Naša zaveza tebi

Tvoja zasebnost je za Tinder prednostna naloga. Postavljamo jo v središče našega načina oblikovanja in načrtovanja storitev ter izdelkov, ki jih poznaš in obožuješ, da se lahko resnično zaneseš nanje in se osredotočiš na vzpostavljanje pomembnih povezav.

Cenimo, da nam zaupaš in nam posreduješ svoje podatke, hkrati pa želimo poudariti, da tega ne jemljemo zlahka.

Naša zavezanost zasebnosti. Vse naše izdelke in storitve oblikujemo z mislijo na tvojo zasebnost. Vključujemo strokovnjake z različnih področij, vključno s pravniki, strokovnjaki za varnost, inženirji, oblikovalci in drugimi, da zagotovimo, da so naše odločitve sprejete z največjim spoštovanjem tvoje zasebnosti.

Naša zaveza k transparentosti. Ker uporabljamo številne iste spletne storitve kot ti, vemo, da so nezadostne informacije in preveč zapleten jezik pogosto težava v politikah zasebnosti. Naš pristop je popolno nasprotje temu: po svojih najboljših močeh želimo našo Politiko zasebnosti in povezane dokumente napisati v preprostem jeziku. Želimo, da dejansko prebereš našo politiko in razumeš naše prakse zasebnosti!

Naša zavezanost varnosti. Imamo ekipe, ki skrbijo za varnost tvojih podatkov. Svoje varnostne prakse nenehno posodabljamo in vlagamo v varnostna prizadevanja za povečanje varnosti tvojih podatkov.


Politika zasebnosti

Dobrodošel/-a v Tinderjevi politiki zasebnosti. Hvala, ker si si vzel/-a čas, da jo prebereš.

Cenimo, da nam zaupaš svoje podatke in tvoje zaupanje nameravamo obdržati. Zato želimo zagotoviti, da razumeš podatke, ki jih zbiramo, zakaj jih zbiramo, kako se uporabljajo in kakšne so tvoje izbire glede tvojih podatkov. Ta politika opisuje naše prakse zasebnosti v preprostem jeziku, pri čemer uporabljamo pravni in tehnični žargon v čim manjši meri.

Ta Politika zasebnosti začne veljati 17. janurja 2022. Do takrat bo veljala prejšnja različica te Politike zasebnosti, ki je na voljo tukaj.

DATUM VELJAVNOSTI : 17. januar 2022

 1. Kdo smo
 2. Kje se uporablja ta Politika zasebnosti
 3. Podatki, ki jih zbiramo
 4. Piškotki in druge podobne tehnologije zbiranja podatkov
 5. Kako uporabljamo podatke
 6. Kako delimo podatke
 7. Čezmejni prenosi podatkov
 8. Tvoje pravice
 9. Kako dolgo hranimo tvoje podatke
 10. Zasebnost otrok
 11. Kandidati za zaposlitev, izvajalci in predstavniki prodajalcev
 12. Spremembe Politike zasebnosti
 13. Kako stopiti v stik z nami

Za uporabnike v Kaliforniji

Če želiš izvedeti več o pravicah zasebnosti v Kaliforniji, si oglej našo Izjavo o zasebnosti v Kaliforniji.

1. Kdo smo

Če živiš v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici, je podjetje, odgovorno za tvoje podatke v skladu s to Politiko zasebnosti ("upravljavec podatkov"):

MTCH Technology Services Limited

Tinder

WeWork Charlemont Exchange

42 Charlemont Street

Dublin 2, D02 R593

Irska

Če živiš na Japonskem, je za tvoje podatke odgovorno podjetje:

MG Japan Services GK

4F Sumitomo Fudosan Azabu Bldg

1-4-1 Mita

Minato-ku,Tokyo 108-0073

Japonska

Če živiš zunaj Evropskega gospodarskega prostora, Združenega kraljestva, Švice in Japonske, je za tvoje podatke odgovorno podjetje:

Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

Združene države

2. Kje se uporablja ta Politika zasebnosti

Ta Politika zasebnosti velja za spletna mesta, aplikacije, dogodke in druge storitve, ki jih upravlja Tinder. Za lažje razumevanje v tej Politiki zasebnosti vse zgoraj navedeno navajamo kot naše "storitve". Da bi bilo to še bolj jasno, smo povezave do te Politike zasebnosti dodali tudi vsem veljavnim storitvam.

Nekatere storitve lahko zahtevajo svojo edinstveno politiko zasebnosti. Če ima storitev lastno politiko zasebnosti, potem velja tista in ne ta Politika zasebnosti.

3. Podatki, ki jih zbiramo

Razumljivo je, da ti ne moremo pomagati razviti pomembnih povezav brez nekaterih podatkov o tebi, na primer osnovnih podrobnosti profila in tipov ljudi, ki jih želiš spoznati. Zbiramo tudi podatke o tvoji uporabi naših storitev, kot so dnevniki dostopa, kot tudi podatke tretjih oseb, na primer, ko dostopaš do naših storitev prek svojega računa na družbenih omrežjih ali ko naložiš podatke s svojega računa na družbenih omrežjih, da zapolniš svoj profil. Če želiš dodatne informacije, si oglej podrobnosti v nadaljevanju.

Podatki, ki nam jih posreduješ

Pri uporabi naših storitev se odločiš, da nam boš posredoval/-a določene podatke. To vključuje:

 • Ko ustvariš račun, nam posreduješ vsaj svojo telefonsko številko in e-poštni naslov ter nekatere osnovne podatke, potrebne za delovanje storitve, na primer svoj spol in datum rojstva.
 • Ko izpolniš svoj profil, lahko z nami deliš dodatne podatke, na primer podrobnosti svoje biografije, zanimanja in druge podrobnosti o sebi, pa tudi vsebino, kot so fotografije in videoposnetki. Če želiš dodati določeno vsebino, na primer slike ali videoposnetke, nam lahko dovoliš dostop do svojega fotoaparata ali fotoalbuma.
 • Ko se naročiš na plačljivo storitev ali opraviš nakup neposredno pri nas (in ne prek platform, kot sta iOS ali Android), nam ali našemu ponudniku plačilnih storitev posreduješ podatke, kot je številka tvoje debetne ali kreditne kartice, ali druge finančne podatke.
 • Ko sodeluješ v anketah, fokusnih skupinah ali tržnih raziskavah, nam posreduješ svoje mnenje o naših izdelkih in storitvah, odgovore na naša vprašanja in priporočila.
 • Ko se odločiš sodelovati v naših promocijah, dogodkih ali tekmovanjih, zbiramo podatke, ki jih uporabiš za registracijo ali vstop.
 • Če se obrneš na našo ekipo za pomoč strankam, zbiramo podatke, ki nam jih posreduješ med interakcijo.
 • Če z nami deliš podatke o drugih ljudeh (na primer, če za določeno funkcijo uporabljaš kontaktne podatke prijatelja), te podatke obdelamo v tvojem imenu, da izpolnimo tvojo zahtevo.
 • Seveda v okviru delovanja storitev obdelujemo tudi tvoje klepete z drugimi člani ter vsebino, ki jo objaviš.

Podatki, ki jih prejmemo od drugih

Poleg podatkov, ki nam jih neposredno posreduješ, podatke o tebi prejmemo tudi od drugih, vključno s/z:

 • Člani Člani lahko posredujejo podatke o tebi, ko uporabljajo naše storitve, na primer med interakcijo s tabo ali če predložijo prijavo, ki te vključuje.

 • Družbena omrežja Lahko se odločiš, da boš podatke delil/-a z nami prek svojega računa na družbenih omrežjih, na primer, če se odločiš ustvariti in se prijaviti v svoj Tinder račun prek svojega računa na določenem družbenem omrežju ali drugega računa (npr. Facebook, Google ali Apple) ali naložiti na naše storitve podatke, kot so fotografije z enega od svojih računov na družbenih omrežjih (npr. Instagram ali Spotify).

 • Partnerji Tinder je del družine podjetij skupine Match. Match meni, da je varnost in zaščita članov glavna prioriteta. Če si bil/-a izključen/-a iz druge storitve skupine Match, so tvoji podatki lahko deljeni z nami, da lahko izvedemo potrebne ukrepe, vključno z zaprtjem tvojega računa ali tako, da ti preprečimo ustvarjanje računa v naših storitvah.

 • Drugi partnerji Tvoje podatke lahko prejmemo od naših partnerjev, če so na partnerski storitvi objavljeni Tinderjevi oglasi (v tem primeru lahko posredujejo podrobnosti o uspehu oglaševalske kampanje). Kadar je to zakonsko dovoljeno, lahko v okviru naših prizadevanj za zagotovitev varnosti in zaščite naših članov prejemamo tudi podatke o osumljenih ali obsojenih osebah.

informacijami, ki jih zbiramo med uporabo naših storitev

Ko uporabljaš naše storitve, se s tem ustvarijo tehnični podatki o tem, katere funkcije si uporabil/-a in kako ter o napravah, ki jih uporabljaš za dostop do naših storitev. Za več podrobnosti glej spodaj:

 • Podatki o dejavnosti Z uporabo naših storitev se ustvarijo podatki o tvoji dejavnosti, na primer o tem, kako storitve uporabljaš (npr. čas prijave, funkcije, ki jih uporabljaš, izvedena dejanja, prikazani podatki, sklicni naslovi spletnih strani in oglasi, na katere si kliknil/-a) ter tvoje interakcije z drugimi člani (npr. člani, s katerimi se povežeš in z njimi komuniciraš, čas tvoje interakcije z njimi, število sporočil, ki jih pošlješ in prejmeš).

 • Podatki o napravi Zbiramo podatke iz in o napravah, ki jih uporabljaš za dostop do naših storitev, vključno s podatki o strojni in programski opremi, kot so IP naslov, ID in vrsta naprave, nastavitve in značilnosti aplikacij, zrušitve aplikacij, oglaševalski ID-ji (naključno ustvarjene številke, ki jih lahko ponastaviš v nastavitvah svoje naprave), identifikatorji, povezani s piškotki ali drugo tehnologijo, ki lahko edinstveno identificira napravo ali brskalnik.

 • Drugi podatki s tvojim soglasjem Če nam dovoliš, lahko zbiramo podatke o tvoji natančni geolokaciji (zemljepisna širina in dolžina). Zbiranje podatkov o geolokaciji se lahko dogaja v ozadju, tudi če ne uporabljaš storitev, če tvoje dovoljenje izrecno dovoljuje takšno zbiranje. Če dovoljenje za zbiranje podatkov o natančni geolokaciji zavrneš, jih ne bomo zbrali. Podobno lahko s tvojim soglasjem zbiramo fotografije in videoposnetke (na primer, če želiš objaviti fotografijo ali videoposnetek ali sodelovati pri funkcijah prenosa v naših storitvah).

4. Piškotki in druge podobne tehnologije zbiranja podatkov

Uporabljamo in drugim lahko dovolimo uporabo piškotkov in podobnih tehnologij (npr. spletnih svetilnikov, pikslov, kompletov za razvoj programske opreme) za prepoznavanje tebe in/ali tvojih naprav. Za več informacij o tem, zakaj jih uporabljamo in kako bolje nadziraš njihovo uporabo, lahko prebereš našo Politiko piškotkov.

Nekateri spletni brskalniki (vključno z brskalniki Safari, Internet Explorer, Firefox in Chrome) imajo funkcijo „Ne sledi“ („ DNT “), ki spletno mesto obvesti, da uporabnik ne dovoli spremljanja njegove spletne aktivnosti. Če spletno mesto, ki se odzove na signal DNT, prejme signal DNT, lahko brskalnik spletnemu mestu prepreči zbiranje določenih informacij o uporabniku brskalnika. Vsi brskalniki ne omogočajo možnosti DNT in signali DNT še niso poenoteni. Zaradi tega se številna podjetja, vključno z družbo Tinder, trenutno ne odzivajo na signale DNT.

5. Kako uporabljamo podatke

Glavni razlog, da uporabljamo tvoje podatke, je zagotavljanje in izboljšanje naših storitev. Poleg tega jih uporabljamo kot pomoč pri zagotavljanju tvoje varnosti in za posredovanje oglasov, ki bi te morda zanimali. Podrobnejšo razlago različnih razlogov, zaradi katerih uporabljamo tvoje podatke, skupaj s praktičnimi primeri, najdeš v nadaljevanju.

A. Za upravljanje tvojega računa in zagotavljanje naših storitev

 • Ustvarjanje in upravljanje tvojega računa
 • Zagotavljanje podpore in odzivanje na tvoje zahteve
 • Dokončanje tvojih transakcij
 • S tabo komuniciramo o naših storitvah

B. Za pomoč pri povezovanju z drugimi uporabniki

 • Priporočamo člane, ki bi jih bilo vredno spoznati
 • Medsebojno prikazujemo profile članov

C. Za zagotavljanje novih storitev Tinder

 • Omogočanje registracije in prikaza tvojega profila v novih funkcijah in aplikacijah Tinderja
 • Upravljanje tvojega računa prek teh novih funkcij in aplikacij

D. Za vodenje oglaševalskih in tržnih kampanj

 • Upravljanje nagradnih iger, tekmovanj, popustov ali drugih ponudb
 • Izvajamo in merimo učinkovitost oglaševalskih kampanj za naše storitve in tržnih kampanj, ki promovirajo Tinder izven naših storitev
 • Komuniciramo s tabo o produktih in storitvah, ki bi te lahko zanimale

E. Za izboljšanje naših storitev in razvoj novih

 • Ustvarjamo fokusne skupine, tržne študije in ankete
 • Pregledujemo interakcije z ekipami za podporo strankam, da izboljšamo kakovost naših storitev
 • Trudimo se razumeti, kako člani običajno uporabljajo storitve, da jih lahko izboljšamo (na primer, lahko se odločimo, da spremenimo videz in občutek ali celo bistveno spremenimo določeno funkcijo glede na to, kako se člani nanjo odzovejo)
 • Razvoj novih funkcij in storitev (npr. lahko se odločimo, da bomo na zahteve, ki jih prejmemo od uporabnikov, izdelali novo funkcijo, ki temelji na interesih).

F. Za preprečevanje, odkrivanje in boj proti goljufijam ter drugim nezakonitim ali nepooblaščenim dejavnostim

 • Poiščemo in obravnavamo tekoče ali domnevne kršitve naših Pogojev uporabe, zlasti s pregledom poročil in interakcij med člani
 • Za boljše razumevanje in oblikovanje protiukrepov proti kršitvam naših Pogojev uporabe
 • Za ohranitev podatkov, povezanih s kršitvami naših Pogojev uporabe, za preprečevanje njihove ponovitve
 • Za izvajanje ali uveljavljanje svojih pravic, na primer naših Pogojev uporabe
 • Posameznikom, ki oddajo prijavo, sporočimo, kaj smo naredili kot rezultat njihove oddaje

G. Za zagotovitev skladnosti z zakonodajo

 • Upoštevanje zakonskih zahtev
 • Pomoč pri izvajanju kazenskega pregona

Za informacije o tem, kako obdelujemo osebne podatke z izdelovanjem profilov in avtomatiziranim odločanjem, si oglej naša Pogosta vprašanja.

Za obdelavo tvojih podatkov na način, ki je opisan v tej Politiki zasebnosti, se zanašamo na naslednje pravne podlage:

 • Zagotavljamo ti naše storitve: razlog, da tvoje podatke obdelujemo za namene A, B in C zgoraj je izvajanje pogodbe, ki jo imaš z nami. Na primer, ko uporabljaš našo storitev za vzpostavitev pomembnih povezav, uporabljamo tvoje podatke za vzdrževanje tvojega računa in profila, omogočimo, da je viden drugim članom in ti priporočamo druge člane ter drugače zagotavljamo naše brezplačne in plačljive funkcije tebi in ostalim članom.
 • Zakoniti interesi: tvoje podatke obdelujemo za zgoraj navedene namene D, E in F na podlagi našega zakonitega interesa. Na primer, analiziramo vedenje uporabnikov v naših storitvah in tako nenehno izboljšujemo svojo ponudbo, predlagamo ponudbe, za katere menimo, da bi te lahko zanimale, promoviramo svoje storitve, obdelujemo podatke, da bi zaščitili naše člane, in kjer je to potrebno za uveljavljanje naših pravic, pomagamo pri kazenskem pregonu in se branimo v primeru pravnega ukrepanja.
 • Upoštevamo veljavne zakone in predpise: tvoje podatke obdelujemo za namen G zgoraj, kadar je potrebno, da ravnamo v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi ter dokazujemo svojo skladnost z veljavnimi zakoni in predpisi. Na primer, podatke o prometu in podatke o transakcijah hranimo v skladu z našimi računovodskimi, davčnimi in drugimi zakonskimi obveznostmi hranjenja podatkov ter se lahko odzovemo na veljavne zahteve organov pregona za dostop. Hranimo tudi podatke, ki dokazujejo soglasja, ki nam jih dajo člani, in odločitve, ki so jih morda sprejeli, da so onemogočili dano funkcijo ali obdelavo.
 • Soglasje: če se odločiš, da nam boš posredoval/-a podatke, kot je tvoja spolna usmerjenost, ki se lahko v nekaterih pristojnostih štejejo za "posebne" ali "občutljive", soglašaš z našo obdelavo teh podatkov v skladu z našo Politiko zasebnosti. Občasno lahko zahtevamo tvoje soglasje za zbiranje posebnih podatkov, kot je tvoja natančna geolokacija, ali uporabo tvojih podatkov iz določenih posebnih razlogov. V nekaterih primerih lahko soglasje umakneš tako, da prilagodiš svoje nastavitve (na primer v zvezi z zbiranjem tvoje natančne geolokacije) ali izbrišeš vsebino (na primer, če si v svoj profil vnesel/-a podatke, ki se lahko štejejo za "posebne" ali "občutljive"). V vsakem primeru lahko svoje soglasje kadarkoli prekličeš tako, da nas kontaktiraš na naslov, naveden na koncu te Politike zasebnosti.

6. Kako delimo podatke

Ker je naš cilj, da ti pomagamo pri vzpostavljanju pomembnih povezav, se glavna izmenjava podatkov o članih seveda izvaja z drugimi člani. Podatke o nekaterih članih delimo tudi s ponudniki storitev in partnerji, ki nam pomagajo pri opravljanju storitev, z drugimi podjetji skupine Match in v nekaterih primerih s pravnimi organi. Več informacij o tem, kako tvoje podatke delimo z drugimi, najdeš v nadaljevanju.

Z drugimi člani

Podatke deliš z drugimi uporabniki, ko prostovoljno razkriješ podatke v sklopu storitve (vključno s svojim javnim profilom). Bodi previden/-a pri deljenju svojih podatkov in se prepričaj, da deliš le vsebine, ki jih želiš deliti z drugimi.

Če se odločiš omejiti vidnost celotnega ali zgolj dela svojega profila ali določene vsebine ali podatkov o sebi, bodo omejitve prilagojene glede na tvoje nastavitve.

Če nekdo odda prijavo, ki te vključuje (na primer trditev, da si kršil/-a naše Pogoje uporabe), lahko prijavitelju sporočimo morebitne ukrepe, ki smo jih sprejeli na podlagi te prijave. *

Z našimi ponudniki storitev in partnerji

Za upravljanje in izboljšanje naših storitev sodelujemo s tretjimi osebami. Te tretje osebe nam pomagajo pri različnih nalogah, vključno z gostovanjem in vzdrževanjem podatkov, analitiko, skrbjo za stranke, trženjem, oglaševanjem, obdelavo plačil in varnostnimi operacijami. Podatke lahko delimo tudi s partnerji, ki razpošiljajo in nam pomagajo oglaševati naše storitve. Na primer z oglaševalskimi partnerji lahko delimo omejene podatke o tebi v zgoščeni in za človeka neberljivi obliki.

Pred vključitvijo kateregakoli ponudnika storitev ali sodelovanjem s katerimkoli partnerjem sledimo strogemu postopku preverjanja. Naši ponudniki storitev in partnerji se morajo strinjati s strogimi obveznostmi glede zaupnosti. *

Z našimi povezanimi podjetji

Tinder je del družine podjetij skupine Match.

Tvoje podatke delimo s povezanimi podjetji za omejene zakonite namene, kot je navedeno spodaj:

 • Da nam pomagajo narediti vse platforme Match Group varnejše in nam omogočiti obravnavanje (npr. izključitev) slabih akterjev, ki jih najdemo na eni platformi, tudi na drugih; , da nam pomagajo pri operacijah obdelave podatkov kot ponudniki storitev, v skladu z našimi navodili in v našem imenu. Njihova pomoč lahko vključuje operacije tehnične obdelave, kot so gostovanje in vzdrževanje podatkov, skrb za stranke, trženje in ciljno oglaševanje, analitika, finančna in računovodska pomoč, izboljšanje naših storitev, varovanje naših podatkov in sistemov ter boj proti neželeni pošti, zlorabam, goljufijam in drugim kršitvam.

 • Podatke lahko delimo tudi z drugimi podjetji skupine Match za druge zakonite poslovne namene, vključno z revizijo podjetij, analizo in konsolidiranim poročanjem, ko je to v skladu z veljavno zakonodajo.

Funkcija skupne rabe

S funkcijo skupne rabe lahko deliš profile drugih članov, oni pa lahko delijo tvojega z ljudmi zunaj naših storitev. *

Za poslovne transakcije

Tvoje podatke lahko prenesemo, če smo v celoti ali delno vključeni v združitev, prodajo, nakup, odprodajo, prestrukturiranje, reorganizacijo, prenehanje delovanja, stečaj ali drugo spremembo lastništva ali nadzora. *

Z organi pregona/kadar to zahteva zakon

Tvoje podatke lahko razkrijemo, če je to nujno potrebno: (i) za skladnost s pravnim postopkom, kot je sodni nalog, sodni poziv ali nalog za preiskavo, preiskava vlade/kazenskega pregona ali druge pravne zahteve; (ii) kot pomoč pri preprečevanju ali odkrivanju kaznivih dejanj (za vsak primer velja veljavna zakonodaja); ali (iii) za zaščito varnosti katerekoli osebe. *

Za uveljavitev zakonskih pravic

Prav tako lahko delimo podatke: (i) če bi razkritje zmanjšalo našo odgovornost v dejanski ali grozeči tožbi; (ii) po potrebi za zaščito naših zakonskih pravic in zakonskih pravic naših članov, poslovnih partnerjev ali drugih zainteresiranih oseb; (iii) za izvajanje naših dogovorov s tabo, in (iv) za preiskovanje, preprečevanje ali sprejemanje drugih ukrepov v zvezi z nezakonito dejavnostjo, sumom goljufije ali drugega hudodelstva. *

S tvojim soglasjem ali na tvojo željo

Lahko prosimo za tvoje soglasje za delitev tvojih podatkov s tretjimi osebami. V vsakem takem primeru bomo jasno navedli, zakaj želimo deliti podatke.

Lahko uporabljamo in delimo neosebne podatke (kar pomeni podatke, ki sami po sebi ne omogočajo tvoje identifikacije, kot so informacije o napravi, splošna demografija, splošni vedenjski podatki, geolokacija v deidentificirani obliki), pa tudi osebne podatke v zgoščeni, človeku neberljivi obliki, v katerikoli od zgoraj navedenih okoliščin. Te podatke lahko delimo tudi z drugimi družbami skupine Match in tretjimi osebami (predvsem oglaševalci), da razvijejo in izvedejo ciljno oglaševanje na naših storitvah in spletnih mestih ali aplikacijah tretjih oseb ter da analizirajo in poročajo o oglasih, ki se ti prikazujejo. Te podatke lahko združimo z dodatnimi neosebnimi podatki ali osebnimi podatki v zgoščeni, človeku neberljivi obliki, zbrani iz drugih virov. Več informacij o naši uporabi piškotkov in podobnih tehnologijah najdeš v naši Politiki o piškotkih

7. Čezmejni prenosi podatkov

Izmenjava informacij iz 6. člena vključuje čezmejne prenose podatkov v Združene države Amerike in druge jurisdikcije, ki imajo lahko drugačne zakone o obdelavi podatkov. Ko posredujemo osebne podatke izven Evropskega gospodarskega prostora, Združenega kraljestva, Švice ali drugih držav, katerih zakoni o varstvu podatkov po mnenju Evropske komisije ali drugega pristojnega vladnega organa veljajo za ustrezne, uporabljamo standardne pogodbene klavzule (standardne pogodbene klavzule so zaveze med podjetji, ki prenašajo osebne podatke, ki jih zavezujejo k zaščiti zasebnosti in varnosti podatkov) ali drug ustrezen mehanizem prenosa. Trenutno smo v postopku pregleda prenosov do svojih prodajalcev in s tem povezane pravne podlage, temelječe na nedavni razsodbi Sodišča Evropske unije o prenosu osebnih podatkov v ZDA.

8. Tvoje pravice

Želimo, da imaš nadzor nad svojimi podatki, zato te želimo spomniti na naslednje možnosti in orodja, ki so ti na voljo:

 • Orodja za dostop/posodobitev v storitvi. Orodja in nastavitve računa, ki ti omogočajo dostop, popravljanje ali brisanje podatkov, ki nam jih posreduješ in ki so s tvojim računom povezani neposredno v storitvi. Če imaš kakršnakoli vprašanja o teh orodjih in nastavitvah, se obrni na našo službo za pomoč uporabnikom tukaj.
 • Dovoljenja naprave. Mobilni operacijski sistemi imajo lahko sisteme dovoljenj za posebne vrste podatkov in obvestil naprave, kot so stiki v telefonu, slike, lokacijske storitve, potisna obvestila in identifikatorji oglaševanja. Nastavitve v napravi lahko spremeniš tako, da se strinjaš ali nasprotuješ zbiranju ali obdelavi ustreznih podatkov ali prikazu ustreznih obvestil. Seveda lahko v tem primeru nekatere storitve izgubijo funkcionalnost.
 • Odstranitev. Zbiranje vseh informacij lahko prekineš tako, da aplikacijo odstraniš s standardnim postopkom odstranitve v svoji napravi. Ne pozabi, da odstranitev aplikacije NE zapre tvojega računa. Če želiš zapreti račun, uporabi ustrezno funkcijo v storitvi.
 • Zaprtje računa. Svoj račun lahko zapreš z uporabo ustrezne funkcije neposredno v storitvi.

Prav tako želimo, da se zavedaš svojih pravic do zasebnosti. Tu je nekaj ključnih točk, ki si jih je dobro zapomniti:

 • Pregled tvojih podatkov. Veljavni zakoni o zasebnosti ti lahko dajo pravico do pregleda osebnih podatkov, ki jih hranimo o tebi (odvisno od jurisdikcije se temu lahko reče pravica do dostopa, pravica do prenosljivosti, pravica do seznanitve ali druge različice teh pogojev). To pravico lahko uveljaviš tako, da takšno zahtevo vložiš tukaj.
 • Posodobitev tvojih podatkov. Če meniš, da so podatki, ki jih imamo o tebi, netočni ali da jih nimamo več pravice uporabljati in želiš zahtevati njihov popravek, brisanje, ugovarjati njihovi obdelavi ali jo omejiti, stopi v stik z nami tukaj.

Zaradi tvoje zaščite in zaščite vseh naših uporabnikov te lahko prosimo, da predložiš dokaz o svoji identiteti, preden se bomo lahko odzvali na zgornje zahteve.

Upoštevaj, da lahko zahteve zavrnemo, tudi v primeru, da te ne moremo potrditi, če je zahteva nezakonita ali neveljavna, če lahko krši poslovne skrivnosti, intelektualno lastnino, zasebnost ali druge pravice nekoga drugega. Če želiš prejeti podatke v zvezi z drugim članom, na primer kopijo vseh izmenjanih sporočil prek naše storitve, bo moral drugi član podati svoje pisno soglasje, preden podatke izdamo. Od njega lahko zahtevamo tudi dokazilo o identiteti, preden odgovorimo na zahtevo.

Prav tako morda ne bomo mogli ugoditi nekaterim zahtevkom glede nestrinjanja ali prepovedi obdelave osebnih podatkov, zlasti kadar nam takšne zahteve ne bi dovoljevale, da bi ti še naprej zagotavljali našo storitev. Na primer, naše storitve ti ne moremo zagotoviti, če ne poznamo tvojega datuma rojstva in tako ne moremo jamčiti, da imaš 18 let ali več.

V nekaterih državah, tudi v Evropskem gospodarskem prostoru in Združenem kraljestvu, imaš pravico vložiti pritožbo pri ustreznem organu za varstvo podatkov, če imaš pomisleke glede tega, kako obdelujemo tvoje osebne podatke. Informacije o regulatorju za varstvo podatkov v Evropskem gospodarskem prostoru najdeš tukaj, v Združenem kraljestvu pa tukaj. Organ za varstvo podatkov, pri katerem lahko vložiš pritožbo, je lahko organ tvojega običajnega prebivališča, kraja, kjer delaš ali kraja, kjer je prišlo do domnevne kršitve.

9. Kako dolgo hranimo tvoje podatke

Tvoje osebne podatke hranimo le toliko časa, kolikor jih potrebujemo za zakonite poslovne namene (kot je določeno v 5. členu) in kot je dovoljeno z veljavno zakonodajo. Če se odločiš prenehati uporabljati naše storitve, lahko zapreš svoj račun in tvoj profil ne bo več viden drugim članom. Upoštevaj, da bomo tvoj račun samodejno zaprli, če boš dve leti neaktiven/-a. Ko zapreš svoj račun, bomo izbrisali tvoje osebne podatke, kot je navedeno spodaj:

 1. Da bi zaščitili varnost svojih članov, uvedemo rok za ohranitev varnosti tri mesece po zaprtju računa ali eno leto po prepovedi računa. V tem obdobju hranimo tvoje podatke za primer, da bi bilo morda treba raziskati nezakonito ali škodljivo ravnanje. Zadrževanje podatkov v tem varnostnem oknu temelji na našem zakonitem interesu, pa tudi na interesu potencialnih prizadetih tretjih oseb.
 2. Ko poteče varnostno okno, izbrišemo tvoje podatke in hranimo le omejene podatke za določene namene, kot je navedeno spodaj:
  • a) Omejene podatke hranimo v skladu z zakonskimi obveznostmi hranjenja podatkov: podatke o transakcijah hranimo 10 let zaradi skladnosti z davčnimi in računovodskimi pravnimi zahtevami, podatke o kreditni kartici za čas, ko lahko uporabnik izpodbija transakcijo, "podatke o prometu"/dnevnike pa eno leto za izpolnjevanje zakonskih obveznosti hranjenja podatkov. Pet let hranimo tudi evidenco soglasij, ki nam jih dajo člani, da dokažemo svojo skladnost z veljavno zakonodajo.
  • b) Na podlagi svojega zakonitega interesa hranimo omejene podatke: pet let hranimo evidenco o skrbi za stranke in podporne podatke ter nenatančno lokacijo prenosa/nakupa, da podpremo odločitve o skrbi za stranke, uveljavimo svoje pravice in omogočimo, da se lahko branimo v primeru tožbe, podatke o obstoju preteklih računov in naročnin, ki jih izbrišemo tri leta po zaprtju tvojega zadnjega računa, da zagotovimo pravilno in natančno finančno napoved in poročanje, podatke o profilu za eno leto v pričakovanju morebitnih sodnih sporov, za vzpostavitev, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, in podatke, potrebne za preprečitev odpiranja novega računa izključenim članom, dokler je to potrebno za zagotovitev varnosti in ključnih interesov naših članov.
  • c) Nazadnje podatke hranimo na podlagi svojega zakonitega interesa, kadar obstaja odprto ali potencialno sporno vprašanje, tožba ali spor, zaradi katerega moramo hraniti podatke (zlasti če prejmemo veljaven sodni poziv ali zahtevek, da ohranimo podatke (v tem primeru bi morali podatke hraniti v skladu svojimi zakonskimi obveznostmi) ali če bi bili podatki sicer potrebni v okviru pravnih postopkov).

10. Zasebnost otrok

Naše storitve so namenjene samo posameznikom, starim 18 let ali več. Na naši platformi ne dovoljujemo posameznikov, mlajših od 18 let. Če sumiš, da je član mlajši od 18 let, uporabi mehanizem za prijave, ki je na voljo v storitvi.

11. Kandidati za zaposlitev, izvajalci in predstavniki prodajalcev

Osebne podatke svojih kandidatov za zaposlitev, izvajalcev in predstavnikov prodajalcev obdelujemo v okviru operacij zaposlovanja in upravljanja talentov ter upravljanja storitev, ki nam jih zagotavljajo izvajalci in prodajalci. Če si kandidat/-ka za zaposlitev, izvajalec/-ka ali prodajalec/-ka podjetja Tinder, veljajo za obdelavo tvojih osebnih podatkov nekateri ustrezni pogoji te Politike zasebnosti, vključno s členi te Politike zasebnosti, ki obravnavajo subjekte, odgovorne za obdelavo tvojih osebnih podatkov, prenose osebnih podatkov, pravice, ki jih imaš po veljavni zakonodaji, kako stopiti v stik z nami in informacije, specifične za Kalifornijo.

Če si kandidat/-ka za delo se lahko osebni podatki, ki jih obdelujemo o tebi, razlikujejo glede na delovno mesto, ki ga iščeš, vendar običajno vključujejo tisto, kar nam posreduješ kot del tvoje prijave za zaposlitev, pa tudi poklicne kvalifikacije, ozadje in referenčne podatke, ki jih kadrovski svetovalci ali druge tretje osebe delijo z nami. Te podatke uporabljamo za podporo procesu zaposlovanja, kar lahko vodi do pogodbe o zaposlitvi. Za izvajalce in predstavnike prodajalcev lahko po potrebi obdelujemo identifikacijske podatke in podatke, povezane z delom, za upravljanje našega odnosa s tabo in tvojim delodajalcem, kar je potrebno za izvajanje pogodbe o storitvah, ter za ugotavljanje, uveljavljanje ali obrambo morebitnih pravnih zahtevkov. Osebne podatke lahko delimo s ponudniki storitev, ki nam pomagajo pri zaposlovanju in postopkih obdelave tehničnih podatkov, pa tudi s podjetji skupine Match (na primer, če imaš poslovni odnos z zaposlenimi v povezanem podjetju). Tvoje osebne podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno za te namene.

12. Spremembe Politike zasebnosti

Ker vedno iščemo nove in inovativne načine, da bi ti pomagali vzpostaviti pomembne povezave, in si prizadevamo, da bodo pojasnila o naših praksah glede podatkov vedno posodobljena, se lahko ta politika sčasoma spremeni. Pred začetkom veljavnosti kakršnihkoli pomembnih sprememb te bomo obvestili, da jih boš imel/-a čas pregledati.

13. Kako stopiti v stik z nami

Če imaš vprašanja o tej Politiki zasebnosti, imaš spodaj različne možnosti:

Če živiš v Evropskem gospodarskem prostoru, Združenem kraljestvu ali Švici:

Prek spleta: tukaj

Po pošti:

Pooblaščenec za varstvo podatkov

MTCH Technology Services Limited

Tinder

WeWork Charlemont Exchange

42 Charlemont Street

Dublin 2, D02 R593

Irska

Za več informacij o tem, kako stopiti v stik s pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, klikni tukaj.

Če živiš na Japonskem:

Prek spleta: tukaj

Po pošti:

Pooblaščenec za varstvo podatkov

MG Japan Services GK

c/o Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

Združene države

Če živiš zunaj Evropskega gospodarskega prostora, Združenega kraljestva, Švice in Japonske:

Prek spleta: tukaj

Po pošti:

Pooblaščenec za varstvo podatkov

Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

Združene države