Guide

Din IRL-guide

Tips til å holde seg trygg IRL (som vi skulle ønske var unødvendige).


Vi lever i en verden hvor dessverre ikke alle har gode hensikter. Vi vil at du skal gjøre alt du kan for å være trygg IRL, men vi erkjenner at det ikke burde være slik. Du burde ikke måtte gjøre noe ekstra for å være trygg, og det er urettferdig at noen mennesker må ta flere forholdsregler enn andre basert på kjønn, kjønnsidentitet, rase, religion og seksuell legning.

Hvis det skjer noe utenfor appen, er det noen ting du må huske: Du kan hindre vedkommende i å kontakte deg på meldetjenesten du bruker, og fortsatt rapportere dem til oss. Selv om de har avmatchet deg kan du rapportere inn personen til oss her slik at vi kan undersøke det og avgjøre hva vi gjør videre.

La oss være klinkende klare: Ingen fortjener å bli satt i en utrygg situasjon, uavhengig av hvor mye de drakk eller hvem de stolte på for å bli fraktet hjem. Det er fullstendig uakseptabelt om noen velger å være voldelige mot deg.

Uten å dvele mer ved det: Her er noen tips til hvordan du kan holde deg trygg IRL, selv om vi skulle ønske det ikke var nødvendig:

Før du treffer noen

  • Ikke vær for rask med å forlate appen eller dele personlig informasjon: Bare del nummeret ditt når du føler deg trygg og komfortabel, og pass på å holde enkelte ting, som hjemmeadressen din og dine daglige gjøremål, for deg selv når du er i ferd med å bli kjent med nye mennesker.
  • Hold folk oppdatert: La venner og familie få vite om planene dine - det er best at noen du stoler på vet hvor du er.
  • Hold kontroll: Ordne med din egen transport til møtet, selv om noen tilbyr å hente deg.
  • Velg alltid (og hold deg på) offentlige steder når du møter noen du ikke egentlig kjenner.

Under et treff

  • Hvis du velger å innta alkohol eller narkotika, vit hvordan det påvirker deg helt spesifikt. Det er dessverre folk der ute som vil prøve å utnytte det.
  • Pass på eiendelene dine: Veske, telefon, nøkler, lommebok og drinker. Bær dem med deg overalt.

Etter et møte

  • Hold kontrollen: Ordne hvordan du kommer deg hjem selv
  • Hatt en dårlig opplevelse? Fjern matchen med dem - og rapportér dem dersom du synes det er nødvendig. Ikke noe stress.

Dating i koronatiden:

Vi er alle ivrige etter å finne sammen igjen IRL, men det er opp til oss alle å holde lokalmiljøene våre trygge. Når din lokale helsemyndighet godkjenner små sosiale sammenkomster og du føler deg klar til å utvide gruppen du henger med, kan du følge rådene fra din lokale helsemyndighet eller sjekke veiledningen fra Verdens helseorganisasjon. Når den tiden kommer, vær åpen om hva du er – og ikke er – komfortabel med. Det er viktig å sette grenser og være åpen med matchene dine om hva du er komfortabel med på dette tidspunktet. Husk: din sikkerhet og sjelefred bør alltid komme først. Vi forhørte oss også med Peter Pitts, som er sjef ved Center for Medicine in the Public Interest, for å få noen tips på veien tilbake til dating IRL:

  1. Vær en helt, bruk munnbind: Hver gang du møter en ny person, sikre deg at du dekker til nesen og munnen. Du holder både deg selv og lokalmiljøet ditt tryggere og friskere på den måten. Husk: Viruset kan overføres selv om du ikke viser symptomer.
  2. Vent med berøringen: Ikke håndhils, klem eller kyss før du kjenner den andre personens helsestatus – og utvis samme forsiktighet når tiden er inne for å møte vennene deres. Ta kontakt digitalt hvis du ikke er bra fysisk: Dette viruset påvirker mennesker på ulike måter, så hvis du ikke føler deg 100 %, ta en date via FaceTime, Zoom eller videoplattformen du liker best. Du eller andre kan bli syke, og det er ikke verdt risikoen - og du kan fortsatt tenne stearinlys eller få middagen levert.
  3. Vær bevisst når du velger sted for datingen: Hvis du føler deg komfortabel med å møtes i virkeligheten, sørg for at du velger et sted som praktiserer trygg hygiene og sosial distansering. Ta med våtservietter og håndsprit og tørk ned alt du måtte røre eller sitte på. Og ikke glem å vaske hendene ofte!

Hvis du begynner å føle deg syk, følg instruksjonene fra din lokale helsemyndighet og gi beskjed til de du har møtt så raskt som mulig.

Flere tips finner du også på nettsiden vår her.