Centrum voor Veiligheid en Beleid Tinder

Onze belofte:

We nemen de veiligheid en het welzijn van onze gebruikers zeer serieus. Als 's werelds populairste app voor het ontmoeten van nieuwe mensen zijn we er trots op dat we iedere dag weer miljoenen mensen met elkaar in contact brengen. Hoewel slechts een klein percentage van matches geleid heeft tot situaties waarin gebruikers het slachtoffer zijn geworden van criminele activiteiten, vinden wij dat elk incident van wangedrag of crimineel gedrag er één te veel is. 

We gaan voortdurend nieuwe partnerschappen aan en investeren in nieuwe technologieën om onze veiligheidsinitiatieven te verbeteren en vorm te geven, en bevorderen een respectvolle omgeving voor het ontmoeten van nieuwe mensen. Hieronder vind je meer informatie over middelen en werkwijzen die we gebruiken om veiligheid te bevorderen. Waar je je ook bevindt, in Santa Monica, São Paulo of Seoul, ons doel blijft gelijk: een veilige en positieve ervaring voor gebruikers op ons platform.

Onze veiligheidstools

We maken gebruik van een netwerk van toonaangevende geautomatiseerde en handmatige tools, systemen en processen voor bemiddeling en beoordeling, en we investeren tijd en middelen om ongepast gedrag (identiteitsfraude, intimidatie) te voorkomen, te monitoren en te verwijderen uit onze app.

Voorbeelden zijn automatische scans van profielen met verdachte uitingen of afbeeldingen, handmatige controles van verdachte profielen, activiteiten en meldingen van gebruikers, het opleggen van shadowbans aan verdachte accounts en het blokkeren van e-mailadressen, telefoonnummers, IP-adressen en andere identificatiemiddelen geassocieerd met gebruikers die zich misdragen.

We hebben een zero tolerance-beleid inzake intimidatie en moedigen onze community aan om elke schending van onze Community-richtlijnen of Gebruiksvoorwaarden te melden via de aangiftetool die beschikbaar is via alle Tinder-profielen of door online contact op te nemen met ons team. Als we een dergelijke melding ontvangen, neemt ons communityteam passende maatregelen zoals het verwijderen van inhoud, het bannen van de gebruiker of het inschakelen van de politie.

We evalueren en verfijnen onze processen voortdurend, en werken waar mogelijk samen met wetshandhavingsinstanties om onze gebruikers te beschermen.

Adviesraad van Match Group:

Als onderdeel van Match Group werken we samen met externe partners via de Adviesraad van Match Group (Match Group Advisory Council - MGAC), een groep vooraanstaande experts en pleitbezorgers die betrokken is bij onderzoek naar en preventie van seksueel geweld, mensenhandel voor seksuele doeleinden en soortgelijke kwesties. Het uitvoerende team van Match Group komt twee keer per jaar bijeen met de MGAC om ons beleid te evalueren en om aanbevelingen uit te werken voor het verbeteren van de veiligheid van onze producten. De oprichtingsleden zijn onder meer:

  • Scott Berkowitz, voorzitter, Rape Abuse Incest National Network (RAINN).
  • Tarana Burke, oprichter, 'Me Too'-beweging.
  • Catherine Chen, Chief Program Officer, Polaris.
  • John Clark, CEO, National Center for Missing & Exploited Children.
  • Julie Cordua, CEO, Thorn.
  • Yolanda Edrington, COO, National Sexual Violence Resource Center.
  • Dr. Judy Postmus, oprichter, the Center on Violence Against Women & Children, Rutgers University.

Reactie op meldingen van aanvallen:
Tinder-gebruikers kunnen gevallen van misbruik of aanranding eenvoudig melden in de app of online. We raden gebruikers die van mening zijn dat zij het slachtoffer zijn geworden van een misdrijf met klem aan dit te melden aan de politie. Ons team onderzoekt gemelde misdaden onmiddellijk, beoordeelt ze, neemt passende maatregelen en werkt samen met wetshandhavingsinstanties.

Als een gebruiker een geval van aanranding meldt bij Tinder, proberen we de vermeende dader te identificeren en blokkeren we het bijbehorende account. Het incident wordt vervolgens gemeld bij het gecentraliseerde veiligheidsregister van Match Group en onze verschillende merken worden gecontroleerd om om na te gaan of de gebruiker accounts heeft op andere platformen. Indien dergelijke accounts worden gevonden, worden die ook geblokkeerd.

Informeren van gebruikers:
we geven veiligheidstips, zowel online als via de app, om gebruikers te te informeren en in staat te stellen weloverwogen en veilige keuzes te maken tijdens hun gebruik van Tinder.

Bekijk hier onze tips om jezelf te beschermen

Overheid en wetgeving:
We begrijpen dat het onze verantwoordelijkheid is om een rol te spelen bij het vaststellen van de normen voor de hele branche. Daarom steunen we de inspanningen van Match Group om nauw samen te werken met wetgevers en regelgevers over de hele wereld om nieuwe, op veiligheid gerichte wetten te formuleren en aan te nemen die kunnen helpen om zowel onze gebruikers als gebruikers op andere technologieplatformen te beschermen. Ons team werkt actief samen met verschillende staten om wetgeving tegen catfishing te bevorderen. Klik hier voor meer informatie. 

We benutten elke kans om met overheden overal ter wereld samen te werken om het internet voor iedereen veiliger te maken.

Fraude

Wij nemen fraude erg serieus bij Tinder. We hanteren een zero tolerance-beleid voor elke vorm van agressief gedrag. We hebben een fraudeteam dat gebruik maakt van toonaangevende technologie die op fraude controleert en profielen van gebruikers evalueert om na te gaan of er geen verdacht taalgebruik wordt gebruikt. Daarnaast voert het team handmatige controles uit van verdachte profielen, activiteiten en meldingen.Stuur nooit geld naar iemand die je niet persoonlijk hebt ontmoet, ongeacht of je hem of haar via Tinder hebt leren kennen. We verzoeken leden om personen die om financiële gegevens vragen aan te geven via onze aangiftetool. Die twee stappen helpen enorm om bijna elke vorm van fraude de kop in te drukken, en potentiële slachtoffers te beschermen.

Gegevensprivacy en platformbeveiliging:

De privacy van onze gebruikers is een topprioriteit bij Tinder en we werken er hard aan om ervoor te zorgen dat we de privacyvereisten die voortkomen uit wetgeving en normen in de sector overtreffen. We weten dat wat je doet op de app een privékwestie is, en we hanteren strikte regels en technische systemen, waaronder encryptie van foto's en berichten en tools die werknemers de toegang tot de communicatie en gegevens van gebruikers inperkt. Wat de gegevens van Tinder-gebruikers betreft hebben we maar één missie: hen beschermen en hun gegevens privé houden.

In tegenstelling tot andere sociale apps is ons bedrijfsmodel erop gericht gebruikers premiumfuncties ter beschikking te stellen, waaronder in-app-upgrades en abonnementen, om hun ervaring met onze app te verbeteren. We verkopen geen gegevens aan derden en zijn niet afhankelijk van advertenties om ons bedrijf in stand te houden of uit te breiden. In 2018 werd minder dan vijf procent van alle inkomsten gegenereerd uit advertenties. Jouw gegevens zijn van jou. Gebruikers kunnen op elk gewenst moment hier een kopie van hun gegevens opvragen. De meest up-to-date informatie over onze procedures voor het gebruik van gegevens is publiekelijk beschikbaar via ons Privacybeleid, dat ook toegankelijk is via onze app.

Daarnaast wapenen we ons steeds beter tegen mensen met kwade bedoelingen. We geven geen uitleg over specifieke beveiligingstools of verbeteringen die we zouden kunnen implementeren, want we willen onze gebruikers optimaal beschermen en voorkomen dat potentiële overtreders onze maatregelen gaan omzeilen.

---

Extra beleid en informatie:

Ons fundamentele doel is om onze gebruikerscommunity nieuwe mensen te laten leren kennen. En hoewel dat erg leuk is, is het ook belangrijk om te onthouden dat er Community-richtlijnen zijn waaraan onze gebruikers zich moeten houden om van Tinder de beste app te maken om nieuwe mensen te ontmoeten.

We moedigen onze gebruikers aan om elk geval van slecht gedrag op of buiten ons platform te melden. Een gebruiker rapporteren vanwege ongepast gedrag is heel eenvoudig. Gebruikers kunnen in elk profiel op het pictogram met de 3 puntjes tikken en 'Melden' selecteren. Gebruikers kunnen een andere gebruiker ook rapporteren door een e-mail te sturen naar help@gotinder.com.

Hieronder vind je meer informatie over beleidsmaatregelen die we hebben geïmplementeerd om Tinder veilig te houden.

Sociale inclusie is belangrijk:

Wat je geslachtsidentiteit, seksuele geaardheid, etniciteit of achtergrond ook is, Tinder verwelkomt je. We streven ernaar om van Tinder het meest inclusieve platform te maken voor het ontmoeten van nieuwe mensen en werken nauw samen met organisaties over de hele wereld om onze werkwijze voortdurend te verbeteren. Momenteel bieden we gebruikers meer dan 50 genderidentiteiten en 9 seksuele geaardheden in landen over de hele wereld.

Pesterijen

We hanteren een zero tolerance-beleid tegen intimidatie op ons platform. We moedigen gebruikers aan onaanvaardbaar gedrag te melden, zodat het communityteam het kan onderzoeken en passende maatregelen kan nemen.

Gebruik door minderjarigen:

Tinder is bedoeld voor gebruikers van 18 jaar en ouder, en we werken er hard aan een community te onderhouden die alleen uit volwassenen bestaat. We maken gebruik van en investeren aanzienlijk in geautomatiseerde en handmatige tools, systemen en processen die voorkomen dat minderjarigen onze app gebruiken, en om eventuele minderjarigen uit de app te verwijderen.

Deze tools omvatten automatische scans van profielen met verdacht taalgebruik en afbeeldingen; handmatige controles van verdachte profielen, activiteit, en meldingen van gebruikers; het blokkeren van e-mailadressen, telefoonnummers en andere contactinformatie van minderjarige gebruikers die de beperkingen proberen te omzeilen. We zijn daarbij mede afhankelijk van onze gebruikers, die profielen melden die mogelijk van minderjarigen zijn, zodat we deze profielen kunnen onderzoeken en indien nodig kunnen verwijderen.

We willen geen minderjarigen op Tinder. Punt uit.

Prostitutie:

Aansporen tot het kopen of verkopen van seksuele handelingen is in strijd met onze Gebruiksvoorwaarden. Als een gebruiker een profiel tegenkomt dat onze voorwaarden schendt, moedigen we hem of haar aan het profiel te rapporteren met behulp van de aangiftetool die te vinden is op alle Tinder-profielen en online. Als je een profiel rapporteert, kan ons speciale communityteam passende maatregelen nemen, zoals het profiel verwijderen of de gebruiker verbannen.

Verboden middelen:

Profielen (of Tinder-gebruikers) die verboden middelen promoten, overtreden onze Gebruiksvoorwaarden, en we hebben een systeem om deze profielen uit de app te verwijderen. Als een gebruiker een profiel tegenkomt dat onze voorwaarden schendt, moedigen we hem of haar aan het profiel te rapporteren in de app zelf.

Informatie voor ondersteuning, advies en hulp:

Bel in noodgevallen 112.

Rape, Abuse and Incest National Network (RAINN) Hotline

001-800-656-4673 I www.rainn.org  

Federatie voor ouderschapsplanning

001-800-230-7526 I www.plannedparenthood.org

Nationale hotline voor huiselijk geweld

001-800-799-7233 of 1-800-787-3224 I www.thehotline.org

National Human Trafficking Hotline

001-888-272-7888 of sms via 233733 I www.humantraffickinghotline.org

National Sexual Violence Resource Center

1-877-739-3895 I www.nsvrc.org

National Center for Missing & Exploited Children

1-800-843-5678 I www.cybertipline.com

Cyber Civil Rights Initiative

1-844-878-2274 I www.cybercivilrights.org

FBI Internet Crime Complaint Center

www.ic3.gov

Bevind je je niet in de VS? Klik hier voor een lijst met organisaties in andere landen waarin we actief zijn.