demográfiai adatokat, általános viselkedési adatokat, földrajzi helymeghatározási adatokat azonosításra alkalmatlanná tett formátumban), valamint kivonatolt személyes adatokat emberi szemmel nem olvasható formátumban. Ezeket az adatokat megoszthatjuk a Match Group más vállalataival és harmadik felekkel (főként hirdetőkkel) is, hogy célzott reklámokat dolgozzanak ki és jelenítsenek meg szolgáltatásainkon illetve harmadik felek weboldalain vagy alkalmazásaiban, és hogy elemezzék az általad látott hirdetéseket és jelentéseket készítsenek róluk. Ezeket az információkat kombinálhatjuk további, nem személyes adatokkal vagy kivonatolt, más forrásokból összegyűjtött személyes adatokkal emberi szem számára nem olvasható formátumban. További tájékoztatást a sütik és a hasonló technológiák használatáról A Sütiszabályzatunkban találhatsz

7. Határokon átnyúló adattovábbítás

A 6. pontban leírt információmegosztás a határokon átnyúló adattovábbítást is magában foglalja az Amerikai Egyesült Államokba és más olyan országokba, amelyek jogrendszere adott esetben eltérő szabályozással rendelkezik az adatkezelést tekintve. Amikor személyes adatokat továbbítunk az Európai Gazdasági Térségen, az Egyesült Királyságon, Svájcon vagy más olyan országokon kívülre, amelyek adatvédelmi törvényeit az Európai Bizottság vagy más illetékes kormányzati szerv megfelelőnek ítélte, általános szerződési feltételeket (az általános szerződési feltételek a személyes adatokat továbbító vállalatok közötti kötelező erejű vállalások az adatok védelme és biztonsága érdekében) vagy más megfelelő továbbítási mechanizmusokat alkalmazunk. A szállítóinknak történő adattovábbítási eljárás és a hozzá kapcsolódó jogalap felülvizsgálata az Európai Unió Bíróságának a személyes adatok Amerikai Egyesült Államokba történő továbbításáról szóló közelmúltbeli ítélete alapján jelenleg folyamatban van.

8. A jogaid

Azt szeretnénk, ha az adataiddal kapcsolatos irányítás a te kezedben lenne, ezért szeretnénk emlékeztetni a következő lehetőségekre és eszközökre:

 • Az eszközökhöz való hozzáférés/azok frissítése a szolgáltatásban. Olyan eszközök és fiókbeállítások, amik segítenek hozzáférni azokhoz az adatokhoz, amiket megadtál nekünk és amik közvetlenül kapcsolódnak fiókodhoz a szolgáltatáson belül, valamint kijavítani vagy törölni ezen adatokat. Ha bármilyen kérdésed van ezekkel az eszközökkel és beállításokkal kapcsolatban, kérj segítséget az ügyfélszolgálatunktól itt.
 • Eszköz-engedélyek. A mobilplatformok engedélyezési rendszerekkel rendelkezhetnek bizonyos típusú eszközadatokhoz és értesítésekhez, például telefonos névjegyekhez, képekhez, helymeghatározási szolgáltatásokhoz, push-értesítésekhez és hirdetési azonosítókhoz. Az adott információk gyűjtésének vagy kezelésének engedélyezésével vagy letiltásával, illetve az adott értesítések megjelenítésével kapcsolatban módosíthatod a készülék beállításait. Természetesen, ha ezt megteszed, bizonyos szolgáltatások elveszíthetik funkcionalitásukat.
 • Eltávolítás. Egy alkalmazás összes adatgyűjtését leállíthatod annak eltávolításával az eszközödnek megfelelő, szokásos eltávolítási eljárás szerint. Ne feledd, hogy egy alkalmazás eltávolítása NEM szünteti meg a fiókodat. A fiókod megszüntetéséhez használd a szolgáltatás megfelelő funkcióit.
 • Fiók megszüntetése Megszüntetheted a fiókodat a megfelelő funkciók használatával közvetlenül a szolgáltatásban.

Azt is szeretnénk, hogy tisztában legyél az adatvédelmi jogaiddal. Az alábbiakban találod a legfontosabbakat:

 • Az adatok áttekintése. Az alkalmazandó adatvédelmi törvények feljogosíthatnak téged arra, hogy a rólad tárolt személyes adataid ellenőrizd (a joghatóságtól függően ezt nevezhetjük hozzáférési jognak, adathordozhatósághoz való jognak, adatmegismerési jognak vagy ezen kifejezések egyéb verzióinak). Ezt a jogod abban az esetben gyakorolhatod, ha itt benyújtod az erre vonatkozó kérelmed.
 • Az adataid frissítése. Ha úgy gondolod, hogy a rólad tárolt adatok pontatlanok, vagy hogy már nem vagyunk jogosultak a felhasználásukra és szeretnéd a helyesbítésüket, törlésüket vagy kezelésük korlátozását kérni, illetve ha tiltakozni kívánsz azok kezelését illetően, kérjük, lépj kapcsolatba velünk itt.

Minden felhasználónk, így a te védelmed érdekében is megkérhetünk rá, hogy igazold személyazonosságodat, mielőtt válaszolnánk a fent említett kérésekre.

Ne feledd, a kérelmeidet el is utasíthatjuk, beleértve azt az esetet is, ha nem tudjuk igazolni a személyazonosságodat, ha a kérelem jogellenes vagy érvénytelen, illetve ha üzleti titkokat, szellemi tulajdont, mások személyiségi jogait vagy egyéb jogait sérti. Ha információhoz szeretnél jutni egy másik taggal kapcsolatban, például a szolgáltatásunkon keresztül kapott üzenetek másolatát szeretnéd megkapni, a másik tagnak fel kell vennie velünk a kapcsolatot, hogy megadja írásbeli hozzájárulását az információ kiadása előtt. Mielőtt válaszolunk a kérésre, őt is megkérhetjük, hogy igazolja személyazonosságát.

Ezenkívül előfordulhat, hogy nem tudunk eleget tenni az olyan kéréseknek, amelyek a személyes adatok feldolgozásának elutasítására vagy korlátozására vonatkoznak, különösen akkor, ha az ilyen kérések nem teszik lehetővé számunkra, hogy továbbra is biztosítsuk a szolgáltatást számodra. Például nem tudjuk biztosítani a szolgáltatásunkat, ha nem adtad meg a születési dátumodat és így nem tudjuk biztosan, hogy elmúltál 18 éves.

Bizonyos országokban, többek között az Európai Gazdasági Térségben és az Egyesült Királyságban, jogod van panaszt benyújtani a megfelelő adatvédelmi hatósághoz, ha aggályod merül fel a személyes adataid feldolgozásával kapcsolatban. Az Európai Gazdasági Térség adatvédelmi szabályozójáról itt, az Egyesült Királyság adatvédelmi szabályozójáról pedig itt találsz információt. Az az adatvédelmi hatóság, amelyhez panaszt nyújthatsz be, lehet a tartózkodási helyed, ahol dolgozol, vagy ahol az állítólagos jogsértés történt.

9. A személyes adataid megőrzésének időtartama

A személyes adataidat kizárólag addig őrizzük meg, amíg jogszerű üzleti célok miatt szükséges (az 5. pontban leírtak szerint) és a vonatkozó jogszabályok megengedik. Ha úgy döntesz, hogy nem használod tovább a szolgáltatásainkat, megszüntetheted a fiókod és a profilod nem lesz látható más tagok számára. Ne feledd, ha két évig inaktív vagy, automatikusan megszüntetjük a fiókod. A fiókod megszüntetését követően töröljük személyes adataidat az alábbiak szerint:

 1. Tagjaink biztonsága és védelme érdekében a fiókod megszüntetését követően három hónapos, a fiók kitiltását követően pedig egy hónapos biztonsági megőrzési időszakot vezetünk be. Ebben az időszakban megőrizzük adataidat arra az esetre, ha szükség lenne rájuk jogellenes vagy káros magatartások kivizsgálása kapcsán. Az adatmegőrzés alapja ez alatt a biztonsági megőrzési időszak alatt nem csak az esetleges áldozatok jogos érdeke, hanem a miénk is.
 2. A biztonsági megőrzési időszak letelte után töröljük az adataidat és csak korlátozott mértékben őrizzük meg őket meghatározott célokra, az alábbiak szerint:
  • a) Meghatározott adatokat tárolunk a törvényben előírt adatmegőrzési kötelezettségek teljesítése érdekében: egészen pontosan a tranzakciós adatokat 10 évig őrizzük meg, hogy megfeleljünk az adó- és számviteli jogszabályi követelményeknek, a hitelkártya-adatokat addig, amíg a felhasználó panasszal élhet a tranzakcióval kapcsolatban, a „forgalmi adatokat”/naplókat pedig egy évig, hogy eleget tegyünk a törvényben előírt adatmegőrzési kötelezettségeknek. Emellett annak bizonyítása érdekében, hogy megfelelünk a vonatkozó jogszabályoknak, öt évig szerepelnek nyilvántartásunkban azok a hozzájárulások, amelyeket a tagok adnak nekünk.
  • b) Jogos érdekeink alapján csak meghatározott információkat tartunk nyilván: öt évig megőrizzük az ügyfélszolgálati nyilvántartásokat és az alátámasztó adatokat, valamint a letöltés/vásárlás nem pontosan meghatározott helyét ügyfélszolgálati döntéseink alátámasztása és jogaink érvényesítése érdekében, valamint hogy megvédhessük magunkat a velünk szemben támasztott követelések esetén, megőrizzük a múltbeli fiókok és előfizetések létezésére vonatkozó információkat - amelyeket az utolsó fiók megszüntetése után három évvel törlünk - a megfelelő és pontos pénzügyi előrejelzés és jelentéstétel biztosítása érdekében, a profiladatokat egy évig őrizzük meg az esetleges peres eljárásokra való tekintettel, jogi követelések alátámasztása és érvényesítése vagy az azokkal szembeni védekezés érdekében, megőrizzük továbbá azon adatokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy megakadályozzuk a kitiltott tagok számára, hogy új fiókot hozzanak létre, mindaddig, amíg ezekre a tagjaink biztonsága és létfontosságú érdekei védelmében szükség van.
  • c) Végül pedig jogos érdekeink alapján is megőrzünk információkat, ha olyan fennálló vagy potenciális probléma, követelés vagy vita merül fel, amely az információk megőrzését megköveteli (különösen akkor, ha érvényes jogi végzést vagy kérést kapunk az adatok megőrzésére - ilyen esetben meg kell őriznünk az adatokat, hogy eleget tegyünk jogi kötelezettségeinknek -, vagy ha az adatokra jogi eljárás kapcsán egyébként szükség van).

10. A gyermekek adatainak védelme

Szolgáltatásainkat kizárólag a 18. életévüket betöltő személyek használhatják. Platformunkat nem használhatják 18 évesnél fiatalabb személyek. Ha arra gyanakszol, hogy az egyik felhasználó 18 éven aluli, kérjük, használd a szolgáltatáson keresztül elérhető jelentési mechanizmust.

11. Állásra jelentkezők, vállalkozók és beszállítók képviselői

Toborzási és tehetséggondozási tevékenységeink részeként, valamint a vállalkozók és a beszállítók által számunkra nyújtott szolgáltatások irányításának keretében kezeljük pályázóink, vállalkozóink és beszállítóink képviselőinek személyes adatait. Ha a Tindernél állásra jelentkezel illetve a Tinder vállalkozója vagy beszállítójának képviselője vagy, jelen Adatvédelmi szabályzat bizonyos releváns feltételei vonatkoznak a személyes adataid kezelésére, beleértve jelen Adatvédelmi szabályzat azon részeit, amelyek a személyes adataid kezeléséért felelős jogalanyt, személyes adatok továbbítását, az alkalmazandó jog szerinti jogaidat, a velünk való kapcsolatfelvételt és a Kaliforniára vonatkozó speciális információkat tárgyalják.

Ha állásra pályázó vagy, az általunk kezelt személyes adataid az általad keresett állástól függően változhatnak, de általában azt tartalmazzák, amit az álláspályázat részeként megadsz nekünk, valamint a szakmai képesítéseket, háttér- és referenciaadatokat, amelyeket a munkaerőt toborzó szervezet vagy más harmadik fél oszt meg velünk. Ezeket az információkat a toborzási folyamat támogatására használjuk fel, amely aztán munkaszerződés megkötéséhez vezethet. Ha vállalkozó vagy beszállítói képviselő vagy, kezelhetjük azokat az azonosításra szolgáló és munkával kapcsolatos információkat, amelyekre a veled illetve munkavállalóiddal való kapcsolattartáshoz vagy a szolgáltatási szerződés teljesítéséhez szükség van, valamint amelyek ahhoz szükségesek, hogy adott esetben jogi követeléseket támasszunk vagy azokkal szemben megvédjük magunkat. A személyes adatokat megoszthatjuk a toborzási és technikai adatkezelési műveleteket segítő szolgáltatókkal, valamint a Match Group vállalataival (például ha üzleti kapcsolatban állsz egy társvállalat alkalmazottjaival). Személyes adataidat kizárólag addig őrizzük, ameddig arra szükség van.

12. Az Adatvédelmi szabályzat változásai

Mivel folyamatosan új és innovatív módszereket keresünk a tartalmas kapcsolatok kialakításának elősegítéséhez illetve törekszünk arra, hogy az adatvédelmi gyakorlatainkkal kapcsolatos tájékoztatásunk naprakész legyen, jelen szabályzat időről-időre módosulhat. A lényeges változások hatálybalépése előtt értesíteni fogunk, hogy legyen időd a változások áttekintésére.

13. Így léphetsz velünk kapcsolatba

Ha kérdésed van jelen Adatvédelmi szabályzatra vonatkozóan, az alábbi módokon fordulhatsz hozzánk:

Ha az Európai Gazdasági Térségben, az Egyesült Királyságban vagy Svájcban élsz:

Online: itt

Postai úton:

Data Protection Officer (Adatvédelmi tisztviselő)

MTCH Technology Services Limited

Tinder

WeWork Charlemont Exchange

42 Charlemont Street

Dublin 2, D02 R593

Ireland

Az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségével kapcsolatos további információkért kérjük, kattints ide.

Ha Japánban élsz:

Online: itt

Postai úton:

Data Protection Officer (Adatvédelmi tisztviselő)

MG Japan Services GK

c/o Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

United States

Ha az Európai Gazdasági Térségen, az Egyesült Királyságon, Svájcon és Japánon kívül élsz:

Online: itt

Postai úton:

Data Protection Officer (Adatvédelmi tisztviselő)

Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

United States