Tinders sikkerhets- og policysenter

Våre forpliktelser:

Vi tar sikkerheten, tryggheten og velferden til brukerne våre på alvor. Som verdens mest populære app for å møte nye mennesker, er vi stolte av å knytte millioner av mennesker sammen hver dag. Selv om kun en relativt liten prosentandel av disse matchene har ført til at brukere har blitt utsatt for straffbare handlinger, mener vi absolutt at ethvert tilfelle av upassende eller kriminell oppførsel er ett for mye. 

Vi utforsker stadig nye oppdateringer og partnerskap samt ny teknologi for å forbedre og informere om sikkerhetstiltakene våre, mens vi samtidig fremmer et respektfullt miljø hvor folk kan møte nye mennesker. Informasjon om verktøyene og praksisen vi har for sikkerhet finner du nedenfor. Enten du er i Santa Monica, São Paulo eller Seoul, er målene våre de samme: en trygg og positiv opplevelse for brukere på plattformen vår.

Sikkerhetsverktøyene våre:

Vi bruker et nettverk av bransjeledende automatiske og manuelle verktøy, systemer og prosesser for moderering og gjennomgang og investerer betydelige ressurser for å forhindre, overvåke og fjerne upassende oppførsel (etterligning av andre, trakassering m.m.) fra appen vår.

Disse verktøyene inkluderer automatiske skanninger av profiler for uakseptabelt språk (rødt flagg) og bilder; manuell gjennomgang av mistenkelige profiler, aktivitet og brukergenererte rapporter; skjult utestengelse av mistenkelige kontoer samt blokkering av e-postadresser, telefonnumre, IP-adresser og andre identifikatorer knyttet til uhederlige aktører.

Vi har en nulltoleransepolitikk for trakassering, og oppfordrer brukersamfunnet vårt til å rapportere alle tilfeller av upassende oppførsel og/eller brudd på våre retningslinjer for nettsamfunnet eller bruksvilkår gjennom selvrapporteringsverktøyet som finnes på alle Tinder-profiler eller ved å kontakte teamet vårt på nettet . Hvis vi skulle motta en slik rapport, setter vårt dedikerte nettsamfunnsteam i verk passende tiltak, som kan være fjerning av innholdet, utestengelse av brukeren eller anmeldelse til de gjeldende politimyndighetene.

Vi evaluerer og forbedrer kontinuerlig prosessene våre og vil alltid, der det er mulig, arbeide med politimyndighetene for å beskytte brukerne våre.

Match Groups rådgivende komité:

Som en del av Match Group samarbeider vi med eksterne partnere gjennom Match Groups rådgivende komité (MGAC), en gruppe av ledende eksperter og talspersoner som er involvert i studier og forebygging av seksuelle overgrep, menneskehandel og lignende problemer. Lederteamet i Match Group har to ganger i året møter med MGAC for å evaluere retningslinjene våre og be om anbefalinger for hvordan vi kan forbedre sikkerheten for produktene våre. De opprinnelige medlemmene inkluderer:

  • Scott Berkowitz, adm.dir. for det nasjonale nettverket for voldtekt, misbruk og incest i USA (RAINN).
  • Tarana Burke, grunnlegger av «Me Too»-bevegelsen.
  • Catherine Chen, ledende programansvarlig i Polaris.
  • John Clark, adm.dir. for USAs nasjonale senter for savnede og utnyttede barn.
  • Julie Cordua, administrerende direktør for Thorn.
  • Yolanda Edrington, COO (driftsdirektør) for USAs nasjonale ressurssenter for seksuell vold.
  • Dr. Judy Postmus, grunnlegger av USAs senter for vold mot kvinner og barn ved Rutgers University.

Svar på rapporter om overgrep:
Tinder-brukere kan enkelt rapportere misbruk eller overgrep i appen eller på nettet. Vi oppfordrer på det sterkeste alle brukere som mener at de har vært offer for en straffbar handling, til å rapportere den til politiet. Teamet vårt jobber for å raskt etterforske rapporterte forbrytelser, vurdere dem og iverksette passende tiltak, og samarbeider fullt ut med politiet i alle etterforskninger.

Når en bruker rapporterer et overgrep til Tinder, forsøker vi å identifisere den angitte gjerningsmannen og sperre den tilhørende kontoen. Hendelsen blir deretter rapportert til Match Groups sentraliserte sikkerhetsdatabase og sjekket på tvers av alle våre varemerker, for å se om brukeren har andre kontoer på andre plattformer. Hvis noen blir funnet, blir de også sperret.

Brukerinformasjon:
Vi tilbyr sikkerhetstips, både på nett og gjennom appen, for å informere og bemyndige brukerne til å ta smarte og trygge valg når de samhandler med andre gjennom Tinder.

Se tipsene våre for å holde deg trygg her

Myndighetsrelasjoner og lovgivningsrelatert arbeid:
Vi forstår at det er vårt ansvar å spille en rolle i å definere standardene for hele bransjen – og det er grunnen til at vi støtter Match Groups arbeid for å samarbeide tett med lovgivende organer og tilsynsmyndigheter over hele verden for å definere og vedta nye sikkerhetsfokuserte lover som kan bidra til å sikre både brukerne våre og brukere av andre teknologiplattformer. Teamet vårt jobber aktivt med flere land for å fremme lovgivning for å bekjempe falske profiler. For mer informasjon, gå hit

Vi er glade for muligheten til å samarbeide med myndigheter over hele verden for å gjøre nettet til et tryggere sted for alle.

Svindel

Vi tar svindel- og bedragerispørsmål svært alvorlig hos Tinder. Vi har en nulltoleransepolitikk overfor aggressiv adferd av alle typer. Vi har et eget svindelteam som bruker et nettverk av bransjeledende teknologi til å se etter svindel og som vurderer alle medlemsprofiler for uakseptabelt språk (rødt flagg), og som gjør manuelle vurderinger av mistenkelige profiler, aktivitet og brukergenererte rapporter. Til syvende og sist bør ingen, uansett om de har møttes på Tinder eller ikke, noen gang sende penger til noen de ikke har møtt personlig.  I tillegg oppfordrer vi medlemmene våre til å rapportere alle personer som har bedt om økonomisk informasjon gjennom selvrapporteringsverktøyet vårt.  Disse to tiltakene er til stor hjelp med å stoppe nesten alle svindelforsøk og bidrar til å beskytte det neste potensielle offeret.  

Personvern og plattformsikkerhet:

Våre brukeres personvern er av høyeste prioritet for Tinder, og vi jobber iherdig for å sikre at vi overholder og overgår gjeldende personvernlovgivning og bransjestandarder. Vi vet at tiden du bruker på appen er en privatsak og vi har strenge retningslinjer og tekniske systemer, inkludert kryptering for brukerbilder og meldinger, samt verktøy som begrenser våre ansattes tilgang til brukerkommunikasjoner og andre opplysninger om brukerne. Når det gjelder Tinder-brukernes data, er vi kun opptatt av å holde brukerne trygge og opplysningene deres fortrolige.

I motsetning til andre sosiale apper er vår forretningsmodell fokusert på å gi brukerne alle de beste funksjonene, inkludert oppgraderinger og abonnementer i appen, for å forbedre opplevelsen deres på appen vår. Vi selger ikke data til tredjeparter og er ikke avhengige av reklame for å opprettholde eller utvide vår virksomhet. Faktisk kom mindre enn fem prosent av alle inntektene våre i 2018 fra reklame. Dine opplysninger er dine. Og siden de er det, kan brukere når som helst be om en kopi av sine opplysninger her . Den mest oppdaterte informasjonen om hvordan vi behandler data, er alltid tilgjengelig for allmennheten gjennom vår personvernspolicy, som du har tilgang til gjennom appen vår.

I tillegg forbedrer vi hele tiden forsvarsverkene våre i kampen mot dem som har ondsinnede hensikter.  Vi diskuterer imidlertid ikke spesifikke sikkerhetsverktøy vi bruker eller forbedringer vi kan implementere, for å beskytte brukerne våre best mulig og unngå å gi informasjon til mulige overtredere.

---

Ytterligere retningslinjer og informasjon:

Vårt grunnleggende mål er å presentere vårt fellesskap av brukere til nye mennesker. Og selv om dette er gøy, er det viktig å huske at vi har retningslinjer for nettsamfunnet som brukerne våre må følge for å gjøre Tinder til den beste appen for å møte nye mennesker.

Vi oppfordrer brukerne våre til å rapportere alle forekomster av uakseptabel oppførsel på eller utenfor plattformen vår. Man kan enkelt og raskt rapportere en bruker for upassende oppførsel. Fra alle profiler kan brukerne trykke på ikonet med tre prikker og velge «Rapporter». Brukere kan også rapportere andre brukere ved å sende en e-post til help@gotinder.com.

Nedenfor finner du mer informasjon om noen av retningslinjene vi har innført for at Tinder skal være tryggere.

Engasjement for inkludering:

Uansett kjønnsidentitet, seksuell legning, etnisitet eller bakgrunn, ønsker Tinder deg velkommen. Vi streber etter å gjøre Tinder til den mest inkluderende plattformen for å møte nye mennesker, og har samarbeidet tett med organisasjoner over hele verden for å stadig forbedre prosessene våre. I dag tilbyr vi brukere mer enn 50 kjønnsidentiteter i land over hele verden, og 9 seksuelle orienteringer.

Trakassering

Vi har en nulltoleransepolitikk for trakassering på plattformen vår. Vi oppfordrer alle brukere til å rapportere all uakseptabel oppførsel, slik at nettsamfunnsteamet kan etterforske og iverksette passende tiltak.

Bruk av mindreårige:

Tinder er for brukere over 18 år, og vi jobber hardt for å opprettholde et nettsamfunn som kun er for bruk av voksne. Vi bruker et nettverk av bransjeledende automatiske og manuelle verktøy, systemer og prosesser for moderering og gjennomgang, og investerer betydelige ressurser, for å forhindre at mindreårige får tilgang til appen vår og fjerne dem hvis de skulle få det.

Disse verktøyene kan inkludere automatiske skanninger av profiler for uakseptabelt språk (rødt flagg) og bilder; manuell gjennomgang av mistenkelige profiler, aktivitet og brukergenererte rapporter samt blokkering av e-postadresser, telefonnumre og andre identifikatorer knyttet til mindreårige brukere som forsøker å unngå disse begrensningene. Vi er også avhengige av at brukerne våre rapporterer eventuelle profiler som kan være for en mindreårig, slik at vi kan undersøke og fjerne dem i henhold til disse retningslinjene.

Vi vil ikke ha mindreårige på Tinder. Ferdig med det.

Påtrengende forespørsler / prostitusjon:

Påtrengende forespørsler av alle typer – enten det er for å kjøpe eller selge – er i strid med våre bruksvilkår. Hvis en bruker kommer i kontakt med en profil som bryter vilkårene våre, oppfordrer vi til å rapportere dette gjennom selvrapporteringsverktøyet som finnes på alle Tinder-profiler eller på nettet.  Etter en slik rapport setter vårt dedikerte nettsamfunnsteam i verk passende tiltak, som kan være fjerning av profilen eller utestengelse av brukeren.

Ulovlige stoffer:

Profiler (eller Tinder-brukere) som promoterer ulovlige stoffer bryter våre bruksvilkår, og vi har rutiner for å fjerne disse profilene fra appen. Hvis en bruker kommer i kontakt med en profil som bryter vilkårene våre, oppfordrer vi til å rapportere dette gjennom appen.

Ressurser for støtte, råd eller hjelp:

I nødstilfeller, ring 911 (USA eller Canada) eller den lokale politivakten.

Nasjonalt nødnummer (USA) for voldtekt, misbruk og incest (RAINN)

1-800-656-HOPE (4673) I www.rainn.org  

Familieplanlegging

1-800-230-7526 I www.plannedparenthood.org

Nasjonalt nødnummer for familievold

1-800-799-SAFE (7233) or 1-800-787-3224 I www.thehotline.org

Nasjonalt nødnummer for menneskehandel (USA)

1-888-272-7888 eller SMS til 233733 I www.humantraffickinghotline.org

Nasjonalt ressurssenter for seksuell vold (USA)

1-877-739-3895 I www.nsvrc.org

Nasjonalt senter for savnede og utnyttede barn (USA)

1-800-THE-LOST (843-5678) I www.cybertipline.com

Cyber Civil Rights Initiative (for datarettigheter, USA)

1-844-878-2274 I www.cybercivilrights.org

FBIs klagesenter for internettforbrytelser (USA)

www.ic3.gov

Hvis du er utenfor USA, kan du klikke her for å se en liste over ressurser i mange av landene vi har virksomhet i.