Tinderov Centar za sigurnost i pravila

Kako se obvezujemo prema Vama:

Sigurnost i dobrobit svojih korisnika shvaćamo veoma ozbiljno. Kao najpopularnija aplikacija na svijetu za upoznavanje novih ljudi, ponosimo se time što svaki dan povezujemo milijune ljudi. Iako je postotak spojeva koji su doveli do toga da korisnici postanu žrtvama kriminalnih radnji relativno malen, čvrsto vjerujemo da je i jedan slučaj neprimjerenog ili zločinačkog ponašanja već previše. 

Neprekidno radimo na novim ažuriranjima, partnerstvima i tehnologijama kako bismo poboljšali svoje sigurnosne mjere i temeljili ih na novim saznanjima, pritom njegujući uljudno okruženje za upoznavanje novih ljudi. Informacije o našim sigurnosnim alatima i praksama možete pronaći u nastavku. Nalazili se u Santa Monici, São Paulu ili Seulu – naš je cilj isti: sigurno i pozitivno iskustvo za korisnike na našoj platformi.

Naši sigurnosni alati:

Služimo se mrežom vodećih automatskih i ručnih alata, sustava i postupaka za moderiranje i analizu – i ulažemo značajne resurse – kako bismo spriječili, nadzirali i uklonili neprikladno ponašanje (lažno predstavljanje, uznemiravanje i više) sa svoje aplikacije.

Ovi alati uključuju automatsko skeniranje profila u potrazi za neprimjerenim izražavanjem i slikama, ručnu analizu sumnjivih profila, aktivnosti i korisnikovih prijava, tajno blokiranje sumnjivih računa, kao i blokiranje adresa e-pošte, telefonskih brojeva, adresa IP i drugih identifikatora povezanih s onima koji se ne pridržavaju pravila.

Imamo nultu stopu tolerancije na uznemiravanje i potičemo našu zajednicu da prijavljuje sve slučajeve neprimjerenog izražavanja i/ili sve koji krše naše Smjernice zajednice ili Uvjete upotrebe, preko alata za samostalno prijavljivanje koji se nalazi na svim Tinderovim profilima ili obraćanjem našem timu na internetu. U slučaju da primimo takvu prijavu, naš tim specijaliziran za zajednicu poduzima prikladne mjere koje mogu uključivati uklanjanje sadržaja, izbacivanje korisnika ili obavještavanje odgovarajućih tijela za provedbu zakona.

Stalno procjenjujemo i usavršavamo svoje postupke. Uvijek ćemo surađivati s tijelima za provedbu zakona, gdje je to moguće, kako bismo zaštitili svoje korisnike.

Savjetodavno vijeće grupacije Match Group:

Kao dio grupacije Match Group, surađujemo s vanjskim partnerima preko Savjetodavnog vijeća grupacije Match Group (MGAC), skupine vodećih stručnjaka i aktivista koji se bave proučavanjem i sprječavanjem seksualnih napada, trgovine seksualnim robljem i sličnim problemima. Izvršni tim grupacije Match Group sastaje se sa Savjetodavnim vijećem dvaput godišnje u svrhu procjene naših pravilnika i traženja preporuka po pitanju unaprjeđenja sigurnosti naših proizvoda. Među članovima osnivačima nalaze se:

  • Scott Berkowitz, predsjednik, Nacionalna mreža za borbu protiv silovanja, incesta i zlostavljanja (RAINN).
  • Tarana Burke, osnivačica, pokret „Me Too”.
  • Catherine Chen, glavna direktorica programa, Polaris.
  • John Clark, glavni izvršni direktor, Nacionalni centar za nestalu i iskorištavanu djecu.
  • Julia Cordua, glavna izvršna direktorica, Thorn.
  • Yolanda Edrington, glavna operacijska direktorica, Nacionalni resursni centar za seksualno nasilje.
  • Dr. Judy Postmus, osnivačica, Centar za nasilje nad ženama i djecom, Sveučilište Rutgers.

Odgovor na prijave napada:
Tinderovi korisnici mogu jednostavno prijaviti slučajeve zlostavljanja ili napada unutar aplikacije ili na internetu. Strogo preporučujemo svim korisnicima koji smatraju da su bili žrtve zločina da to prijave tijelima za provedbu zakona. Naš tim radi na tome da žurno istraži prijavljene zločine, procijeni i poduzme primjerene radnje i u potpunosti surađuje s tijelima za provedbu zakona u svim istragama.

Kada korisnik Tinderu prijavi napad, nastojimo identificirati navodnog počinitelja i blokirati povezani račun. Slučaj se zatim prijavljuje središnjem sigurnosnom repozitoriju grupacije Match Group, a diljem naših raznih robnih marki provjerava se ima li korisnik druge račune na ostalim platformama. Ako se ti računi pronađu, i oni se blokiraju.

Obrazovanje korisnika:
Nudimo sigurnosne savjete i na mreži i preko aplikacije kako bismo obrazovali i osnažili korisnike da donose pametne i sigurne odluke prilikom komuniciranju na Tinderu.

Pogledajte naše savjete o sigurnosti ovdje

Odnosi s vladom i zakonodavni rad:
Razumijemo da je naša odgovornost da damo svoj obol postavljanju standarda za cijelu industriju – stoga podržavamo nastojanja grupacije Match Group da blisko surađuje sa zakonodavcima i nadzornim tijelima diljem svijeta kako bi se definirali i donijeli novi zakoni usredotočeni na sigurnost koji bi pomogli da naši korisnici i korisnici drugih tehnoloških platformi budu sigurni. Naš tim aktivno surađuje s nekoliko država na promicanju zakonodavstva za borbu protiv lažnog predstavljanja na internetu. Više informacija možete pronaći ovdje

Pozdravljamo priliku da surađujemo s vladama diljem svijeta kako bi internet učinili sigurnijim mjestom za sve.

Prijevara

Prijevare se ozbiljno shvaćaju na Tinderu. Imamo nultu stopu tolerancije na predatorsko ponašanje bilo koje vrste. Imamo tim specijaliziran za prijevare koji se služi mrežom vodeće tehnologije kojom se traže slučajevi prijevare, analizira profil baš svakog korisnika u potrazi za neprimjerenim izražavanjem i provode ručne analize sumnjivih profila, aktivnosti i korisnikovih prijava. U konačnici, nitko nikada ne bi smio poslati novac nekome koga nije upoznao osobno, bez obzira na to jesu li se upoznali na Tinderu ili ne.  Osim toga, potičemo korisnike da našim alatom za samostalno prijavljivanje prijave sve pojedince koji od njih zatraže financijske podatke.  Ta dva koraka uvelike pomažu u zaustavljanju gotovo svake prijevare i zaštiti sljedeće moguće žrtve.  

Zaštita podataka i sigurnost platforme:

Privatnost naših korisnika glavni je prioritet Tindera i marljivo radimo kako bismo se pobrinuli da nadmašimo mjerodavne zakone o zaštiti privatnosti i industrijske standarde. Znamo da je vrijeme koje provodite na aplikaciji Vaša privatna stvar, stoga smo uspostavili tehničke sustave, uključujući enkripciju korisničkih fotografija i poruka, kao i alate kojima se zaposlenicima ograničava pristup komunikaciji između korisnika i drugim podatcima korisnika. Što se tiče podataka korisnika Tindera, naš je glavni cilj sigurnost korisnika i zaštita njihovih podataka.

Za razliku od drugih društvenih aplikacija, naš je poslovni model usredotočen na pružanje vrhunskih značajki našim korisnicima, uključujući nadogradnje i pretplate unutar aplikacije, kako bismo poboljšali njihovo iskustvo upotrebe naše aplikacije. Ne prodajemo podatke trećim osobama niti ovisimo o oglašavanju kako bismo održali ili povećali svoje poslovanje. Zapravo, 2018. godine manje od pet posto naših prihoda ostvareno je oglašavanjem. Vaši podatci pripadaju Vama. S obzirom na to, ovdje u bilo kojem trenutku korisnik može zatražiti kopiju svojih podataka. Najažurnije informacije o našim praksama za zaštitu privatnosti uvijek su dostupne javnosti u našem Pravilniku o zaštiti privatnosti, kojem se može pristupiti i preko naše aplikacije.

Osim toga, stalno poboljšavamo svoje obrambene mehanizme u borbi protiv osoba sa zlim namjerama.  Međutim, ne raspravljamo o konkretnim sigurnosnim alatima koje upotrebljavamo niti o poboljšanjima koja uvodimo kako bismo zaštitili svoje korisnike u najvećoj mogućoj mjeri i izbjegli da time pomognemo potencijalnim prekršiteljima.

---

Dodatna pravila i informacije:

Naš je osnovni cilj približavanje svoje zajednice korisnika novim ljudima. I iako je to iznimno zabavno, važno je da zapamtite da se korisnici moraju pridržavati Smjernica zajednice kako bi Tinder bio najbolja aplikacija za upoznavanje novih ljudi.

Potičemo korisnike da prijave sve slučajeve neprimjerenog ponašanja na i izvan naše platforme. Prijavljivanje korisnika zbog neprimjerenog ponašanja jednostavno je i lako. Na bilo kojem profilu korisnici mogu dodirnuti ikonu s trima točkicama i odabrati „Prijavi”. Korisnik može također prijaviti drugog korisnika slanjem elektroničke pošte na adresu help@gotinder.com.

U nastavku slijede pojedinosti o nekim našim pravilima koje smo uveli kako bi Tinder bio sigurniji.

Predanost uključivanju:

Bez obzira na rodni identitet, seksualnu orijentaciju, etničku pripadnost ili pozadinu dobrodošli ste na Tinder. Nastojimo Tinder učiniti što uključivijom platformom za upoznavanje novih osoba i usko surađujemo s organizacijama diljem svijeta kako bismo stalno poboljšavali svoje prakse. Danas korisnicima nudimo više od 50 rodnih identiteta i devet seksualnih orijentacija u državama diljem svijeta.

Uznemiravanje

Imamo nultu stopu tolerancije na uznemiravanje na platformi. Potičemo sve korisnike da prijave neprihvatljivo ponašanje kako bi naš tim za zajednicu mogao to istražiti i poduzeti odgovarajuće radnje.

Zabrana upotrebe maloljetnicima:

Tinder je namijenjen korisnicima u dobi od 18 godina i više, a mi brižno radimo kako bi u našoj zajednici bili samo odrasli. Služimo se mrežom vodećih automatskih i ručnih alata, sustava i postupaka za moderiranje i analizu – i ulažemo značajne resurse – kako bismo spriječili da maloljetnici upotrebljavaju aplikaciju i uklonili ih.

Ovi alati uključuju automatsko skeniranje profila u potrazi za neprimjerenim izražavanjem i slikama, ručnu analizu sumnjivih profila, aktivnosti i korisnikovih prijava, kao i blokiranje adresa e-pošte, telefonskih brojeva i drugih identifikatora povezanih s maloljetnim korisnicima koji pokušavaju zaobići ta ograničenja. Oslanjamo se i na svoje korisnike, odnosno njihovo prijavljivanje svih profila na kojima su prikazani maloljetnici kako bismo ih mogli istražiti i prema potrebi ukloniti.

Ne želimo maloljetnike na Tinderu. Točka.

Nuđenje seksualnih usluga/prostitucija:

Nuđenje seksualnih usluga bilo koje vrste, radilo se o prodaji ili kupovanju, protivno je našim Uvjetima upotrebe. Ako korisnik naiđe na profil koji krši naše uvjete, potičemo ga da to prijavi na mreži ili alatom za samostalno prijavljivanje koji se nalazi na svim profilima na Tinderu.  Prijavljivanje omogućuje našem predanom timu za zajednicu da poduzme odgovarajuće mjere, koje mogu uključivati uklanjanje profila ili izbacivanje korisnika.

Protuzakonite tvari:

Profili (ili Tinderovi korisnici) koji promiču protuzakonite tvari krše naše Uvjete upotrebe, a mi smo uspostavili sustav za uklanjanje tih profila s aplikacije. Ako korisnik naiđe na profil koji krši naše uvjete, potičemo ga da to prijavi unutar aplikacije.

Resursi za podršku, savjet ili pomoć:

U slučaju nužde nazovite 911 (SAD ili Kanada) ili tijelo za provedbu zakona.

Dežurna linija nacionalne mreže za borbu protiv silovanja, zlostavljanja i incesta (RAINN)

1-800-656-HOPE (4673) I www.rainn.org  

Planned Parenthood

1-800-230-7526 I www.plannedparenthood.org

Nacionalna dežurna linija za obiteljsko nasilje

1-800-799-SAFE (7233) or 1-800-787-3224 I www.thehotline.org

Nacionalna dežurna linija za trgovinu ljudima

1-888-272-7888 ili pošaljite poruku na 233733 I www.humantraffickinghotline.org

Nacionalni resursni centar za seksualno nasilje

1-877-739-3895 I www.nsvrc.org

Nacionalni centar za nestalu i iskorištavanu djecu

1-800-THE-LOST (843-5678) I www.cybertipline.com

Inicijativa za kibernetička građanska prava

1-844-878-2274 I www.cybercivilrights.org

Centar FBI-a za prijave internetskih kaznenih djela

www.ic3.gov

Ako se nalazite izvan SAD-a, kliknite ovdje kako biste pronašli popis resursa u mnogim državama u kojima poslujemo.