Tinder Център за правила и сигурност

Нашият ангажимент:

Ние приемаме много сериозно безопасността, сигурността и благополучието на нашите потребители. Като най-популярното приложение в света за среща с нови хора, ние се гордеем с това, че свързваме милиони хора всеки ден. Въпреки че сравнително малък процент от тези съвпадения са били причина наши потребители да станат жертва на престъпна дейност, ние твърдо вярваме, че всеки случай на неправомерно поведение или криминално поведение е твърде много. 

Непрекъснато проучваме нови актуализации, партньорства и технологии, които да ни помогнат да увеличим усилията си за безопасност и да информираме за тях, като същевременно създаваме благоприятна среда за среща с нови хора. Информация за нашите инструменти и практики за безопасност може да намерите по-долу. Независимо дали сте в Санта Моника, Сао Пауло или Сеул – нашата цел е една и съща: сигурно и позитивно изживяване за потребителите в нашата платформа.

Нашите инструменти за безопасност:

Ние използваме мрежа от водещи в отрасъла автоматизирани и ръчни инструменти, системи и процеси за модериране и проверка и инвестираме значителни ресурси за предотвратяване, наблюдение и премахване на неподходящо поведение (фалшиво представяне, тормоз и други) от нашето приложение.

Тези инструменти включват автоматично сканиране на профили за език и изображения, в които има предупредителни маркери; ръчно преглеждане на подозрителни профили, активност и генерирани от потребителите доклади; скрита забрана на подозрителни акаунти; както и блокиране на имейл адреси, телефонни номера, IP адреси и други идентификатори, свързани с лоши участници.

Водим политика на нулева толерантност към тормоз и насърчаваме нашата общност да докладва всеки случай на неправомерни действия и/или хора, които нарушават нашите Правила на общността  или Условия на употреба, чрез инструмента за докладване от нашите потребители, включен във всички Tinder профили или чрез онлайн осъществяване на контакт с нашия екип. В случай, че получим такъв доклад, нашият специализиран екип на общността предприема подходящи мерки, които могат да включват премахване на съдържанието, забрана на потребителя или уведомяване на съответните органи за правоприлагане.

Непрекъснато оценяваме и усъвършенстваме процесите си и винаги ще работим с органите на реда, когато е възможно, за да защитим нашите потребители.

Консултативен съвет на Match Group:

Като част от Match Group , ние работим с външни партньори чрез Консултативния съвет на Match Group (MGAC), който е група от водещи експерти и адвокати, включени в изследването и превенцията на сексуални посегателства, трафик на хора с цел сексуална експлоатация и други подобни проблеми. Изпълнителният екип на Match Group се среща с MGAC два пъти годишно, за да оценим нашите правила и да получим препоръки за това как можем да подобрим безопасността на нашите продукти. Учредители са:

  • Скот Берковиц, президент, Rape Abuse Incest National Network (RAINN).
  • Тарана Бърк, Основател, движение „Me Too“
  • Катрин Чен, главен програмен директор, Polaris
  • Джон Кларк, изпълнителен директор, National Center for Missing & Exploited Children.
  • Джули Кордуа, изпълнителен директор, Thorn.
  • Йоланда Едрингтън, управляващ директор, National Sexual Violence Resource Center.
  • Д-р Джуди Постмъс, основател на Center on Violence Against Women & Children, Rutgers University.

Отговор на доклади за посегателства:
Потребителите на Tinder лесно могат да докладват случаи на злоупотреба или посегателство в прибожението или онлайн. Настоятелно препоръчваме всеки потребител, който счита, че е станал жертва на престъпление, да докладва на органите на реда. Нашият екип работи за своевременно разследване на докладвани престъпления, анализира и предприема подходящи действия и напълно сътрудничи на органите на реда при всяко разследване.

Когато потребител докладва за посегателство в Tinder, ние се опитваме да идентифицираме предполагаемия извършител и блокираме свързания акаунт. След това случаят се докладва на централизирания архив за данни, свързани с безопасността, на Match Group и се проверява в различните брандове, за да се открие дали потребителят има други акаунти на други платформи. Ако се отрият такива, те също се блокират.

Обучение на потребителите:
Ние предлагаме съвети за безопасност както онлайн, така и чрез приложението, за да обучим и дадем на потребителите възможност да правят интелигентен и безопасен избор, докато взаимодействат в Tinder.

Вижте нашите съвети за безопасност тук

Връзки с държавни и законодателни органи:
Ние разбираме, че наша отговорност е да даваме принос при задаването на стандартите за целия отрасъл, затова подкрепяме усилията на Match Group в работата им в тясно сътрудничество със законодателните и регулаторните органи по следа при създаване и приемане на нови закони, фокусирани върху безопасността, чрез които може да се осигури безопасността на нашите потребители и на тези на другите технологични платформи. Нашият екип активно работи с няколко щати за насърчаване на създаване на закони за борба с фалшивите профили в социалните мрежи. За повече информация виж тук

Приветстваме възможността да работим с правителства по целия свят, за да направим Интернет по-безопасно място за всички.

Измама

Ние в Tinder приемаме проблема с измамите много сериозно. Имаме политика за нулева толерантност към хищническо поведение от всякакъв вид. Имаме специализиран екип за борба с измамите, който използва мрежа от водещи в отрасъла технологии да сканиране за измами и преглежда всеки потребителски профил за език, в чиито изразни средства присъстват предупредителни маркери, и провежда ръчни преглеждане на подозрителни профили, активност и генерирани от потребителите доклади. По същество, независимо дали сте се срещнали в Tinder или не, никога не трябва да се изпращат пари на някой, който не си срещал лично.Освен това насърчаваме нашите членове да докладват всяко физическо лице, което е поискало финансова информация, чрез нашия инструмент за докладване от потребители.Тези две стъпки значително ще помогнат за спиране на почти всяка измама още в зародиш и ще помогнат за предпазване на следващата потенциална жертва. 

Поверителност на данните и сигурност на платформата:

Поверителността на нашите потребители е основен приоритет на Tinder и ние работим усърдно, за да сме над и надхвърляме изискванията на приложимите закони за поверителност на данните и стандартите в отрасъла. Ние знаем, че времето ти за използване на приложението е лична работа и разполагаме със строги правила и технически системи, включително криптиране за потребителски снимки и съобщения, и инструменти, които ограничават достъпа на служителите до комуникациите на потребителите и други потребителски данни. Що се отнася до данните на потребителите на Tinder, единственото ни задължение и функция е да осигурим безопасността на потребителите и да опазим данните им поверителни.

За разлика от други социални приложения нашият бизнес модел е фокусиран върху предоставянето на потребителите на премиум функции, включително надстройки и абонаменти в приложенията, за да подобрим изживяването им в нашето приложение. Ние не продаваме данни на трети страни и не зависим от реклами, за да поддържаме или развиваме нашия бизнес. Всъщност през 2018 г. по-малко от пет процента от всички приходи са генерирани от реклама. Твоите данни са твои. Поради това потребители могат да заявят получаване на копие на техните данни тук по всяко време. Най-актуалната информация относно нашите практики, свързани с данните, винаги е на разположение на широката публика чрез нашата Политика за поверителност, която е достъпна също и чрез нашето приложение.

Освен това, ние постоянно подобряваме защитата си в битката срещу хората със злонамерени намерения. Ние обаче не обсъждаме каквито и да е конкретни инструменти за защита, които използваме, или подобрения, които може да въведем, за да защитим най-добре нашите потребители и да избягваме да предварително информиране на евентуалните нарушители.

---

Допълнителни правила и информация:

Основната ни цел е представим нашата общност от потребители на нови хора. И въпреки че това е много забавно, важно е да запомните, че има Правила на общността, които нашите потребители трябва да спазват, за да направим Tinder най-доброто приложение за запознанства с нови хора.

Насърчаваме нашите потребители да съобщават за всеки случай на лошо поведение в или извън нашата платформа. Подаването на сигнал за потребител за неподходящо поведение е просто и лесно. Във всеки даден профил потребителите могат да докоснат иконата с 3 точки и да изберат „Докладване“. Потребителите могат също да докладват за друг потребител, като изпратят имейл на help@gotinder.com.

По-долу е дадена по-подробна информация за някои от нашите правила, които сме въвели, за да бъде Tinder по-сигурен.

Ориентираност към приобщаване

Tinder ви приветства с добре дошли независимо от вашата полова идентичност, сексуална ориентация, етническа принадлежност или образование и опит. Ние се стремим да направим Tinder най-приобщаващата платформа за запознанства с нови хора и работим в тясно сътрудничество с организации по целия свят, за да подобряваме постоянно нашите практики. Днес предлагаме на потребителите си повече от 50 възможности за избор на полова идентичност в държавите по света и 9 възможности за избор на сексуална ориентация.

Тормоз

Нашата политика е политика на нулева толерантност към упражняване на тормоз на нашата платформа. Насърчаваме всички потребители да докладват всяко неприемливо поведение, за да може го екипът на общността да проучи и да предприеме подходящи действия.

Употреба от непълнолетни лица:

Tinder е предназначен за потребители на възраст над 18 години и работим усилено, за да бъдем бдителни и да поддържаме общността само за възрастни. Използваме мрежа от водещи в отрасъла автоматизирани и ръчни инструменти, системи и процеси за модериране и проверка и инвестираме значителни ресурси за предотвратяване и премахване на непълнолетни лица от нашето приложение.

Тези инструменти включват автоматично сканиране на профили за език и изображения, в които има предупредителни маркери, ръчно преглеждане на подозрителни профили, активност и генерирани от потребителите доклади, както и блокиране на имейл адреси, телефонни номера и други идентификатори, свързани с употребата на приложението от непълнолетни лица, които се опитват да заобиколят тези рестрикции. За нас е важно и нашите потребители да докладват всички профили, които може да описват непълнолетно лице, за да можем да проучим и съответно да го премахнем.

Ние не желаем непълнолетни лица в Tinder. Точка.

Рекламни предложения/Проституция:

Всякакви рекламни предложения, независимо дали представляват опити за покупка или продажба, противоречат на нашите Условия за ползване. Ако потребителите ни срещнат профил, нарушаващ нашите условия, ние ги насърчаваме да съобщят за него онлайн или чрез инструмента за за докладване от потребители, предоставен на разположение във всички профили на Tinder. Такъв доклад позволява на нашия специализиран екип на общността да предприеме подходящи мерки, които могат да включват премахване на профила или налагане на забрана на потребителя.

Незаконни вещества:

Профили (или потребители на Tinder), популяризиращи незаконни вещества нарушават нашите Условия за ползване и имам въведена система за премахването на такива профили от приложението. Ако потребителите ни срещнат профил, нарушаващ нашите условия, ние ги насърчаваме да съобщят за него в приложението.

Ресурси за поддръжка, съвети или помощ:

При спешен случай се обадете на 911 (в САЩ или Канада) или на местната правоприлагаща агенция.

Гореща линия на Американската мрежа за случаи на изнасилване, тормоз и кръвосмешение (Rape, Abuse and Incest National Network (RAINN))

1-800-656-HOPE (4673) I www.rainn.org  

Планирано родителство (Planned Parenthood)

1-800-230-7526 I www.plannedparenthood.org

Гореща линия за случаи на домашно насилие в САЩ (National Domestic Violence Hotline)

1-800-799-SAFE (7233) или 1-800-787-3224 I www.thehotline.org

Гореща линия за случаи на трафик на хора в САЩ (National Human Trafficking Hotline)

1-888-272-7888 или пратете текстово съобщение на 233733 I www.humantraffickinghotline.org

Ресурсен център за сексуално насилие в САЩ (National Sexual Violence Resource Center)

1-877-739-3895 I www.nsvrc.org

Център за изчезнали или експлоатирани деца в САЩ (National Center for Missing & Exploited Children)

1-800-THE-LOST (843-5678) I www.cybertipline.com

Инициатива за граждански кибер права (Cyber Civil Rights Initiative)

1-844-878-2274 I www.cybercivilrights.org

Център на ФБР за оплаквания, свързани с интернет престъпления (FBI Internet Crime Complaint Center)

www.ic3.gov

Ако сте извън САЩ, щракнете тук за допълнителна информация за ресурсите в държавите, в които оперираме.