Veiligheids- en beleidscentrum

Onze belofte aan jou

We nemen de veiligheid, beveiliging en het welzijn van onze gebruikers zeer serieus. Als 's werelds populairste app om nieuwe mensen te ontmoeten, zijn we er trots op dat we elke dag miljoenen mensen met elkaar verbinden. Hoewel een relatief klein percentage van deze matches ertoe heeft geleid dat gebruikers het slachtoffer zijn geworden van criminele activiteiten, zijn wij ervan overtuigd dat elk incident van wangedrag of crimineel gedrag er één te veel is. 

We onderzoeken voortdurend nieuwe updates, samenwerkingen en technologieën om de veiligheid op onze app te verbeteren en tegelijkertijd een respectvolle omgeving te creëren waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten. Hieronder vind je onze veiligheidstools en andere veiligheidsmaatregelen die we nemen. Of je nu in Santa Monica, São Paulo of Seoul bent , ons doel blijft hetzelfde: een veilige en positieve ervaring voor gebruikers op ons platform.

Onze veiligheidstools

We maken gebruik van een netwerk van toonaangevende geautomatiseerde en handmatige moderatie- en beoordelingstools, -systemen en -processen, en investeren aanzienlijk om ongepast gedrag (nepprofielen, intimidatie en meer) op onze app te voorkomen, controleren en verwijderen.

Deze tools omvatten automatische scans van profielen op alarmerende taal en afbeeldingen; handmatige beoordelingen van verdachte profielen, activiteiten en door gebruikers gegenereerde rapporten; het eventueel verwijderen van verdachte accounts; evenals het blokkeren van e-mailadressen, telefoonnummers, IP-adressen en andere identificatiegegevens die gerelateerd zijn aan gebruikers met slechte intenties.

We hanteren een zerotolerancebeleid wat betreft intimidatie en moedigen onze community aan om elk geval van wangedrag en/of iedereen die onze Communityrichtlijnen of Gebruiksvoorwaarden schendt, te rapporteren in de app of door online contact op te nemen met ons team. In het geval dat we een melding ontvangen, neemt ons toegewijde klantenserviceteam passende maatregelen, waaronder het verwijderen van de content, het verwijderen van het profiel of het op de hoogte stellen van de juiste instanties.

We evalueren en verfijnen voortdurend onze processen en zullen waar mogelijk altijd samenwerken met wetshandhavers om onze gebruikers te beschermen.

Match Group adviesraad

Als onderdeel van Match Group werken we samen met externe partners via de Match Group adviesraad(Match Group Advisory Council, MGAC), een groep vooraanstaande experts die betrokken is bij het onderzoek en de preventie van aanranding, sekshandel en soortgelijke kwesties. De directie van Match Group komt twee keer per jaar bijeen met deze adviesraad om ons beleid te evalueren en om aanbevelingen te vragen over hoe we de veiligheid van onze producten kunnen verbeteren. De oprichters zijn:

  • Scott Berkowitz, voorzitter van het Rape Abuse Incest National Network (RAINN)

  • Tarana Burke, oprichter van de Me Too-beweging

  • Catherine Chen, Chief Program Officer, Polaris

  • John Clark, CEO, National Center for Missing & Exploited Children

  • Julie Cordua, CEO, Thorn

  • Yolanda Edrington, COO, National Sexual Violence Resource Center

  • Dr. Judy Postmus, oprichter van het Center on Violence Against Women & Children, Rutgers University

Reactie op Meldingen van Wangedrag

Gebruikers van Tinder kunnen gevallen van misbruik of wangedrag eenvoudig in de app of online melden. We moedigen elke gebruiker die denkt slachtoffer te zijn geweest van een misdrijf ten zeerste aan dit ook te melden bij de politie. Ons team doet er alles aan om gemelde misdrijven onmiddellijk te onderzoeken, te beoordelen en passende actie te ondernemen, en werkt bij elk onderzoek altijd samen met de wetshandhavingsinstanties.

Wanneer een gebruiker een mishandeling op Tinder meldt, proberen we altijd de vermeende dader te identificeren en het bijbehorende account te blokkeren. Het incident wordt vervolgens gerapporteerd aan de gecentraliseerde veiligheidsindex van Match Group en gecontroleerd bij onze verschillende merken om te zien of de gebruiker andere accounts op andere Match Group-platforms heeft. Als deze worden gevonden, worden deze ook geblokkeerd.

Het informeren van gebruikers

We bieden veiligheidstips aan, zowel online als via de app, om gebruikers te informeren en in staat te stellen slimme en veilige keuzes te maken tijdens hun interacties op Tinder.

Bekijk hier onze tips om veilig te blijven

Overheidsrelaties en Wetgeving

We begrijpen dat het onze verantwoordelijkheid is om een rol te spelen bij het definiëren van de normen voor de gehele online dating sector. Daarom ondersteunen we de inspanningen van Match Group die aansturen op nauwe samenwerking met wetgevers en toezichthouders over de hele wereld om nieuwe veiligheidsnormen te definiëren en door te voeren. Gerichte wetten zijn behulpzaam in verband met het veilig houden van zowel onze gebruikers als die op andere technologieplatforms. Zo werkt ons team actief samen met verschillende Amerikaanse staten om wetgeving te bevorderen die catfishing helpt bestrijden. Voor meer informatie kun je hier terecht. 

Wij staan altijd open voor samenwerking met overheden over de hele wereld om het internet voor iedereen veiliger te maken.

Fraude

Bij Tinder nemen we het probleem van fraude heel serieus. We voeren een zerotolerancebeleid ten aanzien van gevaarlijk en/of beschadigend gedrag van welke aard dan ook. We hebben een speciaal fraudeteam dat gebruik maakt van een netwerk van toonaangevende technologie dat scant op fraude en elk profiel controleert op alarmerende taal, handmatige beoordelingen uitvoert van verdachte profielen, activiteiten en door gebruikers gemaakte meldingen. We willen je dan ook sterk adviseren om nooit geld naar iemand over te maken die je nog niet in het echt hebt ontmoet. Ook niet als je diegene hebt leren kennen via Tinder.  Daarnaast moedigen we onze gebruikers aan om elke persoon die financiële informatie aan je vraagt te rapporteren in onze app.  Deze twee stappen zullen enorm helpen bij het stoppen van oplichting en zo potentiële slachtoffers voorkomen.  

Gegevensprivacy en beveiliging

De privacy van onze gebruikers heeft bij Tinder de hoogste prioriteit en we werken er hard aan om ervoor te zorgen dat we verder gaan dan de toepasselijke privacywetten en industrienormen. We weten dat je gebruik van de app een privéaangelegenheid is en hebben strikte beleidsregels en technische systemen geïmplementeerd, inclusief encryptie voor gebruikersfoto's en -berichten en tools die de toegang van medewerkers tot gebruikerscommunicatie en andere gebruikersgegevens beperken. Onze focus is dan ook het veilig houden van de data van Tinder-gebruikers en de privacy ervan te beschermen.

In tegenstelling tot andere sociale apps is ons bedrijfsmodel erop gericht gebruikers premiumfuncties te bieden, waaronder in-app-upgrades en abonnementen, om hun ervaring met onze app te verbeteren. Wij verkopen geen gegevens aan derden en zijn niet afhankelijk van advertenties om ons bedrijf te behouden of te laten groeien. In 2018 werd zelfs minder dan 5% van alle inkomsten gegenereerd via advertenties. Jouw gegevens zijn van jou, en alleen van jou. Daarom kunnen gebruikers hier op elk moment een kopie van hun gegevens opvragen. De meest actuele informatie over onze gegevensverwerking is altijd beschikbaar via ons Privacybeleid, dat ook toegankelijk is via onze app.

Bovendien verbeteren we voortdurend onze beveiliging in de strijd tegen mensen met kwade bedoelingen.  We bespreken echter geen specifieke beveiligingstools die we gebruiken of de verbeteringen die we mogelijk implementeren om onze gebruikers zo goed mogelijk te beschermen en om te voorkomen dat deze tools misbruikt kunnen worden.


Aanvullend beleid en informatie

Ons belangrijkste doel is om onze gemeenschap van gebruikers kennis te laten maken met nieuwe mensen. En hoewel dit erg leuk is, is het belangrijk om te onthouden dat er Communityrichtlijnen zijn waaraan onze gebruikers zich moeten houden om van Tinder de beste app te maken om nieuwe mensen te ontmoeten.

We moedigen onze gebruikers aan om elk geval van slecht gedrag op of buiten ons platform te rapporteren. Het rapporteren van een gebruiker wegens ongepast gedrag is makkelijk en snel. Op elk profiel kunnen gebruikers op de 3 stipjes tikken en vervolgens op "Rapporteren". Gebruikers kunnen ook een andere gebruiker rapporteren door online een aanvraag in te dienen.

Hieronder vind je meer informatie over de beleidsregels die we hebben geïmplementeerd om Tinder veiliger te houden.

Toewijding aan inclusie

Wat je genderidentiteit, seksuele oriëntatie, etniciteit of achtergrond ook is, Tinder is er voor jou. We streven ernaar om van Tinder het meest inclusieve platform te maken voor het ontmoeten van nieuwe mensen en werken nauw samen met organisaties over de hele wereld om onze werkwijze voortdurend te verbeteren. Momenteel bieden we gebruikers meer dan 50 genderidentiteiten en 9 seksuele oriëntaties in landen over de hele wereld.

Intimidatie

We hanteren een zerotolerancebeleid voor intimidatie op ons platform. We moedigen alle gebruikers aan om onacceptabel gedrag te melden, zodat ons klantenserviceteam dit kan onderzoeken en passende maatregelen kunnen ondernemen.

Gebruik door minderjarigen

Tinder is bedoeld voor gebruikers van 18 jaar en ouder, en we werken er hard aan om onze community uitsluitend voor volwassenen toegankelijk te maken. We maken gebruik van een netwerk van toonaangevende geautomatiseerde en handmatige controle- en beoordelingstools, -systemen en -processen - en investeren aanzienlijk om minderjarigen te weren en indien nodig te verwijderen uit de app.

Deze tools omvatten mogelijk automatische scans van profielen op alarmerende teksten en afbeeldingen, handmatige beoordelingen van verdachte profielen, activiteiten en door gebruikers gegenereerde rapporten, evenals het blokkeren van e-mailadressen, telefoonnummers en andere identificatiemiddelen die verband houden met minderjarige gebruikers die deze beperkingen proberen te omzeilen. We zijn ook afhankelijk van gebruikers die profielen melden als die mogelijk van een minderjarige zijn, zodat we dit kunnen onderzoeken en verwijderen.

Tinder is geen platform voor minderjarigen. Punt.

Persoonlijke verzoeken/prostitutie

Elke vorm van persoonlijke verzoeken (of het nu gaat om een poging tot kopen of verkopen) is in strijd met onze Gebruiksvoorwaarden. Als een gebruiker een profiel tegenkomt dat onze voorwaarden schendt, moedigen we diegene aan dit te melden via de app of online.  Door zo'n melding te maken, kan ons klantenserviceteam passende maatregelen nemen, waaronder het verwijderen van het desbetreffende profiel.

Verboden middelen

Profielen (of Tinder-gebruikers) die verboden middelen promoten, schenden onze Gebruiksvoorwaarden. Daarom gebruiken we een systeem om deze profielen uit de app te verwijderen. Als een gebruiker een profiel tegenkomt dat onze voorwaarden schendt, moedigen we diegene aan dit in de app te melden.

Hulpbronnen voor ondersteuning, advies of assistentie

In geval van nood kun je 911 (VS of Canada) of je plaatselijke wetshandhavingsinstantie bellen.

Rape, Abuse and Incest National Network (RAINN) Hotline

1-800-656-HOPE (4673) I www.rainn.org  

Planned Parenthood

1-800-230-7526 I www.plannedparenthood.org

National Domestic Violence Hotline

1-800-799-SAFE (7233) of 1-800-787-3224 I www.thehotline.org

National Human Trafficking Hotline

1-888-272-7888 of sms 233733 I www.humantraffickinghotline.org

National Sexual Violence Resource Center

1-877-739-3895 I www.nsvrc.org

National Center for Missing & Exploited Children

1-800-THE-LOST (843-5678) I www.cybertipline.com

Cyber Civil Rights Initiative

1-844-878-2274 I www.cybercivilrights.org

FBI Internet Crime Complaint Center

www.ic3.gov

Als je je buiten de VS bevindt, bekijk dan de lijst met informatiebronnen van Match Group in veel van de landen waarin we actief zijn.