Tinderin turvallisuus- ja käytäntökeskus

Sitoumuksemme:

Suhtaudumme käyttäjien turvallisuuteen ja hyvinvointiin hyvin vakavasti. Olemme maailman suosituin uusiin ihmisiin tutustumisessa käytettävä sovellus, ja miljoonien ihmisten auttaminen luomaan uusia yhteyksiä päivittäin on meille aihe ylpeyteen. Vaikka suhteellisen pieni osa osumista on johtanut siihen, että käyttäjät ovat joutuneet rikollisen toiminnan uhreiksi, olemme ehdottomasti sitä mieltä, että yksikin väärinkäytös tai rikos on liikaa. 

Tutkimme jatkuvasti uusia päivityksiä, kumppanuuksia ja tekniikoita parantaaksemme turvallisuutta ja tiedottaaksemme turvallisuutta koskevista pyrkimyksistämme samalla kun vaalimme kunnioittavaa uusien ihmisten tapaamisympäristöä. Tietoa turvallisuustyökaluistamme ja -käytännöistämme on jäljempänä. Oletpa Helsingissä, São Paulossa tai Soulissa, tavoitteemme on aina sama: turvallinen ja myönteinen kokemus alustamme käyttäjille.

Turvallisuustyökalumme:

Käytämme erilaisia alan johtavia automaattisia ja manuaalisia moderointi- ja arviointityökaluja, järjestelmiä ja prosesseja – ja sijoitamme merkittäviä resursseja –asiattoman käytöksen (muina esiintyminen, häirintä ym.) ehkäisemiseen, valvomiseen ja poistamiseen sovelluksestamme.

Näihin työkaluihin kuuluvat automaattinen profiilien skannaus varoittavan kielenkäytön ja epäilyttävien kuvien varalta; epäilyttävien profiilien, epäilyttävän toiminnan ja käyttäjien tekemien ilmoitusten manuaalinen tarkastus; epäilyttävien tilien varjoesto sekä sähköpostiosoitteiden, puhelinnumeroiden, IP-osoitteiden ja muiden kyseenalaisiin toimijoihin liittyvien tunnisteiden estäminen.

Meillä on nollatoleranssi häirinnän suhteen, ja kannustamme yhteisöämme ilmoittamaan kaikista väärinkäytöksistä ja/tai käyttäjistä, jotka rikkovat yhteisön sääntöjä tai käyttöehtoja, kaikissa Tinder-profiileissa olevan ilmoitustyökalun avulla tai ottamalla yhteyttä tiimimme verkossa. Jos saamme tällaisen ilmoituksen, erityinen yhteisötiimimme ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin, esimerkiksi poistaa sisällön, estää käyttäjän tai tekee ilmoituksen viranomaisille.

Arvioimme ja hiomme jatkuvasti prosessejamme ja teemme aina mahdollisuuksien mukaan yhteistyötä viranomaisten kanssa käyttäjiemme suojelemiseksi.

Match Group Advisory Council:

Osana Match Group -yhtiötä teemme yhteistyötä ulkoisten kumppanien kanssa Match Group Advisory Council -toimikunnan (MGAC) kautta. Se on joukko johtavia asiantuntijoita ja asianajajia, jotka toimivat seksuaalisen väkivallan, seksikaupan ja vastaavien ongelmien tutkimuksen ja ehkäisemisen parissa. Match Groupin johtoryhmä tapaa MGAC:n kahdesti vuodessa arvioidakseen käytäntöjämme ja pyytääkseen suosituksia tuotteidemme turvallisuuden parantamiseksi. Perustajajäsenet:

  • Scott Berkowitz, puheenjohtaja, Rape Abuse Incest National Network (RAINN).
  • Tarana Burke, perustaja, Me Too -liike.
  • Catherine Chen, Chief Program Officer, Polaris
  • John Clark, toimitusjohtaja, National Center for Missing & Exploited Children.
  • Julie Cordua, toimitusjohtaja, Thorn.
  • Yolanda Edrington, COO, National Sexual Violence Resource Center.
  • Dr. Judy Postmus, perustaja, the Center on Violence Against Women & Children, Rutgers University.

Vastaus väkivaltailmoituksiin:
Tinder-käyttäjät voivat helposti ilmoittaa väärinkäytöksistä tai väkivallasta sovelluksessa tai verkossa. Kannustamme kaikkia käyttäjiä, jotka uskovat joutuneensa rikoksen uhriksi, ilmoittamaan siitä viranomaisille. Tiimimme pyrkii tutkimaan viipymättä ilmoitetut rikokset, arvioimaan ja toteuttamaan tarvittavat toimenpiteet sekä tekemään yhteistyötä viranomaisten kanssa kaikessa tutkinnassa.

Kun käyttäjä ilmoittaa väkivallasta Tinderille, yritämme tunnistaa väitetyn tekijän ja estää kyseisen tilin. Tapauksesta tehdään sitten ilmoitus Match Groupin keskitetylle turvallisuusrekisterille ja brändiemme sisällä tutkitaan, onko käyttäjällä muita tilejä muilla alustoilla. Jos niitä löytyy, nekin estetään.

Käyttäjien koulutus
Tarjoamme sekä verkossa että sovelluksessa turvallisuusvinkkejä, joita noudattamalla käyttäjät voivat tehdä fiksuja ja turvallisia valintoja kanssakäymisessä Tinderin välityksellä.

Lue turvallisuusvinkkimme täältä

Hallitussuhteet ja lainsäädäntötyö:
Ymmärrämme, että velvollisuutemme on olla mukana koko alan standardien määrittelyssä – siksi tuemme Match Groupin pyrkimyksiä tehdä tiiviistä yhteistyötä lainsäätäjien ja viranomaisten kanssa eri puolilla maailmaa uusien turvallisuuteen keskittyvien lakien määrittelyssä ja hyväksyttämisessä. Tällaisten lakien avulla voimme varmistaa käyttäjiemme ja muiden teknisten alustojen käyttäjien turvallisuuden. Tiimimme työskentelee aktiivisesti useiden valtioiden kanssa catfish-huijauksia torjuvan lainsäädännön edistämiseksi. Lisätietoja on täällä

Olemme iloisia voidessamme työskennellä hallitusten kanssa ympäri maailmaa tehdäksemme Internetistä turvallisemman paikan kaikille.

Petokset

Suhtaudumme petoksiin erittäin vakavasti Tinderissä. Meillä on nollatoleranssi kaikenlaisen petollisen käytöksen suhteen. Meillä on oma, alan johtavaa tekniikkaa käyttävä petostiimi, joka etsii petoksia ja tarkastaa jokaisen jäsenprofiilin varoittavan kielenkäytön varalta, ja tutkii manuaalisesti epäilyttävät profiilit ja toimet sekä käyttäjien tekemät ilmoitukset. Tärkein sääntö on se, että kenenkään ei koskaan tulisi lähettää rahaa kenellekään, jota hän ei ole tavannut kasvokkain, riippumatta siitä, onko tutustuminen tapahtunut Tinderissä vai muualla.  Lisäksi kannustamme jäseniämme tekemään ilmoitustyökalullamme ilmoituksen kaikista henkilöistä, jotka ovat pyytäneet taloudellisia tietoja.  Nämä kaksi ohjetta auttavat suuresti pysäyttämään lähes jokaisen huijauksen heti alkuunsa ja suojelemaan seuraavaa mahdollista uhria.  

Tietosuoja ja alustan suojaus:

Käyttäjiemme yksityisyys on Tinderille ensisijaisen tärkeää, ja pyrimme varmistamaan, että ylitämme sovellettavat tietosuojalait ja alan standardit. Tiedämme, että sovelluksen käyttö on sinun yksityisasiasi, ja käytämme on tiukkoja sääntöjä ja teknisiä järjestelmiä, kuten käyttäjien valokuvien ja viestien salausta sekä työkaluja, jotka rajoittavat työntekijöiden pääsyä käyttäjienn viestintään ja muihin käyttäjätietoihin. Tinder-käyttäjien tietojen osalta ainoa toimeksiantomme on pitää käyttäjämme turvallisina ja heidän tietonsa yksityisenä.

Toisin kuin muissa sosiaalisissa sovelluksissa, liiketoimintamallimme keskittyy premium-ominaisuuksien, kuten sovelluksen sisäisten päivitysten ja tilausten, tarjoamiseen käyttäjille sovelluksen käyttökokemuksen parantamiseksi. Emme myy tietoja kolmansille osapuolille emmekä ole riippuvaisia mainonnasta liiketoimintamme ylläpitämisessä ja kasvattamisessa. Itse asiassa vuonna 2018 alle viisi prosenttia kaikista tuloista tuli mainonnasta. Tietosi kuuluvat sinulle. Näin ollen käyttäjät voivat milloin tahansa pyytää kopion tiedoistaan täältä. Uusimmat tiedot tietojenkäsittelykäytännöistämme ovat aina suuren yleisön saatavilla tietosuojakäytännössämme, joka on luettavissa myös sovelluksemme kautta.

Lisäksi parannamme jatkuvasti puolustuskeinojamme sellaisia käyttäjiä vastaan, joilla on pahoja aikeita.  Emme kuitenkaan keskustele käyttämistämme tietoturvatyökaluista tai mahdollisista parannuksista, jotta voimme suojella käyttäjiämme mahdollisimman tehokkaasti ja jotta mahdolliset sääntöjen rikkojat eivät saisi meiltä vinkkejä.

---

Lisäkäytännöt ja tiedot:

Perustavoitteemme on auttaa käyttäjäyhteisöämme tutustumaan uusiin ihmisiin. Vaikka tämä on hauskaa, on tärkeää muistaa, että meillä on yhteisön säännöt, joita käyttäjiemme on noudatettava, jotta Tinder olisi paras sovelluksen uusien ihmisten tapaamiseen.

Kannustamme käyttäjiämme tekemään ilmoituksen kaikista väärinkäytöksistä niin alustallamme kuin sen ulkopuolellakin. Käyttäjän sopimattomasta käytöksestä ilmoittaminen on yksinkertaista ja helppoa. Ilmoituksen voi tehdä napauttamalla kolmea pistettä missä tahansa profiilissa ja valitsemalla Tee ilmoitus -toiminnon. Ilmoituksen toisesta käyttäjästä voi tehdä myös lähettämällä sähköpostia osoitteeseen help@gotinder.com.

Alla on lisätietoja joistakin käytännöistämme, joita sovellamme Tinderin turvallisuuden parantamiseksi.

Sitoutumisemme monimuotoisuuteen:

Tinder toivottaa tervetulleiksi kaikki käyttäjät sukupuoli-identiteetistä, seksuaalisesta suuntautumisesta sekä etnisestä tai muusta taustasta riippumatta. Haluamme tehdä Tinderistä monimuotoisimman uusien ihmisten tapaamisalustan, ja olemme tehneet tiivistä yhteistyötä organisaatioiden kanssa ympäri maailmaa parantaaksemme käytäntöjämme. Nykyään tarjoamme käyttäjille yli 50 sukupuoli-identiteettiä eri maissa sekä yhdeksän seksuaalista suuntautumista.

Häirintä

Meillä on nollatoleranssi häirinnän suhteen. Kannustamme kaikkia käyttäjiä tekemään ilmoituksen kaikesta sopimattomasta käytöksestä, jotta yhteisötiimi voi tutkia sen ja ryhtyä asianmukaisiin toimiin.

Alaikäiset käyttäjät:

Tinder on tarkoitettu yli 18-vuotiaille käyttäjille. Teemme kovasti töitä pitääksemme yhteisön vain aikuisten yhteisönä. Käytämme erilaisia alan johtavia automatisoituja ja manuaalisia moderointi- ja arviointityökaluja, järjestelmiä ja prosesseja – ja sijoitamme merkittäviä resursseja –alaikäisten käyttäjien estämiseen ja poistamiseen sovelluksestamme.

Näihin työkaluihin kuuluvat automaattinen profiilien skannaus varoittavan kielenkäytön ja epäilyttävien kuvien varalta; epäilyttävien profiilien, epäilyttävän toiminnan ja käyttäjien tekemien ilmoitusten manuaalinen tarkastus sekä sähköpostiosoitteiden, puhelinnumeroiden ja muiden rajoituksia kiertäviin alaikäisiin liittyvien tunnisteiden estäminen. Olemme myös riippuvaisia siitä, että käyttäjämme tekevät ilmoituksen kaikista alaikäistä kuvaavista profiileista, jotta voimme tutkia ja poistaa ne asianmukaisesti.

Emme halua alaikäisiä Tinderiin. Piste.

Kaupittelu/prostituutio:

Kaikenlainen kaupankäynti – niin myyminen kuin ostaminenkin – on käyttöehtojemme vastaista. Jos käyttäjä havaitsee profiilin, joka rikkoo ehtojamme, kannustamme häntä tekemään ilmoituksen kaikissa Tinder-profiileissa olevan ilmoitustyökalun kautta tai verkossa.  Ilmoituksen tekeminen antaa yhteisötiimillemme mahdollisuuden ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin, kuten profiilin poistaminen tai käyttäjän estäminen.

Laittomat aineet:

Laittomia aineita mainostavat profiilit (tai Tinderin käyttäjät) rikkovat Käyttöehtoja, ja meillä on käytössä järjestelmä näiden profiilien poistamiseksi sovelluksesta. Jos käyttäjä havaitsee profiilin, joka rikkoo ehtojamme, suosittelemme, että hän tekee siitä ilmoituksen sovelluksessa.

Tuki-, neuvo- ja apuresurssit:

Hätätilanteessa soita paikalliselle viranomaiselle tai numeroon 911 (USA tai Kanada).

Rape, Abuse and Incest National Network (RAINN) Hotline

1-800-656-HOPE (4673) I www.rainn.org  

Planned Parenthood

1-800-230-7526 I www.plannedparenthood.org

National Domestic Violence Hotline

1-800-799-SAFE (7233) or 1-800-787-3224 I www.thehotline.org

National Human Trafficking Hotline

1-888-272-7888 or text 233733 I www.humantraffickinghotline.org

National Sexual Violence Resource Center

1-877-739-3895 I www.nsvrc.org

National Center for Missing & Exploited Children

1-800-THE-LOST (843-5678) I www.cybertipline.com

Cyber Civil Rights Initiative

1-844-878-2274 I www.cybercivilrights.org

FBI Internet Crime Complaint Center

www.ic3.gov

Jos olet Yhdysvaltain ulkopuolella, napsauttamalla tätä löydät luettelon resursseista useissa maissa, joissa toimimme.