מדריך

המדריך שלך במציאות

טיפים שיעזרו לך לשמור על הבטיחות שלך במציאות (אפילו שהלוואי שלא היה צורך בזה).


יש בעולם גם אנשים עם כוונות רעות. אנחנו רוצים לדעת שעשית הכל כדי לשמור על הבטיחות שלך במציאות, אבל חשוב לנו גם להכיר בעובדה שזה לא צריך להיות ככה: אף אחד לא צריך להתאמץ כל כך כדי להיות בטוח, וזה לגמרי לא פייר שיש אנשים שצריכים להיזהר יותר מאחרים בגלל המגדר, הזהות המגדרית, הגזע, הדת והנטייה המינית שלהם.

אם משהו קורה מחוץ לאפליקציה, יש כמה דברים שחשוב לזכור — תמיד אפשר לחסום אנשים כדי שהם לא יוכלו לשלוח לך הודעות, ועדיין אפשר לדווח לנו עליהם. אפילו אם הם ביטלו את ההתאמה איתך, אפשר לדווח לנו על אותו אדם כאן כך שנוכל לבדוק את העניין ולקבוע אילו צעדים לנקוט.

ושיהיה ברור: לאף אחד לא מגיע להיות במצב מסוכן, בלי קשר לכמה הוא או היא שתו או על מי הם סמכו שייקח אותם הביתה. אם מישהו או מישהי החליטו לנהוג באלימות כלפיך, זה לא בא בחשבון.

אז בלי עיכובים נוספים, ריכזנו כאן טיפים שיעזרו לשמור על הבטיחות שלך במציאות, למרות שהיינו מעדיפים שלא יהיה לך צורך בזה:

לפני הפגישה

  • לא צריך למהר לעבור החוצה מהאפליקציה או לשתף פרטים אישיים: את מספר הטלפון נותנים רק כשמרגישים בנוח. וגם, כשמכירים אנשים חדשים, עדיף לשמור לעצמך דברים כמו כתובת מגורים או שגרה יומית.

  • חשוב לעדכן אנשים: כדאי שהחברים והמשפחה שלך ידעו מה התוכניות שלך - הכי טוב שמישהו שסומכים עליו יודע מה המיקום שלך.

  • להיות בשליטה: דרך ההגעה למקום הפגישה צריכה להיות באחריותך, גם אם מציעים לאסוף אותך.

  • בפגישה עם מישהו או מישהי שלא מכירים, תמיד חשוב לבחור מקום ציבורי (ולהישאר בו).

במהלך הפגישה

  • אם משתמשים בסמים או באלכוהול, חשוב להיות מודעים לאיך הם משפיעים עליך באופן אישי. יש אנשים שלצערנו ינסו לנצל את המצב.

  • שמים עין על הדברים: תיק, טלפון, מפתחות, ארנק, משקה? הם כל הזמן צריכים להיות איתך.

אחרי הפגישה

  • נשארים בשליטה: דואגים עצמאית לדרך חזרה הביתה

  • הייתה לך חוויה לא טובה? מבטלים את ההתאמה - ואם נראה לך שצריך, מדווחים. בלי דאגות.

דייטינג בתקופת הקורונה:

כולנו להוטים להתחבר שוב במציאות, אבל זו האחריות של כולנו לשמור על בטיחות הקהילות שלנו.
ברגע שרשות הבריאות המקומית שלך מאשרת מפגשים חברתיים מצומצמים ויש לך תחושה שזה בסדר מצדך להרחיב את הקבוצה החברתית הרגילה שלך, חשוב לעקוב אחרי העצות של רשות הבריאות המקומית שלך או לבדוק את ההנחיות של ארגון הבריאות העולמי.
כשיגיע הזמן, חשוב להיות פתוחים לגבי מה שכן – ולא – נוח לך איתו. חשוב להציב גבולות ולדבר בכנות עם ההתאמות שלך לגבי מה שנוח לך איתו בתקופה הזו. חשוב לזכור: הבטיחות והשקט הנפשי שלך תמיד צריכים להיות במקום הראשון.
כדי לעזור לך עם זה, התייעצנו עם פיטר פיטס, נשיא המרכז לרפואה לטובת הציבור, כדי לפתח טיפים לחזרה לדייטינג במציאות:

  1. להיות גיבורים, לחבוש מסיכה: כל פעם שפוגשים מישהו או מישהי חדשים, חשוב לכסות את האף והפה. כשנוהגים כך, שומרים גם על הבטיחות והבריאות של עצמך וגם על אלה של הקהילה שלך. חשוב לזכור: יש חשד שהנגיף יכול לעבור גם אם אין לך תסמינים נראים לעין.

  2. לא למהר לגעת: לא כדאי ללחוץ ידיים, להתחבק או להתנשק עד שיודעים בוודאות מה הסטטוס הבריאותי של הצד השני –– ומומלץ להתנהג באותו אופן כשמגיע הזמן לפגוש את החברים שלו או שלה. כדאי ליצור קשר באופן דיגיטלי אם לא מרגישים טוב פיזית: הוירוס הזה משפיע על כל אחד באופן אחר, אז אם לא מרגישים 100%, כדאי לבחור באפשרות של דייט ב–FaceTime, Zoom או כל אפליקציית שיחות וידאו אחרת. זה לא שווה את הסיכון של להידבק בעצמך או להדביק אדם אחר — וככה עדיין אפשר להדליק נרות או לאכול ארוחת ערב יחד.

  3. חשוב להיות מתוכננים בבחירת המיקום לדייט: אם נוח לך עם פגישה פנים מול פנים, כדאי לוודא שבוחרים מקום שמקפיד על היגיינה בטוחה וריחוק חברתי. כדאי להביא מגבונים ואלכוג׳ל ולנגב כל דבר שעשויים לגעת בו או לשבת עליו. ולא לשכוח לשטוף ידיים לעתים קרובות!

אם מתחילים להרגיש חולים, חשוב לעקוב אחרי ההנחיות של רשות הבריאות המקומית שלך ולהודיע לאנשים שנפגשת איתם מהר ככל האפשר.

אפשר למצוא עוד טיפים גם באתר שלנו כאן.