Onze belofte aan jou

Bij Tinder is jouw privacy een topprioriteit. De privacy van onze gebruikers vormt de kern van de manier waarop we de diensten en producten ontwerpen en bouwen die jullie kennen en graag gebruiken. Tinder zorgt ervoor dat je dit volledig kunt vertrouwen, zodat jij je kunt richten op het maken van nieuwe connecties.

We stellen het op prijs dat je op ons vertrouwt wanneer je ons je informatie geeft. Wij hechten hier veel waarde aan.

Onze toewijding aan privacy. We ontwerpen al onze producten en diensten met jouw privacy in het achterhoofd. We betrekken experts uit verschillende vakgebieden, waaronder juridische zaken, beveiliging, engineering, productdesign en anderen om ervoor te zorgen dat onze keuzes worden gemaakt met respect voor jouw privacy.

Onze inzet voor transparantie. Omdat we veel van dezelfde online diensten gebruiken die jij ook gebruikt, weten we dat onvoldoende informatie en overdreven ingewikkelde taal veelvoorkomende problemen zijn in privacybeleid. Wij doen precies het tegenovergestelde: we doen ons best om ons privacybeleid en gerelateerde documenten in begrijpelijke taal te schrijven. We willen echt dat je ons beleid leest en ons privacybeleid begrijpt!

Onze inzet voor veiligheid. We hebben teams die toegewijd zijn om jouw gegevens veilig en beveiligd te houden. We werken onze beveiligingsprocedures voortdurend bij en investeren in onze beveiliging om de veiligheid van je gegevens te verbeteren.


Privacybeleid

Welkom bij het privacybeleid van Tinder. Bedankt dat je de tijd neemt om het te lezen.

We stellen het op prijs dat je ons vertrouwt met je informatie. We willen dat vertrouwen altijd behouden. Dit begint met het uitleggen welke informatie we verzamelen, waarom we dit doen, hoe deze wordt gebruikt en wat je mogelijke keuzes zijn met betrekking tot jouw gegevens. Dit beleid beschrijft onze privacyprocedures in begrijpelijke taal, waarbij we juridische en technische vaktaal zo weinig mogelijk gebruiken.

Dit privacybeleid is van toepassing vanaf 17 januari 2022. De vorige versie van dit privacybeleid, die hier beschikbaar is, is tot die tijd van toepassing.

INGANGSDATUM : 17 januari 2022

 1. Wie we zijn
 2. Waar dit privacybeleid op van toepassing is
 3. Informatie die we verzamelen
 4. Cookies en andere vergelijkbare technologieën voor gegevensverzameling
 5. Hoe we informatie gebruiken
 6. Hoe we informatie delen
 7. Grensoverschrijdende gegevensoverdracht
 8. Jouw rechten
 9. Hoelang we je informatie bewaren
 10. Kinderprivacy
 11. Sollicitanten, opdrachtnemers en vertegenwoordigers van leveranciers
 12. Wijzigingen in het privacybeleid
 13. Hoe kun je contact met ons opnemen?

Voor klanten uit Californië

Raadpleeg ons privacybeleid voor Californië voor meer informatie over privacyrechten in Californië.

1. Wie we zijn

Als je in de Europese Economische Ruimte (EER), het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland woont, is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor jouw informatie onder dit privacybeleid (de "gegevensbeheerder"):

MTCH Technology Services Limited

Tinder

WeWork Charlemont Exchange

42 Charlemont Street

Dublin 2, D02 R593

Ierland

Als je in Japan woont, is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor je informatie:

MG Japan Services GK

4F Sumitomo Fudosan Azabu Bldg

1-4-1 Mita

Minato-ku,Tokyo 108-0073

Japan

Als je buiten de EER, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Japan woont, is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor jouw informatie:

Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

Verenigde Staten

2. Waar dit privacybeleid op van toepassing is

Dit privacybeleid is van toepassing op websites, apps, evenementen en andere diensten die we aanbieden onder het merk Tinder. Om het makkelijk te houden, noemen we dat in dit privacybeleid allemaal onze 'diensten’. Om het extra duidelijk te maken, hebben we bij alle diensten die van toepassing zijn, links naar dit privacybeleid toegevoegd.

Sommige diensten vereisen mogelijk hun eigen unieke privacybeleid. Als een dienst een eigen privacybeleid heeft, dan is dat beleid van toepassing.

3. Informatie die we verzamelen

Natuurlijk kunnen we je niet helpen bij het maken van zinvolle connecties zonder enige informatie over jezelf, zoals profielgegevens en het type mensen dat je graag zou willen ontmoeten. We verzamelen ook informatie over je gebruik van onze diensten, zoals toegangslogboeken, evenals informatie van derden, zoals wanneer je toegang krijgt tot onze diensten via je sociale media-account of wanneer je informatie uploadt van je sociale media-account om je profiel compleet te maken. Wil je meer informatie? Hieronder gaan we hier wat dieper op in.

Informatie die je aan ons verstrekt

Als je onze diensten gebruikt, kies je ervoor om ons bepaalde informatie te geven. Dit is onder andere:

 • Wanneer je een account aanmaakt, geef je ons ten minste je telefoonnummer en e-mailadres, evenals wat basisgegevens die nodig zijn om de dienst te laten werken, zoals je gender en geboortedatum.
 • Wanneer je je profiel compleet maakt, kun je aanvullende informatie met ons delen, zoals details in je bio, interesses en andere eigenschappen van jezelf, evenals content zoals foto's en video's. Als je bepaalde inhoud wilt toevoegen, zoals afbeeldingen of video's, geef je ons mogelijk ook toegang tot je camera of foto's.
 • Wanneer je je abonneert op een betaalde dienst of rechtstreeks bij ons iets koopt (in plaats van via een platform zoals iOS of Android), geef je ons of onze betalingsdienstaanbieder informatie, zoals je rekeningnummer of andere financiële informatie.
 • Wanneer je deelneemt aan enquêtes, focusgroepen of marktonderzoeken, geef je ons je inzichten in onze producten en diensten, antwoorden op onze vragen en reviews.
 • Wanneer je ervoor kiest deel te nemen aan onze acties, evenementen of prijsvragen, verzamelen wij de informatie die je gebruikt voor de registratie of deelname.
 • Als je contact opneemt met onze klantenservice, verzamelen we de informatie die je ons tijdens de interactie geeft.
 • Als je informatie over andere mensen met ons deelt (bijvoorbeeld als je contactgegevens van een vriend gebruikt voor een bepaalde functie), verwerken wij deze informatie namens jou om je verzoek in werking te zetten.
 • Uiteraard verwerken wij ook jouw chats met andere leden en de content die je publiceert, voor zover die nodig zijn voor de werking van de diensten.

Informatie die we van anderen ontvangen

Naast de informatie die je rechtstreeks aan ons geeft, ontvangen we ook informatie over jou van anderen, waaronder:

 • Andere leden. Andere leden kunnen informatie over jou verstrekken wanneer ze onze diensten gebruiken, bijvoorbeeld als ze met je communiceren of als ze een melding over jou indienen.

 • Sociale media. Je kunt besluiten om informatie met ons te delen via je sociale media-account, bijvoorbeeld als je besluit je Tinder-account aan te maken en in te loggen via je sociale media- of ander account (bijv. Facebook, Google of Apple) of om informatie te uploaden naar onze diensten, zoals foto's van één van je sociale media-accounts (bijv. Instagram of Spotify).

 • Affiliates. Tinder maakt deel uit van de Match Group-familie van bedrijven. Match Group beschouwt de veiligheid en beveiliging van leden als een topprioriteit. Als je bent verwijderd van een andere Match Group-dienst, kan je informatie met ons worden gedeeld zodat we de nodige acties kunnen ondernemen, waaronder het sluiten van je account of voorkomen dat je een account aanmaakt op onze diensten.

 • Overige partners. We kunnen informatie over je ontvangen van onze partners wanneer advertenties van Tinder worden gepubliceerd op de dienst van onze partners (in dit geval kunnen ze gegevens over het succes van een campagne doorgeven). Waar wettelijk toegestaan, kunnen we ook informatie ontvangen van derden over vermeende of veroordeelde personen die op illegale wijze handelen, als onderdeel van onze inspanningen om de veiligheid van onze leden te waarborgen.

Informatie die wordt verzameld wanneer je onze diensten gebruikt

Wanneer je onze diensten gebruikt, genereert dit technische gegevens over welke functies je hebt gebruikt, hoe je ze hebt gebruikt en de apparaten die je gebruikt om toegang te krijgen tot onze diensten. Zie hieronder voor meer details:

 • Gebruiksinformatie. We verzamelen informatie over je activiteiten in onze diensten, bijvoorbeeld hoe je ze gebruikt (bijvoorbeeld wanneer jij je inlogt, functies die je gebruikt, acties die je uitvoert, de informatie die jou wordt weergegeven, adres van verwijzende websitepagina's en advertenties waarop je klikt) en de manier waarop je communiceert met andere leden (bijvoorbeeld leden waarmee je matcht en mee communiceert, tijd en datum van je uitwisselingen, aantal berichten dat je verzendt en ontvangt).

 • Apparaatgegevens. We verzamelen informatie van en over de apparaten die je gebruikt om toegang te krijgen tot onze diensten, waaronder hardware- en software-informatie zoals IP-adres, apparaat-ID en -type, app-instellingen en -eigenschappen, appcrashes, advertentie-ID's (wat willekeurig gegenereerde getallen zijn die je kunt resetten door naar de instellingen van jouw apparaat te gaan), ID's die zijn gekoppeld aan cookies of andere technologieën die een uniek apparaat of browser kunnen identificeren.

 • Overige informatie met jouw toestemming. Als je ons toestemming geeft, kunnen we jouw exacte geolocatie (breedte- en lengtegraad) verzamelen. Het verzamelen van je geografische locatie kan op de achtergrond worden uitgevoerd, zelfs als je de diensten niet gebruikt, als de toestemming die je ons hebt gegeven dit verzamelen uitdrukkelijk toestaat. Als je ons geen toestemming geeft om je exacte geolocatie te verzamelen, zullen we deze niet verzamelen. Evenzo kunnen we, als je hiermee instemt, foto's en video's verzamelen (bijvoorbeeld als je een foto of video wilt publiceren of wilt deelnemen aan streamingfuncties op onze diensten).

4. Cookies en andere vergelijkbare technologieën voor het verzamelen van informatie

We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën (bijv. web-beacons, pixels, SDK's) om jou en/of jouw apparaat(en) te herkennen en kunnen anderen toestaan deze te gebruiken. Je kunt ons cookiebeleid lezen voor meer informatie over waarom we ze gebruiken en hoe je het gebruik ervan beter kunt controleren.

Sommige webbrowsers (waaronder Safari, Internet Explorer, Firefox en Chrome) hebben de functie "Niet volgen" (Do Not Track, " DNT ") die een website laat weten dat een gebruiker diens online activiteit niet wil laten volgen. Als een website die op een DNT-signaal reageert een DNT-signaal ontvangt, kan de browser die website blokkeren voor het verzamelen van bepaalde informatie over de gebruiker van de browser. Niet alle browsers bieden een DNT-optie en DNT-signalen zijn nog niet uniform. Om deze reden reageren veel bedrijven, waaronder Tinder, momenteel niet op DNT-signalen.

5. Hoe we informatie gebruiken

De belangrijkste reden waarom we jouw gegevens gebruiken, is om onze diensten goed aan te bieden en te verbeteren. Daarnaast gebruiken we je gegevens om je te beschermen en om advertenties te plaatsen die interessant zouden kunnen zijn voor jou. Lees verder voor een uitgebreidere uitleg van de verschillende redenen waarvoor we je gegevens gebruiken, inclusief wat voorbeelden uit de praktijk.

A. Accounts beheren en diensten leveren

 • Accounts aanmaken en beheren
 • Leden voorzien van klantenservice en het beantwoorden van vragen
 • Transacties voltooien
 • Met je communiceren over onze diensten

B. Om je te helpen in contact te komen met andere gebruikers

 • Leden anderen aanbevelen zodat ze elkaar kunnen ontmoeten
 • Ledenprofielen aan elkaar laten zien

C. Nieuwe Tinder-diensten aanbieden

 • Leden aanmelden en hun profiel weergeven op nieuwe Tinder-functies en -apps
 • Accounts beheren via deze nieuwe functies en apps

D. Om reclame- en marketingcampagnes uit te voeren

 • Sweepstakes, prijsvragen, kortingen of andere acties beheren
 • De effectiviteit van onze advertentiecampagnes en marketingcampagnes uitvoeren en meten, zowel op Tinder als daarbuiten
 • Communiceren over producten of diensten waarvan wij denken dat ze interessant zijn voor onze leden

E. Onze diensten verbeteren en nieuwe ontwikkelen

 • Focusgroepen, marktstudies en enquêtes beheren
 • Interacties met klantenserviceteams analyseren om de kwaliteit van onze service te verbeteren
 • Begrijpen hoe leden de diensten doorgaans gebruiken om ze te verbeteren (we kunnen bijvoorbeeld besluiten om het uiterlijk te veranderen of zelfs een bepaalde functie aanzienlijk aan te passen op basis van hoe leden erop reageren)
 • Nieuwe functies en diensten ontwikkelen (we kunnen bijvoorbeeld besluiten om een nieuwe, op interesses gebaseerde functie te bouwen naar aanleiding van verzoeken die we van leden hebben ontvangen).

F. Om fraude en andere illegale of ongeoorloofde activiteiten te voorkomen, op te sporen en te bestrijden

 • Lopende, vermoede of vermeende schendingen van onze gebruiksvoorwaarden opsporen en aanpakken, met name door de beoordeling van rapporten en interacties tussen leden
 • Beter begrijpen en ontwerpen van maatregelen tegen schendingen van onze gebruiksvoorwaarden
 • Het bewaren van gegevens met betrekking tot schendingen van onze gebruiksvoorwaarden om herhaling te voorkomen
 • Onze rechten afdwingen of uitoefenen, bijvoorbeeld onze gebruiksvoorwaarden
 • Communiceren met personen die een rapport indienen en hen vertellen wat we hebben gedaan naar aanleiding van hun vraag of verzoek

G. Wettelijke naleving garanderen

 • Voldoen aan wettelijke vereisten
 • Wetshandhaving te dienen

Bekijk onze veelgestelde vragen voor informatie over hoe we persoonlijke gegevens verwerken door middel van profilering en geautomatiseerde besluitvorming.

Om je informatie te verwerken zoals beschreven in dit privacybeleid, vertrouwen we op de volgende rechtsgrondslagen:

 • Onze dienst aan je verlenen: De reden dat we je informatie verwerken voor doeleinden A, B en C hierboven is om het contract dat je met ons hebt uit te voeren. Als je bijvoorbeeld onze dienst gebruikt om zinvolle connecties op te bouwen, gebruiken we jouw informatie om je account en je profiel te onderhouden, het zichtbaar te maken voor andere leden en andere leden aan je aan te bevelen en om jou en andere leden anderszins onze gratis en betaalde functies aan te bieden.
 • Gerechtvaardigde belangen: Wij verwerken je gegevens voor de doeleinden D, E en F hierboven, op basis van ons gerechtvaardigd belang. We analyseren bijvoorbeeld het gedrag van gebruikers op onze diensten om ons aanbod voortdurend te verbeteren en we stellen aanbiedingen voor waarvan we denken dat ze leden kunnen interesseren. Ook promoten we onze eigen diensten, verwerken we informatie om onze leden te beschermen en gebruiken we gegevens waar nodig om onze rechten af te dwingen, rechtshandhaving bij te staan en onze organisatie te verdedigen in het geval van een gerechtelijke procedure.
 • Voldoen aan toepasselijke wet- en regelgeving: We verwerken je informatie voor doel G hierboven waar het voor ons noodzakelijk is om te voldoen aan toepasselijke wet- en regelgeving en om onze naleving van toepasselijke wet- en regelgeving te bewijzen. We bewaren bijvoorbeeld verkeersgegevens en gegevens over transacties in overeenstemming met onze boekhoudkundige, fiscale en andere wettelijke bewaarplichten voor gegevens en om te kunnen reageren op geldige toegangsverzoeken van wetshandhavers. We bewaren ook gegevens waaruit blijkt dat leden ons toestemming geven en besluiten die ze mogelijk hebben genomen om zich af te melden voor een bepaalde functie of verwerking.
 • Toestemming: Als je ervoor kiest om ons informatie te verstrekken die in bepaalde rechtsgebieden als "speciaal" of "gevoelig" kan worden beschouwd, zoals je seksuele oriëntatie, stem je ermee in dat wij die informatie verwerken in overeenstemming met dit privacybeleid. Van tijd tot tijd kunnen we je toestemming vragen om specifieke informatie te verzamelen, zoals je precieze geolocatie, of om je informatie om bepaalde specifieke redenen te gebruiken. In sommige gevallen kun je je toestemming intrekken door je instellingen aan te passen (bijvoorbeeld met betrekking tot het verzamelen van jouw exacte geolocatie) of door je inhoud te verwijderen (bijvoorbeeld wanneer je informatie in je profiel hebt ingevoerd die als "speciaal" of "gevoelig" bestempeld kan worden). In elk geval kun je je toestemming op elk moment intrekken door contact met ons op te nemen op het adres dat aan het einde van dit privacybeleid wordt vermeld.

6. Hoe we informatie delen

Omdat het ons doel is je te helpen om zinvolle connecties te maken, delen we natuurlijk vooral je informatie met andere leden. We delen ook informatie van sommige leden met dienstverleners en partners die ons helpen bij het uitvoeren van de diensten, met andere Match Group-bedrijven om specifieke redenen zoals hieronder wordt uitgelegd en, in sommige gevallen, met juridische autoriteiten. Lees verder voor meer informatie over hoe je informatie met anderen wordt gedeeld.

Met andere leden

Je deelt informatie met andere leden wanneer je vrijwillig informatie vrijgeeft via de dienst (inclusief je openbare profiel). Wees voorzichtig met je informatie en zorg ervoor dat je je prettig voelt bij de content die je deelt (en weet dat het zichtbaar zal zijn).

Als je ervoor kiest om de doelgroep te beperken voor je hele of een gedeelte van je profiel, of voor bepaalde content of persoonlijke informatie, dan zal dit zichtbaar zijn volgens je instellingen.

Als iemand een melding indient waarbij jij betrokken bent (zoals een claim dat je onze gebruiksvoorwaarden hebt geschonden), kunnen we eventuele acties die we hebben ondernomen naar aanleiding van hun melding aan de melder doorgeven. *

Met onze dienstverleners en partners

We werken samen met derden om ons te helpen onze diensten in te zetten en te verbeteren. Deze derde partijen helpen ons met verschillende taken, waaronder gegevenshosting en -onderhoud, analyse, klantenservice, marketing, reclame, betalingsverwerking en beveiligingsmaatregelen. We delen ook informatie met partners die ons helpen bij het adverteren en onze advertenties delen. We kunnen bijvoorbeeld beperkte informatie over jou in gehashte, niet voor mensen leesbare vorm delen met advertentiepartners.

We volgen een strikt doorlichtingsproces voordat we met een dienstverlener in zee gaan of gaan samenwerken met een partner. Onze dienstverleners en partners moeten akkoord gaan met strikte vertrouwelijkheidsverplichtingen. *

Met onze gelieerde partijen

Tinder maakt deel uit van Match Group.

We delen jouw gegevens met gelieerde partijen voor beperkte legitieme doeleinden, zoals:

 • Om alle Match Group-platformen veiliger te maken en ons in staat te stellen om kwaadwillenden die op het ene platform worden gevonden, ook op het andere platform aan te pakken (bijv. door hen te verwijderen); Hun ondersteuning kan technische verwerkingen inhouden, zoals het hosten en onderhouden van gegevens, klantenservice, marketing en gerichte reclame, analyses, financiële en boekhoudkundige hulp, dienstverbetering, het beveiligen van onze gegevens en systemen en het bestrijden van spam, misbruik, fraude, inbreuk en andere misstanden.

 • We kunnen ook informatie delen met andere Match Group-bedrijven voor andere legitieme zakelijke doeleinden, waaronder bedrijfsaudit, analyse en geconsolideerde rapportage, waar en zoals toegestaan onder de toepasselijke wetgeving.

Functie voor delen

Met behulp van onze functie voor delen kun je de profielen van andere leden delen, en zij kunnen die ook met mensen delen buiten onze diensten. *

Voor zakelijke transacties

We kunnen je informatie overdragen indien we, geheel of gedeeltelijk, betrokken zijn bij een fusie, verkoop, overname, afstoting, herstructurering, reorganisatie, ontbinding, faillissement of andere verandering van eigendom of zeggenschap. *

Voor wetshandhaving / wanneer vereist door de wet

We kunnen je informatie openbaar maken indien redelijkerwijs noodzakelijk: (i) om te voldoen aan een juridische procedure, zoals een gerechtelijk bevel, dagvaarding of huiszoekingsbevel, een onderzoek door de overheid/wetshandhaving of andere wettelijke vereisten; (ii) om te helpen bij het voorkomen of opsporen van criminaliteit (in beide gevallen afhankelijk van het toepasselijke recht); of (iii) om de veiligheid van een persoon te beschermen. *

Om wettelijke rechten af te dwingen

We kunnen ook informatie delen: (i) als openbaarmaking onze aansprakelijkheid zou beperken in een feitelijke of dreigende rechtszaak; (ii) indien nodig om onze wettelijke rechten en die van onze leden, zakelijke partners of andere geïnteresseerde partijen te beschermen; (iii) om onze overeenkomsten met jou af te dwingen; en (iv) om onderzoek te doen naar, te voorkomen van of andere maatregelen te nemen met betrekking tot illegale activiteiten, vermoedelijke fraude of andere wandaden. *

Met jouw toestemming of op jouw verzoek

We kunnen om je toestemming vragen om je informatie met derden te delen. In een dergelijk geval zullen we duidelijk maken waarom we de informatie willen delen.

We kunnen niet-persoonlijke informatie gebruiken en delen (dit is informatie die op zichzelf niet identificeert wie je bent, zoals informatie over het apparaat, algemene demografie, algemene gedragsgegevens, geografische locatie in een niet-identificeerbare vorm), evenals persoonlijke informatie in een gebroken niet door mensen leesbare vorm, onder een van de bovenstaande omstandigheden. Wij kunnen deze informatie ook delen met andere bedrijven van de Match Group en derde partijen (met name adverteerders) om gerichte reclame te ontwikkelen en leveren op onze diensten en op websites of applicaties van derde partijen, en om de reclame die je ziet te analyseren en rapporteren. We kunnen deze informatie samenvoegen met aanvullende niet-persoonlijke of persoonlijke informatie in afgebroken, niet door mensen leesbare vorm verzameld uit andere bronnen. Meer informatie over ons gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën is te vinden in ons cookiebeleid

7. Grensoverschrijdende gegevensoverdracht

Het delen van informatie zoals beschreven in sectie 6 omvat grensoverschrijdende gegevensoverdracht naar de Verenigde Staten en andere rechtsgebieden die mogelijk andere wetten hebben met betrekking tot gegevensverwerking. Wanneer we persoonlijke informatie overdragen buiten de EER, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland of andere landen waarvan de gegevensbeschermingswetten adequaat zijn bevonden door de Europese Commissie of een andere bevoegde overheidsinstantie, gebruiken we standaardcontractclausules (standaardcontractclausules zijn verbintenissen tussen bedrijven die persoonlijke gegevens uitwisselen, die hen binden om de privacy en veiligheid van jouw gegevens te beschermen) of een ander passend overdrachtsmechanisme. We zijn momenteel bezig met het beoordelen van overdrachten aan onze leveranciers en de bijbehorende rechtsgrondslag naar aanleiding van het recente Hof van Justitie voor de uitspraak van de Europese Unie over de overdracht van persoonlijke gegevens naar de VS.

8. Jouw rechten

We willen dat je controle houdt over je gegevens. Hier leggen we je nog eens de volgende opties en hulpmiddelen uit waarmee je dit kunt waarborgen:

 • Toegangs-/updateprogramma’s in de dienst. Hulpprogramma's en accountinstellingen kunnen je helpen bij het openen, corrigeren of verwijderen van informatie die je aan ons hebt verstrekt en die rechtstreeks is gekoppeld aan jouw account binnen de dienst. Als je vragen hebt over deze tools en instellingen, kun je hier contact opnemen met onze klantenservice voor hulp.
 • Machtigingen op het apparaat. Mobiele platformen kunnen machtigingssystemen hebben voor specifieke soorten apparaatgegevens en meldingen, zoals telefooncontacten, foto's, locatiediensten, pushmeldingen en advertentie-ID's. Je kunt je instellingen op je apparaat wijzigen om toestemming te geven of je te verzetten tegen het verzamelen of verwerken van de bijbehorende informatie of de weergave van de bijbehorende meldingen. Als je dat doet, kunnen bepaalde diensten natuurlijk hun functionaliteit verliezen.
 • Verwijderen. Je kunt het verzamelen van informatie door een app stoppen door de app te verwijderen met behulp van het standaard verwijderingsproces van je apparaat. Onthoud dat het verwijderen van een app jouw account NIET sluit. Gebruik de overeenkomstige functionaliteit op de dienst om je account te sluiten.
 • Account opheffen. Je kunt je account verwijderen door de overeenkomstige functionaliteit op de dienst te gebruiken.

We willen ook dat je op de hoogte bent van jouw privacyrechten. Hier zijn een paar belangrijke punten om te onthouden:

 • Je informatie inzien. Toepasselijke privacywetten kunnen je het recht geven om de persoonlijke informatie die we over je bewaren in te zien (afhankelijk van het rechtsgebied kan dit het recht op toegang, het recht op overdraagbaarheid, het recht om te weten of variaties van die voorwaarden worden genoemd). Je kunt dit recht uitoefenen door hier een verzoek in te dienen.
 • Je informatie bijwerken. Als je van mening bent dat de informatie die we over je bewaren onjuist is of dat we niet langer het recht hebben om deze te gebruiken, kun je hier contact met ons opnemen. Bijvoorbeeld als je wilt verzoeken om rectificatie of verwijdering van jouw informatie of om de verwerking ervan te beperken of er bezwaar tegen te maken.

Ter bescherming van jou en de bescherming van al onze leden, kunnen we je vragen een identiteitsbewijs te verstrekken voordat we de bovenstaande verzoeken kunnen beantwoorden.

Houd er rekening mee dat we verzoeken kunnen weigeren als we je niet kunnen authenticeren, als het verzoek onwettig of ongeldig is, of als het mogelijk inbreuk maakt op handelsgeheimen of intellectueel eigendom of de privacy of andere rechten van iemand anders. Als je informatie over een ander lid wilt krijgen, zoals een kopie van berichten die je via onze dienst van hen hebt ontvangen, moet het andere lid contact met ons opnemen om hun schriftelijke toestemming te geven voordat de informatie wordt vrijgegeven. Ook kunnen wij hen vragen om een identiteitsbewijs te overleggen voordat wij op het verzoek kunnen ingaan.

Het is mogelijk dat we niet kunnen voldoen aan bepaalde verzoeken om bezwaar te maken tegen of de verwerking van persoonlijke informatie te beperken, met name wanneer dergelijke verzoeken ons niet meer in staat zouden stellen onze dienst aan je te verlenen. We kunnen onze dienst bijvoorbeeld niet verlenen als we je geboortedatum niet hebben en dus niet kunnen garanderen dat je 18 jaar of ouder bent.

In bepaalde landen, waaronder de Europese Economische Ruimte en het Verenigd Koninkrijk, heb je het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde gegevensbeschermingsautoriteit als jij je zorgen maakt over de manier waarop wij je persoonlijke gegevens verwerken. Informatie over je toezichthouder voor gegevensbescherming in de Europese Economische Ruimte vind je hier en in het Verenigd Koninkrijk hier. De gegevensbeschermingsautoriteit bij wie je een klacht kunt indienen, kan die van jouw gewone verblijfplaats zijn, waar je werkt of waar een vermeende inbreuk heeft plaatsgevonden.

9. Hoelang we je gegevens bewaren

We bewaren je persoonlijke gegevens alleen zolang we deze nodig hebben voor legitieme zakelijke doeleinden (zoals uiteengezet in sectie 5) en zoals toegestaan door de toepasselijke wetgeving. Als je besluit onze diensten niet meer te gebruiken, kun je je account sluiten en is je profiel niet meer zichtbaar voor andere leden. Houd er rekening mee dat we je account automatisch sluiten als je gedurende een periode van twee jaar inactief bent. Nadat je account is gesloten, zullen we je persoonlijke gegevens verwijderen, zoals hieronder uiteengezet:

 1. Om de veiligheid en zekerheid van onze leden te beschermen, hanteren we een bewaartermijn van 3 maanden na het sluiten van een account, of een jaar na een accountverbod. Tijdens deze periode bewaren we je gegevens voor het geval het nodig is om onwettig of schadelijk gedrag te onderzoeken. Het bewaren van informatie tijdens deze veiligheidsretentieperiode is gebaseerd op ons gerechtvaardigde belang en dat van potentiële externe slachtoffers.
 2. Zodra de veiligheidsretentieperiode is verstreken, verwijderen we je gegevens en bewaren we slechts beperkte informatie voor specifieke doeleinden, zoals hieronder uitgelegd:
  • a) We bewaren beperkte gegevens om te voldoen aan wettelijke verplichtingen voor het bewaren van gegevens: in het bijzonder bewaren we transactiegegevens gedurende 10 jaar om te voldoen aan fiscale en boekhoudkundige wettelijke vereisten, creditcardgegevens voor de duur dat de gebruiker de transactie kan betwisten en 'verkeersgegevens'/ logboekgegevens gedurende 1 jaar om te voldoen aan wettelijke verplichtingen inzake gegevensbewaring. We houden ook 5 jaar lang gegevens bij van toestemmingen die leden ons geven om aan te tonen dat we voldoen aan de toepasselijke wetgeving.
  • b) We bewaren beperkte informatie op basis van ons legitieme belang. We bewaren gegevens van de klantenservice en ondersteunende informatie, evenals de niet-exacte locatie van downloads/aankopen gedurende 5 jaar om de beslissingen van onze klantenservice te ondersteunen, onze rechten uit te oefenen en ons in staat te stellen onszelf te verdedigen in het geval van een claim. Ook bewaren we informatie over het bestaan van eerdere accounts en abonnementen. Deze verwijderen we 3 jaar na de sluiting van je laatste account om te zorgen voor goede en nauwkeurige financiële prognoses en rapportage. Profielgegevens bewaren we gedurende 1 jaar in afwachting van mogelijke rechtszaken. Voor het formuleren, uitoefenen of verdedigen van juridische claims en voor het verzamelen van gegevens die nodig zijn om te voorkomen dat leden die een verbod hebben gekregen een nieuw account openen, zo lang als nodig is om de veiligheid en belangen van onze leden te waarborgen.
  • c) Ten slotte bewaren we informatie op basis van ons gerechtvaardigde belang wanneer er een openstaand of potentieel probleem, claim of geschil is waardoor we informatie moeten bewaren (in het bijzonder als we een geldige juridische dagvaarding ontvangen of ons verzoeken om gegevens te bewaren (in welk geval we de gegevens zouden moeten bewaren om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen), of als gegevens anderszins nodig zouden zijn in het kader van een gerechtelijke procedure).

10. Privacy van kinderen

Onze diensten zijn beperkt tot personen die 18 jaar of ouder zijn. Personen jonger dan 18 jaar zijn niet toegestaan op ons platform. Als je vermoedt dat een lid jonger is dan 18 jaar, maak dan alsjeblieft een melding hiervan op de desbetreffende dienst.

11. Sollicitanten, aannemers en vertegenwoordigers van leveranciers

We verwerken de persoonlijke informatie van onze sollicitanten, aannemers en vertegenwoordigers van leveranciers, als onderdeel van onze wervings- en talentbeheeractiviteiten en ons beheer van de diensten die aannemers en leveranciers aan ons leveren. Als je een sollicitant, aannemer of vertegenwoordiger van een leverancier bent van Tinder, zijn bepaalde relevante voorwaarden van dit privacybeleid van toepassing op onze verwerking van je persoonlijke gegevens, inclusief de secties van dit privacybeleid over de entiteit die verantwoordelijk is voor de verwerking van je persoonlijke informatie, de overdracht van persoonlijke informatie, rechten die je mogelijk hebt onder de toepasselijke wetgeving, hoe je contact met ons kunt opnemen en informatie specifiek van toepassing op Californië.

Als je een sollicitant bent, kunnen de persoonlijke gegevens die we over je verwerken afhankelijk zijn van de baan die je zoekt. Over het algemeen omvat dit de informatie die je ons verstrekt als onderdeel van je sollicitatie, evenals professionele kwalificaties, achtergrond- en referenties die recruiters of andere derden met ons delen. We gebruiken deze informatie om het wervingsproces te ondersteunen, wat kan resulteren in een arbeidscontract. Voor aannemers en vertegenwoordigers van leveranciers kunnen we identificatie-informatie en werkgerelateerde informatie verwerken om onze relatie met jou en je werkgever te beheren. Dit is nodig voor de uitvoering van de dienstenovereenkomst en om mogelijke juridische claims vast te stellen, uit te oefenen of te verdedigen. We kunnen persoonlijke informatie delen met dienstverleners die ons helpen bij werving en technische gegevensverwerking, evenals met Match Group-bedrijven (bijvoorbeeld als je een zakelijke relatie hebt met werknemers van een gelieerde partij). We bewaren je persoonlijke gegevens alleen zolang als dat nodig is voor die doeleinden.

12. Wijzigingen aan het privacybeleid

Omdat we altijd op zoek zijn naar nieuwe en innovatieve manieren om je te helpen zinvolle connecties op te bouwen, en wij ernaar streven om ervoor te zorgen dat uitleg over onze gegevenspraktijken up-to-date blijft, kan dit beleid in de loop van de tijd veranderen. We zullen je op de hoogte stellen voordat eventuele materiële wijzigingen van kracht worden, zodat je tijd hebt om de wijzigingen te bekijken.

13. Hoe je contact met ons kunt opnemen

Als je vragen hebt over dit privacybeleid, kun je op verschillende manieren contact opnemen:

Als je in de Europese Economische Ruimte, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland woont:

Online: hier

Per post:

Data Protection Officer

MTCH Technology Services Limited

Tinder

WeWork Charlemont Exchange

42 Charlemont Street

Dublin 2, D02 R593

Ierland

Klik hier voor meer informatie over hoe u contact op kunt nemen met de Data Protection Officer.

Als je in Japan woont:

Online: hier

Per post:

Data Protection Officer

MG Japan Services GK

c/o Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

Verenigde Staten

Als je buiten de Europese Economische Ruimte, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Japan woont:

Online: hier

Per post:

Data Protection Officer

Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

Verenigde Staten