Κέντρο ασφάλειας και πολιτικών

Η δέσμευσή μας

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την ασφάλεια και την ευημερία των χρηστών μας. Είμαστε η πιο δημοφιλής εφαρμογή γνωριμιών στον κόσμο και περηφανευόμαστε για το γεγονός ότι φέρνουμε σε επικοινωνία εκατομμύρια ανθρώπους σε καθημερινή βάση. Από όλα αυτά τα ταιριάσματα, μόνο ένα σχετικά μικρό ποσοστό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσουν κάποιοι χρήστες θύματα εγκληματικών ενεργειών, ωστόσο πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να εξαλειφθεί κάθε περιστατικό ανάρμοστης ή εγκληματικής συμπεριφοράς. 

Εξετάζουμε συνεχώς νέες ενημερώσεις, συνεργασίες και τεχνολογίες για να ενισχύουμε και να βελτιώνουμε τις προσπάθειές μας για ασφάλεια, καλλιεργώντας ταυτόχρονα ένα περιβάλλον που σέβεται την επιθυμία για νέες γνωριμίες. Παρακάτω μπορείς να βρεις πληροφορίες για τα εργαλεία και τις πρακτικές μας που αφορούν την ασφάλεια. Ανεξάρτητα με το μέρος όπου βρίσκεσαι, στη Σάντα Μόνικα, το Σάο Πάολο ή τη Σεούλ , ο στόχος μας είναι ο ίδιος: μια ασφαλής, θετική εμπειρία για τους χρήστες της πλατφόρμας μας.

Τα εργαλεία ασφάλειας του Tinder

Χρησιμοποιούμε ένα δίκτυο πρωτοποριακών εργαλείων, συστημάτων και διαδικασιών για την αυτοματοποιημένη και μη εποπτεία και αξιολόγηση και επενδύουμε σημαντικούς πόρους γι’ αυτά με στόχο την αποτροπή, παρακολούθηση και απαλοιφή φαινομένων ανάρμοστης συμπεριφοράς (πλαστοπροσωπία, παρενόχληση και άλλα) στην εφαρμογή μας.

Τα εργαλεία αυτά περιλαμβάνουν αυτόματους ελέγχους των προφίλ σε αναζήτηση γλώσσας ή εικόνων που γεννούν ανησυχίες, μη αυτόματες αξιολογήσεις προφίλ ή δραστηριοτήτων που γεννούν υπόνοιες και αναφορές χρηστών, αδρανοποίηση ύποπτων λογαριασμών (χωρίς ενημέρωση του χρήστη, shadow-banning), καθώς και αποκλεισμό διευθύνσεων email, αριθμών τηλεφώνου, διευθύνσεων IP και άλλων αναγνωριστικών που συνδέονται με κακόβουλους χρήστες.

Έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής για τις παρενοχλήσεις και ενθαρρύνουμε τα μέλη της κοινότητάς μας να αναφέρουν κάθε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς και/ή κάθε χρήστη που παραβιάζει τις Οδηγίες Κοινότητας ή τους Όρους χρήσης, μέσω του εργαλείου αναφοράς που εμφανίζεται σε όλα τα προφίλ του Tinder ή με επικοινωνία με την ομάδα μας στο διαδίκτυο. Όταν δεχόμαστε μια τέτοια αναφορά, η ειδική ομάδα κοινότητας λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν διαγραφή του περιεχομένου, αποκλεισμό του χρήστη ή ενημέρωση των αρμόδιων διωκτικών αρχών.

Αξιολογούμε συνεχώς και βελτιώνουμε τις διαδικασίες μας, ενώ θα συνεργαζόμαστε πάντα με τις διωκτικές αρχές, όποτε αυτό είναι δυνατόν, για την προστασία των χρηστών μας.

Γνωμοδοτικό Συμβούλιο του Match Group

Ως μέλος του ομίλου Match Group, συνεργαζόμαστε  με εξωτερικούς συνεργάτες μέσω του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Match Group(MGAC), μιας ομάδας κορυφαίων εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων του χώρου που συμμετέχουν στη μελέτη και την αποτροπή της σεξουαλικής κακοποίησης, της σωματεμπορίας και συναφών θεμάτων. Η εκτελεστική ομάδα του Match Group συσκέπτεται δύο φορές τον χρόνο με το MGAC για να αξιολογήσει τις πολιτικές μας και να ζητήσει συστάσεις σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της ασφάλειας των προϊόντων μας. Ιδρυτικά μέλη είναι οι:

  • Scott Berkowitz, Πρόεδρος, Rape Abuse Incest National Network (RAINN).

  • Tarana Burke, Ιδρύτρια, Κίνημα «Me Too».

  • Catherine Chen, Chief Program Officer, Polaris

  • John Clark, CEO, National Center for Missing & Exploited Children.

  • Julie Cordua, CEO, Thorn.

  • Yolanda Edrington, COO, National Sexual Violence Resource Center.

  • Dr. Judy Postmus, Ιδρύτρια, Center on Violence Against Women & Children, Rutgers University.

Απόκριση σε καταγγελίες για κακοποίηση

Οι χρήστες του Tinder μπορούν εύκολα να καταγγέλλουν, εντός της εφαρμογής ή στο διαδίκτυο, περιστατικά βίας ή κακοποίησης. Ενθαρρύνουμε θερμά κάθε χρήστη που πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας να κάνει καταγγελία στις διωκτικές αρχές. Η ομάδα μας εργάζεται με στόχο την άμεση διερεύνηση των καταγγελλόμενων εγκλημάτων, την αξιολόγησή τους και την ανάληψη κατάλληλης δράσης, ενώ συνεργάζεται στενά με τις διωκτικές αρχές σε κάθε έρευνα.

Όταν ένας χρήστης αναφέρει στο Tinder μια επίθεση, προσπαθούμε να εντοπίσουμε τον εικαζόμενο δράστη και να αποκλείσουμε τον σχετικό λογαριασμό. Στη συνέχεια υποβάλλεται αναφορά για το περιστατικό στο κεντρικό αποθετήριο ασφαλείας του Match Group και γίνεται έλεγχος στα διάφορα προϊόντα μας για να διαπιστωθεί αν ο χρήστης έχει άλλους λογαριασμούς σε άλλες πλατφόρμες. Αν βρεθούν κι άλλοι λογαριασμοί, μπλοκάρονται κι αυτοί.

Διαπαιδαγώγηση χρηστών

Προσφέρουμε συμβουλές ασφάλειας, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην εφαρμογή, για να εκπαιδεύσουμε και να ενδυναμώσουμε τους χρήστες ώστε να κάνουν έξυπνες και ασφαλείς επιλογές όταν αλληλεπιδρούν στο Tinder.

Δες τις συμβουλές μας για την ασφάλεια εδώ

Σχέσεις με το Δημόσιο και Νομοθετικό έργο

Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δική μας ευθύνη να διαδραματίσουμε ρόλο στον καθορισμό προτύπων για το σύνολο του κλάδου και για τον λόγο αυτό υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του ομίλου Match Group για στενή συνεργασία με τις νομοθετικές και ρυθμιστικές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να διατυπωθούν και να θεσπιστούν νέοι νόμοι με επίκεντρο την ασφάλεια, που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τόσο τους χρήστες μας όσο και τους χρήστες σε άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες να είναι ασφαλείς. Η ομάδα μας συνεργάζεται ενεργά με διάφορες Πολιτείες για την προώθηση νομοθεσίας με στόχο την καταπολέμηση της προσέλκυσης ρομαντικών γνωριμιών με ψεύτικο προφίλ («catfishing»). Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Χαιρετίζουμε κάθε ευκαιρία συνεργασίας με κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο για να καταστήσουμε το διαδίκτυο ασφαλέστερο για όλους.

Απάτη

Στο Tinder αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της απάτης. Έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής σε κάθε είδος συμπεριφοράς εκμετάλλευσης των άλλων. Διαθέτουμε εξειδικευμένη ομάδα καταπολέμησης της απάτης η οποία χρησιμοποιεί ένα δίκτυο κορυφαίας τεχνολογίας που προσπαθεί να εντοπίσει απόπειρες εξαπάτησης, ελέγχει τα προφίλ των μελών σε αναζήτηση ύποπτης γλώσσας και διενεργεί μη αυτόματες αξιολογήσεις προφίλ ή δραστηριοτήτων που γεννούν υπόνοιες και αναφορές χρηστών. Τέλος, κανένας δεν πρέπει να στείλει χρήματα σε άτομο που δεν έχει συναντήσει αυτοπροσώπως, ανεξάρτητα από το αν γνωρίστηκαν στο Tinder ή όχι.  Επιπλέον, ενθαρρύνουμε τα μέλη μας να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο αναφοράς του Tinder για να αναφέρουν κάθε άτομο που τους ζητά πληροφορίες οικονομικής φύσης.  Αυτά τα δύο βήματα θα βοηθήσουν σημαντικά στην αποτροπή σχεδόν κάθε απάτης στο ξεκίνημά της και στην προστασία του επόμενου πιθανού θύματος.  

Προστασία δεδομένων και ασφάλεια πλατφόρμας

Το απόρρητο των χρηστών μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στο Tinder και εργαζόμαστε αδιαλείπτως για να διασφαλίσουμε ότι εφαρμόζουμε πιστά τους ισχύοντες νόμους και τα πρότυπα του κλάδου ως προς την προστασία του ιδιωτικού απόρρητου. Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος που διαθέτεις στην εφαρμογή είναι προσωπική σου υπόθεση και γι’ αυτόν τον λόγο εφαρμόζουμε αυστηρές πολιτικές και τεχνικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης για φωτογραφίες και μηνύματα των χρηστών, καθώς επίσης εργαλεία που περιορίζουν την πρόσβαση των εργαζομένων στις επικοινωνίες και τα άλλα δεδομένα χρηστών. Όταν πρόκειται για τα δεδομένα χρηστών του Tinder, η μόνη εντολή μας είναι να φροντίζουμε για την ασφάλεια των χρηστών μας και την προστασία των δεδομένων τους.

Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, το επιχειρηματικό μοντέλο μας επικεντρώνεται στο να παρέχουμε στους χρήστες λειτουργίες επί πληρωμή, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν αναβαθμίσεις εντός της εφαρμογής και συνδρομές, ώστε να κάνουν καλύτερη την εμπειρία τους με την εφαρμογή μας. Δεν πουλάμε δεδομένα σε τρίτους ούτε εξαρτιόμαστε από τη διαφήμιση για τη διατήρηση ή την ανάπτυξη της επιχείρησής μας. Για την ακρίβεια, το 2018 ποσοστό μικρότερο από το 5% των συνολικών εσόδων μας προερχόταν από τη διαφήμιση. Τα δεδομένα σου ανήκουν σε σένα. Γι’ αυτό, οι χρήστες μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να ζητήσουν αντίγραφο των δεδομένων τους εδώ. Οι πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές που εφαρμόζουμε για τα δεδομένα διατίθενται πάντα στο ευρύτερο κοινό μέσω της Πολιτικής απορρήτου, στην οποία μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση και μέσω της εφαρμογής μας.

Επιπλέον, βελτιώνουμε διαρκώς τις άμυνές μας στη μάχη ενάντια σε άτομα κακόβουλων προθέσεων.  Ωστόσο, για να μην προειδοποιήσουμε επίδοξους παραβάτες, δεν συζητάμε για συγκεκριμένα εργαλεία ασφάλειας που χρησιμοποιούμε ή για βελτιώσεις που ενδέχεται να εφαρμόσουμε για την καλύτερη προστασία των χρηστών μας.


Πρόσθετες πολιτικές και πληροφορίες

Βασικός στόχος μας είναι να κάνουμε την κοινότητα των χρηστών μας γνωστή και σε άλλους ανθρώπους. Και, βέβαια, ενώ αυτό μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι υπάρχουν οι Οδηγίες Κοινότητας που πρέπει να τηρούν οι χρήστες μας για να βοηθήσουν το Tinder να γίνει η καλύτερη εφαρμογή νέων γνωριμιών.

Ενθαρρύνουμε τους χρήστες μας να αναφέρουν κάθε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς στην πλατφόρμα μας ή εκτός αυτής. Η υποβολή αναφοράς για την ανάρμοστη συμπεριφορά ενός χρήστη είναι απλή και εύκολη. Σε οποιοδήποτε προφίλ, οι χρήστες μπορούν να αγγίξουν το εικονίδιο με τις τρεις τελείες και να επιλέξουν «Αναφορά». Οι χρήστες μπορούν επίσης να αναφέρουν έναν άλλο χρήστη υποβάλλοντας ένα αίτημα βοήθειας στο διαδίκτυο.

Ακολουθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με ορισμένες από τις πολιτικές που έχουμε εφαρμόσει για να καταστήσουμε το Tinder πιο ασφαλές.

Αφοσίωση στην αποδοχή

Ανεξάρτητα από την έμφυλη ταυτότητά σου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό σου, την εθνότητα ή την καταγωγή σου, το Tinder σε καλωσορίζει. Επιδιώκουμε να κάνουμε το Tinder την πιο περιεκτική πλατφόρμα για νέες γνωριμίες και συνεργαζόμαστε στενά με οργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο για τη συνεχή βελτίωση των πρακτικών μας. Σήμερα, προσφέρουμε στους χρήστες περισσότερες από 50 έμφυλες ταυτότητες σε χώρες ολόκληρου του κόσμου και 9 σεξουαλικούς προσανατολισμούς.

Παρενόχληση

Έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής για παρενοχλήσεις στην πλατφόρμα μας. Ενθαρρύνουμε όλους τους χρήστες να αναφέρουν κάθε μορφή ανάρμοστης συμπεριφοράς, έτσι ώστε η ομάδα κοινότητας να μπορεί να κάνει έρευνες και να λαμβάνει κατάλληλα μέτρα.

Χρήση από ανήλικους

Το Tinder προορίζεται για χρήστες ηλικίας 18 ετών και άνω και είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για να διατηρούμε μια κοινότητα αποκλειστικά για ενήλικους. Χρησιμοποιούμε ένα δίκτυο πρωτοποριακών εργαλείων, συστημάτων και διαδικασιών για την αυτοματοποιημένη και μη εποπτεία και αξιολόγηση και επενδύουμε σημαντικούς πόρους γι’ αυτά ώστε να αποτρέπουμε την παρουσία ανηλίκων στην εφαρμογή μας και να διαγράφουμε το προφίλ τους.

Τα εργαλεία αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν αυτόματους ελέγχους των προφίλ σε αναζήτηση γλώσσας ή εικόνων που γεννούν ανησυχίες, μη αυτόματες αξιολογήσεις προφίλ ή δραστηριοτήτων που γεννούν υπόνοιες και αναφορές χρηστών, καθώς και αποκλεισμό διευθύνσεων email, αριθμών τηλεφώνου και άλλων αναγνωριστικών που συνδέονται με ανήλικους χρήστες που προσπαθούν να παρακάμψουν τους σχετικούς περιορισμούς. Στηριζόμαστε επίσης στις αναφορές των χρηστών για προφίλ που ενδέχεται να ανήκουν σε κάποιον ανήλικο, έτσι ώστε να προβούμε στις απαραίτητες έρευνες και, αν χρειάζεται, στην αφαίρεση του προφίλ.

Δεν θέλουμε ανήλικους στο Tinder. Τελεία και παύλα.

Προσέλκυση πελατείας/Πορνεία

Η προσέλκυση ενδιαφερομένων είτε για αγορά είτε για πώληση αντίκειται στους Όρους χρήσης μας. Παροτρύνουμε όσους χρήστες εντοπίζουν προφίλ το οποίο παραβιάζει τους όρους μας να υποβάλουν αναφορά μέσω του εργαλείου αναφοράς που εμφανίζεται σε όλα τα προφίλ του Tinder ή στο διαδίκτυο. Η υποβολή μιας τέτοιας αναφοράς επιτρέπει στην ειδική ομάδα κοινότητας να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν διαγραφή του προφίλ ή αποκλεισμό του χρήστη.

Παράνομες ουσίες

Τα προφίλ (ή οι χρήστες Tinder) που προωθούν παράνομες ουσίες παραβιάζουν τους Όρους χρήσης, ενώ διαθέτουμε σύστημα για τη διαγραφή αυτών των προφίλ από την εφαρμογή. Παροτρύνουμε τους χρήστες οι οποίοι εντοπίζουν ένα προφίλ που παραβιάζει τους όρους μας να το αναφέρουν εντός της εφαρμογής.

Φορείς για υποστήριξη, συμβουλές ή βοήθεια

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, κάλεσε το 911 (στις ΗΠΑ ή τον Καναδά) ή τον αριθμό των τοπικών διωκτικών αρχών.

Rape, Abuse and Incest National Network (RAINN) Hotline

1-800-656-HOPE (4673) I www.rainn.org  

Planned Parenthood

1-800-230-7526 I www.plannedparenthood.org

National Domestic Violence Hotline

1-800-799-SAFE (7233) or 1-800-787-3224 I www.thehotline.org

National Human Trafficking Hotline

1-888-272-7888 or text 233733 I www.humantraffickinghotline.org

National Sexual Violence Resource Center

1-877-739-3895 I www.nsvrc.org

National Center for Missing & Exploited Children

1-800-THE-LOST (843-5678) I www.cybertipline.com

Cyber Civil Rights Initiative

1-844-878-2274 I www.cybercivilrights.org

FBI Internet Crime Complaint Center

www.ic3.gov

Αν βρίσκεσαι εκτός των ΗΠΑ, δες τη λίστα πηγών του ομίλου Match Group σε πολλές από τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε.