Tinder A szabályzatok és a biztonság központja

Elkötelezettségünk:

Nagyon komolyan vesszük felhasználóink biztonságát és jóllétét. A világ legnépszerűbb társkereső alkalmazása vagyunk, és büszkék arra, hogy több millió embert kötünk össze nap mint nap. Noha ezeknek a párbaállásoknak viszonylag kis százalékában válnak a felhasználók bűncselekmény áldozatává, szilárd meggyőződésünk, hogy egyetlen kötelességszegéssel vagy bűncselekménnyel járó incidens is túl sok. 

Folyamatosan új frissítéseket, partnerségeket és technológiákat keresünk, hogy javítsuk biztonsági erőfeszítéseinket és tájékoztatást adjunk róluk, miközben tiszteletteljes környezetet teremtünk az ismerkedéshez. Biztonsági eszközeinkkel és gyakorlatainkkal kapcsolatban az alábbiakban találhatsz tájékoztatást. Legyél akár Santa Monicában, São Pauloban vagy Szöulban, célunk ugyanaz: biztonságos és pozitív élményt nyújtani platformunkon a felhasználók számára.

Biztonsági eszközeink:

Iparágvezető automatizált és kézi moderálási és áttekintő eszközöket, rendszereket és folyamatokat alkalmazunk, és jelentős erőforrásokat fektetünk be az alkalmazásunkban folytatott nem megfelelő viselkedés (személyazonossággal való visszaélés, zaklatás és egyéb) megelőzésére, figyelésére és eltávolítására.

Ezek az eszközök magukban foglalják a sértő nyelvezet és képanyagok automatikus keresését a profilokban; a gyanús profilok, tevékenységek és a felhasználók által generált jelentések kézi áttekintését; a gyanús fiókok „árnyékletiltását” (shadow-banning); valamint a csalókhoz kapcsolódó e-mail címek, telefonszámok, IP-címek és egyéb azonosítók blokkolását.

Zéró toleranciát alkalmazunk a zaklatással szemben, és arra ösztönözzük közösségünket, hogy minden kötelességszegési esetet és/vagy bárkit, aki megsérti a Közösségi irányelveket vagy a Használati feltételeket jelentsenek az összes Tinder-profilban szereplő önjelentő eszköz vagy csapatunkkal való online kapcsolatfelvétel útján. Ha ilyen jelentést kapunk, arra szakosodott közösségi csapatunk megteszi a megfelelő intézkedéseket, ideértve a tartalom eltávolítását, a felhasználó letiltását vagy a megfelelő bűnüldöző szervek értesítését.

Folyamatosan értékeljük és finomítjuk folyamatainkat, és ha lehetséges, mindig együttműködünk a bűnüldöző szervekkel felhasználóink védelme érdekében.

A Match Group tanácsadó testülete:

A Match Group tagjaként külső partnerekkel dolgozunk a Match Group tanácsadó testületén (MGAC) keresztül, ami olyan vezető szakértőkből és támogatókból áll, akik részt vesznek a szexuális zaklatás, a szexuális kereskedelem és hasonló témák vizsgálatában. A Match Group vezető csapata kétévente találkozik az MGAC-vel, hogy értékelje szabályzatainkat és javaslatokat kérjen termékeink biztonságának javítása érdekében. Íme az alapító tagok:

  • Scott Berkowitz, a Rape Abuse Incest National Network (nemi erőszakkal, bántalmazással és vérfertőzéssel foglalkozó nemzeti hálózat, RAINN) elnöke
  • Tarana Burke, a „Me Too” mozgalom alapítója
  • Catherine Chen, a Polaris program-vezérigazgatója
  • John Clark, a National Center for Missing & Exploited Children (eltűnt és kizsákmányolt gyermekek nemzeti központja) vezérigazgatója
  • Julie Cordua, a Thorn vezérigazgatója
  • Yolanda Edrington, a National Sexual Violence Resource Center (nemzeti nemi erőszak erőforrásközpont) ügyvezető igazgatója
  • Dr. Judy Postmus, a Rutgers Egyetem Center on Violence Against Women & Children (nőkkel és gyermekekkel szembeni erőszakkal foglalkozó központ) alapítója.

A támadások bejelentésére adott válasz:
a Tinder-felhasználók könnyen bejelenthetik a visszaéléseket vagy támadásokat az alkalmazáson belül vagy online. Minden olyan felhasználót, aki úgy véli, bűncselekmény áldozata lett, határozottan arra ösztönzünk, hogy jelentse ezt a bűnüldöző szerveknek. Csapatunk azon dolgozik, hogy azonnal kivizsgálja a bejelentett bűncselekményeket, felmérje és megtegye a megfelelő lépéseket, emellett minden nyomozás során teljes mértékben együttműködik a bűnüldöző szervekkel.

Amikor egy felhasználó támadást jelent be a Tindernek, megpróbáljuk azonosítani a feltételezett elkövetőt, és blokkoljuk a társított fiókot. Az eseményt ezután jelentjük a Match Group központi biztonsági adattárának, és lefuttatjuk különböző márkáinkra nézve, hogy megtudjuk, nincs-e ugyanennek a felhasználónak más fiókja más platformjainkon. Ha ilyet találunk, akkor azt is zároljuk.

A felhasználóinknak nyújtott tippek:
Biztonsági tippeket kínálunk mind online, mind az alkalmazásban, hogy tájékoztassuk és felvértezzük felhasználóinkat az okos és biztonságos döntések meghozatalára a Tinder-programban folytatott interakciók során.

Tekintse meg a biztonság megőrzésével kapcsolatos tippjeinket itt

Kormányzati kapcsolatok és jogalkotási munka:
Tudjuk, hogy fontos felelősségünk van az egész iparágra vonatkozó szabványok meghatározásában, ezért támogatjuk a Match Group erőfeszítéseit, hogy szorosan együttműködjenek a jogalkotókkal és szabályozókkal szerte a világban, hogy ki lehessen dolgozni és el lehessen fogadni olyan új, a biztonságra összpontosító törvényeket, amelyek hozzájárulhatnak mind felhasználóink, mind a többi technológiai platformon lévők biztonságához. Csapatunk több állammal működik együtt aktívan, hogy előmozdítsák a jogszabályokat a kamuprofil-használat (catfishing, azaz online társkeresőn, hamis profillal elkövetett átverés) elleni küzdelem érdekében. További információkat a Feltételeinkben találsz. 

Nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy világszerte a kormányokkal együttműködve dolgozhatunk azon, hogy az internetet mindenki számára biztonságosabbá tegyük.

Csalás

A Tindernél nagyon komolyan vesszük a csalást. Mindig zéró toleranciát alkalmazunk mások kihasználása esetében. Külön csoportot hoztunk létre a csalások ellen, ahol az iparág vezető technológiáinak hálózatát használjuk fel a csalások és a sértő nyelvezet felkutatására minden tagunk profiljában, és kézileg ellenőrizzük a gyanús profilokat, tevékenységeket és a felhasználók által generált jelentéseket. Végezetül, mindenkit megkérünk, hogy soha ne küldjön pénzt senkinek, akivel még nem találkozott személyesen, függetlenül attól, hogy a Tinderen ismerkedtek-e meg vagy sem. Ezenkívül arra biztatjuk tagjainkat, hogy az önjelentő eszközünkön keresztül jelentsenek mindenkit, aki pénzügyi adatokat kér tőlük. Ez a két lépés nagyban segít megállítani szinte minden csalást, és megvédi a következő potenciális áldozatot. 

Adatvédelem és a platform biztonsága:

Felhasználóink adatvédelme a Tinder kiemelt prioritása, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy megfeleljünk a vonatkozó adatvédelmi törvényeknek és az ipari szabványoknak, sőt túl is teljesítsük azokat. Tudjuk, hogy az alkalmazásban eltöltött idő a magánügyed, és szigorú irányelveink és technikai rendszereink szerint dolgozunk – ideértve a felhasználói fotók, az üzenetek és az eszközök titkosítását –, amik korlátozzák az alkalmazottak hozzáférését a felhasználói kommunikációhoz és egyéb felhasználói adatokhoz. A Tinder-felhasználók adataival kapcsolatban kizárólagos megbízatásunk a felhasználók biztonságának megőrzése és adataik bizalmas kezelése.

Más közösségi alkalmazásoktól eltérően üzleti modellünk arra összpontosít, hogy a felhasználók számára prémium szolgáltatásokat nyújtson, beleértve az alkalmazáson belüli frissítéseket és előfizetéseket, hogy javítsák az alkalmazásunk által nyújtott élményt. Nem adunk el adatokat harmadik feleknek, és vállalatunk fenntartása vagy bővítése nem függ hirdetésektől. Valójában 2018-ban az összes bevétel kevesebb mint öt százaléka származott reklámból. Minden adatod a Tiéd. Ebből következik, hogy a felhasználók bármikor kérhetnek másolatot adataikról itt. Az adatgyakorlatainkra vonatkozó legfrissebb információk mindig a nagyközönség rendelkezésére állnak Adatvédelmi szabályzatunkban, amit alkalmazásunk segítségével is elérhetsz.

Ezen felül folyamatosan fejlesztjük védelmi rendszerünket a rossz szándékkal érkezők elleni harcban.  Ugyanakkor nem nyújtunk tájékoztatást az általunk esetlegesen alkalmazott, speciális biztonsági eszközökről és fejlesztésekről, hogy minél jobban védhessük felhasználóinkat, illetve nehogy tippeket adjunk az esetleges elkövetőknek.

---

További szabályzatok és tájékoztatás:

Alapvető célunk, hogy új emberekkel ismertessük meg felhasználói közösségünket. Ez egyrészről nagyon szórakoztató, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy felhasználóinknak be kell tartaniuk Közösségi irányelveinket, hogy a Tinder a legjobb társkereső alkalmazás lehessen.

Arra biztatjuk felhasználóinkat, hogy jelentsenek minden rossz magatartást, történjen az akár a platformon belül, akár azon kívül. A nem megfelelő magatartás felhasználói bejelentése egyszerűen és könnyen elvégezhető. A felhasználók bármely profilon megérinthetik a '3 pont' ikont, és kiválaszthatják a 'Jelentés' lehetőséget. A felhasználók a help@gotinder.com címre küldött e-mailben is jelenthetnek egy másik felhasználót.

Az alábbiakban részletesebben ismertetjük néhány olyan irányelvünket, amit a Tinder nagyobb biztonsága érdekében dolgoztunk ki.

A befogadás iránti elköteleződés

Bármilyen is legyen nemi identitásod, szexuális irányultságod, etnikai hovatartozásod vagy háttered, a Tinder szívesen lát. Arra törekszünk, hogy a Tinder a legbefogadóbb ismerkedési platform legyen, és szorosan együttműködünk szervezetekkel világszerte gyakorlataink folyamatos fejlesztése érdekében. Ma több mint 50 nemi identitást és 9 szexuális irányultságot kínálunk a felhasználók számára világszerte.

Zaklatás

A zaklatással szemben zéró toleranciát alkalmazunk platformunkon. Arra biztatunk minden felhasználót, hogy jelentsen minden elfogadhatatlan viselkedést, hogy a közösségi csapat kivizsgálhassa őket és megfelelő intézkedéseket hozhasson.

Kiskorú felhasználók:

A Tinder 18 év feletti felhasználók számára készült, és keményen dolgozunk annak érdekében, hogy felnőttek közössége maradhasson. Iparágvezető automatizált és kézi moderálási és áttekintő eszközöket, rendszereket és folyamatokat alkalmazunk és jelentős erőforrásokat fektetünk be az alkalmazásunkban a kiskorúak alkalmazásunkban való jelenlétének megelőzésére és az alkalmazásból való eltávolításukra.

Ezek az eszközök magukban foglalhatják sértő nyelvezet és képanyagok automatikus keresését a profilokban; a gyanús profilok, tevékenységek és a felhasználók által generált jelentések kézi áttekintését; a korlátozások megkerülését megkísérlő kiskorú felhasználókhoz kapcsolódó e-mail címek, telefonszámok egyéb azonosítók letiltását. Arra is támaszkodunk, hogy felhasználóink jelentenek bármely olyan profilt, amely kiskorút ábrázolhat, hogy ennek megfelelően kivizsgálhassuk és eltávolítsuk ezeket.

Nem akarunk kiskorúakat a Tinderre. Pont.

Leszólítás/Prostitúció:

Minden fajta leszólítás – akár vételre, akár eladásra tett kíséret – ellentétes Használati feltételeinkkel. Ha egy felhasználó a feltételeinket megsértő profilt észlel, arra ösztönözzük, hogy jelentse a valamennyi Tinder-profilon szereplő önjelentő eszközön keresztül vagy online. Az ilyen jelentés lehetővé teszi szakosodott közösségi csapatunk számára, hogy megtegye a megfelelő intézkedéseket, ideértve a profil eltávolítását vagy a felhasználó letiltását.

Illegális szerek:

Az illegális szereket reklámozó profilok (vagy Tinder-felhasználók) megsértik a Használati feltételeinket, és külön rendszert működtetünk ezeknek a profiloknak az eltávolítására az alkalmazásból. Ha egy felhasználó a feltételeinket megsértő profilt észlel, arra ösztönözzük, hogy jelentse be az alkalmazáson belül.

Források támogatáshoz, tanácsokhoz vagy segítséghez:

Vészhelyzet esetén hívja a 911-et (USA vagy Kanada) vagy a helyi bűnüldöző szerveket.

Rape, Abuse and Incest National Network (RAINN) Hotline (a nemi erőszak, bántalmazás és vérfertőzés nemzeti hálózatnak (RAINN) forródrótja)

+1-800-656-HOPE (4673) I www.rainn.org  

Családtervezés

+1-800-230-7526 I www.plannedparenthood.org

National Domestic Violence Hotline (a családon belüli erőszak nemzeti forródrótja)

+1-800-799-SAFE (7233) vagy +1-800-787-3224 I www.thehotline.org

National Human Trafficking Hotline (nemzeti emberkereskedelmi forródrót)

+1-888-272-7888 vagy küldjön sms-t a 233733 számra I www.humantraffickinghotline.org

National Sexual Violence Resource Center (nemzeti nemi erőszak forrásközpont)

+1-877-739-3895 I www.nsvrc.org

National Center for Missing & Exploited Children (eltűnt és kizsákmányolt gyermekek nemzeti központja)

+1-800-LOST (843-5678) I www.cybertipline.com

Cyber Civil Rights Initiative (internetes polgári jogok kezdeményezése)

+1-844-878-2274 I www.cybercivilrights.org

FBI Internet Crime Complaint Center (internetes bűncselekmények panaszközpontja)

www.ic3.gov

Ha az Egyesült Államokon kívül tartózkodsz, idekattintva tekintheted meg számos olyan ország erőforrásainak listáját, ahol működünk.