Naše obaveze prema tebi

U Tinderu je tvoja privatnost najvažnija. Ona predstavlja temelj načina na koji osmišljavamo i stvaramo usluge i proizvode koje poznaješ i voliš, i cilj nam je da imaš puno poverenje u njih, da možeš na miru da se fokusiraš na ostvarivanje kvalitetnih kontakata.

Svesni smo toga da nam ukazuješ poverenje dajući nam svoje informacije i to shvatamo veoma ozbiljno.

Naše obaveze u pogledu privatnosti Sve svoje proizvode i usluge osmišljavamo imajući u vidu tvoju privatnost. Angažujemo stručnjake iz različitih oblasti, uključujući prava, bezbednost, inženjerstvo, dizajn proizvoda i druge oblasti, kako bismo odluke donosili samo uz potpuno poštovanje tvoje privatnosti.

Naše obaveze u pogledu transparentnosti Pošto i mi koristimo mnoge iste onlajn usluge kao i ti, znamo da su nedovoljne informacije i prekomplikovan jezik česti problemi u smernicama za zaštitu privatnosti. Naš pristup je suprotan – maksimalno se trudimo da pišemo naše Smernice za zaštitu privatnosti i srodne dokumente razumljivim jezikom. Mi zaista želimo da pročitaš naše smernice i razumeš našu praksu u pogledu zaštite privatnosti!

Naše obaveze u pogledu bezbednosti Oformili smo posebne timove posvećene zaštiti podataka. Stalno ažuriramo mere bezbednosti i mnogo truda ulažemo u bezbednost, kako bismo što bolje zaštitili tvoje informacije.


Smernice za zaštitu privatnosti

Želimo ti dobrodošlicu u Tinderove Smernice za zaštitu privatnosti. Hvala ti što izdvajaš vreme da ih pročitaš.

Svesni smo toga da nam ukazuješ poverenje kada nam daješ svoje informacije i želimo da to poverenje uvek bude opravdano. Za početak, želeli bismo da budemo sigurni da razumeš koje informacije prikupljamo, zašto ih prikupljamo, kako ih koristimo i koje opcije imaš kada je reč o tvojim informacijama. U ovim Smernicama naša praksa u pogledu zaštite privatnosti opisana je razumljivim jezikom, uz minimalnu upotrebu pravnog i tehničkog žargona.

Ove Smernice za zaštitu privatnosti primenjuju se od 17. januara 2022. godine. Prethodna verzija Smernica za zaštitu privatnosti, dostupna ovde, primenjuje se do tada.

DATUM STUPANJANA SNAGU : 17. januar 2022.

 1. Ko smo mi
 2. Na šta se odnose ove Smernice za zaštitu privatnosti
 3. Informacije koje prikupljamo
 4. Kolačići i druge slične tehnologije za prikupljanje podataka
 5. Kako koristimo informacije
 6. Kako delimo informacije
 7. Prekogranični prenos podataka
 8. Tvoja prava
 9. Koliko dugo zadržavamo tvoje informacije
 10. Privatnost dece
 11. Kandidati za posao, ugovarači i predstavnici dobavljača
 12. Izmene Smernica za zaštitu privatnosti
 13. Kako nam se možeš obratiti

Za potrošače u Kaliforniji

Pogledaj našu Izjavu o zaštiti privatnosti za Kaliforniju da saznaš više o pravima u pogledu zaštite privatnosti u Kaliforniji.

1. Ko smo mi

Ako živiš u Evropskom ekonomskom prostoru (EEP), Ujedinjenom Kraljevstvu ili Švajcarskoj, preduzeće odgovorno za tvoje informacije prema ovim Smernicama za zaštitu privatnosti („kontrolor podataka”) je:

MTCH Technology Services Limited

Tinder

WeWork Charlemont Exchange

42 Charlemont Street

Dublin 2, D02 R593

Ireland

Ako živiš u Japanu, preduzeće odgovorno za tvoje informacije je:

MG Japan Services GK

4F Sumitomo Fudosan Azabu Bldg

1-4-1 Mita

Minato-ku, Tokyo 108-0073

Japan

Ako živiš van EEP, Ujedinjenog Kraljevstva, Švajcarske ili Japana, preduzeće odgovorno za tvoje informacije je:

Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

United States

2. Na šta se odnose ove Smernice za zaštitu privatnosti

Ove Smernice za zaštitu privatnosti odnose se na veb-sajtove, aplikacije, događaje i druge usluge kojima upravljamo pod brendom Tinder. Radi veće jednostavnosti, u ovim Smernicama za zaštitu privatnosti nazivamo ih zajedničkim imenom „usluge”. Da bi sve bilo potpuno jasno, ove Smernice za zaštitu privatnosti sadrže linkove ka svim primenljivim uslugama.

Neke usluge možda imaju sopstvene smernice za zaštitu privatnosti. Ako neka usluga ima sopstvene smernice za zaštitu privatnosti, onda se na nju primenjuju te smernice, a ne ove Smernice za zaštitu privatnosti.

3. Koje informacije prikupljamo

Naravno, podrazumeva se da ne možemo da ti omogućimo da ostvaruješ kvalitetne kontakte bez određenih informacija o tebi, kao što su osnovni podaci na profilu i informacije o tome kakve ljude želiš da upoznaš. Takođe prikupljamo informacije o tvom korišćenju naših usluga, kao što su evidencije pristupa ili informacije od trećih strana, na primer, kada pristupiš našim uslugama preko naloga na nekoj društvenoj mreži ili kada otpremiš informacije sa naloga na društvenoj mreži da dovršiš profil. Ako ti je potrebno još informacija, u nastavku se nalazi više detalja.

Informacije koje nam daješ

Kada koristiš naše usluge, pristaješ da nam daš određene informacije. To obuhvata situacije opisane u nastavku.

 • Prilikom kreiranja naloga daješ nam bar svoj broj telefona i imejl adresu, kao i neke osnovne podatke koji su neophodni za funkcionisanje usluge, kao što su rod i datum rođenja.
 • Kada završiš sa kreiranjem profila možeš da podeliš dodatne informacije sa nama, kao što su podaci u tvojoj biografiji, interesovanja i drugi podaci o tebi, kao i sadržaj poput fotografija i video snimaka. Ako želiš da dodaš određeni sadržaj, kao što su slike ili video snimci, možda ćeš morati da nam dozvoliš pristup kameri ili albumu sa fotografijama.
 • Ako se pretplatiš na uslugu koja se plaća ili kupiš nešto direktno od nas (a ne preko platforme kao što su iOS ili Android), nama ili našem dobavljaču usluge plaćanja daješ informacije, poput broja debitne ili kreditne kartice ili drugih finansijskih informacija.
 • Ako učestvuješ u anketama, fokus grupama ili studijama tržišta, daješ nam svoje mišljenje o našim proizvodima i uslugama, odgovore na pitanja i recenzije.
 • Ako učestvuješ u našim promocijama, događajima ili nagradnim igrama, prikupljamo informacije koje koristiš da se registruješ ili prijaviš.
 • Ako se obratiš našem timu za korisničku podršku, prikupljamo informacije koje nam daš tokom te interakcije.
 • Ako podeliš sa nama informacije o drugim ljudima (na primer, ako koristiš kontakt podatke prijatelja za određenu funkciju), obrađujemo te informacije u tvoje ime kako bismo ispunili tvoj zahtev.
 • Naravno, obrađujemo i tvoje poruke razmenjene sa drugim članovima, kao i sadržaj koji objavljuješ, što je neophodno da bi usluge funkcionisale.

Informacije koje dobijamo od drugih

Pored informacija koje nam direktno daješ, dobijamo i informacije o tebi i od drugih strana, navedenih u nastavku.

 • Članovi Članovi nam mogu dati informacije o tebi dok koriste naše usluge, na primer, dok su u komunikaciji sa tobom ili ako podnesu prijavu koja uključuje tebe.

 • Društvene mreže Možeš da deliš informacije sa nama preko svog naloga na nekoj društvenoj mreži. Na primer, ako preko svog naloga na društvenoj mreži ili drugog naloga (npr. Facebook, Google ili Apple) kreiraš nalog na Tinderu i prijaviš se na njega, ili ako želiš da pošalješ informacije poput fotografija sa naloga na nekoj društvenoj mreži (npr. Instagram ili Spotify) na naše usluge.

 • Povezana preduzeća Tinder je deo porodice preduzeća Match Group. Match Group-u su bezbednost i sigurnost članova glavni prioritet. Ako ti je zabranjen pristup nekoj drugoj usluzi koju nudi Match Group, tvoje informacije mogu biti podeljene sa nama, kako bismo mogli da preduzmemo neophodne radnje, uključujući zatvaranje tvog naloga ili sprečavanje kreiranja naloga na našim uslugama.

 • Drugi partneri Možemo dobijati informacije o tebi od naših partnera kada se Tinderovi oglasi objavljuju na usluzi partnera (u tom slučaju, oni nam mogu proslediti informacije o uspehu kampanje). Ako je to dozvoljeno zakonom, takođe možemo od trećih strana da dobijamo informacije o osobama osumnjičenim ili osuđenim za krivično delo, u sklopu našeg napora da osiguramo bezbednost i sigurnost naših članova.

Koje informacije prikupljamo dok koristiš naše usluge

Kada koristiš naše usluge generišu se tehnički podaci o tome koje funkcije su korišćene, kako su korišćene i koji su uređaji korišćeni za pristup uslugama. U nastavku se nalaze detaljnije informacije.

 • Podaci o korišćenju Kada koristiš naše usluge generišu se podaci o tvojoj aktivnosti na uslugama, kao što je način na koji ih koristiš (npr. vreme prijave, korišćene funkcije, preduzete aktivnosti, informacije koje ti se prikazuju, adresa stranice koja prosleđuje i oglasi sa kojima je bilo interakcije) ili tvoja interakcija sa drugim članovima (npr. članovi sa kojima se povežeš i komuniciraš, kada ste komunicirali, broj poslatih i primljenih poruka).

 • Podaci o uređaju Prikupljamo informacije sa uređaja i o uređaju koji koristiš za pristup našim uslugama, uključujući informacije o hardveru i softveru, kao što su IP adresa, identifikacioni broj i tip uređaja, postavke i karakteristike aplikacije, padovi aplikacije, oglašivački identifikacioni brojevi (nasumično generisani brojevi koje možeš da resetuješ u postavkama uređaja), identifikatori povezani sa kolačićima ili druge tehnologije koje mogu jedinstveno identifikovati uređaj ili pregledač.

 • Druge informacije uz tvoju saglasnost Ako nam dozvoliš, možemo da prikupljamo informacije o tvojoj preciznoj geolokaciji (geografska dužina i širina). Informacije o tvojoj geolokaciji mogu da se prikupljaju u pozadini čak i kada ne koristiš usluge ako dozvola koju imamo od tebe izričito dozvoljava takvo prikupljanje. Ako odbiješ da nam daš dozvolu za prikupljanje informacija o preciznoj geolokaciji, nećemo ih prikupljati. Slično tome, ako se daš saglasnost, možemo prikupljati fotografije i video snimke (na primer, ako želiš da objaviš fotografiju ili video snimak ili da učestvuješ u funkcijama za strimovanje na našim uslugama).

4. Kolačići i slične tehnologije za prikupljanje podataka

Koristimo i možemo dozvoliti drugima da koriste kolačiće i slične tehnologije (npr. veb-monitore, piksele, SDK-ove) za prepoznavanje tebe i/ili tvog uređaja. Pogledaj naša Pravila za kolačiće da vidiš više informacija o tome kako ih koristimo i kako možeš bolje da upravljaš njihovom upotrebom.

Neki veb-pregledači (uključujući Safari, Internet Explorer, Firefox i Chrome) imaju funkciju „bez praćenja” („ DNT ”) koja poručuje veb-sajtu da korisnik ne želi da se njegova onlajn aktivnost prati. Ako veb-sajt koji odgovara na signal DNT primi signal DNT, pregledač će moći da onemogući tom veb-sajtu da prikuplja određene informacije o korisniku pregledača. Nemaju svi pregledači opciju DNT, a ni signali DNT još uvek nisu potpuno usaglašeni. Zbog toga, mnoga preduzeća, uključujući Tinder, trenutno ne odgovaraju na signale DNT.

5. Kako koristimo informacije

Glavni razlog zbog kojeg koristimo tvoje informacije jeste da bismo pružali i unapređivali svoje usluge. Osim toga, koristimo tvoje informacije da bismo te zaštitili i prikazivali ti oglase koji te mogu zanimati. Nastavi sa čitanjem ako želiš detaljniji opis različitih razloga zbog kojih koristimo tvoje informacije, zajedno sa praktičnim primerima.

A. Upravljanje nalogom i pružanje usluga

 • Kreiranje i upravljanje tvojim nalogom
 • Pružanje korisničke podrške i odgovaranje na tvoje zahteve
 • Izvršavanje tvojih transakcija
 • Komunikacija sa tobom o našim uslugama

B. Lakše povezivanje sa drugim korisnicima

 • Preporučivanje članova za upoznavanje
 • Prikazivanje profila članova drugim članovima

C. Pružanje novih usluga na Tinderu

 • Registrovanje i prikazivanje tvog profila u novim funkcijama i aplikacijama Tindera
 • Upravljanje tvojim nalogom u tim novim funkcijama i aplikacijama

D. Sprovođenje oglašivačkih i marketinških kampanja

 • Organizovanje nagradnih igara, konkursa, popusta ili drugih ponuda
 • Obavljanje i merenje uspešnosti oglašivačkih kampanja na našim uslugama i marketinških kampanja koje promovišu Tinder van naših usluga
 • Komunikacija sa tobom o proizvodima ili uslugama koji mislimo da bi te zanimali

E. Poboljšanje postojećih usluga i razvijanje novih usluga

 • Upravljanje fokus grupama, marketinškim studijama i anketama
 • Ispitivanje interakcija sa timovima za korisničku podršku u svrhu poboljšanja kvaliteta usluge
 • Razumevanje kako članovi obično koriste usluge da bismo ih poboljšali (na primer, na osnovu toga kako članovi reaguju na određenu funkciju, možemo da promenimo njen izgled i funkcionalnost ili čak da je znatno izmenimo)
 • Razvijanje novih funkcija i usluga (na primer, na osnovu zahteva članova, možemo odlučiti da razvijemo novu funkciju zasnovanu na interesovanjima)

F. Sprečavanje i otkrivanje prevara i drugih nezakonitih ili nedozvoljenih aktivnosti, kao i borba protiv njih

 • Pronalaženje i rešavanje tekućih, mogućih ili navodnih kršenja naših Uslova korišćenja, naročito kroz preglede podnetih prijava i interakciju između članova
 • Bolje razumevanje kršenja i osmišljavanje protivmera za kršenje naših Uslova korišćenja
 • Čuvanje podataka u vezi sa kršenjem naših Uslova korišćenja kako bismo sprečili ponovno kršenje
 • Sprovođenje ili ostvarivanje prava, na primer, iz naših Uslova korišćenja
 • Komunikacija sa osobama koje podnesu prijavu, kao i šta smo uradili kao odgovor na podnetu prijavu

G. Staranje o usklađenosti sa propisima

 • Usklađivanje sa pravnim zahtevima
 • Pomaganje policiji u istragama

Više informacija o tome kako obrađujemo informacije lične prirode kroz profilisanje i automatizovano odlučivanje možeš pronaći u našim čestim pitanjima.

Da bismo obradili tvoje informacije na način opisan u ovim Smernicama za zaštitu privatnosti, oslanjamo se na pravne osnove navedene u nastavku.

 • Pružanje usluge: Obrađujemo tvoje informacije u svrhe tačaka A, B. i C. navedenih iznad da bismo mogli da ispunimo obaveze iz ugovora koji imaš sa nama. Na primer, dok koristiš našu uslugu za ostvarivanje kvalitetnih kontakata, koristimo tvoje informacije da bismo održavali tvoj nalog i profil, da bi drugi članovi mogli da ga vide i da bismo mogli da ti preporučujemo druge članove, kao i da bismo inače mogli da tebi i drugim članovima omogućimo korišćenje besplatnih i plaćenih funkcija.
 • Legitimni interes: Obrađujemo tvoje informacije u svrhe tačaka D, E. i F. navedenih iznad na osnovu našeg legitimnog interesa. Na primer, analiziramo ponašanje korisnika na našim uslugama kako bismo stalno unapređivali ponudu, nudimo ti ponude koje mislimo da bi te zanimale i promovišemo sopstvene usluge, obrađujemo informacije da bismo zaštitili bezbednost naših članova i obrađujemo podatke kada je to neophodno da bismo ostvarili svoja prava, pomogli policiji i da bismo mogli da se branimo u slučaju pokretanja pravnog postupka.
 • Usklađivanje sa važećim zakonima i propisima: Obrađujemo tvoje informacije u svrhe tačke G. navedene iznad kada je to neophodno da bismo postupali u skladu sa važećim zakonima i propisima, kao i da bismo dokazali usklađenost sa važećim zakonima i propisima. Na primer, zadržavamo određene podatke o saobraćaju i transakcijama u skladu sa našim računovodstvenim, poreskim i drugim zakonskim obavezama u pogledu zadržavanja podataka, kao i da bismo mogli da odgovorimo na opravdane zahteve za pristup od strane policije. Takođe čuvamo podatke koji dokazuju saglasnost koju dobijamo od članova ili odluke koje donesu u pogledu odbijanja saglasnosti na određenu funkciju ili obradu.
 • Saglasnost: Ako pristaneš da nam pružiš informacije koje se mogu smatrati „posebnim“ ili „osetljivim“ u određenim područjima, kao što je tvoja seksualna orijentacija, daješ nam saglasnost da obradimo te informacije u skladu sa ovim Smernicama za zaštitu privatnosti. S vremena na vreme možemo ti zatražiti saglasnost za prikupljanje konkretnih informacija, kao što je tvoja precizna geolokacija, ili za korišćenje tvojih informacija iz određenih konkretnih razloga. U nekim slučajevima možeš da povučeš saglasnost tako što ćeš promeniti postavke (na primer, u pogledu prikupljanja informacija o tvojoj preciznoj geolokaciji) ili tako što ćeš izbrisati sadržaj (na primer, informacije na profilu koje se mogu smatrati „posebnim“ ili „osetljivim“). U svakom slučaju, možeš da povučeš saglasnost u svakom trenutku tako što ćeš nam se obratiti na adresu koja se nalazi na kraju ovih Smernica za zaštitu privatnosti.

6. Kako delimo informacije

Pošto je naš cilj da ti omogućimo ostvarivanje kvalitetnih kontakata, glavni vid deljenja informacija o članovima jeste njihovo deljenje sa drugim članovima. Neke informacije o članovima delimo i sa dobavljačima usluga i partnerima koji nam pomažu u pružanju usluga, sa drugim preduzećima iz porodice Match Group iz razloga navedenih u nastavku i, u nekim slučajevima, sa organima vlasti. U nastavku se nalazi još detalja o tome kako delimo tvoje informacije sa drugima.

Deljenje informacija sa drugim članovima

Kada svojevoljno podeliš informacije na našoj usluzi (uključujući javni profil), deliš ih sa drugim članovima. Pažljivo postupaj sa svojim informacijama i vodi računa da deliš samo onaj sadržaj za koji ti ne smeta da bude javno vidljiv.

Ako želiš da staviš ograničenje na to ko može da vidi tvoj ceo profil ili njegov deo, određen sadržaj ili informacije o tebi, vidljivost profila će biti podešena u skladu sa tvojim postavkama.

Ako neko podnese prijavu koja uključuje tebe (na primer, u prijavi se tvrdi da kršiš naše Uslove korišćenja), možemo obavestiti osobu koja je podnela prijavu o meri koju smo eventualno preduzeli kao odgovor na prijavu. *

Deljenje informacija sa našim dobavljačima usluga i partnerima

Koristimo treće stranke koje nam pomažu da pružamo i unapređujemo svoje usluge. Te treće stranke nam pomažu oko različitih aktivnosti, uključujući hostovanje i održavanje podataka, analitiku, korisničku podršku, marketinške aktivnosti, oglašavanje, obradu plaćanja i bezbednosne mere. Delimo informacije i sa partnerima koji distribuiraju oglašavanje naših usluga i pomažu nam u oglašavanju. Na primer, sa partnerima za oglašavanje možemo podeliti ograničene informacije o tebi u nečitljivom, heširanom obliku.

Sprovodimo strog postupak provere pre nego što angažujemo dobavljača usluga ili stupimo u saradnju sa partnerom. Naši dobavljači usluga i partneri moraju da pristanu na stroge uslove u pogledu poverljivosti. *

Sa našim povezanim preduzećima

Tinder je deo porodice preduzeća Match Group.

Tvoje informacije delimo sa našim povezanim preduzećima u sledeće ograničene legitimne svrhe:

 • da bismo učinili sve platforme porodice preduzeća Match Group bezbednijim i da bismo na jednoj platformi mogli da preduzmemo mere (npr. zabranimo pristup) prema osobama koje su počinile loše delo na drugoj platformi; da bi nam povezana preduzeća, kao dobavljači usluga, pomogla oko obrade tvojih informacija, na naš zahtev i u naše ime; u pomoć koju nam pružaju spada tehnička obrada (kao što su hostovanje i održavanje podataka), korisnička podrška, marketinške aktivnosti i ciljano oglašavanje, analitika, finansijska i knjigovodstvena pomoć, unapređenje usluge, zaštita naših podataka i sistema, kao i borba protiv spama, zloupotrebe, prevare, kršenja prava i drugih prekršaja;

 • takođe možemo deliti informacije sa drugim preduzećima porodice Match Group u druge legitimne poslovne svrhe, uključujući reviziju, analizu i konsolidovano izveštavanje, ako je to dozvoljeno važećim propisima.

Funkcija za deljenje informacija

Možeš deliti profile drugih članova i oni mogu deliti tvoj profil sa ljudima van naših usluga pomoću funkcije za deljenje informacija. *

Deljenje informacija prilikom korporativnih transakcija

Možemo preneti tvoje informacije ako učestvujemo, potpuno ili delimično, u spajanju, prodaji, pripajanju, odvajanju, restrukturiranju, reorganizaciji, disoluciji, bankrotu preduzeća ili drugoj promeni vlasništva ili uprave. *

Deljenje informacija sa policijom / kada je to propisano zakonom

Možemo otkriti tvoje informacije ako je to u razumnoj meri neophodno: (i) da bismo postupili u skladu sa pravnim postupkom, kao što su sudski nalog, sudski poziv ili nalog za pregled/pretres, vladina/policijska istraga ili drugi pravni zahtev; (ii) da bismo pomogli u sprečavanju ili otkrivanju krivičnog dela (u oba slučaja skladu sa važećim propisima); ili (iii) u cilju zaštite bezbednosti neke osobe. *

Deljenje informacija radi ostvarivanja zakonskih prava

Informacije možemo deliti i u sledećim slučajevima: (i) ako bi otkrivanje smanjilo našu odgovornost u postojećoj ili potencijalnoj tužbi; (ii) ako je potrebno da bismo zaštitili svoja zakonska prava i zakonska prava naših članova, poslovnih partnera ili drugih zainteresovanih stranaka; (iii) da bismo ispunili obaveze iz našeg ugovora sa tobom; i (iv) da bismo istražili, sprečili ili preduzeli druge radnje u vezi sa nelegalnim aktivnostima, potencijalnim slučajevima prevare ili drugim prekršajima. *

Deljenje informacija uz tvoju saglasnost ili na tvoj zahtev

Možemo zatražiti tvoju saglasnost da delimo informacije sa trećim strankama. U takvim slučajevima objasnićemo ti zašto želimo da podelimo te informacije sa njima.

U bilo kojoj od gorenavedenih okolnosti možemo koristiti i deliti informacije koje nisu lične prirode (tj. informacije koje te, same po sebi, ne identifikuju, kao što su informacije o uređaju, opšti demografski podaci, opšti podaci o ponašanju, geolokacija u deidentifikovanom obliku), kao i informacije lične prirode u nečitljivom, heširanom obliku. Te informacije možemo deliti i sa drugim preduzećima porodice Match Group i trećim strankama (prvenstveno oglašivačima) kako bismo razvijali i isporučivali ciljano oglašavanje na našim uslugama i na veb-sajtovima ili aplikacijama trećih stranaka, kao i da bismo analizirali oglase koji ti se prikazuju i izveštavali o njima. Te informacije možemo kombinovati sa dodatnim informacijama koje nisu lične prirode ili informacijama lične prirode u heširanom, nečitljivom obliku prikupljenim iz drugih izvora. Više informacija o načinu na koji koristimo kolačiće i slične tehnologije možeš pročitati u našim Pravilima za kolačiće.

7. Prekogranični prenos podataka

Deljenje informacija navedeno u 6. odeljku odnosi se na prekogranični prenos podataka u Sjedinjene Američke Države i druga područja koja možda imaju drugačije zakone o obradi podataka. Kada prenosimo informacije lične prirode van EEP, Ujedinjenog Kraljevstva, Švajcarske ili drugih zemalja čije su propise o zaštiti podataka Evropska komisija ili drugo nadležno vladino telo ocenili kao adekvatne, koristimo standardne ugovorne klauzule (standardne ugovorne klauzule su obaveze između preduzeća koja prenose podatke o ličnosti, koje ih obavezuju da štite privatnost i bezbednost tvojih podataka) ili drugi odgovarajući mehanizam za prenos. Trenutno smo u procesu razmatranja prenosa podataka našim dobavljačima i povezanih pravnih osnova, na osnovu skorašnje odluke Suda pravde Evropske unije o prenosu podataka o ličnosti u SAD.

8. Tvoja prava

Želimo da ti imaš kontrolu nad svojim informacijama i zato te u nastavku podsećamo na opcije i alatke koje su ti dostupne.

 • Alatke unutar usluge za pristup/ažuriranje. Uz pomoć alatki i postavki naloga možeš da pristupiš, ispraviš ili ukloniš informacije koje nam daješ i koje su povezane sa tvojim nalogom direktno u okviru usluge. Ako imaš bilo kakvih pitanja o tim alatkama i postavkama, za pomoć možeš da se obratiš našoj korisničkoj podršci ovde.
 • Dozvole na uređaju. Platforme za mobilne uređaje mogu da sadrže sisteme dozvola za određene vrste podataka i obaveštenja na uređaju, kao što su kontakti na telefonu, slike, usluge lokacije, direktna obaveštenja na uređaju i identifikatori za oglašavanje. Možeš podesiti postavke na uređaju tako da prihvatiš ili odbiješ prikupljanje ili obradu odgovarajućih informacija ili prikazivanje odgovarajućih obaveštenja. Naravno, ako to učiniš, određene usluge mogu izgubiti funkciju.
 • Deinstalacija. Možeš potpuno da zaustaviš prikupljanje informacija u aplikaciji tako što ćeš je deinstalirati pomoću standardne procedure za deinstalaciju na svom uređaju. Zapamti da deinstalacija aplikacije NE zatvara nalog. Ako želiš da zatvoriš nalog, iskoristi odgovarajuću funkciju u usluzi.
 • Zatvaranje naloga. Možeš da zatvoriš nalog pomoću odgovarajuće funkcije direktno u usluzi.

Takođe želimo da ti ukažemo na tvoja prava na privatnost. U nastavku je nekoliko ključnih tačaka koje je važno zapamtiti.

 • Uvid u informacije. Važeći propisi o zaštiti privatnosti možda ti daju pravo na uvid u informacije lične prirode koje imamo o tebi (u zavisnosti od nadležnog organa, to pravo se može nazivati pravo na pristup, pravo na prenos, pravo da znaš ili slično). Možeš ostvariti to pravo tako što ćeš nam poslati zahtev ovde.
 • Ažuriranje informacija. Ako smatraš da su informacije koje imamo o tebi netačne, ili da više nemamo prava da ih koristimo i želiš da zatražiš ispravku ili brisanje, ili želiš da odbiješ ili ograničiš njihovu obradu, obrati nam se ovde.

Radi tvoje zaštite i zaštite svih naših članova, možemo ti zatražiti da nam dostaviš dokaz o svom identitetu pre nego što odgovorimo na gorenavedene zahteve.

Imaj u vidu da možemo odbiti zahteve ako, između ostalog, ne možemo da potvrdimo tvoj identitet, ako je zahtev nezakonit ili nevažeći ili ako bi taj zahtev mogao da povredi poslovnu tajnu, intelektualnu svojinu, nečiju privatnost ili nečija druga prava. Ako želiš da dobiješ informacije u vezi sa drugim članom, kao što je kopija poruka koje su ti stigle od te osobe preko naše usluge, taj član će morati da nam dâ pismenu saglasnost da bismo mogli da ti otkrijemo te informacije. Možda ćemo toj osobi zatražiti i dokaz o identitetu pre nego što odgovorimo na zahtev.

Takođe, možda nećemo moći da ispunimo određene zahteve za odbijanje ili ograničavanje obrade informacija lične prirode, i to prvenstveno u situacijama kada bi nam to onemogućilo da ti pružamo uslugu. Na primer, ne možemo ti pružati uslugu ako nemamo tvoj datum rođenja, jer ne možemo da utvrdimo da li imaš najmanje 18 godina.

U određenim zemljama, uključujući zemlje Evropskog ekonomskog prostora i Ujedinjeno Kraljevstvo, imaš pravo da uložiš žalbu kod nadležnog organa za zaštitu podataka, ako imaš problem sa načinom na koji obrađujemo tvoje informacije lične prirode. Informacije o regulatornom organu za zaštitu podataka u Evropskom ekonomskom prostoru možeš pronaći ovde, a u Ujedinjenom Kraljevstvu ovde. Organ za zaštitu podataka kod kojeg možeš uložiti žalbu može se nalaziti na mestu tvog prebivališta, tvog radnog mesta ili na mestu gde se navodno kršenje dogodilo.

9. Koliko dugo zadržavamo tvoje informacije

Čuvamo tvoje informacije lične prirode samo onoliko dugo koliko su nam potrebne u legitimne poslovne svrhe (kao što je opisano u 5. odeljku) i koliko nam to dozvoljavaju važeći propisi. Ako prestaneš da koristiš naše usluge, možeš da zatvoriš nalog i tvoj profil će prestati da bude vidljiv drugim članovima. Imaj u vidu da ćemo automatski zatvoriti tvoj nalog ako je dve godine neaktivan. Nakon što zatvorimo tvoj nalog, izbrisaćemo tvoje informacije lične prirode na način opisan u nastavku.

 1. Da bismo zaštitili bezbednost i sigurnost svojih članova, uveli smo period zadržavanja informacija u bezbednosne svrhe od tri meseca od zatvaranja naloga ili godinu dana od zabrane pristupa nalogu. Čuvamo tvoje informacije tokom tog perioda u slučaju da bude neophodno istraživanje nezakonitog ili štetnog ponašanja. Zadržavanje informacija tokom perioda zadržavanja u bezbednosne svrhe zasniva se na našem legitimnom interesu, kao i interesu potencijalnih žrtava.
 2. Kada istekne period zadržavanja informacija u bezbednosne svrhe, brišemo tvoje podatke i čuvamo samo ograničene informacije u konkretne svrhe, navedene u nastavku.
  • a) Čuvamo ograničene podatke da bismo postupili u skladu sa pravnim obavezama zadržavanja podataka. Konkretno, 10 godina čuvamo podatke o transakcijama, u skladu sa poreskim i knjigovodstvenim pravnim zahtevima, informacije o kreditnim karticama tokom potencijalnog osporavanja transakcije, kao i „podatke o saobraćaju“ / evidenciju godinu dana, u skladu sa pravnim obavezama zadržavanja podataka. Takođe pet godina vodimo evidenciju o saglasnostima koje nam članovi daju, kao dokaz da se pridržavamo važećih propisa.
  • b) Čuvamo ograničene informacije na osnovu našeg legitimnog interesa: pet godina čuvamo informacije o korisničkoj podršci, prateće podatke, kao i nepreciznu lokaciju preuzimanja/kupovine, kako bismo donosili odluke u pogledu korisničke podrške, ostvarivali svoja prava i mogli da se branimo u slučaju pravnog zahteva; informacije o postojanju starih naloga i pretplata, koje brišemo tri godine nakon zatvaranja poslednjeg naloga, kako bismo osigurali dobro i tačno finansijsko prognoziranje i izveštavanje; podatke sa profila godinu dana, u slučaju potencijalnog spora, radi utvrđivanja, ostvarivanja i odbrane pravnih zahteva; kao i podatke neophodne da bismo sprečili članove kojima je zabranjen pristup da otvore novi nalog, onoliko dugo koliko je neophodno da se osiguraju bezbednost i vitalni interesi naših članova.
  • c) Na kraju, čuvamo informacije na osnovu svog legitimnog interesa u slučajevima kada postoji nerešen ili potencijalan problem, pravni zahtev ili spor, koji zahtevaju od nas da čuvamo informacije (naročito ako smo dobili pravno valjani sudski poziv ili zahtev koji nalaže čuvanje podataka – u slučaju kojeg bismo morali da čuvamo podatke da bismo postupili u skladu sa pravnim obavezama – ili ako bi podaci bili neophodni kao deo sudskog postupka).

10. Privatnost dece

Naše usluge smeju da koriste samo osobe koje imaju 18 ili više godina. Ne dozvoljavamo osobama mlađim od 18 godina da pristupe našoj platformi. Ako posumnjaš da je neki član mlađi od 18 godina, upotrebi mehanizam za prijavljivanje koji je dostupan u usluzi.

11. Kandidati za posao, ugovarači i predstavnici dobavljača

Obrađujemo informacije lične prirode naših kandidata za posao, ugovarača i predstavnika dobavljača u sklopu naših postupaka za zapošljavanje i upravljanje talentima i našeg upravljanja uslugama koje nam pružaju ugovarači i dobavljači. Ako si kandidat za posao, ugovarač ili predstavnik dobavljača za Tinder, određeni relevantni uslovi ovih Smernica o zaštiti privatnosti primenjuju se na našu obradu tvojih informacija lične prirode, uključujući odeljke ovih Smernica o zaštiti privatnosti koji se odnose na subjekt koji je odgovoran za obradu tvojih informacija lične prirode, prenos informacija lične prirode, prava koja možda imaš u skladu sa važećim propisima, način na koji možeš da nam se obratiš i informacije koje se odnose na Kaliforniju.

Ako si kandidat za posao, informacije lične prirode o tebi koje obrađujemo mogu da se razlikuju u zavisnosti od posla koji tražiš, ali obično obuhvataju ono što nam dostaviš kao deo prijave za posao, kao i stručne kvalifikacije, osnovne i referentne informacije koje službenici za zapošljavanje ili druge strane dele sa nama. Te informacije koristimo da podržimo proces zapošljavanja, koji može dovesti do ugovora o radu. Što se tiče ugovarača i predstavnika dobavljača, po potrebi možemo da obrađujemo informacije vezane za identifikaciju i informacije vezane za posao, kako bismo upravljali našim odnosom sa tobom i tvojim poslodavcem, što je neophodno za ispunjenje obaveza iz ugovora o uslugama, kao i za utvrđivanje, ostvarivanje ili odbranu potencijalnih pravnih zahteva. Informacije lične prirode možemo da delimo sa dobavljačima usluga koji nam pomažu u našim postupcima za zapošljavanje i tehničku obradu podataka, kao i sa preduzećima porodice Match Group (na primer, ako imaš poslovni odnos sa zaposlenima u povezanom preduzeću). Tvoje informacije lične prirode čuvamo samo onoliko koliko je neophodno u te svrhe.

12. Izmene Smernica za zaštitu privatnosti

Pošto stalno tražimo nove i inovativne načine da ti omogućimo ostvarivanje kvalitetnih kontakata i trudimo se da objašnjenja o našim praksama u pogledu podataka budu ažurna, ove smernice se vremenom mogu menjati. Blagovremeno ćemo te obavestiti ako dođe do značajnih promena, da imaš vremena da se upoznaš sa promenama.

13. Kako nam se možeš obratiti

Ako imaš pitanja u vezi sa ovim Smernicama za zaštitu privatnosti, u nastavku pogledaj koje opcije imaš.

Ako živiš u Evropskom ekonomskom prostoru, Ujedinjenom Kraljevstvu ili Švajcarskoj:

Onlajn: ovde

Poštom:

Data Protection Officer

MTCH Technology Services Limited

Tinder

WeWork Charlemont Exchange

42 Charlemont Street

Dublin 2, D02 R593

Ireland

Više informacija o tome kako da se obratiš službeniku za zaštitu podataka možeš pronaći ovde.

Ako živiš u Japanu:

Onlajn: ovde

Poštom:

Data Protection Officer

MG Japan Services GK

c/o Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

United States

Ako živiš van Evropskog ekonomskog prostora, Ujedinjenog Kraljevstva, Švajcarske ili Japana:

Onlajn: ovde

Poštom:

Data Protection Officer

Match Group, LLC

8750 North Central Expressway

Suite 1400

Dallas, TX 75231

United States